Şimdi Ara

VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü (875. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43.731
Cevap
133
Favori
4.528.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 873874875876877
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sedat Abim arka stopların ne kadar yanacağı burdan ayarlanıyor sanırım...Bizim Garaj kapısını açmak için Metin Abim'e garaj kapısın düğmesini verdim o işliycek konsol daki düğmelere onları taktırmak için Perşembe sabahtan gitmeyi düşünüyoruz eğer gelebilecek varsa orda görüşebiliriz gitmişken arka stopları da eskisi gibi yaptırıp ordan Erel'e gidicez servis bölümünde ki Cemal Bey'e göstericez bakalım ne diycekler...

VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü

Orijinalden alıntı: drozia

Yasin sakin ol çok iyi biliyorum sakın üzülme çünkü bu özellik yok GERİZEKALI VW üreticileri okusun bu yazdıklarımızı da bari B7 de bunu koysunlar sen almanyadasın almanca bir mektup yaz vw fabrikasına..

drozia ve Erdem,

evet araca inip arastirmalara baslattim ve sizlerin yazdiklariniza hic katilmiyorum, benimkinde "0" konumunda Gösterge Paneli isil isil yaniyor .

Dikkat simdi süper bir Teknoloji harikasi geliyor Volkswagen´den bugüne kadar ben bile bilmiyordum bugün sayenizde inip ögrenmis oldum, Yeni Gösterge Panelinde isik Sensörü var, Gösterge Yanacagi ayari ve zamani kendi sece biliyor. Örnek icin gerekli Videolar cektim. Misal Gösterge´ye isik vurdumu Gösterge Paneli kendi kendine yaniyor ve Isik ayarini egerki "AUTO" vs. konumunda degilse kendi ayarlama yapiyor Isik siddetini . Gösterge Sensörünün oldugu yeri tahmin dikiz aynasindaki Sensöre bagliyorum, oraya isik veya aydinlik olunca oradaki sensör anlayip Gösterge Panelini aydinlatiyor ve etraf karardimi veya karanlik oldumu Gösterge Panelinin isiklarini kapatiyor veya Siddeti ayarliyor

Kisa Anlatim benim 2010 Model Passat Variant Highline Modelinde nasil calisiyor;

- Far Konumu "0" Sifir´da disariyi ciktigin an Gösterge Paneli hem sayilari hemde Ibreler yaniyor (Günes vurdumu Gösterge Panelindeki Yazilari okuyabilmek icin, ayrica sensör sanirim Gösterge Panelin icinde !!!)
    - Far Konumu "0" Sifir´da Garaja girdigim an Gösterge Paneli Karariyor gerekirse hic yanmiyor, o karanlikta Mecburen Isiklari acmamiz gerekiyor saten, mantikli olarak
    - Far Konumu "0" Sifir´da Motoru Kapattinmi (anahtar icinde) Gösterge´de sadece ibreler yaniyor
    - Far Konumu "AUTO"´da ister Karanlik ister günesli Gösterge Paneli sürekli yaniyor, Diger Far konumlarinda durum aynidir !

Gercekten Asagiya inince üzüleceyimi sanmistim daha sevindim görünce hatta sasirdim diye bilirim

"AUTO" Konumunda tüm Gösterge yaniyor

"0" Konumunda yinede tüm Gösterge yaniyor, nedeni ise Aracin ici aydinlik ve Isik sensörü aydinlik oldugunu anliyor

"0" Konumunda Motor´u kapattigim an Gösterge Paneli Karariyor

Garaj´da ve Karanlik´ken Gösterge Paneli "AUTO" Konumunda yaniyor, hem Ibre hemde Sayilar

Garaj´da ve Karanlik´ken Göster Paneli "0" Sifir Konumunda sönüyor !!! Kameranin Isigi az birsey vurdugu icin Gösterge Paneli cok kisik bir sekilde yaniyor. Böyle bir karanlik yerde mecburen Farlari yakmak gerekiyor saten

Arac disaridayken Görüntü, "0" konumu vs... -> Gösterge Paneli sönmüyor, hem ibre hemde sayilar yaniyor isil isil

Bu Video´ya iyi bakin. Aracin Kapi aydinlatma isiklarini yakiyorum, Göstergeye tabiki isik vuruyor ve komple Gösterge Paneli "0" konumunda yaniyor, söndürüyorum yavas yavas karariyor

Evet insallah simdi herkez bana inanmistir, aracin Göstergeleri gercekten Sensöre bagliymis diyeceksiniz simdi .

Erdem sende nasil olmaz ona anlam veremiyorum birtürlü .

Dikkat, bu sadece yeni Gösterge Paneli icin gecerlidir, 2009 ve 2010 Model Gösterge Paneli icin

Saygilar Yasin

Bende farketmiştim Erdem Abim'in aracında Erel'e doğru giderken farlar "0" konumunda ve gösterge ışığı yanıyordu önce şaşırdım sordum hatta farlar açık mı diye yok kapalı demişti bende herhalde gösterge ışığı hep yanıyor diye düşündüm ve doğru düşünmüşüm demekki Senin farkettiğin özellikte çok güzel miş
  • Evet o özelliği bende ilk aldığımda farkettim ama arkadaşın golf 6'da daha önce gördüğüm için çokta önemsemedim ama mükemmel bir özellik farlar o off konumundayken gündüz gösterge ışıkları yanıyor fakat tünele veya karanlık bir ortama girildiğinde yavaş yavaş sönüyor süper bir olay ama iyi düşünülmüş... Bu yeni direksiyon ve göstergeler benim çok hoşuma gidiyor kim ne derse desin zaten bora varkende t5 varkende aklım hep audi'nin beyaz göstergelerine takılırdı benim aracım trendline Erdem'de olmaması imkansız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arguss -- 14 Mart 2010; 19:47:04 >

Orijinalden alıntı: apfel81

Arkadaslar özür dileyerek kafama takilan bir kac soru var Ben de bir Passat sürücüsü olarak bu soruyu sizlerle paylasmak istiyorum Epey zamandan beri bord,unuzu takip ediyorum Merak ettigim soru Neden kücük motorlardan büyük hp li motorlar (Örnek 1,4 Motordan 140 hp veya 160 hp 1,6 Dizel Motordan 140 hp gibi)Bu motorlar sizce ne kadar dayanikli olur uzun vade kullanim icin Yurt disindan katilan biri olarak burda ben bu motor seceneklerinden hic birini görmedim Ya da bana denk gelmedi Ben de kafama takilan bu soruyu sizlerle paylasmak istedim Tesekkür ederim

Hallo apfel81,

Malesef zamaninda 1.9 TDI´lerde Passat´in 1.9 diye yazmiyordu simdi 1.6 TDI´lerde ögle . 1.6 TDI´yi sadece arkadaki BlueMotion yazisindan ve kücük Egsozundan tanirsin . Her gün BlueMotion Motorlu Passat görüyorum ama 1.6 TDI oldugunu tahmin etmek cok zor.

Soruna gelersik, 1.6 TDI Motor su anda 105PS olarak satiliyor Passat icin 1.6 TDI CommonRail 105PS Motor herhangi bir sorun olmayacagini sanmiyorum, aynisi 1.4 TSI 122HP icin gecerli. Bu Motor su ana kadar 150.000´i devirenler var ve Motor´dan simdiye kadar hic bir büyük göze baticak ariza cikmadi. 1.6 TDI 140PS cikinca oda 1.4 TSI gibi uzun ömürlü olacagina eminim.

Volkswagen macht Downsizing, d.h. die Motoren werden immer kleiner und haben aber mehr PS anzahl

Mit freundlichen Grüßen Yasin
  • YASİN SENİ TEK KELİMEYLE TEBRİK EDİYORUM. ARKADAŞLARDAN RİCAM YENİ GÖSTERGESİ OLAN COMFORTLINE SAHİPLERİ YASİNİN BULDUĞU ÖZELLİĞİ KEŞFEDEBİLECEKLER Mİ BU SADECE HIGHLINE MODELLERDE Mİ VAR? EĞER HEPSİNDE STANDARTSA MÜKEMMEL OLMUŞ ESKİ TİP GÖSTERGELERDE BU SENSÖR YOK MU BEN DE BAKICAM ARACIMDA GARAJDA IŞIĞIN YAVAŞ YAVAŞ SÖNMESİ DE MÜKEMMEL İÇ AYDINLANINCA O DA YANIYOR ÇOK GÜZEL DÜŞÜNÜLMÜŞ

Orijinalden alıntı: drozia

YASİN SENİ TEK KELİMEYLE TEBRİK EDİYORUM. ARKADAŞLARDAN RİCAM YENİ GÖSTERGESİ OLAN COMFORTLINE SAHİPLERİ YASİNİN BULDUĞU ÖZELLİĞİ KEŞFEDEBİLECEKLER Mİ BU SADECE HIGHLINE MODELLERDE Mİ VAR? EĞER HEPSİNDE STANDARTSA MÜKEMMEL OLMUŞ ESKİ TİP GÖSTERGELERDE BU SENSÖR YOK MU BEN DE BAKICAM ARACIMDA GARAJDA IŞIĞIN YAVAŞ YAVAŞ SÖNMESİ DE MÜKEMMEL İÇ AYDINLANINCA O DA YANIYOR ÇOK GÜZEL DÜŞÜNÜLMÜŞ

Evet çok güzel özellik bizim göstergelerde yok ne yazikki Yanlız bu yeni göstergeler tüm modellerde var 2 mesaj önce Arguss aracı Trendline

sedat

quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Sedat dostum,

Ellerinden her şey geliyor. Maşallah! Canın sıkılmasın diye bak ne buldum...

Orijinalden alıntı: bang

Arkadaşlar merhaba
    Sizlere bir sorum olacak.Emniyet kemeri uyarısı ile ilgili sanırım bir hata var aracımda şöyleki ; arabaya bindiğimde emniyet kemeri uyarısı sadece sürücü için çalışıyor.Normalde yolcu için de uyarı veriyordu ama son birkaç kullanmamda herhangi bir uyarı vermiyor acaba yol bilgisayarında bir ayar mı var ki ben o uyarı sistemini kapattım yoksa bir arıza mı var yardımcı olursanız sevinirim

arkadaşlar yazdığım sorun kimsede olmadı mı? ayrıca biraz önce farkettim hareket halinde iken anlık yakıt tüketimini gösteren panel ben hiç bir tuşa basmadan mfi ekranına ardından bir sonraki ekrana geldi şaşırdım .Herhalde elektronik bir sorun var benim araçta .üstteki sorumda da kitapçıkta yolcunun ağırlığnı algılayıp kemer uyarısı verdiğini okumuştum.umarım büyük bir sorun değildir bu yazdıklarım..
  • Yasin arkadasim isterdimki Türkiyede yasayan arkadaslarim veya bu motorlari kullanan arkadaslarim cevap yazsinlar Yanlis anlama sakin anladigim kadariyla sizde yurt disinda yasiyorsunuz ama araciniz 2,0 Tdi 140 ps O zaman siz neden belirttigim özelliklerde Passat almadiniz Bu soruyu sormamdaki asil amacim bu motorlar la(1,4 140 hp gibi)uzun yolculuga cikilabilir mi Arac yüklenince malum sila ya yolculuk yolcular filan Arac zaten 1,5 ton yük yolcu ee klima da tabiki acilacak Bu agir sartlardaki yolculuga motor dayanabilecek mi Soruyu sorarken aklima takilan soru buydu Yoksa araci kötülemek gibi bir niyetim yok tu kendim yaklasik alti senedir Passat kullaniyorum Bir kac marka haric aracimi hic bir markaya degismem Uzun yoldaki performansi mükemmel Hic kontak kapatmadan Frankfurt Düzce 24 veya 25 saat cok gelmisimdir Ayni performansi öbür motorlar lada yapabilirmiyiz Bilmem kendimi anlatabildim mi

quote:

Arkadaşlar merhaba
    Sizlere bir sorum olacak.Emniyet kemeri uyarısı ile ilgili sanırım bir hata var aracımda şöyleki ; arabaya bindiğimde emniyet kemeri uyarısı sadece sürücü için çalışıyor.Normalde yolcu için de uyarı veriyordu ama son birkaç kullanmamda herhangi bir uyarı vermiyor acaba yol bilgisayarında bir ayar mı var ki ben o uyarı sistemini kapattım yoksa bir arıza mı var yardımcı olursanız sevinirim

arkadaşlar yazdığım sorun kimsede olmadı mı? ayrıca biraz önce farkettim hareket halinde iken anlık yakıt tüketimini gösteren panel ben hiç bir tuşa basmadan mfi ekranına ardından bir sonraki ekrana geldi şaşırdım .Herhalde elektronik bir sorun var benim araçta .üstteki sorumda da kitapçıkta yolcunun ağırlığnı algılayıp kemer uyarısı verdiğini okumuştum.umarım büyük bir sorun değildir bu yazdıklarım..

Sag Koltukdaki Agirlik mekanizmasi bozulmustur, MFA+ Göstergeden bu tür sey ayarlanmiyor ! Kesinlikle bir ariza var, tahminim Koltugun oradaki agirligi ölcen ve haber eden Sistem bozuk olabilir.

Saygilar

Orijinalden alıntı: apfel81

Yasin arkadasim isterdimki Türkiyede yasayan arkadaslarim veya bu motorlari kullanan arkadaslarim cevap yazsinlar Yanlis anlama sakin anladigim kadariyla sizde yurt disinda yasiyorsunuz ama araciniz 2,0 Tdi 140 ps O zaman siz neden belirttigim özelliklerde Passat almadiniz Bu soruyu sormamdaki asil amacim bu motorlar la(1,4 140 hp gibi)uzun yolculuga cikilabilir mi Arac yüklenince malum sila ya yolculuk yolcular filan Arac zaten 1,5 ton yük yolcu ee klima da tabiki acilacak Bu agir sartlardaki yolculuga motor dayanabilecek mi Soruyu sorarken aklima takilan soru buydu Yoksa araci kötülemek gibi bir niyetim yok tu kendim yaklasik alti senedir Passat kullaniyorum Bir kac marka haric aracimi hic bir markaya degismem Uzun yoldaki performansi mükemmel Hic kontak kapatmadan Frankfurt Düzce 24 veya 25 saat cok gelmisimdir Ayni performansi öbür motorlar lada yapabilirmiyiz Bilmem kendimi anlatabildim mi

apfel81,

Almanya´da kaliyorum , seninle Hemseri sayiliriz bende Frankfurt´a yakin biryerde oturuyorum . 1.6 TDI Türkiye´de malesef satilmiyor, daha dogrusu Dogus siparis edip getirmiyor. 1.6 TDI yerine niye 2.0 TDI aldim diye soracak olursan, dedigin gibi Performans ve DSG Sanziman yüzünden . 1.6 TDI 105HP ile acikcasi Türkiye´ye yolculuk etmek istemezdim, araci Frankfurt´ta biniyoruz - Aydin´da Kontagi kapatiyoruz senin dedigin gibi. Büyük Motor agir ve yüklü bir aracta her zaman iyidir. 1.6 TDI ile 1,5 Ton yaninda birde yaklasik 350kg yük ekledikmi 2 Tona yaklasiyoruz, sonra Klima´yi aciyoruz araba güc kaybediyor, Farlar acik biliyorsun yollar hep düz degil inisli cikisli Rampa yukari zorlanma tehlikesi var.

Ben senin dedigini anliyorum, soruyu lütfen Türkiye´de bir 1.4 TSI sahibi arkadasimiz apfel81 arkadasimizin sorusuna Cevap verirse sevinirim.

Sormasi Ayip Franfkurt´un neresinde kaliyorsunuz ???

Grüße aus Hessen Yasin
    Tek bir ana başlığa bağlı kalmadan Passat bölümünde her türlü başlığı açabilecek her türlü konuyu konuşabileceksiniz.
    Ayrıca bu bölümlere sizin istediğiniz arka planlardan oluşan temalar eklenebilecek.
    Üstelik tüm bunlar yine Markalar başlığından ayrılmadan olacak. Açtığınız başlıklar yine markalardaki Vw altında görünebilecek.
    Vw bölümünde Passat Başlığına tıklayanlarda tamamen Passat ile ilgili yepyeni bir foruma geçmiş olacak.

Hepimizin katkıları ile çok daha kaliteli paylaşımlar yapmak dileğiyle...
    Core2Duo E6850@3600mhz //Big Water 735//Abit IN9 32XMAX Wifi //Sapphire 4770//2*2GB Crucial Ballistic Tracer//2*500 Gb Seagate RAID0//HP W2207//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5 1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//
  • selamlar

öncelikle gösterge paneli ilgili yasinin dedikleri dogru Nexx sendede yanıyor aynı şekilde giderken konustuk hatta bunu.

Cumartesi günkü görüşmemşz gerçekten çok keyifliydi.

Erdemin aracı harika gerçek bir kuğu nazar değmesin.

benım aracta saguolsun Sercan sayesinde biraz daha güzel göründü gözüme.sercan bu konuda çok hevesli bir o kadarda bilgili.
    ufak bir ugrasla bile cok güzel sonuçlar çıktı ortaya.

512M ustam verdigim link trde yasask bir site DNS değiştirerek girebilirsin.eger sorun o degilse aradaki boşlukları silmen lazım.

haber vermeme meelesine gelince telefonun bende yok.burdan da yazamadım.ama bu zaman kadar ufak tefek buluşalara aradım bir kac kişiyi pek gelen olmadı bende vazgeçtim.

ama artık BULUŞMA lazım ufaktan.

metin bile haber bekliyor.scirroco cular buluşmuş metinde gitmiş kebap yemişler.
    yer bile belli.

metin diyorki ayarlayın yakın bir zamanda bende vag com alıp geleyim.ürünlerdende getireyim hem onları görürler hemde muhabbet ederiz diyor.

BEYLER 4 NİSAN PAZAR ufak bir buluşma için gelen olurmu(esas buluşma yazın)

kısa program

-ümraniye carrefour buluşma 11:00

-çekmeköy saklıbahçe kebap 12:00
    burada geniş bir park alanı,yolu çok rahat,yürüyüş parkuru yok:), açık ve kapalı yeri var havaya göre,ekonomik.
    http://www.saklibahce.com.tr/

-dagılma 17:00,18,19....:)

hadi beyler kendinizi ayarlayın.

sedat

Jantlar klasik 5 kollu 18'' ABT jant. TR şartlarına uygun olmadığını düşünüyorum. 17'' olsaydı siparişimi hemen verecektim. Sonuçta bir jant parasına bütün kit satılıyor. Görüntüsü çok hoş.

Üzücü haber ABT chip tuningte indirim yok. Hala 1180 euro civarında. Yaza doğru yaptırmayı planlıyorum. Benzinli bir aracın 240 torka sahip olması gerçekten süper olsa gerek.

Orijinalden alıntı: supremum

Herkese Selamlar
    Forumdaki yeni yapılanma ile birlikte Markaların Modellerine ait yeni forumlar açıldı.
    Bu forumlardan biride "Passat" forumu. Bundan sonra tek bir başlığa gerek kalmadan Passat ile ilgili her türlü paylaşımı o bölümde yapabileceksiniz.
    Tek bir ana başlığa bağlı kalmadan Passat bölümünde her türlü başlığı açabilecek her türlü konuyu konuşabileceksiniz.
    Ayrıca bu bölümlere sizin istediğiniz arka planlardan oluşan temalar eklenebilecek.
    Üstelik tüm bunlar yine Markalar başlığından ayrılmadan olacak. Açtığınız başlıklar yine markalardaki Vw altında görünebilecek.
    Vw bölümünde Passat Başlığına tıklayanlarda tamamen Passat ile ilgili yepyeni bir foruma geçmiş olacak.

Hepimizin katkıları ile çok daha kaliteli paylaşımlar yapmak dileğiyle...

supremum baslik nerede Linkini buraya verirsen iyi olur. Ayrica bu konu burada cok iyidi, yani bu konuyu bozmak bence hic iyi olmayacaktir !!!

Saygilar Yasin
  • Yasin arkadasim sorumu anlamissin Tahminime göre siz HU da kaliyorsunuz Beceriksizlerden sizi hatirliyorum galiba Dogrumu Ben aksam Steinheim da sünnet dügünündeydim Plakam MIL VB 81 Aus miltenberg

iyi forumlar.

Nick değişim talebinde bulundum.
    Yakında değişir.

YENİ NİCKİM SEDAT27 OLACAK

bilginize

sedat
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.