Şimdi Ara

w124 otomatik vitesle ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. W124 230e sahibiyim. Bugün abimle bi iddaya tutuştuk. Abim gaza sonuna kadar bastığında bi tuşu ittirdiğini onunda aracı roketlediğini söylüyor. Bense o şeyin kickdowndan ibaret olduğunu ve vitesi düşürüp daha iyi devir almaya yaradığını söylüyorum. O ise onu biliyorum ayrı bi tuş daha var diyor. Böyle bişey var mı bura yazılanları onada okutcam. Şimdiden tşkler.

Not : bilgi sahibi olmayan boş yorum yapmasın lütfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Abin haklı tuş var.
  • şu şehir efsanesi bitmedi gitti.

bir de turboyu açmak var
  • quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

şu şehir efsanesi bitmedi gitti.

bir de turboyu açmak var

Verimli devir aralığı başlangıcı = Turboyu açmak

Benim arkadaşımda da E200 var. Onun ustası da çok roketleme yapmışsın dedi. Baktı şöyle bir anlamadı. Dip gaz yapmışsın anlık o yüzden yağı azalmış şanzımanın diyordu. Roketleme ile Kickdown'nın aynı şeyler olmadığını sanıyorum.
  • Hatta 220den sonra arabayi "R"ocket vitesinede takiyordur
  • Peki o gaz pedalı altındaki tuş ne işe yarıyor? Zaten çok gaz verince vites küçültüyor.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_23371281/tm.htm#msglink_23379179

Gaz teli olan otomatik vitesli araçlarda vites küçültmek için kullanılan mekanik aparat
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araçların gaz pedalının dibinde bir tuş vardır. Gaza dibine kadar basınca çıt diye bi ses gelir ona da basarsınız. İşte abinizin sözünü ettiği tuş o. Ama araç vites düşürmekten başka birşey yapmıyor. Bazıları o tuşa basınca ilahi bir kuvvet arabayı itiyor falan zannediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

quote:

bir de turboyu açmak var

Benim arkadaşımda da E200 var. Onun ustası da çok roketleme yapmışsın dedi. Baktı şöyle bir anlamadı. Dip gaz yapmışsın anlık o yüzden yağı azalmış şanzımanın diyordu. Roketleme ile Kickdown'nın aynı şeyler olmadığını sanıyorum.

motor çalışmaya başladığı andan itibaren turbo da çalışmaya başlar. sunroof gibi açılıp kapanan birşey değil o. verim merim geçiniz bunları.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

quote:

bir de turboyu açmak var

motor çalışmaya başladığı andan itibaren turbo da çalışmaya başlar. sunroof gibi açılıp kapanan birşey değil o. verim merim geçiniz bunları.

Sadece öyle denir demek istedim. Turbonun kapanmadığını 5 yaşındaki çocuk bile bilir.

• over boost ile extra tork verebilen araçlarda. o pedalın sonundaki tuşa kadar basınca overboost devreye giriyor diye düşünüyorum. overboost yok ise. tuş sadece dediğin gibi vites küçültüp daha geç yükseltmesine yarıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Araçların gaz pedalının dibinde bir tuş vardır. Gaza dibine kadar basınca çıt diye bi ses gelir ona da basarsınız. İşte abinizin sözünü ettiği tuş o. Ama araç vites düşürmekten başka birşey yapmıyor. Bazıları o tuşa basınca ilahi bir kuvvet arabayı itiyor falan zannediyor

Yav sorma bide o kadar kendinden eminki bi okusunda aklını alıyım şimdi ben zaten biliyordum ama bana inanmadı bari size inansın
  • Friedrich Engels kullanıcısına yanıt
    Ondan sonra motoru kucağına alıp öyle yolculuk eder. Güzeldi
  • Her aracta kickdown tusu olmaz. Bazilarinda vites uzerindeki bir tustan yapilir vites kucultme islemi. Ne kadar gaza bassanizda oldugu viteste hizlanir. cvt sanzumanlarda zaten yok onlardada gaza basip cekip sonra tapa gaz yaptiginizda en iyi degerleri elde ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.