selamlar.yumurta-tavuk-et süt kahve vs. derken hep katı yiyecekler.bu 1 ayda 2 kez kabız oldum ve gerçekten hayat motivesini dibe çekiyor. Çözüm yol"ları" nedir arkadaşlar? |
|
Vücut Geliştirme ve Kabızlık
Vücut geliştirme, sıkı antrenman ve beslenme rejimini içerir. Bu süreçte kabızlık, yaygın bir sorun olabilir. Bazı yiyecekler kabızlığa neden olabilir veya şiddetlendirebilirken, diğerleri yardımcı olabilir.
Kabızlığa Neden Olan Yiyecekler
Kabızlığa Yardımcı Olabilecek Yiyecekler
Diğer Öneriler
lifli gıdalar(yulaf hergün en az 50 gr tüketmeye bak) ve bol bol su |
teşekkürler yorumun için hocam. yulafı biraz daha arttırdım ama bugün gerçekten bu kabızlık beni mahvetti ölüm gibiydi resmen.. definasyondayım ve karbonhidratı düşük tutuyorum karın kası için, lifli gıdalar olarak yulaftan başka alternatif neler yiyebilirim definasyona uygun olarak? |
|
Hocam sağ olun yorumunuz için, yüksek karb tan kastınız ben mesela definasyon döneminde 100 gram karbonhidrat alıyorum bence iyi bi rakam gibi duruyo Tavuğun yanında nohut,mercimek,fasulye üçlüsünden birini yiyorum lif alabilmek için ama salçasız çok az zeytinyağlı haşlamamsı misali yapıyorum baklagili azıcık domates ekliyorum tat versin diye, baklagil,yulaf,sabahları 3 tane kuru kayısı üstüne su,2 yeşil çay , nadiren define dönemindede olsam arada sırada öğün yerine 300 350 gr badem yiyorum ondada lif oluyo tuvalet sıkıntısı maşallah iyi durumda artık :D Herşey karın kasları için.... Bu arada kilo verme düzeyim 2 günde bir 100 yada 200 gram aşşağı iniyorum iyi gibi ne hızlı ne çok yavaş |
|
Üstad harika açıklamışsın çok teşekkür ederim öncelikle, ilk olarak sütü kestiğim an zaten problemim çözülmüştü.Laktozsuzda olsa gene sorun yapıyor ve hayatımdan tamamen çıkardım işimede yaradı açıkçası hedefim aynı zamanda karın kası çıkarmakta olduğu için deri kalınlığı problemimde kalkmış oldu bir yandan. Sebzeyi genellikle akşam evde yeşillik ve domates olarak yiyorum ve olabildiğinde lifli beslenmeye çalışıyorum tuvalet sorunundan dolayı.Birde bu aralar şunu anladım definasyon döneminde karbonhidrat düşman yağ dostmuş gerçekten. Şuan 183 184 boy 77 kilodayım karnımın üst ü yok ama altında hala bi tabaka var inşallah yakında gidicek haftanın 4 veya bazen 5 günü tüm vücut fullbody + hiit şekilde kardio yapıyorum, iki günde orta şeker misali karın çalışıyorum inşallah hedefime ulaşıcam:) Birde birşey sorucam 2 haftada bir cheat yapmak mantıklımı?Çok fazlada abartmıyorum açıkçası bi serpme kahvaltı mesela bi tabak mantı bide bir iki dilim pasta |
|