Futbolseverlerin “sinirlerini bozan” vuvuzela, hem Dünya Kupası Organizasyon Komitesi hem de FIFA Başkanı Blatter’den destek alarak yasaklanmaktan kurtuldu
2010 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi, hem yayıncı kuruluşlardan hem de futbolseverlerden büyük tepki gören vuvuzelaların kesinlikle yasaklanmayacağını bildirdi. Çıkardığı ses nedeniyle eleştirilerin hedefi haline gelen vuvuzelaların Güney Afrika kültürünün bir parçası olduğunu söyleyen basın sözcüsü Rich Mkhondo, “Vuvuzelalar burada kalacak ve yasaklanmayacak. Misafirlerimizden bizim kültürümüzü benimsemelerini, bizim kutlama tarzımızı kabul etmelerini rica ediyoruz. İnsanlar vuvuzelaları seviyorlar. Sadece dünyadaki ufak bir kesim buna karşı çıkıyor” dedi.
Turnuva öncesi tüm eleştirilere rağmen vuvuzelayı yasaklamayan FIFA Başkanı Sepp Blatter de twitter mesajıyla benzer görüşler belirtti. Vuvuzelanın, bir Güney Afrika geleneği olduğunu ifade eden Blatter, “Taraftarların bunu çalmaya hakları var. Siz kendi futbol geleneğinizin yasaklanmasını ister miydiniz?” diye konuştu.
Tümspor
Bu kararı şiddetle bilahare nefretle kınıyorum
Bi de dalga geçer gibi Siz kendi futbol geleneğinizin yasaklanmasını ister miydiniz diyor ya . Lan Allahın yamyamları orda şov yapıyor diye maç izleyemiyoruz . Oraya gelen hiçbir yamyam maç izlemeye gelmiyor ki . Topu şerefsiz onların . Blatterin de Allah Belasın versin . 4 senede bir turnuva oluyor onu da ağız tadıyla izleyemiyoruz .
Ama adamlar bir yerde haklı,onların kültürü.
Türkiye'de olsa binbir şikayet gelecekti,gerçi o zaman reddedilmezdi,turistlere tecavüzler oluyor diye.Yada ne bileyim işte fazla bağırmalardan dolayı...Adamların kültürü işte.Bende sevmiyorum o sesi resmen maçı katlediyor ancak 4 yıl sonra belki daha güzel olacaktır diyerek yada sesi kapatarak izlemekte fayda var.
Benim korkum bu 3-5 liralık lanet borazanın ucuz olmasından dolayı avrupaya ve türkiyeye sıçramasıdır
Kendi kültürleriyle sadece kendi maçlarında çalsınlar o zaman. Yabancılara ne sattda maç izlettiyolar ne de tv başından izliyoruz.
Futbolcular hakemin düdüğünü zor duyuyor. Ben tv başında bu iğrenç ses duymamak için sesi kısıyorum bu sefer spikeri duyamıyorum.
Aslında bunun gibi organizsyonlar hiç verilmeyecek böyle dangoz ülkelere. Futbol izlemeyi bilmeyen kabileler stada gelirse olacağı budur.
Adam maça bile bakmıyor ağzındaki aleti öttürmenin derdinde. Stadda ''herkezin tuttuğu kendine'' diye anons yapılsa sonuç alınır belki! Gerçi bunlar o lafı da anlamaz.
Şundan eminim ki,
Eğer Dünya Kupası Türkiye'de yapılsaydı..
Ve biz o maçlara kemençe götürüp çalsak,horon tepsek ertesi gün yasaklanırdı kemençe
niye bu kadar taktınız ki beni rahatsız etmiyor alıştım o sese
Ve biz o maçlara kemençe götürüp çalsak,horon tepsek ertesi gün yasaklanırdı kemençe
Bence de yasaklanırdı ya da bi sınırlama getirilirdi. Hem de vuvuzelanın yarısı kadar ses çıkarmamasına rağmen. Malum şu mal alet 120..130 db ses çıkartıyor.
Ya arkadaş nedir bu zımbırtı maç izleyemiyorum yaa
quote:
Orijinalden alıntı: VGroove
Şundan eminim ki,
Eğer Dünya Kupası Türkiye'de yapılsaydı..
bir kızılderili olarak söylüyorum.eğer topraklarımızda dünya kupası düzenlenseydi ve biz savaş baltalarımızlar stadlara giriş yapsaydık beyaz adam bunu yasaklardı.
vuvuzelasini yiyim , su ulkeye dunya kupasi veriyorlar , bizim ulkeye vermiyorlar ! lanet olsun beyaz adamin sistemine (bende beyazim ama beyaz Turklerdenim ).
herşeyi bırakın bir kere daha yazdım..yasaklanırsa şimdiye kadar maç yapanların günahı neydi..eşit ortam oluşturulması zorunluluğu olmasından dolayı zaten yasaklanamaz...
ne mal adam bu ya.ne geleneği arkadaş böyle bir gelenekmi olurmuş?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme