Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (263. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.221.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 261262263264265
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: finansmen1

quote:

Orijinalden alıntı: Fullün

Fan açıldığında klimanın otomatik olarak devreye girmediğinden emin misiniz? Sadece motordan gelen sıcak havayı mı üflüyor? Bende fan açılınca klima otomatik olarak devrede.

İşte aynen benim Audi'de de öyleydi. Ne kadar uğraştıysam klimayı açmadan aracı ısıtmayı beceremedim.

Tabi, mutlaka. Yani bana da anlamsız geliyor. Sonuçta motorun sıcaklığından faydalanmak varken neden klima çalışsın. Ki Audi'de aracın yakıt tüketimi göstergesi daha doğrusu enerji diyelim, arka cam rezistanslarını açınca bir kademe, klimayı açınca iki kademeden fazla yükseliyordu. Başlarda sinir oluyordum kışın klimayı açmaya. Sonra sonra alıştım.
    Arabalardaki klima evdeki klimalar gibi ısıtma yapamaz, yalnızca soğuk olarak çalışabilir. Sizin klima olarak tanımladığınız klima butonu (A/C) olsa gerek. Yani bildiğim kadarıyla tüm araçlar (muhtemelen sizin bahsettiğiniz Audi de buna dahil olmak üzere) motor ısısından faydalanarak ısıtma yapabilir. Ancak bazı araçlarda soğuk iklimli ülkelere özel olarak eklenen ve Türkiye için genellikle ekstra donanım olan bir ek ısıtıcı donanım mevcut olabilir. Bu durumda A/C düğmesine basıldığında ek ısıtıcı (bildiğiniz rezistans) devreye girerek motor daha ısınmadan ısıtma gerçekleştirebilir. Tabi motor ısındığı zaman elektrikli ısıtmayı durdurarak motordaki ısıyı vermeye devam edecektir. Ancak bilinenin aksine, araçların klima kompresörleri ev tipi klimalar gibi tersine çalışarak ısıtma gerçekleştiremez.

C-Class'ta da konfigüratörden bakarsanız "İlave Isıtıcı" diye bir opsiyon göreceksiniz. İşte bahsettiğim özellik o pakette mevcuttur.

Bununla birlikte, araçlarda buhu önleme için klima kompresörünün çalışması ve kuru hava vermesi gereklidir. Bazı araçlarda havanın yönü yukarıya (ön cama) verildiğinde otomatik olarak A/C klima kompresörü devreye girmektedir. Buna da dikkat etmekte fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluetooth81 -- 24 Şubat 2015; 13:46:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

quote:

Fan açıldığında klimanın otomatik olarak devreye girmediğinden emin misiniz? Sadece motordan gelen sıcak havayı mı üflüyor? Bende fan açılınca klima otomatik olarak devrede.

İşte aynen benim Audi'de de öyleydi. Ne kadar uğraştıysam klimayı açmadan aracı ısıtmayı beceremedim.

Tabi, mutlaka. Yani bana da anlamsız geliyor. Sonuçta motorun sıcaklığından faydalanmak varken neden klima çalışsın. Ki Audi'de aracın yakıt tüketimi göstergesi daha doğrusu enerji diyelim, arka cam rezistanslarını açınca bir kademe, klimayı açınca iki kademeden fazla yükseliyordu. Başlarda sinir oluyordum kışın klimayı açmaya. Sonra sonra alıştım.

Arkadaşlar hepten yanlış içindesiniz. Araç kliması sadece soğutma yapabilir, teknik olarak ısıtma yapmaz (çok üst düzey araçlarda varmı bilmiyorum, bazılarında motor ısınana kadar çalışmak üzere ısıtıcı resistans olabiliyor). Dolayısıyla araç motor sıcaklığı ile ısınmakta. ama ısıtma yaparken "AC" düğmeniz açık ise klima devrede demektir. Boşuna motora yük bindirirsiniz.

Audi dahil her araçta "AC" yani klima tuşu ile klimayı, havalandırmadan bağımsız açıp kapatmanız mümkündür. Ben bunun mümkün olmadığı araç görmedim şahsen. Eğer olmuyorsa, bir arıza var demektir.

• merhaba arkadaşlar aranızda 2014 model c180 amg keylessgo özellikli araç sahibi olanlardan araçlarına kulak vermelerini ve orta hava kanalları cenahından gıcırtılar geliyormu gelmiyormu bakmalarını rica edeceğim. aracın keylessgo olması gerekiyor. ilk gelenlerde anahtarlılar var bildiğim kadarıyla. kulakları dört açalım lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guldask -- 24 Şubat 2015; 17:42:16 >
  • Hawk18 kullanıcısına yanıt
    klima bir iklimlendirme aracıdır ısıtabilir, soğutabilir en önemli fonksiyonu havadaki nem oranını ayarlayabilir. zaten bu sebeptendir ki kışın klima kapalı kalorifer açık kullanıldığın da camlardaki buharı çözmekte zorlanırsınız(özellikle araç kalabalıkken) eklemek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guldask -- 24 Şubat 2015; 18:02:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: guldask

klima bir iklimlendirme aracıdır ısıtabilir, soğutabilir en önemli fonksiyonu havadaki nem oranını ayarlayabilir. zaten bu sebeptendir ki kışın klima kapalı kalorifer açık kullanıldığın da camlardaki buharı çözmekte zorlanırsınız(özellikle araç kalabalıkken) eklemek istedim.

Bir araştır arkadaşım, araç kliması ısıtma yapmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen, araç kliması ısıtmaz,sadece soğutma fonksiyonu olur.

• guldask kullanıcısına yanıt
    yay gerilmesi gibi bir ses var ama sürekli değil. kontrollü bir şey olduğu belli.
  • passengerX P kullanıcısına yanıt
    Tamam da birçok araçta A/C kapalı iken araba içine sıcak hava üflenir ama C serisinde bu mümkün değil. A/C fonksiyonunu kapatırsanız hava üfleme de duruyor. Söylediğimiz bu. Klima ısıtsa da ısıtmasa da A/C fonksiyonu açık yani gereksiz enerji sarfiyatı.
  • quote:

Tamam da birçok araçta A/C kapalı iken araba içine sıcak hava üflenir ama C serisinde bu mümkün değil. A/C fonksiyonunu kapatırsanız hava üfleme de duruyor. Söylediğimiz bu. Klima ısıtsa da ısıtmasa da A/C fonksiyonu açık yani gereksiz enerji sarfiyatı.

Ben AC kapalıyken normal şekilde havalandırmayı kullanıyorum. Sizin araca özel bir sorun olabilir.
    Bu arada AC butonunun kırmızı ışığı yanmıyor iken klima kapalı oluyor. Karıştırmıyorsunuz değilmi.

• Hawk18 kullanıcısına yanıt
    Şimdi çözdüm. Audio20 deki ibare benim kafamı karıştırmış. Fan açıkken ve sıcak hava üflerken Audio20 ekranında klima açık kutucuğu işaretli oluyor fakat aynı zamanda A/C kutucuğu işaretli olmuyor. Klima açık ibaresindeki işareti kaldırınca havalandırma duruyor. A/C ile klima farklı şeyler olarak sunulmuş ekranda. Uyanmamı sağladığınız için teşekkürler.
  • quote:

Yanlış hatırlamıyorsam A/C aktif değilken (tuşa basılı değilken) AUTO ile araba içinde sıcaklık artışı sağlanabiliyor. Kış günü hiç A/C tuşuna basma ihtiyacı hissetmedim. Kullanım kitapçıklarında da kış günü kullanmanıza gerek yok yazar diye biliyorum.

Ayrıca uzun süreden beri E modda aracı kullanarak ayak-gaz ilişkisini arttırdım. Fakat E modda 8.1-8.7 bandında kalıyordum. Şehiriçi ve dışı kullanım gidiş geliş günlük 30 km yol ortalama hız 45km/h (max. 90 yapmak üzere). 2 günden beri C moda geçtim 7.0-7.8 lt/100km bandını gördüm. C modda daha fazla yakar diye düşünmüştüm. AMa öyle olmadı. E modda ölü bir araç kullanıyorsun zaten C'de ataklaşıyor. Yakıt sarfiyatı olarak bu sonucu görünce S modda 5'leri görürüm herhalde :)

• Herkese gunaydin araci aldigim gunden bu yana araci kullanirken bir kac kez her suruste cikcik sesler heliyor konuya hakim olan varmi yoksa gaipten seslermi duyuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: stasdemir07

Herkese gunaydin araci aldigim gunden bu yana araci kullanirken bir kac kez her suruste cikcik sesler heliyor konuya hakim olan varmi yoksa gaipten seslermi duyuyorum
    Ben yaz kış AC açık kullanıyorum aracımı; sabit olarak 22 - 24 derece arası ayarda; sebebi şu; ac açık iken klima filtresi devrede; dışarının bütün kiri, tozu, pası dışarıda kalıyor; yoksa içeri giriyor; ikinci olarak, klima içeriye sürekli taze hava gönderdiği için özellikle uzun yolda çok daha rahat uyanık kalıyorum, siz de deneyebilirsiniz, ac kapalı iken kabin içerisindeki CO2 oranı daha hızlı yükseliyor; ac bunu engelliyor; ve elbette son olarak, yazın içerisi sıcak, kışın soğuk ile uğraşmıyorum; üstelik kişisel denemelerim sonucu klimanın açık olmasının yakıt sarfiyatı ya da motor gücüne hissedilir bir etkisi olmadığını gördüm; bu nedenle sürekli açık tutmak bence daha doğru, ancak elbette kişisel tercihtir, kapatana da neden kapatıyorsun denmez. (2012 C 180 Fascination, benzinli, 7 ileri, turbo beslemeli)

• quote:

yay gerilmesi gibi bir ses var ama sürekli değil. kontrollü bir şey olduğu belli.

Ara ara yapıyor mu peki? Bazense sık sık

• quote:

Herkese gunaydin araci aldigim gunden bu yana araci kullanirken bir kac kez her suruste cikcik sesler heliyor konuya hakim olan varmi yoksa gaipten seslermi duyuyorum

Arkadaşım merhaba konuya sadece hakim Değilim nedenini de biliyorum. Keylessgo sistemi ile alakalı ve mercedes henüz sebebini çözemedi benim aracımdan ALINAN verilerle fabrika forumuna konu açtı servis 1 aydır bekliyorum. Mercedes benz Türk'e şikayette bulundum eğer cevap alamazsam mercedes merkezine kadar mail atacağım çok acı bir durum. Benim aracımda var mı diye emin olmak isteyenler araca Anahtarı Yanlarına almadan binip Marş düğmesine bassın duydukları cikcik sesini yolda giderken duydukları sesle aynı ise ( ki aynı) araçlarında aynı arıza var. Emin olmak için düğmeyi sökün ve anahtarla kullanın sesin kesildiğini duyacaksınız. Aracı gülsoydan aldıysanız servis danışmanı Özhan beyi bulun Mustafa kemal güldaş ın arkadaşıyım aynı dorun bende de var deyin☺️

• quote:

Orijinalden alıntı: guldask

quote:

Arkadaşım merhaba konuya sadece hakim Değilim nedenini de biliyorum. Keylessgo sistemi ile alakalı ve mercedes henüz sebebini çözemedi benim aracımdan ALINAN verilerle fabrika forumuna konu açtı servis 1 aydır bekliyorum. Mercedes benz Türk'e şikayette bulundum eğer cevap alamazsam mercedes merkezine kadar mail atacağım çok acı bir durum. Benim aracımda var mı diye emin olmak isteyenler araca Anahtarı Yanlarına almadan binip Marş düğmesine bassın duydukları cikcik sesini yolda giderken duydukları sesle aynı ise ( ki aynı) araçlarında aynı arıza var. Emin olmak için düğmeyi sökün ve anahtarla kullanın sesin kesildiğini duyacaksınız. Aracı gülsoydan aldıysanız servis danışmanı Özhan beyi bulun Mustafa kemal güldaş ın arkadaşıyım aynı dorun bende de var deyin☺️

Alıntıları Göster
    Apple yeni güncellenecek olan ios işletim sisteminde siri nin (bilmeyenler olabilir siri apple ın iphone ve ipad lere sadece konuşarak komut vermemizi sağlayan özelliği ) Türkçe komutları da anlayıp türkçe karşılık verebileceğini belirtti.Ne yazık ki türkiye de ki araçlar da apple car play özelliği kullanılamadığı için araçlarımız da siri den de yeterince faydalanamıyacağız

Güzel olmazmıydı aracı kullanırken gelen mesajı türkçe okusun ve mesajıda bizim söylediğimiz gibi türkçe cevaplasın ?

Çok sinir bozucu bir olay niye bizde apple car play kullanıla mıyor ? Bir bilgisi olan var mı acaba ?

• guldask kullanıcısına yanıt
    her binişte oluyor ama ardışık 2 defa ve kısa süreli bir yay gerilmesi sesi gibi bir şey duyuyorum. Sık olmuyor. Her binişte bir defa duyuyorum. Belki sizinkiyle aynı ses olmayabilir ama bana bu ses pek sorun gibi gelmedi. Bazı arabalarda (BMW de de farklı bir ses duymuştum) kontrol sistemleri benzer sesler çıkardığı için önemsemedim. Ses eskimiş arabalardaki gıcırdayan koltuk sesine benziyor ama kısa sürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fullün -- 25 Şubat 2015; 21:16:28 >
  • quote:

her binişte oluyor ama ardışık 2 defa ve kısa süreli bir yay gerilmesi sesi gibi bir şey duyuyorum. Sık olmuyor. Her binişte bir defa duyuyorum. Belki sizinkiyle aynı ses olmayabilir ama bana bu ses pek sorun gibi gelmedi. Bazı arabalarda (BMW de de farklı bir ses duymuştum) kontrol sistemleri benzer sesler çıkardığı için önemsemedim. Ses eskimiş arabalardaki gıcırdayan koltuk sesine benziyor ama kısa sürüyor.

Bir önceki sayfadaki alıntımı oku lütfen detaylar oarada var.

• Antalyadan aldim araci gaipten sesler duymadigimi ogrenmek iyi geldi lutfen konuya cevap bulunca haber verirmisiniz? İyi gunler

• quote:

Antalyadan aldim araci gaipten sesler duymadigimi ogrenmek iyi geldi lutfen konuya cevap bulunca haber verirmisiniz? İyi gunler

Çözümü alamazsam aracı yaza satıp 2016 da yeni kasa a4 almayı düşünmeye başladım bile. Çünkü mercedes çok rahat davranıyor.

• 
Sayfa: önceki 261262263264265
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.