Şimdi Ara

VW Passat 1.6 FSİ BLF Rölanti Düşmesi Motor Stop Etme Sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2008 Model Passat 1.6 FSİ Aracım var. BLF Motor 115 PS Olan Modeli.

Şimdi söyle bi sorunum var.

Aracım orjinal 46.000 KM'DE Aracın artık yılı doldugundan komple agır bakıma sokalım dedik. Buji, Zincir seti, Debriyaj seti, Yag Filtre bakımları vs. Yapıldı. Debriyaj seti degişirken AKÜ Başları vs sökülmüş.

Aracımın parcaları degişti. Aracımı teslim aldım. Yanlız söyle bi sıkıntıyla karsılastım.

İlk calıstırmada gaz vermeden tak diye marş alan araba simdi calıstırmada direk devir düsüp stop ediyor. Gaz vererek calıstırmak gerekiyor. Aradım aracımı yapan firmayı Gaz kelebegi Kalibrasyonu yaptık Akü sokuldugu için Beyin tüm verileri siliyor 1 hafta içinde düzelir düzelmezse gelin tekrar kalibrayon yapalım dediler Bu Dogrumudur ?

Aracımın üzerinden cıkan tüm parcalar orjinal fabrikanın taktıgı ve benim taktırdıklarımda hepsi orjinal ürünlerdi. Neden böyle oldu sorun nerede ? Arabadan resmen sogudum. Gaza basmadan calısmıyor araba.

Acil yardım istiyorum Basına gelen varmı neden boyle olur ?

• Sadece motor soğukken mi ilk marş sonrası stop ediyor? Mesela aracı kullandıktan sonra 5 dk durdurup, tekrar marş bastığınızda stop sorunu var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am I Evil ?

Sadece motor soğukken mi ilk marş sonrası stop ediyor? Mesela aracı kullandıktan sonra 5 dk durdurup, tekrar marş bastığınızda stop sorunu var mı?
    Motor sıcak soguk fark etmiyor her calıstırmada stop ediyor devir düsüp.
  • Benim aklıma zengin-fakir karışımla alakalı olabilecek bir sorun gibi geliyor hocam. Demek ki ilk yakıt-hava karışımı doğru ayarlanmıyor ki araba boğulup stop ediyor. Ama hangi parçadan kaynaklanabilir fikrim yok. Belki bilen arkadaşlar çıkar. Umarım sorununuz çözülür.
  • Benim bildiğim vw grubunda kelebek boğazı temizlenirken soketi çıkarılmaması gerekiyor. Kalibrasyonu bozuluyor. Adaptasyon yapiliyor ama yetkili servis ile özel servis aynı programı kullanmıyor sanırım.
    Kontağı açıp 5,6 dakika bekleyip marşa basın. Bu şekilde devir düşmeden rolantide çalışiyorsa boğaz adaptasyonu olmamıştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vw'de parça değişiminde adaptasyon ister. Cihaz ile yaparlar. Benim bildiğim 1 hafta falan beklemeye gerek yoktur.
  • Herkese yardımlarından ötürü cok tesekkür ederim arkadaslar sorunu cozduk.

Aracı yaptırdıgım yere gittik tekrar makinaya bagladık arabayı ama 0 hata vardı. Daha sonra tekrar Orjinal cihazla kalibrasyon yaptık fakat düzelmedi. Orjinal cihazda baska bi programı actık ve orda hata düzelmezse akü kutup basını sokun 15 dk bekleyin bu sırada bi sigorta var sigorta panelinde onuda sokun diyordu. dedigini yaptık 15 dk bekledik tekrar taktık adaptasyon yaptık ve BİNGO Sorun cozuldu.

herkese yardımlarından ötürü tesekkür ederim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.