Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (114. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.221.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar, Eylül teslim beyaz c180 AMG siparişi verdim.
    Sipariş esnasında Mercedes- Benz Mengenler bayi, AMG pakette iç kaplama renginin standart (piyano siyahı) olduğunu ve değiştiremeyeceğimizi, ayrıca AMG pakette sportif adaptif amortisör sisteminin standart olduğunu ve konforlu amartisör diye bir seçim yapılamadığını iletti. Bende Koluman'da çalışan bir arkadaşımı aradım, o da teyid edince siparişi verdik. Ancak bugün öğrendim ki esasen iki eklemeyi de yapabiliyoruz.
    Benim için bu iki husus açıkçası çokta önemli değil.

Ancak forumda bir çok kişinin özellikle amartisör konusunda kafa karışıklığı yaşadığını gördüğüm için bilgi vermek istedim.

SİPARİŞ VERİRKEN AŞAĞIDAKİ İKİ SEÇENEKTEN BİRİNİ FİYAT FARKI OLMAKSIZIN SEÇEBİLİYORSUNUZ.
    BAYİLERİN NERDEYSE TAMAMI BU KONUDA HATALI BİLGİ VERİYORLAR.

SİPARİŞ LİSTESİNDE :

485 KOD İLE "KONFORLU " ADAPTİF SÜSPANSİYON
    677 KOD İLE "SPORTİF" ADAPTİF SÜSPANSİYON

Ek olarak AMG pakette adaptif süspansiyon standart olduğu için "Agility Sellect" seçim tuşu aracın amartisör sertliğinide seçimizie göre değiştiriyor.
    İki seçim arasındaki tek fark sportif olan versiyonun konforlu versiyondan 15 mm. daha alçak olması ve budurum nedeni ile biraz daha sert sürüş imkanı vermesi. Adaptif süspamsiyon bulunmayan versiyonlarda "Agility Sellect" seçim tuşu yalnızca motor, direksiyon ve vites ayarlarını değiştiriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: anaksoy

Selamlar, Eylül teslim beyaz c180 AMG siparişi verdim.
    Sipariş esnasında Mercedes- Benz Mengenler bayi, AMG pakette iç kaplama renginin standart (piyano siyahı) olduğunu ve değiştiremeyeceğimizi, ayrıca AMG pakette sportif adaptif amortisör sisteminin standart olduğunu ve konforlu amartisör diye bir seçim yapılamadığını iletti. Bende Koluman'da çalışan bir arkadaşımı aradım, o da teyid edince siparişi verdik. Ancak bugün öğrendim ki esasen iki eklemeyi de yapabiliyoruz.
    Benim için bu iki husus açıkçası çokta önemli değil.

Ancak forumda bir çok kişinin özellikle amartisör konusunda kafa karışıklığı yaşadığını gördüğüm için bilgi vermek istedim.

SİPARİŞ VERİRKEN AŞAĞIDAKİ İKİ SEÇENEKTEN BİRİNİ FİYAT FARKI OLMAKSIZIN SEÇEBİLİYORSUNUZ.
    BAYİLERİN NERDEYSE TAMAMI BU KONUDA HATALI BİLGİ VERİYORLAR.

SİPARİŞ LİSTESİNDE :

485 KOD İLE "KONFORLU " ADAPTİF SÜSPANSİYON
    677 KOD İLE "SPORTİF" ADAPTİF SÜSPANSİYON

Ek olarak AMG pakette adaptif süspansiyon standart olduğu için "Agility Sellect" seçim tuşu aracın amartisör sertliğinide seçimizie göre değiştiriyor.
    İki seçim arasındaki tek fark sportif olan versiyonun konforlu versiyondan 15 mm. daha alçak olması ve budurum nedeni ile biraz daha sert sürüş imkanı vermesi. Adaptif süspamsiyon bulunmayan versiyonlarda "Agility Sellect" seçim tuşu yalnızca motor, direksiyon ve vites ayarlarını değiştiriyor.

Mengerler'in bu kadar cahil olduğunu bilmiyordum. Yakında herkes konfiguratörden kendi aracını yapıp, çıktıyı alıp bayiye gidecek. Başta Mengerler'e tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar almanya fabrika kac gun tatil yapiyor bilen var mi?suan tatildelermis

• merhabalar.

çoktandır takip ettiğim foruma ara sırada olsa aktif olarak katılmak için üye oldum. ilk olarak paylaşmak istediğim yeni C180 de kullanılan CGI motorda daha önceki motordan farklı olarak su soğutmalı turbonun olduğu bilgisidir. ne faydası var derseniz bir fikrim yok. elbet mercedes argesi bir fayda görmüştür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: simsar4

quote:

Orijinalden alıntı: dr.tolgaaa

Performans /tüketim değeri bence 3.sırada gelir
    1.Güvenlik 2. Sırada Konfor gelir.
    320i için 12.000TL daha düşük fiyat almama rağmen benim tercihim c180 oldu.
    Ama bu BMW/Mercedes tartışması bitmez.
    Bir de benim oğlum arka koltuktan bulut görmek ister. BMW'de arka koltukta bunalıyor.
    Kısacası öncelikler herkes için farklıdır. Sonuçta 2 araba da çok satıyor ve sıra bekleniyor veya 150.000TL civarı para verip araya tanıdık koyarak araba alıyoruz:)

Saygı duyuyorum hocam, güvenlik, konfor ve performansı herkes kendine gore harmanlayıp maksimum fayda sağladığını alır.. Bu cok normal ve olması gereken.

Ama bunu yaparken somut bazı verileri yok sayıp fikir yurutenlereydi serzenişim.

Mesela benim içinde guvenlik + performans önemliydi. Ben aldığımda 3 kasa c serisinin önündeydi somut verilerde her iki klasmanda da. Bildiğim kadarı ile euroncap verilerine gore halen 3 kasa guvenlik anlamında önde. Yanlılım varsa arkadaslar duzeltsinler, bende kendimi gıncellemiş olurum.

Adult/child/pedestrian/safety assist verileri bmw 3 kasada 95/84/78/86 yeni c serisinde ise 92/84/77/70. Şimdi baktığımda böyle goruyorum....

bmw 3 serisi f30 2012 yılında euro ncap testlerine girdi. her araç 5 yıldız almaya başlayınca 2014 yılında euro ncap puanlamaları tamamen değiştirildi. yeni C ise değişiklikten sonra bu teste 2014 yılının ortasında girdi. daha önceden 5 yıldız alan renault megane yeni puanlama ile 3 yıldız anca alabildi. f30 bir daha bu teste girmedi diye biliyorum. şimdiki puanlamaya göre f30 un 2012 yılındaki puanları almasına imkan yok. dolayısıyla f30 un 2012 puanları ile yeni C nin şimdiki puanlarını kıyaslamak doğru bir yaklaşım değil. yeni sistemde bu puanlarla 5 yıldız alabilen yeni C f30 dan güvenlik yönünden çok daha öndedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: rahmi2253

Peki beyler çok hayati bir donanım olduğunu düşündüğüm bagaj havuzu ile ilgili düşünceniz nedir?

bagaj havuzu satılmaya başlamış. iki tip bagaja göre de (plastik setli veya rampalı) çeşitli renklerde ve kalitelerde seçenekler var. AMG ye plastik setli olan tipi uyuyormuş. yakında modele özel havuzlu paspas satışınada başlayacaklarmış.

http://www.ypsplast.com.tr/sm/MERCEDES/C-SER%C4%B0S%C4%B0-SEDAN-W-205-(2014-Sonras%C4%B1)-

• quote:

Orijinalden alıntı: benimadimkuntakinte

Beyler bu c180 amgnin kirmizi rengi yokmu. Ulkemizde hic gormedim.

kırmızı çok güzel ve alımlı bir renktir. ancak showroom rengidir. kuşları ve güneşi sevmez. güneş zamanla matlaştırır. kuşlar ise üzerine atacakları imzalarındaki asit oranına eşdeğer boyada kalıcı izler bırakabilirler. kapalı garajı olmayan genelde uzak duruyor bu renkten.
  • @LOR gelir gelmez foruma renk verdiniz. Keşke daha önce üye olsaydınız. Paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz.

• Merhaba,
    Ben de 1-2 gün içinde c180 siparişi verceğim. Ancak koltuk konusunda kararsız kaldım. Suni deri düşündüm ancak terletme problemi gözümü korkutuyor. Burda kullanılan malzeme diğer markalardakinden farksız ise kumaşlı veya gerçek deri seçimi yapabilirim. Tecrübesi olanlar yazarlarsa sevinirim..
  • selcukakman S kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: voxman

Merhaba,
    Ben de 1-2 gün içinde c180 siparişi verceğim. Ancak koltuk konusunda kararsız kaldım. Suni deri düşündüm ancak terletme problemi gözümü korkutuyor. Burda kullanılan malzeme diğer markalardakinden farksız ise kumaşlı veya gerçek deri seçimi yapabilirim. Tecrübesi olanlar yazarlarsa sevinirim..

Gercek deri suni deriye gore biraz daha yumusak bi doku hissi yasatiyor ve suni deri kadarda saglam degildir asla.

Bide sunu soyleyim yazin kumas koltuk terletmiyor mu sanki? Hepsi terletiyor sirf ter icin koltuk sececeginize havali( sogutmali) koltun tercih edin derim...

• Fiyat konusunda birkaç şey okudum. Faydası olacak ise hem has, hem de mengerlerden alabildiğim indirim % 3.

• LOR L kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

plastik setli veya rampalı nedir?
    Neye göre seçmeliyiz?

Bu ürünü alan hiç arkadaş oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: voxman

Fiyat konusunda birkaç şey okudum. Faydası olacak ise hem has, hem de mengerlerden alabildiğim indirim % 3.

özel değilse hangi fiyat üzerinden ve toplamda ne kadar indirim aldınız söyler misiniz? birde meslek indirimi mi bu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yyamany

Merhabalar,

plastik setli veya rampalı nedir?
    Neye göre seçmeliyiz?

Bu ürünü alan hiç arkadaş oldu mu?

hocam farklı marka araçlara buradan 4 adet STANDART modeli siyah bagaj havuzu aldık. firmanın kendi imalatları. malzemesi gayet kaliteli, yüzeyi pütürlü kaydırmaz. içerisinde model ismi yazıyor. bagaja birebir uydu. kenarlarda en ufak bir boşluk yok. bana kaliteli geldi. herkesin kalite algısı farklı olabilir bunu da not olarak düşeyim.

eski C serisi ve E serisi bagaj havuzları için plastik setli ve rampalı tabirleri kullanılıyordu. eski C için iki bagaj fotoğrafı bulabildim. muhtemelen yeni C serisi içinde aynı duruma göre belirlenmiştir. sipariş verecek olursanız yinede öncesinde firma ile irtibat kurup netleştirin derim.

1)Plastik Setli

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU

2)Rampalı

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LOR -- 7 Ağustos 2014; 15:54:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LOR

quote:

Peki beyler çok hayati bir donanım olduğunu düşündüğüm bagaj havuzu ile ilgili düşünceniz nedir?

bagaj havuzu satılmaya başlamış. iki tip bagaja göre de (plastik setli veya rampalı) çeşitli renklerde ve kalitelerde seçenekler var. AMG ye plastik setli olan tipi uyuyormuş. yakında modele özel havuzlu paspas satışınada başlayacaklarmış.

http://www.ypsplast.com.tr/sm/MERCEDES/C-SER%C4%B0S%C4%B0-SEDAN-W-205-(2014-Sonras%C4%B1)-

Teşekkürler, hemen standart için sipariş verecem ama plastik setli ve tampalıdan kastedilen ne tam olarak anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rahmi2253 -- 7 Ağustos 2014; 20:04:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yeniserdar

quote:

Orijinalden alıntı: benimadimkuntakinte

Beyler bu c180 amgnin kirmizi rengi yokmu. Ulkemizde hic gormedim.

Forumdan siparis eden bir arkadas var. Bende instagramda gordum 19 jantli kirmizi cok ama cok guzel gorunuyordu..

Nasipse o kırmızı yakında benim olucakkkkkkk

• Araç üretime girdikten yaklaşık kaç gün sonra Türkiye'de teslim alabiliyoruz. Bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LOR

quote:

Hocam Teşekkürler ben de havuz arıyordum hemen aldım verdiğiniz adresten,bir de bardak tutacak çıkarsa 10 numero olacak :))

• Merhaba,
    Plastik kaliteli paspas alabileceğim bir yer varmı ?
    yada bayiler satıyor mu plastik paspas, bileniniz var mı?
    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.