Şimdi Ara

Vücut geliştirme ve kilo alma,Sık sorulan sorular - Cevaplar (117. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.662
Cevap
53
Favori
454.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiyatlara zam geldiğinden şikayet eden arkadaşlar var.

Ben toptan fiyatına parekende ürün satıyorum arkadaşlar, kâr marjı 5-10 TL civarında inanın ki o iherb.com bodybuilding.com fiyatlarına bakmayın dist. lere giriş fiyatı bile o fiyatlardan fazla. 40 dolara satılan herhangi bir ürünün bana geliş fiyatı 110 TL gibi birşey, yani yabancı siteleri örnek alırsanız yanlış olur. Kocaman gemi geliyor, gümrük çekim işlemleri ve her ürün geldiğinde sağlık bakanlığından onay alması gerekiyor. Taşıma masrafları, dist. ler genelde iş kuleleri..vb prestijli yerlerde ofisleri oluyor. Çalışan, kira...vs her türlü masrafı işin içine sokacaksınız. 16 yaşındaki kardeşlerimiz muhakkak böyle düşünüyordur ama işin ticaretini yapıyorsanız bunları düşünmüyorsanız kimse sizi tutmuyor arkadaşlar. Boşuna isyan bayraklarınızı çekmeyin, mantıklı düşünün biraz.
  • AYRICA LÜTFEN BANA BOYUM ŞU KİLOM ŞU NE KULLANMAM LAZIM TARZI SORULAR SORMAYIN !!

Daha yazalı 2 dk olmadı hemen baktım pm gelmiş, satıcı ile antranör arasındaki farkı bilecek kadar zeki insanlar olduğunu düşünüyorum bu forumda.
  • Tecrübe ve okunmuş bir düzine akademik makaleye dayanarak vücut geliştirme için birkaç yorum yapmak isterim :)

1. Öğrenci iseniz ve makarna - menemen yiyerek yaşamınızı idame ettiriyorsanız kas geliştiremessiniz ! Vücuda yeterince protein alamıyorsanız yağ yakımından önce kas yıkımı gerçekleşir ki istmediğimiz durumların başında gelir. Salonda karşılaştığım birçok ünivrsite öğrencisinin durumu böyle malesef. Bunun farkına varmayıp 2-3 senedir düzenli spor yapanlardan daha fazla ağırlık (daha ağır) kaldırmaya çalışmaları ise içler acısı. Faydadan çok eklemleri zedeleyerek sakat kalma risklerini yada kronik kireçlenmeye varan durumlara yol açıyorlar.

Bu Gruba Tavsiye: paranız yoksa body yapmayın ! gerekli besinleri alamıyorsanız body yapmayın ! ne bilim gidin basketbol oynayın kesınlıkle daha cok faydalıdır emin olun.

2. Tombik bünyeler: Şişmansanız body yaparak kilo veremzssiniz ! tam tersi alırsınız !
    Ne yapayım: vücut kitle indeksiniz normal seviyeye gelinceye kadar kardiyo yapınız efenim. Koşun bisiklete binin yürüyün diyet yapın camış gibi yemeyin yağlı şekerli gıdalar yerine proteinli gıdalar tüketin. Ondan sonra body yapmaya başlarsanız güçlenmiş bir kalp ve kondisyon ile bünyeniz çiçek gibi olur.

3. Besin Takviyesi kullanımı: uzun uzun yazmak yerine ahanda burada güzelce yazılmışı varhttp://www.fitnesstr.net/?p=1314

4. 3-5 ayda kaslarım şöyle olsun böyle olsun brad pitten yakışıklı olayım hevesiniz varsa bu işin uzun süreli bir uğraş olduğunu unutmayın. İnsan vücudu ihtiyacı olamayn şeyi tutmaz, bisepsleri geliştirmek için 6 ay uğraşıp 1 ay spor yapmazssanız erimeye başlarlar. Gayet mantıklı kullanımyacağım kas dokuya neden enerji göndereyim deyip kas kitlesini azaltır vücut.

Bu günlük bu kadar, firsat oldukça yazarmı tekrar

az okuyacam DecardCain işkembeden mi atıyor acaba derseniz:
    ingilizce bilener için, mensfitness.com
    aga ben anlamaz diyenler icin, fitnesstr.net

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DecardCain -- 13 Ekim 2011; 11:31:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DecardCain

Tecrübe ve okunmuş bir düzine akademik makaleye dayanarak vücut geliştirme için birkaç yorum yapmak isterim :)

1. Öğrenci iseniz ve makarna - menemen yiyerek yaşamınızı idame ettiriyorsanız kas geliştiremessiniz ! Vücuda yeterince protein alamıyorsanız yağ yakımından önce kas yıkımı gerçekleşir ki istmediğimiz durumların başında gelir. Salonda karşılaştığım birçok ünivrsite öğrencisinin durumu böyle malesef. Bunun farkına varmayıp 2-3 senedir düzenli spor yapanlardan daha fazla ağırlık (daha ağır) kaldırmaya çalışmaları ise içler acısı. Faydadan çok eklemleri zedeleyerek sakat kalma risklerini yada kronik kireçlenmeye varan durumlara yol açıyorlar.

Bu Gruba Tavsiye: paranız yoksa body yapmayın ! gerekli besinleri alamıyorsanız body yapmayın ! ne bilim gidin basketbol oynayın kesınlıkle daha cok faydalıdır emin olun.

2. Tombik bünyeler: Şişmansanız body yaparak kilo veremzssiniz ! tam tersi alırsınız !
    Ne yapayım: vücut kitle indeksiniz normal seviyeye gelinceye kadar kardiyo yapınız efenim. Koşun bisiklete binin yürüyün diyet yapın camış gibi yemeyin yağlı şekerli gıdalar yerine proteinli gıdalar tüketin. Ondan sonra body yapmaya başlarsanız güçlenmiş bir kalp ve kondisyon ile bünyeniz çiçek gibi olur.

3. Besin Takviyesi kullanımı: uzun uzun yazmak yerine ahanda burada güzelce yazılmışı varhttp://www.fitnesstr.net/?p=1314

4. 3-5 ayda kaslarım şöyle olsun böyle olsun brad pitten yakışıklı olayım hevesiniz varsa bu işin uzun süreli bir uğraş olduğunu unutmayın. İnsan vücudu ihtiyacı olamayn şeyi tutmaz, bisepsleri geliştirmek için 6 ay uğraşıp 1 ay spor yapmazssanız erimeye başlarlar. Gayet mantıklı kullanımyacağım kas dokuya neden enerji göndereyim deyip kas kitlesini azaltır vücut.

Bu günlük bu kadar, firsat oldukça yazarmı tekrar

az okuyacam DecardCain işkembeden mi atıyor acaba derseniz:
    ingilizce bilener için, mensfitness.com
    aga ben anlamaz diyenler icin, fitnesstr.net

çok saol kanka dehşet aydınlattın yani bu afra tafra kime öyle bi yazmışsınki başlıkta kimse bir halt bilmiyor herkesin sorularla kafası karışmış durumda ağırlık çalışarak BAL gibide kilo verilir kişinin şişman olup olmaması beslenme şekliyle hayat tarzıyla alakalı olan şeyler kalori decifite gidersen %100 kilo verirsin bu kadar basit
  • pardon hocam senin burada olduğunundan haberim yoktu, bize söz düşmez bilemedik..

diğer forum üyesi alıngan arkdaşalara; afra tafra için yazmadım, bildiğiniz gibi yapın.

J-Smoove kanka, kalori decifite uygaldiğnda spora da gerek yok bakınız somali - kenya. Fakat maksat body-building ise işeler değişir. Yada boşver şimdi bakınca sen haklı gibi geldin.

saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyorhan

Fiyatlara zam geldiğinden şikayet eden arkadaşlar var.

Ben toptan fiyatına parekende ürün satıyorum arkadaşlar, kâr marjı 5-10 TL civarında inanın ki o iherb.com bodybuilding.com fiyatlarına bakmayın dist. lere giriş fiyatı bile o fiyatlardan fazla. 40 dolara satılan herhangi bir ürünün bana geliş fiyatı 110 TL gibi birşey, yani yabancı siteleri örnek alırsanız yanlış olur. Kocaman gemi geliyor, gümrük çekim işlemleri ve her ürün geldiğinde sağlık bakanlığından onay alması gerekiyor. Taşıma masrafları, dist. ler genelde iş kuleleri..vb prestijli yerlerde ofisleri oluyor. Çalışan, kira...vs her türlü masrafı işin içine sokacaksınız. 16 yaşındaki kardeşlerimiz muhakkak böyle düşünüyordur ama işin ticaretini yapıyorsanız bunları düşünmüyorsanız kimse sizi tutmuyor arkadaşlar. Boşuna isyan bayraklarınızı çekmeyin, mantıklı düşünün biraz.

geç bu işleri 40 $ olan bi mal nasıl 160 tl olabilir bunun hepsimi vergi vs çocuk kandırırsınız anca ki bu perakende satış fiyatı dist. denen kan emicilerin dahada ucuza aldığını düşünürsek cool story bro
  • quote:

Orijinalden alıntı: J-Smoove

quote:

Fiyatlara zam geldiğinden şikayet eden arkadaşlar var.

geç bu işleri 40 $ olan bi mal nasıl 160 tl olabilir bunun hepsimi vergi vs çocuk kandırırsınız anca ki bu perakende satış fiyatı dist. denen kan emicilerin dahada ucuza aldığını düşünürsek cool story bro

Sen önce benzinin TR ye giriş fiyatını öğren sonra burada bana artistlik oldu mu çocuğum ?
  • peki sana başka bir soru yurt dışı alışveriş yasaklanmamış iken yılbaşı civarları optimum whey 110 lira seviyesindeydi(dist. fiyatı) yasak geldi anında bir zam üstüne bir zam daha bi tane daha 160 tl oldu bu konu hakkında ne diyeceksin o zaman vergi vs diğer masraflar daha mı ucuzdu yoksa bunlar eli kolu bağlanmış çaresiz millete bi kazıkda bizmi atalım mantığıylamı hareket ettiler ben 10 lbs yi 210 tl e aldığımı hatırlıyorum şimdi 320 lira
  • arkadaşlar ben 1.78 boyunda 76 kiloyum şuan sıf kardio çalışıyorum sporda sizce haftanın birgünü ağırlık yapmalımıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrokenGoblet

arkadaşlar ben 1.78 boyunda 76 kiloyum şuan sıf kardio çalışıyorum sporda sizce haftanın birgünü ağırlık yapmalımıyım?

boy kilo oranın gayet iyi, toplamda 1 saati geçmeden gün aşırı spor yapıyorsan ilk 20 dk kardiyo 20 dak ağırlık son 10 dakika yine soğumaya yönelik hafif tempolu koşu ve bisklet yapabilrsin. İleride kardiyo zamanını düşürüp ağırlık için daha fazla zaman ayırabilrsin bence.
  • quote:

quote:

arkadaşlar ben 1.78 boyunda 76 kiloyum şuan sıf kardio çalışıyorum sporda sizce haftanın birgünü ağırlık yapmalımıyım?

boy kilo oranın gayet iyi, toplamda 1 saati geçmeden gün aşırı spor yapıyorsan ilk 20 dk kardiyo 20 dak ağırlık son 10 dakika yine soğumaya yönelik hafif tempolu koşu ve bisklet yapabilrsin. İleride kardiyo zamanını düşürüp ağırlık için daha fazla zaman ayırabilrsin bence.

hocam göbeğim var ama onu eritmeye çalışıyorum spordakı hoca haftada 1 gün yap adele fln kas kaybı olmasın gibi bişeyler dedi ama tam anlayamadım
  • quote:

quote:

quote:

hocam göbeğim var ama onu eritmeye çalışıyorum spordakı hoca haftada 1 gün yap adele fln kas kaybı olmasın gibi bişeyler dedi ama tam anlayamadım

doğru demiş kardiyo yapmadan göbek erimez, zayıflama genel kanının aksine hiçbir zaman bölgesel olmaz, komple yağ dokuyu kaybetmelsin. 20 dakika kardiyo yaptıktan sonra karın bölgesine yönelik ve hafif ağırlıklarla kalp ritminin çok düşmesine izin vermeden yapılan haretketler olabilir.
  • Abilerim, ben 1.77 boyunda 65 kiloyum 16 yaşındayım karnım hafif yağlı, bileklerim ince karnımı baklava yapmak istemiyorum ama düz olsun istiyorum nasıl yapabilirim bi yardım edin ve bilekleriimi nasıl kalınlaştırabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Türk_

Abilerim, ben 1.77 boyunda 65 kiloyum 16 yaşındayım karnım hafif yağlı, bileklerim ince karnımı baklava yapmak istemiyorum ama düz olsun istiyorum nasıl yapabilirim bi yardım edin ve bilekleriimi nasıl kalınlaştırabilirim.

16 yasinda metebolizma hizi yuksektir aslinda, cips yeme yemekten sonra citir cerez yeme cok az da herket etsen gobek kalmaz zaten :) kilon boyuna gore cok iyi az biraz hareket etsen gobek kalmaz
  • Çok saolun hocam alıntı yapmayı bilmiyorum
  • quote:

peki sana başka bir soru yurt dışı alışveriş yasaklanmamış iken yılbaşı civarları optimum whey 110 lira seviyesindeydi(dist. fiyatı) yasak geldi anında bir zam üstüne bir zam daha bi tane daha 160 tl oldu bu konu hakkında ne diyeceksin o zaman vergi vs diğer masraflar daha mı ucuzdu yoksa bunlar eli kolu bağlanmış çaresiz millete bi kazıkda bizmi atalım mantığıylamı hareket ettiler ben 10 lbs yi 210 tl e aldığımı hatırlıyorum şimdi 320 lira

O marka dist. ünün piyasayı elinde tuttuğu için fiyatlarla istediği gibi oynadığını herkes biliyor. Ben BSN, VPX gibi markaları getiren upafarma, muscletech markasını da getiren Eksen ve Farmatek için konuşuyorum. Yakamoz Gıda keyfi zamlar yapıp çıkarıyor zaten, ufak toptancıları da piyasadan tek tek düşürüyor. Başka marka varsa bilgi vereyim ;)

Ekleme : Hiçbir zaman resmi satış sitelerinde ben 110 a optimum gold whey görmedim. Bence siz GG'daki fiyatları hatırlıyorsunuz. Yani yurtdışı vergisiz direk posta yoluyla gelenleri demek istiyorum. Bir ara 135 TL falandı, bundan 6-7 ay önceden bahsediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cigolayt -- 14 Ekim 2011; 19:46:42 >
  • quote:

quote:

peki sana başka bir soru yurt dışı alışveriş yasaklanmamış iken yılbaşı civarları optimum whey 110 lira seviyesindeydi(dist. fiyatı) yasak geldi anında bir zam üstüne bir zam daha bi tane daha 160 tl oldu bu konu hakkında ne diyeceksin o zaman vergi vs diğer masraflar daha mı ucuzdu yoksa bunlar eli kolu bağlanmış çaresiz millete bi kazıkda bizmi atalım mantığıylamı hareket ettiler ben 10 lbs yi 210 tl e aldığımı hatırlıyorum şimdi 320 lira

O marka dist. ünün piyasayı elinde tuttuğu için fiyatlarla istediği gibi oynadığını herkes biliyor. Ben BSN, VPX gibi markaları getiren upafarma, muscletech markasını da getiren Eksen ve Farmatek için konuşuyorum. Yakamoz Gıda keyfi zamlar yapıp çıkarıyor zaten, ufak toptancıları da piyasadan tek tek düşürüyor. Başka marka varsa bilgi vereyim ;)

Ekleme : Hiçbir zaman resmi satış sitelerinde ben 110 a optimum gold whey görmedim. Bence siz GG'daki fiyatları hatırlıyorsunuz. Yani yurtdışı vergisiz direk posta yoluyla gelenleri demek istiyorum. Bir ara 135 TL falandı, bundan 6-7 ay önceden bahsediyorum.

Ben gecen sene Gold Standart Whey protein almistim. Net Wt. 5 LB(2,273 G). 135 liraya almistim. Bu simdi ne kadar oldu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

quote:

quote:

Ben gecen sene Gold Standart Whey protein almistim. Net Wt. 5 LB(2,273 G). 135 liraya almistim. Bu simdi ne kadar oldu ?

Satmadığım bir ürün olduğu için bilmiyorum ama agresif bir arkadaş var beni ahlaksızlıkla itham eden bu ürünün fiyatı eskiden 110 liraymış şimdi neden 160 oldu diye soruyor. Ben 2 yıldır toptancılık yapıyorum 110 TL yi görmedim sanırım ABD den getirenlerle kıyasladı
  • sene başı kredi kartı ile 125 tl 110 küsür tl ise havaleye denk geliyordu yakamozun kendi sitesi protein7 den aldım git kime sormak istiyosan sor aynı cevabı alıcaksın ben ithalatçı firmalara ahlaksız dedim ve dediğiminde arkasındayım bu zammın hiçbir sebebi nedeni olamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J-Smoove -- 14 Ekim 2011; 21:13:36 >
  • quote:

sene başı kredi kartı ile 125 tl 110 küsür tl ise havaleye denk geliyordu yakamozun kendi sitesi protein7 den aldım git kime sormak istiyosan sor aynı cevabı alıcaksın ben ithalatçı firmalara ahlaksız dedim ve dediğiminde arkasındayım bu zammın hiçbir sebebi nedeni olamaz

Onu ben satmıyorum diyorum daha benle neyin polemiğini yapıyorsun. Sen önce mesajlarımı oku. Git nedenini yakamoza sor, tekel adamlar kafalarına göre fiyat yazıyorlar dedim okumuyor musun ?

Başka firma sor söyliyeyim dedim onu da mı okumadın ?

Ben de sana bir soru sorayım, Twinlab 5 LBS Whey protein 1.5 yıldır neden 129 TL ??? Sen de buna cevap ver o zaman.

Ekleme : Ayrıca ben 110 TL ye sene başı da sonu da ürün görmedim. Adamlar belki de kampanya yaptılar en ucuz fiyatı görüp belki de şimdi sorguluyorsun. Mesela ben de Muscletech Nitrotech Hardcore Pro 4 LBS ürünü 149 TL ye satıyorum maliyetine neredeyse, elimde çok stok birikmişti stok eritip yeni mal almak için. Bu ürünün normal piyasa fiyatı en ucuz 165 TL, genel olarak 190 a falan satılıyor. Sen şimdi o halde benim fiyatımla bunun piyasasını 149 TL olarak mı belirliyorsun ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cigolayt -- 16 Ekim 2011; 21:01:33 >
  • 
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.