Volkswagen arabası olanlara Allah yardım etsin tsı lpg takılmayan bi sistem daha türkiye ye gelecekte uyumlu sistem montaj yapılacakta bekle babam bekle fsı desen taklısa bile ekonomik olmuyor hiç gereği yok 1.6 102 hp lik 8v motorlar Allaha emanet lpg yi yakmıyor içiyor araçların kasa ağırlıklarından dolayı. Lafa gelse kaliteli derler bu şimdi kalite mi oluyor.Benim bildiğim kalite bu değildir Kalite birçok özelliği bir arada bulundurmasıdır sadece konforla kasayla kalite olmaz
senin mantığına göre en kaliteli motor şahin, doğan, kartalın motorları desene LPG ile %100 uyum
bir motora LPG takılamaması onu kalitesiz yapmaz, yapım amacını ne kadar yerine getirilebildiği kalitesini gösterir küçük hacim yüksek güç düşük tüketim.
TSI motor sahibiyim ve kesinlikle LPG takmayı düşünmüyorum. 1,4 Motor aklınıza gelecek tüm arabalardan çok daha az yaktığını görüyorum ve yaşıyorum. Şehir içinde 100 km de 6,9 lt yakıt tüketen C sınıfında motor cc ne olursa olsun benzinli araç varsa gösterin.
Ayrıca FSI motorun ve TSI motorların ana özellikleri çok ekonomik oluşlarıdır. Diğer bir konudada yazdım ama burdada yazma ihtiyacı duyduğumdan tekrar ediyorum. Dün 2.0 FSI 150 hp Passat 2005 model aracın şehir içinde 100/9,4 lt tükettiğine kendi gözlerimle şahit oldum.
VW araçları kendi rakiplerine göre hem pahalı hemde kaliteli araçlardır. LPG takmak istiyorsanız 1.6 102 hp lik motoru kullanacaksınız. Yok o da uymaz derseniz piyasada bir çok araba var onları tercih edersiniz.
Ayrıca TSI motorlar için LPdi sistemi şuan Türkiyede. Nisan ayının 15 inden itibaren satışa sunuluyor ayrıca %100 LPG ile çalışıyor. Yani bazı iddalarda bulunurken lütfen araştırma yapınız afaki konuşmayınız.
LPG taktırmak çokmu iyi , illada lpg li araca binicem diyorsanız gidin uno 70s alın binin binin durun..
ykaya1983 ün aşağıdaki linkte bir yazısı var okuyunca kendime hakim olamadım baya güldürdü beni
ykaya1983 kendisine ait aracı ve mühendislerin bile aklına gelemeyen bir fikri paylaşıyor.
Diyor ki "fıat palio 103 hp 142 nm tork ama 1300 kg lık 120 hp araçlarla aynı sayılır çünkü benim araç 1040 kg "
Volkswagen arabası olanlara Allah yardım etsin tsı lpg takılmayan bi sistem daha türkiye ye gelecekte uyumlu sistem montaj yapılacakta bekle babam bekle fsı desen taklısa bile ekonomik olmuyor hiç gereği yok 1.6 102 hp lik 8v motorlar Allaha emanet lpg yi yakmıyor içiyor araçların kasa ağırlıklarından dolayı. Lafa gelse kaliteli derler bu şimdi kalite mi oluyor.Benim bildiğim kalite bu değildir Kalite birçok özelliği bir arada bulundurmasıdır sadece konforla kasayla kalite olmaz
1.6 8V araçlarda LPG ile yakıtının nekadar olduğunu duydunuz? 12lt yaksa max gene km de 240kuruş yapar en pahalı LPG ye göre.Normal kullanımda 200kuruş yaksa bence iyi diye düşünüyorum.
Erdor ben şehir içi kullanımda TSI ile 250 kuruş yakıyorum 95 oktan kullanıyorum benzin. LPG ye ihtiyaç duymuyorum.
slmlar arkadaşlar ben 2001 model 1.6 8v bora kullanıyorum kasım 2009 da aldım lpg nin markası KME defalarca ölçüm yaptım uzun yolda: 200-210 krş şehir içinde 240- 250 krş yakıyor normal mi? bana pahalı geldi çünkü arkadaşta 2000 model focus var uzun yolda 150 krş yakıyor diyor
yorumlarınızı yazar mısınız
bide burda lpg yi 2 tl ye alıyoruz
Şu işten anlayan birisi cevap verirse çok memnun olurum. Vw nin hem Türkiye hem yabancı sitelerine bakıyorum , bir türlü yeterli bilgiye ulaşamadım. Golf 6 larda 1.6 102 hp lik motor 8v mi 16v mi ? golf 6 türkiye forumundan bir arkadaşla görüştüm. Arkadaş Romanyada Golf 6 almış 1.6 102 hp arabasının 16v olduğunu söylüyor. Ben ise forumdan araştırdığıma göre vw lerde kullanılan 102 hp lik motorların 8v , 105 hp lik motorlarının ise 16v olduğunu görüyorum. vw mail attım henüz cevap gelmedi. Yetkili servise mail attım, onlarda biz sadece servisiz bi anlamayız diyerekten satış noktalarına yönlendirdiler. Benim anlamadığım , neden bilgi verilmiyor ? Polo ya bakıyorum 1.4 16v 85 hp yazıyor, golf e , jettaya , passata bakıyorum 1.6 102 hp yazıyor ama valfi yazmıyor? valf bilgisini poloya yazmak bu kadar kolay da, diğer araçlara yazmak bu kadar zor mu?
quote:
Orijinalden alıntı: kerim026
Şu işten anlayan birisi cevap verirse çok memnun olurum. Vw nin hem Türkiye hem yabancı sitelerine bakıyorum , bir türlü yeterli bilgiye ulaşamadım. Golf 6 larda 1.6 102 hp lik motor 8v mi 16v mi ? golf 6 türkiye forumundan bir arkadaşla görüştüm. Arkadaş Romanyada Golf 6 almış 1.6 102 hp arabasının 16v olduğunu söylüyor. Ben ise forumdan araştırdığıma göre vw lerde kullanılan 102 hp lik motorların 8v , 105 hp lik motorlarının ise 16v olduğunu görüyorum. vw mail attım henüz cevap gelmedi. Yetkili servise mail attım, onlarda biz sadece servisiz bi anlamayız diyerekten satış noktalarına yönlendirdiler. Benim anlamadığım , neden bilgi verilmiyor ? Polo ya bakıyorum 1.4 16v 85 hp yazıyor, golf e , jettaya , passata bakıyorum 1.6 102 hp yazıyor ama valfi yazmıyor? valf bilgisini poloya yazmak bu kadar kolay da, diğer araçlara yazmak bu kadar zor mu?
Poloda kullanılan motor 1.4 85 hp ve 16 valf. Passat Jetta, Audilerde kullanılan 1.6 102 hp lik motor ise 8 valflik. Bu motor alt devirlerde canavar gibidir ama yüksek viteslerde hantallaşır. Belki 8 sayısının 16 ya göre negatif bir tepki olurşturmasından çekindikleri için yazmamışlardır.
quote:
Orijinalden alıntı: beyazbora
slmlar arkadaşlar ben 2001 model 1.6 8v bora kullanıyorum kasım 2009 da aldım lpg nin markası KME defalarca ölçüm yaptım uzun yolda: 200-210 krş şehir içinde 240- 250 krş yakıyor normal mi? bana pahalı geldi çünkü arkadaşta 2000 model focus var uzun yolda 150 krş yakıyor diyor
yorumlarınızı yazar mısınız
Valla hocam ben TSI ile şehir içinde 250-290 krş arası yakıyorum. son gelen zamlarla birlikte. Pek lpg sistemlerinden almamam ama. Ya sizinki çok yakıyor LPG ye göre yada benimki bir dünya rekoru kırıyor :D
yorumlar için teşekkürler arkadaşlar yaz gelince yakıt düştü son ölçümlerimde şehir dışında 160.000 ve 168.000 çıktı hemde 120-130km den inmedim sayılır arkadaşlara sordum çok iyi dediler
OTOGAZ OLARAK HANGİ SİNİ ÖNERİRSİNİZ
SHELL TOTAL AYGAZ
Madem paraya kıyıp vw alıyorsunuz 3000 tl daha verıp dızel alsanıza.lpg ye uyumlu degıl dıye bu son teknolojı motorları kotulemenın anlamı yok dıye dusunuyorum.uno tıpo sahın reno 19 brıadway bu araclar lpg de gayet ıyı.aracınızı satıp bu yazdıklarımdan en az 3-4 tane alabılırsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: kerim026
Bu bilgi birçok resmi dökümanda var. Siz sanırım aramayı bilememiş olabilirsiniz. Servise de ne sorduğunuzu anlatamışsınız. Ayrıca bu niçin önemli ki?
16V bırakın variable geometri giriş manifoldu ne biliyor musunuz? 16V araçlaın kaçında var? Hadi bakalım.? Yere batırılan 8V bu şekilde düşük devir tork özelliğine sahip.
ben 1.6 düz vitas passat ile 8.5 lt ortalama
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme