Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (264. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
34 Misafir (19 Mobil) - 15 Masaüstü19 Mobil
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.221.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 262263264265266
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: guldask

quote:

Orijinalden alıntı: stasdemir07

Antalyadan aldim araci gaipten sesler duymadigimi ogrenmek iyi geldi lutfen konuya cevap bulunca haber verirmisiniz? İyi gunler

Çözümü alamazsam aracı yaza satıp 2016 da yeni kasa a4 almayı düşünmeye başladım bile. Çünkü mercedes çok rahat davranıyor.

Hata yapmaman için bu işi yapma derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emarti

quote:

Orijinalden alıntı: Fullün

Tamam da birçok araçta A/C kapalı iken araba içine sıcak hava üflenir ama C serisinde bu mümkün değil. A/C fonksiyonunu kapatırsanız hava üfleme de duruyor. Söylediğimiz bu. Klima ısıtsa da ısıtmasa da A/C fonksiyonu açık yani gereksiz enerji sarfiyatı.

Yanlış hatırlamıyorsam A/C aktif değilken (tuşa basılı değilken) AUTO ile araba içinde sıcaklık artışı sağlanabiliyor. Kış günü hiç A/C tuşuna basma ihtiyacı hissetmedim. Kullanım kitapçıklarında da kış günü kullanmanıza gerek yok yazar diye biliyorum.

Ayrıca uzun süreden beri E modda aracı kullanarak ayak-gaz ilişkisini arttırdım. Fakat E modda 8.1-8.7 bandında kalıyordum. Şehiriçi ve dışı kullanım gidiş geliş günlük 30 km yol ortalama hız 45km/h (max. 90 yapmak üzere). 2 günden beri C moda geçtim 7.0-7.8 lt/100km bandını gördüm. C modda daha fazla yakar diye düşünmüştüm. AMa öyle olmadı. E modda ölü bir araç kullanıyorsun zaten C'de ataklaşıyor. Yakıt sarfiyatı olarak bu sonucu görünce S modda 5'leri görürüm herhalde :)

Hocam E C ve S modlarinda kullandikca C ve S nin neden daha az yaktigini anladim, bu tamamen aracin ilk kalkis hizi ve ara hizlanma ile alakali. Hangi arabayla olursa olsun, arabamizla genelde cabuk hizlanmaya calisiyoruz, ozellikle istanbul gibi trafigin yogun oldugu yerlerde atik olmaniz gerekli yoksa onunuze araba geciveriyor. Eh hal boyle olunca da arabayi daha seri kullanmaya calisiyoruz. E modunda araba zaten tepkisi az biz de gaza daha cok yukleniyoruz ve daha cok yakmaya basliyoruz. Bos bir yolda bir de kamyon gibi kalkis yapmayi deneyin, ani hizlanma yapmayin ve 90 km yi gecmeyin. Ozaman E modu da 6lt leri gorur. Hatta @ejloverin bi rekoru vardi bununla ilgili.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben simdiden bmw 4 serisi ya da audi a5 serisine kaymaya basladim bile.. Ben araci alirken aracta adaptof far sistemi var diyerek sattilar ve daha sonrasinda "pardon" dediler.. Ben surekli uzun yol yapan birisiyim defalarca konunun cozulmesini istedim ucreti nolursa olsun karsilayayim istedim ama cozum yok elbette vasat mercedes Turkiye. Neyse hayirlisi olsun bende satmak icin ilana koydum sahibinden de. Hayirlisi bakalim

• beyler ben bir bucuk ay sonunda ogrendim trafikte isiklarda beklerken frene biraz daha sert basarsaniz [P] ibresinin yazdigi yerde hold yazisi cikiyor sonra ayaginizi frende ceksenizde adi ustunde fren hold da kaliyor ben almadan once icini disini ogrenirimde bunu kacirmisim bu arada apple care play i turkiyede birileri uyguluyordu sanki? bide spoyler bende dusunuyorumda sadece tek bir model var zannedersem cok ayni olsun istemiyorum beyaz mercedes bmw lerde hep siyah oluyor bende siyah istiyorum ama herkez oyle yaptigi icin siyah yapmiyacam galiba.Araca sadece en arka cama film taktiricam arka camdalarda perde oldugu icin zaten koyu gorunuyor aracin bilinmedik ilginc ozelliklerini paylasmaktan cekinmeyin eski aracim audi de de bilinmiyen ozellikler diye bi bolum vardi araca bi ton ozellik aktif ettirmistim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Gamemaster_ -- 25 Şubat 2015; 23:32:23 >

• stasdemir07 S kullanıcısına yanıt
    bu cık cık sesi bendede elektrik röle sesine benzetiyorum. ancak bir süre sonra kayboluyor. orta konsoldan geliyor. acaba aynı şeyden mi bahsediyoruz.
  • _Gamemaster_ kullanıcısına yanıt
    park ettikten sonra yine holda alıp motoru kapatırsanız el fren otomatik devreye girer ve göstergede ikaz yanar. mandalı kullanmanıza gerek kalmaz
  • rome R kullanıcısına yanıt
    Evet ayni sesten bahsediyoruz

• Beyler birsey daha sormak istiyorum aracla cok rahat bir sekilde dikey ve parale otomatik park pilotu ile parkedebiliyirum. Taaki serviste ki usta bana kendi kendine cikabildigi ozelligini gosterene kadar cikma ozeligigini bilmiyordum ve cok hosuma gitti. O an ki heyecanla bunu nasil yaptigini atlamisim ve ne yaptiysam partkettikten sonra kendisini araci park ettigi yerden cikmasini saglayacak hamleyi yapamadim. Bilen varmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: rome

bu cık cık sesi bendede elektrik röle sesine benzetiyorum. ancak bir süre sonra kayboluyor. orta konsoldan geliyor. acaba aynı şeyden mi bahsediyoruz.

Evet arkadaşım aynı şeyden bahsediyoruz. Zaten büyük ihtimalde bir role den gelmekte. Fakat 1 aydır ne arayan var ne soran.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aegeus

Ben yaz kış AC açık kullanıyorum aracımı; sabit olarak 22 - 24 derece arası ayarda; sebebi şu; ac açık iken klima filtresi devrede; dışarının bütün kiri, tozu, pası dışarıda kalıyor; yoksa içeri giriyor; ikinci olarak, klima içeriye sürekli taze hava gönderdiği için özellikle uzun yolda çok daha rahat uyanık kalıyorum, siz de deneyebilirsiniz, ac kapalı iken kabin içerisindeki CO2 oranı daha hızlı yükseliyor; ac bunu engelliyor; ve elbette son olarak, yazın içerisi sıcak, kışın soğuk ile uğraşmıyorum; üstelik kişisel denemelerim sonucu klimanın açık olmasının yakıt sarfiyatı ya da motor gücüne hissedilir bir etkisi olmadığını gördüm; bu nedenle sürekli açık tutmak bence daha doğru, ancak elbette kişisel tercihtir, kapatana da neden kapatıyorsun denmez. (2012 C 180 Fascination, benzinli, 7 ileri, turbo beslemeli)

Evet, şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca hatırladım. Audi'de neden yok diye sorgularken sizin açıklamanıza benzer bir açıklamaya rastlamıştım. Aradan 5 yıla yakın süre geçtiği için unutmuşum. Fakat belki de vardı böyle bir seçenek ben daha fazla uğramamış da olabilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: rome

park ettikten sonra yine holda alıp motoru kapatırsanız el fren otomatik devreye girer ve göstergede ikaz yanar. mandalı kullanmanıza gerek kalmaz

bunuda ogrendigim iyi oldu tesekkur ederim

Otomatik park yerinden cikmayi bende bilmiyorum bikac kez denedim ama kendi parkettigi halde sormadi bile

• blog.mercedes-benz.com.tr
    400 Bad Request
    http://blog.mercedes-benz.com.tr/sport/#
    sitesinde spoiler için işçilik ve kdv hariç 990TL fiyat konmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyada23 -- 26 Şubat 2015; 17:27:36 >
  • selam,
    Garmin Map Pilot ile ilgili duyum alan var mı acaba? Bazı bayiler sipariş alıyorlarmış diye kulağıma geldi. Çünkü bazı sitelerde Türkiye Haritası da olan Avrupa Haritalı Garmin Map Pilot SD kart takabileceğini söyleyenler var.
  • guldask kullanıcısına yanıt
    Evet aynı sesler bendende geliyor sanki şase yapar gibi olup kesiyo hadi hayırlısı diyip kurcalamadım bigun arabayı takmasak bari.

• sixtus S kullanıcısına yanıt
    Aracı kolumandan ekim gibi teslim alırken paketin 1 seneye Türkiye'de olacağı hakkında bilgilendirilmiştim.
  • Arka camlara sonradan perde takılabilir mi?
    Veya konuyla ilgili başka bir öneriniz var mı?

• Herkese merhaba,

Bmw kullanıcısı olarak Bmw 520i almayı planlarken ölçüp biçtim, W205 c180 AMG'nin benim için daha uygun olduğuna karar verdim. Öncelikle araç sahiplerini kutlarım, araç gerçekten harika, sınıf üstü bir araç.

Çok yararlı bir topic olmuş bu arada, herkese yardımları için teşekkürler, büyük kısmını okudum diyebilirim.

Yine de bazı konular var ne resmi sitede, ne internet araştırmasında ne de burada emin olabildiğim noktalar var, onları sizlere sormak isterim:

1) Keyless-go almazsak anahtarı eski Mercedes'lerdeki gibi yuvasına mı sokmamız gerekiyor? Yoksa Keyless go bagajı ve kapıları otomatik açmak için mi var?

2) Burmester çok sevdiğim bir markadır ve %99 ihtimalle siparişi Burmester ile vereceğim, kullananların yorumu nedir? Standarttan epey farklı mı?

3) Koltuklar için hafıza paketi almazsam tamamen manuel mi oluyor? Böyle bir araçta manuel koltuk bana biraz ters gelmekte.

4) İç mekan ışık paketine çok önem veriyorum, anladığım kadarıyla standart geliyor AMG ile, doğru mudur? kapıdaki Mercedes plakaları aydınlatılıyor mu alttan? İnternette öyle gördüm.

5) Ekran çoğu insanın da hemfikir olduğu üzere aracın zayıf halkası, gözüme hoş gözükmemekte. Onu büyük ebatta sipariş edeniniz var mı?

6) Artico suni deri gerçekten deri hissi vermeye yaklaşıyor mu?

7) airmatic kullananlar aydınlatabilir mi, almaya gerek var mı? epey pahalı emin olamadım.

8) Siyah ahşap-siyah artico deri-kavansit mavisi karoser ile sipariş vermek istiyorum, yorumlarınız var mı?

Herkese keyifli ve emniyetli sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varyator -- 28 Şubat 2015; 13:01:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: varyator

Herkese merhaba,

Bmw kullanıcısı olarak Bmw 520i almayı planlarken ölçüp biçtim, W205 c180 AMG'nin benim için daha uygun olduğuna karar verdim. Öncelikle araç sahiplerini kutlarım, araç gerçekten harika, sınıf üstü bir araç.

Çok yararlı bir topic olmuş bu arada, herkese yardımları için teşekkürler, büyük kısmını okudum diyebilirim.

Yine de bazı konular var ne resmi sitede, ne internet araştırmasında ne de burada emin olabildiğim noktalar var, onları sizlere sormak isterim:

1) Keyless-go almazsak anahtarı eski Mercedes'lerdeki gibi yuvasına mı sokmamız gerekiyor? Yoksa Keyless go bagajı ve kapıları otomatik açmak için mi var?

2) Burmester çok sevdiğim bir markadır ve %99 ihtimalle siparişi Burmester ile vereceğim, kullananların yorumu nedir? Standarttan epey farklı mı?

3) Koltuklar için hafıza paketi almazsam tamamen manuel mi oluyor? Böyle bir araçta manuel koltuk bana biraz ters gelmekte.

4) İç mekan ışık paketine çok önem veriyorum, anladığım kadarıyla standart geliyor AMG ile, doğru mudur? kapıdaki Mercedes plakaları aydınlatılıyor mu alttan? İnternette öyle gördüm.

5) Ekran çoğu insanın da hemfikir olduğu üzere aracın zayıf halkası, gözüme hoş gözükmemekte. Onu büyük ebatta sipariş edeniniz var mı?

6) Artico suni deri gerçekten deri hissi vermeye yaklaşıyor mu?

7) airmatic kullananlar aydınlatabilir mi, almaya gerek var mı? epey pahalı emin olamadım.

8) Siyah ahşap-siyah artico deri-kavansit mavisi karoser ile sipariş vermek istiyorum, yorumlarınız var mı?

Herkese keyifli ve emniyetli sürüşler.

Arkadaşım bildiğim kadarıyla aydınlatmaya çalışayım.
    1. fFascination ve üzeri donanımda keyless go-start standart.
    2. Burmester tamamen zevk ve para meselesi. Sana kalmış.
    3.Koltuklarda hafıza almasan da ileri geri hareket hariç elektrikli.
    4.Işık paketiAMG için standart
    5.Benim ekran standart boyutta o nedenle büyük ekran için birşey diyemiyeceğim.
    6.Artico deriden memnunum. BMW Sensatec'ten üstün bence.
    7. Airmatic üst bir özelllk. Bu sınıfta bir araç için ilk. Tabi isteğe bağlı. Ücret sıkıntı değilse almalısın.
    8.Güzel bir görünüm olur.

Hayırlısı olsun.

• Selamlar,
    W205 kasayı spy fotoları çıktığı günden beri takip etmeye çalışıyorum. Bildigim kadarıyla sorunlarınızı cevaplamaya çalışayım.
    1- Keyless go start ile bildigim kadarıyla sadece arac icerisindeyken anahtarsiz calistirabiliyorsunuz.
    2- bende bugün yeni kasa almak istesem burmester ile sipariş verirdim acikcasi. W205'te bulunan standard ses sistemi audio20, bir önceki kasa olan w204 audio20 kadar iyi olmadıgı icin söylüyorum bu yorumumu. Her ne kadar w205 aracım olmasa da bugüne kadar okuduğum yorumlar bu yonde. Tabi ekolayzir ayarları ile standard ses sistemini bi nebze olsun iyilestirebilirsiniz.
    3- Koltuklar ileri geri hareketi hariç elektrikli. Aracı birden fazla kisi kullanacak ise hafıza paketi ekletmekte fayda var. Sırf kapıda bulunan butonlar icin hafıza paketi eklenmeyi düşünen arkadaslar vardı :)
    4- Kapi açıldığında eşiklerde bulunan Mercedes etiketlerinin isiklandirilmasi benim bildigim kadarıyla ek donanim, en azından bir önceki kasada böyleydi.
    5- Büyük ekran dediginiz donanim Command Online opsiyonunu bildigim kadarıyla ekleyemiyorsunuz. Dışarıda comman taktiran arkadaslar oldu daha once. @ejlover daha once taktirmisti diye hatırlıyorum.
    6- Bu konuda bilgim yok.
    7- Bu paketi ekleyen arkadaslar cevap vereceklerde diye düşünüyorum.
    8- C204 aracım kavansit mavisi ve gercekten cok beğenerek aldım bu rengi. Özellikle E coupe de gördükten sonra bu renge karar vermiştim. Bence güzel bir tercih.

• Kapı eşiği aydınlatma,ambiyans aydınlatma ile beraber gelmiyor mu?
    W205 MERCEDES C-Class ANA KONU

Ben aracı sipariş ederken Amg dış,Exclusive iç seçtim arka cam perdesi eklemedim eklenmeden alamacağımı söylediler ambiyans aydınlatma ile beraber kapı eşiği aydınlatmanında beraber geldiğini söylediler...

Tr deki araçlarda ambiyans aydınlatma standart geldiğine göre eşik aydınlatmada standart diye düşündüm.

Cam tavansız bir iki donanım eksik ama bir iki donanım fazla şekilde C180 AMG DİZEL AT aracı 27.400 Euoroya aldım 4.5 ayda geldi yer AVRUPA... Türk parası ile o günkü kurdan 75.000 TL geldi meslek indirimi+vergi muafiyetim var...Saygılar sunarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hutaha -- 1 Mart 2015; 12:02:14 >

• 
Sayfa: önceki 262263264265266
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.