Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (262. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.221.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 260261262263264
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'ye ilk giren eksik paketli araçların depoları 40küsür litreydi bir tek...
    Sonraki Türkiye paketli araçların hepsi 66 litre depolu
  • quote:

Orijinalden alıntı: onrakmn

Türkiye'ye ilk giren eksik paketli araçların depoları 40küsür litreydi bir tek...
    Sonraki Türkiye paketli araçların hepsi 66 litre depolu

Tamam şimdi oldu, teşekkürler.

Not: armutcan hocam bende MB Türkiye sitesindeki karşılaştırmalı tablodan bakmıştım, 41 lt yazıyordu:

Demek ki 66 lt olmuş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Şubat 2015; 22:58:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba arkadaşlar, birkaç gün önce C180 AMG paketi test ettim, 1.6 benzinli motor.Test süresince gördüğüm eksiler:
    -Araç bariz rüzgar sesi alıyor.(klima ve radyo kapalı iken 90 km/h hızda duyuluyor)
    -Süspansiyonlar çok sert, yoldaki kalın boyalı çizgilerden geçerken bile kütür kütür ses geliyor.(AMG paketin etkisi sanırım).
    -Vites geçişleri daha iyi olabilirdi.
    -Konsoldaki bilgi ekranı eğreti duruyor.
    -Orta konsoldaki parlak siyah kısım parmak izi bırakıyor ve sert plastikten üretilmiş, tıkır tıkır.
    -Torpido gözü yarım açılıyor, içinde ne olduğunu görmek icin öne hamle yapmak gerek.
    -Arka diz mesafesi vasat.
    -Genel anlamda konforsuz.

Artılar:
    -Dış tasarım çok hoş, iç tasarım (ekran hariç)güzel.
    -Donanım rakiplerine göre iyi.
    -İç malzeme kalitesi genel olarak iyi.Özellikle kapılar çok iyi.
    -Direksiyon tepkileri net, sürüş pozisyonu ideal.
    -Motor canlı ve istekli.
    -Yol tutuş iyi.

Genel olarak araba görüntüde iyi fakat özellikle konfor konusunda Mercedes'e yakışmayacak derecede kötü.Kısa test izlenimlerim bunlar, hatam varsa affola.

• Spoiler fotoğraflarını merakla bekliyorum. Benim aracım gümüş grisi, siyah spoiler ekletmeyi düşünüyorum. Araç alırken fiyat yüksek meblalara çıktı diye sonraya erteledim, şimdi içimde kalan son parçayıda yaptırmak istiyorum.
  • coskun058 C kullanıcısına yanıt
    90kmde rüzgar sesi aldığına emin misiniz hocam, "bariz" demişssiniz bir de? Buradaki arkadaşların hemen hepsi 120lerden sonra fark edilmeye başladığını söylüyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beendownthere -- 23 Şubat 2015; 2:11:20 >
  • Hocam sanırım yanlış anlatmışım , 90 km de bariz duyulmuyor da duyulmaya başlıyor, belki test ettiğim gün hava rüzgarlıdır ondan olabilir net hatırlamıyorum, bariz derken 110-120 de bariz alıyor.Belki konfor anlamında büyük beklentilerle binmiştim bu yüzden bana yüksek geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fullün

Klima kullanmadan sadece motor sıcaklığı ile ısınmanın pratik bir yolu var mı? Kalorifer tuşu var da ben mi göremiyorum acaba.

Sanırım yok. Premium araçlarda genelde böyle. Isınmak için motor sıcaklığından yararlanamıyorsunuz! Mantığı ne çözemedim!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 23 Şubat 2015; 13:43:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coskun058

Hocam sanırım yanlış anlatmışım , 90 km de bariz duyulmuyor da duyulmaya başlıyor, belki test ettiğim gün hava rüzgarlıdır ondan olabilir net hatırlamıyorum, bariz derken 110-120 de bariz alıyor.Belki konfor anlamında büyük beklentilerle binmiştim bu yüzden bana yüksek geldi.

Arkadaşım
    Benim aracım C180 amg spor süspansiyon. Ben aracı 1 aydır kullanıyorum.Kullanırken şikayet edecek düzeyde rüzgar sesi veya motor sesini hiç almadım.
    Bence kısa bir deneme sürüşüyle karar verilecek durum değil bu.
    Bence sadece test sürüşü yapanlar değil de artık araç sahipleri de sürüş deneyimlerini, artıları eksileri daha detaylı paylaşmaya başlamalı burada. Çünkü en doğru bilgileri bu şekilde alabiliriz.
    Benim aracımın döşeme ve tavanı siyah. Benim de bu hoşuma gidiyor. Alüminyum kaplamalarla iyi bir ahenk oluşturuyor. Bej döşemede özellikle şaft tüneli üzeri ve tavan çok kirleniyor. Arkada çocuklarınız oturuyorsa açık renk döşemeyi tavsiye etmem.
    Ben amg ve spor süspansiyonu tercih ettim. Spor süspansiyon özellikle plastik bariyerlerden geçerken ses yapıyor. Ama ben spor sürüş sevdiğim için bunun sakıncasını görmüyorum.
    amg nin içine exclusive paket koymayı ben hiç düşünmedim. Exclusive sevenler için bence exclusive kasa daha iyi. Ben onu da düşünmedim değil. Ama exclusive in jantlarını hiç beğenmiyorum.
    Ve bulduğum exclusive in koltukları da yarı deri idi bu nedenle tercih etmedim. Yakıt tüketiminden de herhangi bir şikayetim yok. Ortalama 7 civarı tüketimim var. Bu da gittiğim yola göre hiç fena değil. Çünkü hergün çok dik yokuşlardan çıkmak zorundayım.
    Senede yaklaşık 15 bin km yol yapıyorum. Bunun da bir miktarı özellikle kışları suv kullanıyorum. O nedenle dizel almayı hiç düşünmedim. Ayrıca dizel renault motoru hakkındaki düşüncelerimi de daha önce belirtmiştim.
    Aracın özellkle gece ambians aydınlatması çok hoş. Direksiyon tepkileri çok güzel. Fakat eco modda hiç kullanamıyorum. Çünkü çok rahatsız edici bir hantallık veriyor araca. Bence en uygunu comfort veya sport mod. Touch pad e yeni yeni alışmaya başlıyorum. Çok gerekli olduğundan da şüpheliyim. Geri görüş kamerasından çok memnunum. Görüntü alanı genişliği ve kalitesi çok iyi.
    Kış lastiği konusunda şöyle bir sıkıntı ileteyim. Lastikler run flat olduğu için jant ile beraber alayım dedim. Bir sürü mercedes bayisini aradım. w205 e uygun jant yok. w204'ünkiler 205' e uymuyormuş. Yahu madem yeni araç getiriyorsun jantını da getir. Veya jantlar birbirine uysun. Aynı apple zihniyeti.
    Ayrıca herkese tavsiyem kitapçığı okumaları. Çünkü kitapçığı okumasam oto yıkamacı da aracın nasıl boşa alındığını beceremiyecektim. Çünkü aracı boşa aldığınız zaman kapıyı açtığınızda araç kendini otomatik olarak park moduna alıyor.
    Ön konsoldaki tablete gelince ilk zamanlar çok irrite olmuştum. Fakat insan zamanla alışıyor. Şu an hiç rahatsız değilim. Ses sistemine gelince. Bas tiz ayarın yaptıktan sonra bence tatmin edici. Anteni iyi çekiyor. Radyoda istasyonlar net çıkıyor. Dörtlü flaşörün yerini hiç beğenmedim. Ayrıca el freni düğmesinin yeri de bence uygun değil. Şimdiye kadar belki de hep hatchback veya suv kullandığımdan olsa gerek arka camın kirlendiği zaman sileceğin olmaması çok rahatsız edici. Bence sedanlara da silecek konmalı. Şaft tüneli yüksekliği zaten bmw ve mercedesin ortak sorunu. Keşke ona bir çare bulabilseler.
    İç malzeme kalitesi bmw 3 serisine göre hatta 5 serisine göre bile bariz olarak daha iyi. Özellikle bmw de üst donanım paketi almazsanız plastik aksam ve döşeme kumaş kalitesi çok alt seviyede. Mercedesin suni deril kalitesi sensatec 'e göre oldukça üst seviyede. Bence bmw ye hiç yakışmıyor bu kalitesiz plastik.
    Vites geçişleri kullandığınız moda göre değişmekle birlikte rahatsız etmiyor. Fakat bence bmw zf şanzımanda geçişler daha iyi.
    Yan aynalar oldukça ergonomik ne büyük ne küçük. Sol aynanın da kendiliğinden kararması güzel.
    beni rahatsız eden bir konu da ön camın dikliği. Görüş açısını sanki biraz kısıtlıyor gibi geldi.
    Arka koltukların yatırılabilmesi bmw den sonra büyük bir nimet gibi geldi. sadece ortayı bile yatırabiliyorsunuz. Arka koltukta baş mesafesi biraz sıkıntılı (boyum 1.82). Bu nedenle panoramik cam tavan kesinlikle olmazsa olmazınız olsun. (Sırt yaslama yeri biraz daha yatay olsa daha iyi olurmuş.)
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Aklıma geldikçe yine yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

quote:

Klima kullanmadan sadece motor sıcaklığı ile ısınmanın pratik bir yolu var mı? Kalorifer tuşu var da ben mi göremiyorum acaba.

Sanırım yok. Premium araçlarda genelde böyle. Isınmak için motor sıcaklığından yararlanamıyorsunuz! Mantığı ne çözemedim!!

Motor ısındıktan sonra sadece havalandırma kullanmayı denediniz mi hiç ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erciftci -- 23 Şubat 2015; 14:41:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erciftci

quote:

quote:

Motor ısındıktan sonra sadece havalandırma kullanmayı denediniz mi hiç ?

Yok denemedim. Audi 'de olmayınca bunda da yoktur diye düşündüm. O zaman akşam bir deneyeyim.

Peki siz var diyorsunuz öyle mi?

• ilyada23 kullanıcısına yanıt
    Bende spoyler bekleyenlerdenim ama net bir sonuca varamadım ufak tefek aramalarım neticesinde.

• finansmen1 kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Motor isindiktan sonra havalandırmayı açarak isinabilirsiniz. Klimaya gerek yok.
    Audi de olmaması durumu icin emin misiniz?
    Tum araçlarda olması gerek havalandırmanın.
    Hatta klima yokken bile olan bir sistem motor ısısının havalandırmaya verilmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meceng -- 23 Şubat 2015; 18:06:07 >
  • meceng M kullanıcısına yanıt
    motor ısınınca havalandırmayı açınca klima otomatik olarak devreye giriyor ya da ben beceremiyorum. motor sıcaklığı 80 ama ben klimayla ısınıyorum, çok mantıksız. klimayı devreden çıkarınca bu defa havalandırma fanı duruyor. @meceng
  • Sizin aracinizda acaba bir sorun olabilirmi benim aracimda klima tusu kapali sekilde isinma saglaniyor ve cok da basarili.

• quote:

Orijinalden alıntı: meceng

Selamlar,
    Motor isindiktan sonra havalandırmayı açarak isinabilirsiniz. Klimaya gerek yok.
    Hatta klima yokken bile olan bir sistem motor ısısının havalandırmaya verilmesi.

Yoktu benim Audi'de. Kullanım kılavuzuna da bakmıştım.

Tabi sizlerden böyle açıklamalar gelince acaba 4 yıl bunun farkında olmadan mı araç kulllandım diye düşünmeye başladım.

Biraz araştırayım şunu Audi forumunda. Bişi değil şimdi de onları kızdırırım diye korkuyorum, Audi'n yok, burada ne işin var derler diye!!

• Fan açıldığında klimanın otomatik olarak devreye girmediğinden emin misiniz? Sadece motordan gelen sıcak havayı mı üflüyor? Bende fan açılınca klima otomatik olarak devrede.
  • Araçta stop-start bir süredir devreye girmekte zorlanıyor. Sert hava koşullarından mı bilmiyorum. Bir diğer husus da geri görüş kamerası zaman zaman takılıyor. Yani D modunda da bir süre daha geriyi göstermeye devam ediyor. Son olarak touch pad donmuş gibiydi birkaç gün sonra kendiliğinden çalışmaya başladı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: meceng

Selamlar,

Yoktu benim Audi'de. Kullanım kılavuzuna da bakmıştım.

Tabi sizlerden böyle açıklamalar gelince acaba 4 yıl bunun farkında olmadan mı araç kulllandım diye düşünmeye başladım.

Biraz araştırayım şunu Audi forumunda. Bişi değil şimdi de onları kızdırırım diye korkuyorum, Audi'n yok, burada ne işin var derler diye!!

99 model golf'te, 2001 model bora'da vb. bir sürü araçta olan özellikten bahsediyoruz. 2010 A4'te olmaması garip olur.
    Motor gibi bir ısı kaynağı varken başka bir yöntemle hava ısıtmak zaten mühendislik katliamı olur gibi geliyor bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erciftci -- 23 Şubat 2015; 22:45:11 >

• Bu alet ile gönül rahatlığı Mercedes'ini yıkatanlar varmış, bildiğin boya zımparası yazık.

• quote:

Fan açıldığında klimanın otomatik olarak devreye girmediğinden emin misiniz? Sadece motordan gelen sıcak havayı mı üflüyor? Bende fan açılınca klima otomatik olarak devrede.

İşte aynen benim Audi'de de öyleydi. Ne kadar uğraştıysam klimayı açmadan aracı ısıtmayı beceremedim.

Tabi, mutlaka. Yani bana da anlamsız geliyor. Sonuçta motorun sıcaklığından faydalanmak varken neden klima çalışsın. Ki Audi'de aracın yakıt tüketimi göstergesi daha doğrusu enerji diyelim, arka cam rezistanslarını açınca bir kademe, klimayı açınca iki kademeden fazla yükseliyordu. Başlarda sinir oluyordum kışın klimayı açmaya. Sonra sonra alıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 24 Şubat 2015; 10:00:20 >

• 
Sayfa: önceki 260261262263264
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.