Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (438. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.221.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 436437438439440
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba. öncelikle tercihiniz her ne olursa olsun, yeni C serisinden memnun kalacağınıza inanıyorum. sürüş karakteri oldukça güzel ve güven verici. motor seçeneği olarak ise;

Yaz oldu sıcaklar geldi, klima açacağız ne kadar yakar? kışın ayazında motor soğuk ne yakar? bu araca gaz takılabiliyor mu acaba? az mı yaktı, çok mu battı..vs. gibi kafanızı meşgul edecek şeylerle uğraşmak istemiyorsanız dizel alın. hem dizel yakıt kullanımda daha ucuzdur, hem de dizel motorlar benzinlilerden daha verimli çalışır, daha az yakar. neticede aracı bir şekilde alıp kullanmaya başladığınızda, gözünüz artık sadece yakıt ibresinde ve benzincideki pompa sayacında olacak. bu işin psikolojik yanı.
    Dizel motorlar, yapı olarak benzinli motorlardan daha sağlam ve uzun ömürlüdür. prensip olarak patlamalı bir çalışma ortamı olduğundan daha mukavemetli malzemelerden yapılır. otobüs, kamyon vb. araçların yaptığı kmleri siz düşünün.
    Ben bu motorun Renault Megane aracını 60bin kmye kadar 2 sene kullandım. aynı motorun Mercedes kasasını bekledim. özetle; hem yazı, hem kışı, hem sesi, hem çekisi her bakımdan bence halen sınıfındaki en iyi motor. (3 silindir 1.5cc dizel motoru denemedim)
    Aracımı devamlı şehirlerarası kullanıyorum. 4 ay oldu ve şuan 12bin kmdeyim. uzun yol için hızlanmalarda 1.6 zayıf kalabiliyor. özellikle otobanda ani yavaşladıktan sonra tekrar hızlanmak vakit alabiliyor hepsi bu. Eğer bu sizin için mesele değilse dizel motor seçeneği sizin için doğru bir seçenek olur kanımca.
    ilave olarak C200d 300kg daha ağır ve otomatik vites olmasına rağmen önceki aynı motorlu Renault Magane aracımla aynı yakıyor. ama ne garip ki, Renault'da bakım periyodları 20bindeydi, Mercedes'te 15binde.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.tolgaaa

quote:

Benim aracım C180
    Yakıt işi tamamen kullanana o anki psikolojisine bağlı 😀
    W205 MERCEDES C-Class ANA KONU

Benzinli aracım ile şehirdışı 5,6'yı da gördüm

Aracı 10 aydır kullanan birisi olarak bu değerlere hiç ulaşamadım. Sanırım senin yola başladığın yer ile varış noktan arasında yükselti farkı olmalı. Aksi taktirde 100-110 km hızla bu değeri tutturman mümkün değil.

• Mesaj geldi bana. Garmin map pilot ile ilgili. Mutemelen sd cardlar satışa çıktı. Haberiniz ola.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otodr

quote:

quote:

Benim aracım C180
    Yakıt işi tamamen kullanana o anki psikolojisine bağlı 😀
    W205 MERCEDES C-Class ANA KONU

Benzinli aracım ile şehirdışı 5,6'yı da gördüm

Aracı 10 aydır kullanan birisi olarak bu değerlere hiç ulaşamadım. Sanırım senin yola başladığın yer ile varış noktan arasında yükselti farkı olmalı. Aksi taktirde 100-110 km hızla bu değeri tutturman mümkün değil.

Yazın ve klima açıktı
    Çokta Rakım farkı yoktu
    Zaten mesafe çok uzun
    Benim aracım şimdi 43.500'de
    20binden sonra Yakıt tüketimi azalıyor

• Arkadaşlar merhaba öncelikle yeni araç olarak c200d almayı düşünmekteyim. Araç amg paket olacak benim istediğim renk olan paladyum gri hiçbir bayide olmayınca sipariş vermeyi düşündüm. Araç c200d amg paladyum gri olacak yanına hafıza paketi de almayı düşünüyorum sizce bunun yanına alınabilecek opsiyon ne olabilir sürekli kullanılan veya aracı olanların keşke şu da olsa dediği bilgilendirirseniz sevinirim.

• Toxicated kullanıcısına yanıt
    Hocam kastınız elzem olanlarmi yoksa olsa cok iyi olur diye düşündükleriniz mi?cunku ben aldıktan sonra almadığım birkaç sey icin cok pişman oldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Toxicated

Arkadaşlar merhaba öncelikle yeni araç olarak c200d almayı düşünmekteyim. Araç amg paket olacak benim istediğim renk olan paladyum gri hiçbir bayide olmayınca sipariş vermeyi düşündüm. Araç c200d amg paladyum gri olacak yanına hafıza paketi de almayı düşünüyorum sizce bunun yanına alınabilecek opsiyon ne olabilir sürekli kullanılan veya aracı olanların keşke şu da olsa dediği bilgilendirirseniz sevinirim.

Kesinlikle DISTRONIC PLUS alsaymışım diyorum.
  • uchrevhi kullanıcısına yanıt
    Elzem olanlar çok istedikleriniz fark etmez kendime göre yorumlıyacağım ihtiyacım varmı yok mu diye . Teşekkürler şimdiden

Bende olanlar;
    -intelligent light
    -burmester
    -deri koltuk ve ıhlamur ağacı süsleme
    -eşya gözü paketi
    Arac c200 fascination.

Ancak simdi olsa ilk üç tane yazdığım sey yerine airmatic ve premium paketi alırdım.yine de bende olanlar önceliğinizse alınabilir.ornegin fazlaca gece yolculuğu yapıyorsanız led intelligent baya iyi.veya müzikle aranız cok iyiyse burmester kesinlikle alınmalı cunku ses sistemi yetersiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchrevhi -- 6 Kasım 2015; 9:39:58 >
  • yeni fiyat listesi acıklandımı.bmw ekim ayında fiyatlarda kampanya yaparak öne gecti bakalım bu ay buna mercedes fiyatla cevap verecekmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dt1907

yeni fiyat listesi acıklandımı.bmw ekim ayında fiyatlarda kampanya yaparak öne gecti bakalım bu ay buna mercedes fiyatla cevap verecekmi.

Bmw ne kampanyasi yapti?

• quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

quote:

yeni fiyat listesi acıklandımı.bmw ekim ayında fiyatlarda kampanya yaparak öne gecti bakalım bu ay buna mercedes fiyatla cevap verecekmi.

Bmw ne kampanyasi yapti?

gecen ay 3 yıl kasko +bakım+0.59 fazi oranı bunu yapınca satışları artmış.daha önce 4 aydır mercedes fazla satıyordu.bu kampanyayı yapınca bu ay öne gecmiş satışlarda ekim a yında.
  • bmw bu ayda kampanyaya devam etmiiş.
    2 yıl kasko+0.59 faiz+3 yıl servis
  • quote:

Orijinalden alıntı: varyator

dizel - benzinli motor seçiminde tamamen kişisel ihtiyaç ve kullanım stiliyle bağlantılı bir yol izlenmeli.

genelde kısa mesafe olmak üzere yılda yaklaşık 15000 km yapan biri olarak benzinli her zaman tercihim olur.

- dizelin ısınıp optimum noktaya geldiği ana kadar ben çoktan gideceğim yolu yarılarım.

- dizele 20 bin fazla verip daha az güç, kullanım zevki ve titreşim almak istemem.

- yakıta kafayı takmam, bu arabayı alan biri elindeki son parayla ya da piyangodan çıkan parayla almıyordur. tabi ki herkesin hesabı farklıdır ama benzinli 1.6 motora da güç yetmiyorsa bence A3, A serisi gibi araçlara bakılabilir.

- dizel - benzin aynı para bile olsa benzinli alırdım, ona verilecek para zaten aldığım premium paket + burmester kadar bir şey. herkesin seçimi farklı, yakıt hassasiyeti olan dizel alır, kullanım keyfi isteyen benzinli.

Senede 20 binden fazla yapınca bu yazdıklarınızın tamamı anlamsız oluyor.

• quote:

bmw bu ayda kampanyaya devam etmiiş.
    2 yıl kasko+0.59 faiz+3 yıl servis

Dostum herşey dahil gibi yazmışsın ama öyle değil. Ya 2 yıl kasko + 3 yıl servis ya da sadece 0.59 faiz fırsatı (kasım ayı için). Hepsi bir arada değil yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otodr -- 6 Kasım 2015; 15:11:31 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

quote:

Bmw ne kampanyasi yapti?

gecen ay 3 yıl kasko +bakım+0.59 fazi oranı bunu yapınca satışları artmış.daha önce 4 aydır mercedes fazla satıyordu.bu kampanyayı yapınca bu ay öne gecmiş satışlarda ekim a yında.

Dostum herşey dahil gibi yazmışsın ama öyle değil. Ya 3 yıl kasko + 3 yıl servis ya da sadece 0.59 faiz fırsatı (Ekim ayı için).Hepsi bir arada değil yani.

• ben hepsi dahil zannetmiştim.bir arkadaş forumda öyle bahsetmişti öyle aklımda kalmış.teşekkürler bilgi için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drfad

Mesaj geldi bana. Garmin map pilot ile ilgili. Mutemelen sd cardlar satışa çıktı. Haberiniz ola.

Acaba link verebilir misiniz
    ve 2016 haritası için yılbaşından sonra mı almalıyım
    Ben siparişime akıllı led sistemi - keyless go paketi - koltuk paketi ve konfor sübvansiyon seçeneklerini eklettim
  • varyator V kullanıcısına yanıt
    bu sefer dediğinize katılıyorum
    turkiyede dizel haddinden fazla ön plana çıktı, çok yol yapan arkadaslar elbette haklı fakat kısa mesafe için çevreyi, kullanım keyfini gectim fizibil de değil.
    benim mercedesi eleştirdiğim nokta biraz da bu kullanım keyfi, dizel alanların seçme sebeplerinden biri de mercedesin benzinliyse dizelinin çok da uzak olmayan performans sunabilmesi
    tabi down sizing ve turbo olayını seversiniz, sevmezsiniz o ayrı, ama turkiye koşullarında 1.6 lardan gercekten iyi değerler alınabilmesini sağlıyor. hal böyleyken cok daha uygun fiyat politikası izleyen markalar 1.4 1.5 1.6 lardan yuksek gucler alabilirken mevcut teknolojik imkanlarla mercedesin istese 1.6 dan daha iyi verimler alabileceğine inanıyorum, mevcut gücü de optimum noktalara yakın olduğu için bu noktada alınacak ufak güç artışı aracın gidişini, kullanım zevkini gerçekten etkileyebilirdi
    neyse merso böle üretmiş, biz ne desek boş tüketici de memnunsa, şu anki turbo teknolojisisyle açikçası benzinli olsun dizel olsun 1.6 arac bu ve daha ufağı kasa olarak yollarda her turlu gider, artık çoğu aracın gidiş kapasitesi yolun izin verebileceği potansiyelin zaten üstü, ama cok daha ucuz fiyata satılan aracların motorları 1.6 dan 170-180 ve fazlası çıkarıyorken mercedes bir e son yepyeni çıkarttığı aracta bu fiyatlara sattığı motor bu mu diye tüketiciler sorsa daha iyi teknolojiler sunabilirler

• 
Sayfa: önceki 436437438439440
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.