Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (435. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.221.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 433434435436437
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yarın mercedes açık olurmu? Glcye bakayım diyorum bilgisi olan varmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aracın ESP' si kapatılabiliyormuş.
    Bir ara konusu olmuştu kesinlikle kapatılamıyor diye?

• Merhaba arkadaşlar,

Aracım 10600km ye geldi. bu noktaya kadar Renault açısından işler yolunda, bekleneni alıyorum. özellikle spor modu tatminkar. 1.6 sınıfında kıyaslama olarak yokuşta anca jettayla yarışıyorsunuz ama düzlükte ve virajlarda sınıf farkı kendini gösteriyor.

Mercedes için ise işler karmaşıklaşmaya başladı. şu sıralar, aşağıdaki resimde görünen anlamsız uyarıyı ara ara almaya başladım. dün de şöför tarafındaki kumandadan arka-sol camın kontrolünü yapamaz oldum. ne açılıyor, ne kapanıyor. bazen tam açıyorum, kapatamıyorum. bir temazsızlık var heralde tuşta.

bu konularda tecrübe yaşayanlar varsa paylaşabilir mi?

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU

• emrtkn E kullanıcısına yanıt
    Kapatilabiliyor ama sinirli. Kar gibi kaygan zeminlerde esp hareketi engellemesin diye. Bmw deki gibi tamamen kapatilamiyor maalesef.

• sulbas S kullanıcısına yanıt
    Ekrandaki mesaj icin kullanma klavuzuna baktiniz mi? Hicbir anlam veremedim. Arka cam konusunda ise yanlislikla cocuk kilidinede basiyorsaniz tutukluk yapyormus gibi alginmis olabilir. Yada elektriksel bir problem var umarim ciddi degildir.

• aviator37 A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim , sert süspansiyon abim için sorun değil airmatic ile halledilebilecek gibi duruyor , opsiyon olarak vişneçürüğüne yakın renk airmatic ve ısıtmalı ön arka koltuklar ve akıllı led farlar olmazsa olmazlar .. amg paket ve 19 jant istesede ben 18 de ısrarcı oldum , birde arka koltuklar da cocuklar için ekran olabılırmı konusu var ki çalışan da tam cevab veremedi forumda da görmedim . Şimdi tekrar okuyunca geçmiş sayfaları gercekten guzel trollemeler yapılmış , her aracın kronık sorunları olabılır bunlar zaman içinde düzeltilir önemli olan bayinin yaklaşımı ki bayi sattığı mala sahip çıktığı surece sıkıntı yok , adı ustunde MB de olsa mekanik aletler ..! ( tabı bıle bıle lades de dememek lazım :=)

not : yakında 9 ileri ve 160 ps lik dizelmotor secenekleri olucakmış hatta 4 matic versiyondan bahsedildi , hiçbu konuda duyum alan oldumu ? Keyıflı forumlar ' dont feed the trolls' :)

• tcoRED T kullanıcısına yanıt
    okudum hocam, ama tarif ettiği hiçbir şey benim durumumu tanımlamıyor. sanırım bunda da bir temassızlık veya sensörlerinde bir algılama sorunu var. cam tuşları konuşsunda çocuk kilidi tuşuna dokunmadan işlem yapıyorum. ama durum hep aynı. teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadohan

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim , sert süspansiyon abim için sorun değil airmatic ile halledilebilecek gibi duruyor , opsiyon olarak vişneçürüğüne yakın renk airmatic ve ısıtmalı ön arka koltuklar ve akıllı led farlar olmazsa olmazlar .. amg paket ve 19 jant istesede ben 18 de ısrarcı oldum , birde arka koltuklar da cocuklar için ekran olabılırmı konusu var ki çalışan da tam cevab veremedi forumda da görmedim . Şimdi tekrar okuyunca geçmiş sayfaları gercekten guzel trollemeler yapılmış , her aracın kronık sorunları olabılır bunlar zaman içinde düzeltilir önemli olan bayinin yaklaşımı ki bayi sattığı mala sahip çıktığı surece sıkıntı yok , adı ustunde MB de olsa mekanik aletler ..! ( tabı bıle bıle lades de dememek lazım :=)

not : yakında 9 ileri ve 160 ps lik dizelmotor secenekleri olucakmış hatta 4 matic versiyondan bahsedildi , hiçbu konuda duyum alan oldumu ? Keyıflı forumlar ' dont feed the trolls' :)

Airmatic için kullanışlı değil diyorlar genelde.
    Bi problem olduğunda kullanıcı hatası deyip gönderiyorşarmış. Garanti durumu sıkıntı diyorlar airmatik için.

• Ben de ilk yakıt tüketimi fotoğrafımı paylaşayım dedim. C180 fascination, 2 aylık araç, 3000 km civarında. İlerleyen kilometrelerde daha fazla düşer mi bilmiyorum ama sanmam
    Geçen ay ortalama 11 litre ile bitirmiştim depoyu, bu ay ortalama 10 litre ile bitirdim.

1 depo ile 3 haftada toplam 600 km yaptım (depo çok boşaldı, 63 litre benzin aldı doldurunca)
    Bu tüketimi hangi yol şartlarında yaptım:
    - İşyeri eve 4 km, o yüzden işe gidip gelirken çok yakıyor, motor soğuk oluyor ve yavaş bir ara yol. 3 hafta boyunca 18 kere gidiş geliş yapıldı. 18X8 km=144 km
    - Klima hiç açmadım bu 600 km boyunca
    - Sadece 2 kere E5'te uzun mesafe akıcı halde gittim (toplam 200 km eder), geriye kalan 400 km hep kısa mesafeler ve yavaş hızlarda yapıldı. Zaten ortalama hız 30 km/h görünüyor fotoda
    - Hepsi comfort modda ve dikkatli kullanım ile (aşırı yavaş değil ama dikkatli, basarak kullanmadan)
    - Tek başıma bindim, fazla yolcu veya ağırlık hiç olmadı

Yani aslında bu anlattığım yol şartlarına göre tüketim iyi. Zaten E5'te akıcı trafikte gidersem 7 litre civarında yakıyor. Ama fotoda görünen tüketimin çoğu kısa mesafe, trafikli yollar.
    Geçen haftaya kadar ortalama tüketim 9 litre civarındaydı ama son 1 haftada hep kısa mesafe (4-5 km) kullanınca 10'a çıktı ortalama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 28 Ekim 2015; 23:06:10 >

• Ben de yaklaşık 10 gün önce aldım aracımı, araç içerisinde toplam 2 kişi Ankara' dan Bursa' ya 5.2 ile geldim, gayet tatminkar geldi sıfır km bu araç araç için. Ortalama hızım 110 km/h idi.
    Şu anda şehir içi ortalamam 6.1 Arabam 1.000 KM şu anda.
    C200d AMG

• kızınızın kedisi de eğer pistlere gidiyor, 100 lerce arac test ediyor ve videoları binlerce kez izlendirse bence dileiği videoyu paylaşabilir, herkesin bilgi birikiminden istifade etmeye hazırım. araca da bindim, içinde guzel hoş bir ambiansı var. özellikle konsolun deriyle kaplanması ve direksiyon dizaynı çok iyi bir hava katmış. burada birileri trol trol diye tepinip durduğu için benim bu saraca karsı gayet notr olduğum, 3 ten uygun bi fiyata da denk gelirse 2016da çok mutlu olmadan da olsa tercih edebilecek durumda olduğum goz ardı ediliyor.

konuyu 10 larca mesaj dönüp dolaşıp aynı şeyle mesgul etmenin alemi yok, dileyen onu dusunur dileyen 2 bin lira farkla standartı herkesin plastik dediği piano blacki rolls roycea dönüştürdüğüne inanır. dileyen de bazı kullanıcıların bile mika, yorumcuların kaliteli bulmadığı plastik diye söyleiği malzemeyi bu sekilde değerlendiren birine trol diye tepinip durur
    hatta diileyen otomobil merakını showroomda çalışan cocukcağızların ilgisine hurmetine endeksler, karsılanmasını beğenemediği markalara uyduruk der

bu mesajı yazıyorum cunku hala çok komik bi şekilde hatalı olunabilir, yalan malan yazıyorsunuz. burada goruntuyu gerceklestirmesi icin en iyi ihtimal 1-2 milim gerceği kullanılmıssa da malzeme plastik, mika yazan benim ztn. o esnada elini vurup plastik malzeme sesi gelince bu malzemenin ne olduğunu gosterenler çoluk çocuk diyordunuz, ee eğer 1-2 milimlik o hissi veren ağaç hangi malzemenin içine kaplı konursa konsun her kosulda gerçek ahsapsa, o zaman videoda gelen plastik sesi neden rahatsız ediyor? burada o ağaç damarları boyayla işlenmiş mi yazdık biz, tartışmalı bi kavram olan gerçek ahsabı, bi suru reklamsal elegant spor, yuksek kaliteli vb gibi sıfatlarla süslü bi katalog yazısından koyup koyup işte kanıt deyip duruyorsunuz. malzemenin opsiyon fiyatına kadar yazan ben, mercedesin onu katalogunda hakiki ahşap olarak isimlendirdiğini bilmiyor muyum da bu kanıtla aaa öle diyorsa benim için o masif bir mobilyadır diyeceğim?

amerika ve ingilteredeki ''gerçek ahşap'' ifadesinin kullanılabileceği terimin bile farklı olduğunu bi arkadasın paylaştığı yazılardan gördük, 33 kez yazdığım gibi zaten o görüntüyü veren damarların gerçek bişeyden 1-2 milim alınıp presslenerek söylenebileceğini yazan benim, o plastik sesine itiraz edip öle mi anlaşılır diyenler acaba 1-2 milimlik ağaç şekli dışında -ki onun da katalog verilerinden gerçek olduğunu farzedererk söylüyorum, malzemenin kalanının ne olduğunu düşünüyorlar, mika plastik dendiğinde hopladıklarına göre ne bu, tahta mı, metal mi, odun mu? zaten benim yazdığım şeyi söyleyip de hala plastik denmesine komik diyenler ne olduğunu açıklasınlar öğrenelim. tamamen ağaca mı o şekli vermişler, metali mi eritmişler, 1 milimlik ahşap harici neyden oluşuyor bu malzeme eğer plastik denmesi komikse

burada da söylediğim c sini piano black alanlar için olumlu bişey hatta,kimse müdahil olup ayrı triplere girmesin, forumda plastik o mümkünse kurtulun piano blackten denen malzemenin gerçek ahşap denenle aynı olduğunu düşünüyorum, biri siyah boyalı o yuzden izi ve kılcal çizikleri fazladan gosterme riski var, diğerinde belki damarlar vb gercek masif hissi versin diye varsa siyah piano boyası yerine 1-2 milimlik damarları gercekci gorunsun diye ahşap var. fiyat farkı da malzemenin kökten mi değiştiğini yoksa algısının mı değiştiğini gösteren bi ölçü zaten

• aviator37 A kullanıcısına yanıt
    videoyu da simdi izledim, hos bir cekim, bildiğiniz gercek ahsap, zaten ben rolls royce un ahsabının gercek olmadığı gibi bir düşüncede değildim niye paylaştığınızı, neyi ispat ettiğinizi pek anlayamadım ama yine de hoş bir video izlemiş olduk

bu forumdaki çoğu kişi de iyi kötü eğitimli, muhakeme sahibi kişşilerdir sanırım, rolls royce kalitesinde olmayan aağaçlarla da olsa benzer procesin seri uretim bi c sınıfı bi aracta da kullanılıp kullanılamayacağını,gercek ahsap malzeme ile hele ki tek parcada c nin kokpitindeki curvin verilip verilemeyeceğinin malzememsel olarak mümkün olup olmadığını da değerlendirirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koleksiyoner -- 29 Ekim 2015; 3:37:21 >
  • koleksiyoner K kullanıcısına yanıt
    niye izlediğini çok iyi biliyorsun ama işine gelmiyor.

Yanlış bildiğinin doğrusu söylenince kabul etme erdeminden uzak, aynı yanlış argümanları defalarca tekrarlayınca karşıdakinin ikna olacağını sanan, karşıdaki laf anlatmaktan bezince yanlışları doğru kabul edilecek sanan biriyle tartışmak gerçekten keyifsiz. neyse en azından sayfayı okuyanlar konuyu anladı, kaynakları gördü, herhangi birinin yanlış bilgilenme ihtimali kalmadı, dolayısıyla benim açımdan konu kapandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadohan

- Arka koltuklarda ısıtma opsiyonu bildiğim kadarıyla yok.

- Opsiyon olarak arka koltuklarda ekranlı bir multimedia sistemi yok, ancak ipad tutucu ekipmanlar satılıyor.

- Airmatic yurtdışında çok popüler ve bu araç sınıfında w205'den başka araçta bulamayacağınız seçkin bir opsiyon, ancak Türkiye pazarında "airmatic sorunludur" inanışı var, eskiden gelen bir inanış mı yoksa hala geçerli mi, bunu kullananlara sormak gerek.

- 19 inç jantları test etmedim ama daha da sert olacağını tahmin etmek güç değil.

- satış sonrası destek ve kriz çözümü konusunda Bmw'den ağzı yanan biriyim, bu nedenle de biraz marka değiştirdim, Mercedes ile şimdilik işler iyi gidiyor.

• sadohan kullanıcısına yanıt
    Şurası bir gerçek ki, 7G şanzuman düşük hacimli motorlarda istenileni veremiyor. vites geçişlerindeki isteksizlik 1600cclik düşük motor hacminde sırıtıyor ama 2000cc ve üzerindeki motorlar yüksek hacimleriyle bunu hissettirmiyor ve gayet uyumlu çalışıyor. Bunu yurtdışında 2200cclik 7G ilk GLA ları ilk test eden STde söylüyor. Bu açıdan bakarsak, düşük motor hacminin getirdiği bu dezavantajı, 9G şanzuman ile biran önce kapatmaları elzem. çünkü patlayan emisyon skandalından sonra yüksek motor hacimli dizel motorlar göze batmaya başladı. Rakipler uyumuyor, VW 10 ileri dsg için gün sayıyor. BWM zaten malum çoktan vites arttırdı.

Bu senenin başında Renault aynı motoru, ilave bir turbo ile 175bg olarak Fransa'daki araçlara koymaya başlamıştı (http://www.renault.fr/gamme-renault/vehicules-particuliers/laguna/laguna-berline/configurateur/?CONTEXT=gamme-renault#/motors) Benim tahminim 2016 yılı içinde yeni çıkacak E kasaya 9G ve 170bg koyabilirler. C serisi için ise 2017 senesindeki makyajlı kasayı beklememiz gerekebilir. Temmuz ayında arabamı alırken STye, E veya C kasa farketmez, bu motorun 9G 170bg versiyonu geldiği gün beni aramasını tenbih ettim. Bir yandan kendim de takip ediyorum ama üzülerek söylemeliyim ki, 9G şanzuman mercedes için "airmatic" gibi her modele koymak istemediği bir seçenek. belki elindeki 7G stoklarını eritmek istiyor, belki 9Gnin daha geliştirilmesi gerektiğinden olabilir bilgim yok.

Ayırca, arabasını uzun seneler kullanmak isteyen, ekstra para vermeden de yüksek bg tadını almak isteyenler için chiptuning ile bu aracın motoru zaten 160bg oluyor. zaten tuning firmaları aracın orginal kmsinin %20'sinden fazla arttırılmasını önermiyor. C200 özelinde ise bu işi herkes yapamaz, yaptırmayın da. çünkü bu aracı bilenler, aracın beynine orjinal soket ile bağlanarak yükleme yapıyor. bilmeyenler, bu işe yatarım yapmayanlar, aracın beyninin ayaklarına kablo tutturarak müdahale ediyor. bu da çok riskli bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulbas -- 29 Ekim 2015; 11:37:08 >

C200 e bildiginiz güvenilir sorunsuz chip ya da box yapan neresi var ?

• Toxicated kullanıcısına yanıt
    PM attım. ilave olarak box yaptırmayı kimse tavsiye etmiyor. aracın tüm dengelerini bozuyor, belirli noktalara müdahale ederek boost yaptığı için, ona bağlı başka parçalar ayak uyduramıyor ve münferit problemler yaşanıyor. ama yazılımla tüm sisteme kafadan müdahale ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulbas -- 29 Ekim 2015; 13:48:52 >
  • Dashboard >> Solid Wood?

https://www.facebook.com/MercedesBenz/videos/10153731792101670/

C180 için Chip yaptıran tanıdığınız kişiler var mi?
    Önerilir mi
    Ne riski olabilir
    Neresi yapar
    Fiyat nedir?
    Teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: sulbas

Merhaba arkadaşlar,

Aracım 10600km ye geldi. bu noktaya kadar Renault açısından işler yolunda, bekleneni alıyorum. özellikle spor modu tatminkar. 1.6 sınıfında kıyaslama olarak yokuşta anca jettayla yarışıyorsunuz ama düzlükte ve virajlarda sınıf farkı kendini gösteriyor.

Mercedes için ise işler karmaşıklaşmaya başladı. şu sıralar, aşağıdaki resimde görünen anlamsız uyarıyı ara ara almaya başladım. dün de şöför tarafındaki kumandadan arka-sol camın kontrolünü yapamaz oldum. ne açılıyor, ne kapanıyor. bazen tam açıyorum, kapatamıyorum. bir temazsızlık var heralde tuşta.

bu konularda tecrübe yaşayanlar varsa paylaşabilir mi?

Ben sağ ön koltuğa ağır Çanta, kavun veya karpuz koyduğumda bu uyarıyı veriyor
    Ben de "vaybe ön koltukta çocuk oturuyor zannetti
    Arabaya bak süper" diye yorum yapıyorum...

• 
Sayfa: önceki 433434435436437
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.