Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (437. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.221.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 435436437438439
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cevap için teşekkürler. Aslında çok ince bir düşünceyle yapılmış ayarlar. takdir etmemek elde değil. ancak yanımda oturanın 90kg. bir yetişkin olması hala kafamı karıştırıyor.
  • arkadaşlar w205 aracım için bej kaucuk paspas almak istiyorum. malumunuz kış geliyor. istanbul avrupa yakasında alan arkadaşlar varsa nerden aldıklarını söyleyebilirler mi? teşekkürler
  • therapico T kullanıcısına yanıt
    Bej renk yok maalesef Türkiye' de.
    Ben Ebay' den orijinal alacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulbas

bu aracı dsg deki gibi manuel viteste sabit tutabileceğimiz bir ayar var mı? Individual modda oluyor demeyin olmuyor.

Individual moduna getirdiğinizde ekranda "Uyarla" seçeneği çıkar, burada "Tahrik" seçeneğini "Manuel" konumuna aldığınızda araç Individual modundayken sürekli manuel viteste kalacaktır. Yani Individual modunu kişiselleştirmeniz gereklidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluetooth81 B kullanıcısına yanıt
    Cevap icin tesekkurler. Menuden tahrik ayarlariyla oynamamistim hic. Simdi oldu

• Değerli mercedes kullanıcısı arkadaşlarım hepinize sevgilerimi sunuyorum. Ben de sizler gibi mercedes ailesine katılmak istiyorum.
    Sizlere şöyle bir sorum olacak. Yılda 45.000 km ve bunun 40.000 kmsini uzun yolda yapan bir kişi olarak dizel mi yoksa benzinli mi c serisi almalıyım.
    ben arabamı daha çok otoyolda illler arası kullanıyorum. acaba 16.000 tl lik farka dizel almak değer mi. dizel bakım maliyetleri de göz önüne alarak cevaplarsanız sevinirim.
    Dizel motorun ömrü acaba benzinli gibi 300-350 bin km ye kadar sorunsuz kullanabilir miyim?
  • Arkadaşlar mercedes zam yapmış sanırım.Liste fiyatlarında değişiklik var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutpafuli

Değerli mercedes kullanıcısı arkadaşlarım hepinize sevgilerimi sunuyorum. Ben de sizler gibi mercedes ailesine katılmak istiyorum.
    Sizlere şöyle bir sorum olacak. Yılda 45.000 km ve bunun 40.000 kmsini uzun yolda yapan bir kişi olarak dizel mi yoksa benzinli mi c serisi almalıyım.
    ben arabamı daha çok otoyolda illler arası kullanıyorum. acaba 16.000 tl lik farka dizel almak değer mi. dizel bakım maliyetleri de göz önüne alarak cevaplarsanız sevinirim.
    Dizel motorun ömrü acaba benzinli gibi 300-350 bin km ye kadar sorunsuz kullanabilir miyim?

Arkadaşım kesinlikle dizel almalısın ama benim naçizane fikrim bu renault motorlu mercedes olmasın. İlla renault motor da olur diyorsan renault un 160 hp motorunu bekle. Ya da o kadar yol yapıyorsan ve de uzun yol yapacaksan git adam gibi bir 3.20d al. Ben şu an c180 amg kullanıyorum. Uzun yolda bile çok yakıyor. Çünkü uzun yolda 80-90 km/sa hızla gidemiyorsun. Araç gaza basmanı istiyor sen de basıyorsun bastıkça da benzini içiyor. Arabamı değiştirirsem bir daha 1.6 araç almayı düşünmüyorum. Mercedes alacaksam bundan sonraki tercihim CLS veya GLK 350 olacaktır. GLC yi beğenmedim. Yaklaşık 30 yıldır araç kullanan biri olarak şunu söylemeliyim ki büyük hacimli motorların tadını küçük hacimli turbo motorlardan alamazsın. Mümkünse küçük hacimli turbo motorlardan uzak dur.

• quote:

Orijinalden alıntı: otodr

quote:

Değerli mercedes kullanıcısı arkadaşlarım hepinize sevgilerimi sunuyorum. Ben de sizler gibi mercedes ailesine katılmak istiyorum.

Arkadaşım kesinlikle dizel almalısın ama benim naçizane fikrim bu renault motorlu mercedes olmasın. İlla renault motor da olur diyorsan renault un 160 hp motorunu bekle. Ya da o kadar yol yapıyorsan ve de uzun yol yapacaksan git adam gibi bir 3.20d al. Ben şu an c180 amg kullanıyorum. Uzun yolda bile çok yakıyor. Çünkü uzun yolda 80-90 km/sa hızla gidemiyorsun. Araç gaza basmanı istiyor sen de basıyorsun bastıkça da benzini içiyor. Arabamı değiştirirsem bir daha 1.6 araç almayı düşünmüyorum. Mercedes alacaksam bundan sonraki tercihim CLS veya GLK 350 olacaktır. GLC yi beğenmedim. Yaklaşık 30 yıldır araç kullanan biri olarak şunu söylemeliyim ki büyük hacimli motorların tadını küçük hacimli turbo motorlardan alamazsın. Mümkünse küçük hacimli turbo motorlardan uzak dur.

Bende dizelmi benzinlimi henuz karar veremedim. Ya C200 D Exclusive yada C180 Exclusive alacagim. Yilda 7000 km yol yapiyorum.
    Uzun yolum fazla olmuyor Istanbul ici trafik?

2015 model benzinliler Istanbul trafiginde ortalama kac litre yakiyor?

• quote:

quote:

Sayın otodr teşekkür ediyorum.
    Bakış açınıza kesinlikle katılıyorum. Uzun yolda araç 90 km hızla gidilmiyor. 115-125 km arası bazen 130-135 km hız yapacağız. Bu da bir benzinli ile sanırım yakıt maliyeti anlamına geliyor.
    1.6 dizel Renault kökenli bir motor gerçekten bende kaygı yaratıyor. Bmw peugeut motordan vaz geçti. 1.5 dizel kendi motor yapıyor.
    Sanırım dediğiniz gibi 3.20 d veya ikinci el c 220 cdi almak gerek . Ama kasam eski olacak o zamanda. Bilmiyorum ne olacak

• otodr O kullanıcısına yanıt
    yeni fiyatlar nekadar olmuş.şimdi baktım sitesine c serisi aynı duruyor gibi 1,10.2015 listesi yazıyor
  • aykutpafuli A kullanıcısına yanıt
    Bu aracı bu ülkede alıp bu ülkede satacağınız için renault motorundan korkmanıza gerek yok. Sonuçta araç bozulunca renault servisine değil mercedese gidiyorsunuz. Yada renault değil mercedes alıp satacaksınız. Motor olarak bir fluence ekonomisinde mercedes konforu yaşayacaksınız. Motorda herhangi bir sorunla karşılaşmanız pek mümkün değil, olsa bile garanti kapsamında olacaktır. Öte yandan çok tatminkar verim alamayacaksınızdır, 160 lık olanı beklemek biraz daha mantıklı olur ama o da anca makyajda gelir, aşağı yukarı 2-3 yıl demek olacaktır. Tercih tabiiki sizin. Hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: serta2

quote:

quote:

Bende dizelmi benzinlimi henuz karar veremedim. Ya C200 D Exclusive yada C180 Exclusive alacagim. Yilda 7000 km yol yapiyorum.
    Uzun yolum fazla olmuyor Istanbul ici trafik?

2015 model benzinliler Istanbul trafiginde ortalama kac litre yakiyor?

İstanbul'da şehir içi yakıt tüketimin mesafene göre değişmek kaydıyla 10 lt veya üzeri şeklinde olacaktır. Aslında bizler hata yapıyoruz. Amerika hyundai ve kia ya ciddi cezalar çıkardı tüketim değerlerin gerçekle bağdaşmıyor diye. Biz de aynı şekilde mercedesi dava etmeliyiz. Ben otobanda bile özellikle dikkat etmeme rağmen 6.5 lt nin altına pek inemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otodr -- 3 Kasım 2015; 21:46:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dt1907

yeni fiyatlar nekadar olmuş.şimdi baktım sitesine c serisi aynı duruyor gibi 1,10.2015 listesi yazıyor

Konfigüratör ile fiyatlar uyuşmuyor. konfigüratör ile fiyat listesi arasında yaklaşık 1000 tl fark var.
  • aykutpafuli A kullanıcısına yanıt
    Uzun yol ağırlıklı kullanacağınızdan 2.000cc dizel size daha uygun olur düşüncesindeyim. 1.600 cc motorlarla hem hız hem de tasarruf biraz zor gözüküyor. Arkadaşın dediği gibi bmw nin 2.000 dizel motoru hem ekonomi hem de performans olarak çok iyidir. İkinci el BMW 3.20 alınabilir. BMW nin yapacağı makyaj çok sert olmayacak bildiğim kadarı ile. Aracın eski kasa gibi duracağını çok düşünmüyorum. Zaten yılda 45.000 yapıyorsanız aracı 3 sene içinde değiştirmeniz yerinde olur. Değer kaybını daha az yaşarsınız.
  • Hawk18 kullanıcısına yanıt
    3 kasa zaten makyajlandı hocam :) dediğiniz gibi makyajda hiçbirşey değişmedi ön tamponda 2 çıta değişti ön far + arka far değişti

• Bugün yolumum üstünde bulunan bir merco bayisine girdim ve c serisini kullanma fırsatım oldum , bu kadar yumuşak bir araç süreceğim pek aklımın ucundan geçmezdi cidden araba kendini çok hafif hissettiriyor. Dizel olanını kullandım dip gaz yaptım bana çok istekli gelmedi fakat hangi modda kullandığı mı bilmiyorum ? Bende a3 sedan var araç donanım fakiri , alacağım araçta mulaka sürüş yardım paketi ve led akıllı ışık sistemi olmalı , böyle bir aracı yıl sonu denk getirme şansımız olabilir mi ? Birde euro 3,45 lerden 3,10 lara geriledi daha önce alan arkadaşlar fiyat konusunda çok mı katılar sene sonu iyi bir kampanya olur mu ? satış danışmanı c serisinde imkansız dedi ama daha önce alan arkadaşların tecrübeleri benim açımdan iyi olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dt1907

Konfigüratör ile fiyatlar uyuşmuyor. konfigüratör ile fiyat listesi arasında yaklaşık 1000 tl fark var.

Konfiguratordeki fiyatlar plaka ve tescil masrafları hariç olduğundan fiyat listesi ile arasında 1000-1500 TL fark olması normaldir.

• quote:

Çoğunlukla uzun yol yapıyorsanız yılda 20.000-30.000km ye kadar kesinlikle benzinliyi tavsiye ederdim ancak 45.000 km biraz yüksek bir rakam. Hesaplarıma göre yılda 5.000 TL yakıttan avantajınız olur, 16.000 TL fiyat farkını nasıl kapatır bilmem. Benzinlide indirim oranları daha yüksek olabilir, bu da 16.000 TL den daha fazla fark oluşturabilir. Bana kalırsa çok saçma bir fark. Benzinli alıp o 16.000 TL yi başka şekilde değerlendirebilirsiniz. Benzinlinin titreşimsizliği ve sessizliği konforu arttırıyor. Ayrıca benzinli C180 ile uzun yolda 100-110 km/h ile dikkatli kullanımda ortalama tüketim 6-6,5 lt lere kadar düşebiliyor daha önce buna ait resimler paylaştım.

2000cc ve üzeri dizel araç almaktansa benzinli C180 çok daha avantajlı olacaktır. Gerek araç bedeli, gerek değer kaybı gerekse yıllık vergiler düşünüldüğünde 2000cc dizelin 1600cc benzinliye göre hiç bir şekilde finansal avantajı yok, tek avantajı performansı.

Dizel de olsa benzinli de olsa 300-350 bin km ye kadar sorunsuz kullanırsınız diye düşünüyorum. Eğer bu km'lere kadar kullanmayı düşünüyorsanız bence C200d tercih edebilirsiniz, o zaman bu 16.000 TL farkı kapatabilir.

Eğer konfor sizin için önemliyse ve yılda 3.000-5.000 TL tasarruf o kadar da önemli gelmiyorsa benzinli C180 tercih etmekle yanlış yapmış olmazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluetooth81 -- 4 Kasım 2015; 22:21:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.tolgaaa

Benim aracım C180
    Yakıt işi tamamen kullanana o anki psikolojisine bağlı 😀
    W205 MERCEDES C-Class ANA KONU

Benzinli aracım ile şehirdışı 5,6'yı da gördüm

• 
Sayfa: önceki 435436437438439
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.