Şimdi Ara

VW Grubu'nun Platformları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim en çok dikkatimi çeken Caddy ve TT'nin aynı platformu kullanıyo olması. Şimdi anlaşıldı Caddy'cilerin neden hemen balata bitirdiği
    Joushkun'dan açıklama bekliyorum

Şaka bir yana ayrıca VW'nin her hangi bir diğer markayla ortak platform kullanmadıgını sanıyordum(kendi grubu dışından), fakat en aşagıda gösterildiği gibi Ford ve Mercedes ile kullanılan ortak platrofmlar da varmış...

Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Bentley

PQ21 (1974): VW Polo (1. Gen.), VW Derby (1. Gen.), Audi 50 (baugleich Polo)

PQ22 (1981): VW Polo (2. Gen.), VW Derby (2. Gen.) (Technisch nur geringe Änderungen zur 1. Generation)

PQ23 (1994): VW Polo (3. Gen.), VW Lupo, Seat Ibiza, Seat Cordoba, Seat Arosa (baugleich Lupo)

PQ24 (2002): VW Polo (4. Gen.), VW Fox, Audi A2, Škoda Fabia I, Seat Ibiza, Seat Cordoba, Škoda Roomster

PQ25 (2008): Seat Ibiza (4. Gen), VW Polo (5. Gen.), Audi A1 (ab 2010)

PQ31/A1 (1974): VW Golf (1. Gen.), VW Jetta (1. Gen.)

PQ32/A2 (1983): VW Golf (2. Gen.), VW Jetta (2. Gen.)

PQ33/A3 (1991): VW Golf (3. Gen.), VW Vento (= Jetta 3. Gen.), Seat Toledo (1. Gen.)

PQ34/A4 (1997): VW Golf (4. Gen.), VW Bora (= Jetta 4. Gen.), VW New Beetle, Škoda Octavia (1. Gen.), Seat Leon (1. Gen.), Seat Toledo (2. Gen.), Audi A3 (1. Gen.), Audi TT (1. Gen.)

PQ35/A5 (2003): VW Golf (5. Gen.), VW Jetta (5. Gen.), Škoda Octavia (2. Gen.), Seat Leon (2. Gen.), Seat Toledo (3. Gen.), Audi A3 (2. Gen.), VW Touran, VW Caddy Life, VW Golf Plus, Seat Altea, Seat Altea XL, Audi TT (2. Gen.)

PQ35/A6 (2008): VW Golf (6. Gen.), VW Scirocco (3. Gen.)

PQ35 LC (2009) VW Jetta (6. Gen)

PL45 (1996): VW Passat (3B/3BG), Audi A4

PL45+ (1996): Škoda Superb (1. Gen), VW Passat (3B) chinesisches Modell (Verlängerte PL45 Plattform) - (beide Modelle nur als Limousine erhältlich)

PQ46 (2005), modifizierte Golf-V-Plattform: VW Passat (3C), VW Eos, Škoda Superb (2. Gen.)

PL61: VW Phaeton, Bentley Continental GT, Bentley Continental Flying Spur

PL63: Audi A8 (Variante der PL61 mit Aluminiumteilen)

Volkswagen, Audi und Porsche [Bearbeiten]

PL71: VW Touareg, Porsche Cayenne, Audi Q7

Volkswagen und Ford [Bearbeiten]

B-VX62: VW Sharan, Seat Alhambra, Ford Galaxy (baugleich)

DaimlerChrysler/Volkswagen [Bearbeiten]

VW Crafter, Mercedes-Benz Sprinter, Dodge Sprinter, Freightliner Sprinter (2006)

edit: Alıntıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 20 Aralık 2009; 18:04:31 >

• Denizde kum, VAG'da platform ortaklığı bitmez.
  • Güzel paylaşım

Bunlar haricinde hatırladığım,

Volkswagen Routan - Chrysler&Dodge Grand Caravan aynı platform ve ortak parça.

Passat - B7 A4 - Exeo
  • SEAT ALTEA, GOLF V ve PASSAT aynı arka yürür aksama sahip. Bunlar yetmezmiş gibi VOLKSWAGEN daha da fazla ORTAK PLATFORM üretimine gidecek. Zaten araçların çoğu birbirine benziyordu (aynı sürüye ait ama kilosu farklı sığırlar gibi) ve bu gidişle bu benzeşme çok ciddi boyutlarda daha da ileriye gidecek.

Almanlara buna BAUKASTENPRINZIP diyor, yani tam çevirisi YAPI TAŞI PRENSİBİ.

BÜYÜK VOLKSWAGEN'lerin sonu mu geldi yoksa BÜYÜK VOLKSWAGEN'ler daha yeni mi başlayacak? Bekleyip göreceğiz.
  • Bildiğim kadarıyla bizim kasalar ile Audi A4'ler de aynı platformda.

Bu arada Caddy-TT olayı enteresanmış gerçekten.
  • ortak platformda son nokta....

VW Grubu'nun Platformları
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rus lar yapsa anlıcam şu copy paste işini "matruşka"

Gerçekten can sıkar oldu aynı görünüm aynı farlar sadece büyüyüp küçülen ebatlar farlar vs. Bakalım nerelere gidicek bu olay
  • Eos ile golf aynı platformda diye biliyordum. Ancak burada passat ile aynı platformda olduğu yazıyor. Hata olabilirmi?
  • Olamaz. EOS'un platformu PASSAT.

quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Eos ile golf aynı platformda diye biliyordum. Ancak burada passat ile aynı platformda olduğu yazıyor. Hata olabilirmi?
  • Ortak platform mantıklı bir olay, sonuçta ürettiğin her aracın maliyetini düşürmüş oluyorsun. Zaten bütün markalar ortak platform kullanımını ellerinden geldiğince arttıracak, çünkü rekabet bunu gerektiriyor. Bugün Rolls-Royce bile ortak platform değilse de BMW'den alınma motorlar, altyapısında BMW'den alınma parçalar kullanıyor; VW, Toyota, Ford, Ahmet, Mehmet zaten ortak platform kullanmak zorunda, bugünün şartlarında başka seçenek yok. Kulağa hoş gelmiyor ama böyle.
  • Roomsterin platformunu merak ediyordum. Aydınlattığınız için teşekkürler.
  • İyiymiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DSMN

Ahmet, Mehmet

/>
  • Volkswagen Tiguan ile Skoda Yeti de aynı platforma sahip araçlardır.
  • Caddy ve TT'nin tek ortak noktaları olsa olsa kullanılan park ampülleridir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

quote:

Orijinalden alıntı: DSMN

Ahmet, Mehmet

/>

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Olamaz. EOS'un platformu PASSAT.

quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Eos ile golf aynı platformda diye biliyordum. Ancak burada passat ile aynı platformda olduğu yazıyor. Hata olabilirmi?

Geçen seneki yazınında bu şekilde bahsetmemiştiniz.

Orada yazdığınız yorumun bir kısmı şu şekildeydi : Araç GOLF V'nin PQ35 platformuna dayalı olup PASSAT 3C (B6) modelin PQ46 platformundaki bazı parçaları da kullanmaktadır

Şu linkten yazınıza bakabilirsiniz ;http://forum.donanimhaber.com/m_26559002/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm

Burada ise aracın PQ35-A5 platformunda olduğu yazıyor.
    en.wikipedia.org
    Volkswagen Eos - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Eos

PQ35 platformu;
    en.wikipedia.org
    Volkswagen Group A platform - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Group_A_platform#A5_.28PQ35.29

Golf cabriolet yerine çıktığıda yazan bilgiler arasında. Keza Amerikan inceleme sitelerinde EOS adıyla satılan aracın aslında Rabbit Cabriolet olduğunada çok yerde değiniliyor.

İçi golf 5 ile aynı sayılır.

vw.com.tr sitesinde jetta(Golf5 platform) ile eos teknik verilerini kıyasladım karşıma şu sonuç çıktı. İkisinide aks(Dingil) mesafesi eşit vede 2578.

binekarac.vw.com.tr
    Volkswagen Türkiye Binek Araç Modellerini Keşfedin
    http://binekarac.vw.com.tr/#/binek/model/eos/teknik

binekarac.vw.com.tr
    Volkswagen Türkiye Binek Araç Modellerini Keşfedin
    http://binekarac.vw.com.tr/#/binek/model/jetta/teknik

• Yaşar, maşallah :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: atiyba

Caddy ve TT'nin tek ortak noktaları olsa olsa kullanılan park ampülleridir

İlk seri TT'nin neden sürekli takla atma eğiliminde olduğunu şimdi anladım...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.