Şimdi Ara

Vücut geliştirme ile uğraşanların aleviler gibi ötekileştirilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ntv ana haberdeki spiker tozların zararından bahsederken "bir erkeği zeki - yakışıklı vs. Diye övdüm ama aa çok kaslı demedim" dedi. Çok fazla şişman ve sıska topluluk olunca kendileri gibi görünmeyenleri 'ötekileştirme' çabasına girdiklerini fark ettim.

40Kg dambıl bir tanıdığıma göre hafif, başka tanıdığıma göre çok ağır ve onu kaldırarak çalışmak aptal işi. Arkadaşlar bu kadar göreceli işler neden tek bir düşünce altına toplanmaya çalışılıyor? Kızın birisi büyük kas sever kimisi sevmez.

2 kişi soruyor, neden ağır çalışıyorsun? Diğeri diyor belini sakatlamak için. Bir soraydınız amacın ney veya bu hobinden zevk alıyor musun? Boks ile desteklemek istiyor musun ? Olay koca bir ' çekememezlik '

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gym'e giden herkesin farklı nedenleri var.Kas yapmaya giden,kilo vermeye giden,kilo almaya giden,sadece fit bir vücut için giden vs.Kimi özgüven kazanmak için kas yapar kimi kızlar baksın diye.Her halükarda spor iyidir.Hem vücudün için hem de sosyalleşme açısından.Kızlar zayıf erkekleri sevmez kendimden bilirim.Fit veya kaslı olmak her zaman seni bir adım öne çıkarır.
  • Şu aleviler ötekileştiriliyor diyorlar ama..

Alevi alevi olmayana kız vermez.

Alevi kendini aydın ve elit görür diğerlerini beğenmez.

Alevi diğerlerini ibadet ettiği ibadethaneyi beğenmez cem evlerini ibadethane yapmak ister.

Alevi orucu bile diğerleri gibi tutmaz değiştirir farklı takılır.

Alevi diğerlerini ötekileştiriyor olmasın ?

Benim Alevilerle hiç bir sorunum yok. birileri biz Aleviyiz filan demese aklıma bile gelmez bana göre biz neysek onlarda o. Ama gel gör ki ayrıştırılıyor dedikleri zaman bu neyin kafası demeden duramıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Şu aleviler ötekileştiriliyor diyorlar ama..

Alevi diğerlerini ibadet ettiği ibadethaneyi beğenmez cem evlerini ibadethane yapmak ister.

Benim Alevilerle hiç bir sorunum yok. birileri biz Aleviyiz filan demese aklıma bile gelmez bana göre biz neysek onlarda o. Ama gel gör ki ayrıştırılıyor dedikleri zaman bu neyin kafası demeden duramıyorum.

Sünni ailelere gelin gidip eşinin ailesi tarafından ezilen,hor görülen çok gelin olduğundan ötürü alevi aileler başkasına kız vermek yerine alevi olanlara kız vermeyi tercih ederler.Ama alevi biri ben başka mezhepten biriyle evleneceğim dediğinde evlenebiliyor bunun bir sürü örneği var.Alevi aileler evlatlarını evlilik konusunda diğer mezhepler kadar zorlamazlar.Ayrıca alevi aileye gelin-damat gelen bir sünni alevi aile tarafından kötü muameleye de maruz kalmaz.

Anadolunun birçok yerinde alevi-sünni farketmez halen akraba evlilikleri hat safha yaşanırken alevi olan alevi olmayan kız vermiyor demek çok saçma.Sünniler gibi alevilerde anadoluda genelde akraba-yakın çevreden evleniyorlar.

İnsanlar istediği yerde istediği şekilde ibadet ederler bu onların geleneğidir karışmakta size düşmez.Şu kadar laf ettikten sonra alevilerle sorunum yok demek tam bir oksimoronluk kusura bakmayın.

• Treth kullanıcısına yanıt
    adam neyden bahsetmis sen neyden? aleviligi sadece toplum icinde cok kullanilan bir cumle oldugu icin kullanmis sen gittin yine kutuplastin

• quote:

Orijinalden alıntı: hetşat

quote:

Sünni ailelere gelin gidip eşinin ailesi tarafından ezilen,hor görülen çok gelin olduğundan ötürü alevi aileler başkasına kız vermek yerine alevi olanlara kız vermeyi tercih ederler.Ama alevi biri ben başka mezhepten biriyle evleneceğim dediğinde evlenebiliyor bunun bir sürü örneği var.Alevi aileler evlatlarını evlilik konusunda diğer mezhepler kadar zorlamazlar.Ayrıca alevi aileye gelin-damat gelen bir sünni alevi aile tarafından kötü muameleye de maruz kalmaz.

Anadolunun birçok yerinde alevi-sünni farketmez halen akraba evlilikleri hat safha yaşanırken alevi olan alevi olmayan kız vermiyor demek çok saçma.Sünniler gibi alevilerde anadoluda genelde akraba-yakın çevreden evleniyorlar.

İnsanlar istediği yerde istediği şekilde ibadet ederler bu onların geleneğidir karışmakta size düşmez.Şu kadar laf ettikten sonra alevilerle sorunum yok demek tam bir oksimoronluk kusura bakmayın.

Bu kadar laf derken ben sadece bilip tandığım Alevilere dair gözlemlerime göre yazdım onları.

Kendim uydurmuş değilim en nihayetinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: SCHİWERSKOPH

adam neyden bahsetmis sen neyden? aleviligi sadece toplum icinde cok kullanilan bir cumle oldugu icin kullanmis sen gittin yine kutuplastin

Fakat bu benzetme Alevilerin ötekileştirildiğinin kanıksandığı anlamına geliyor.

Bu şartlar altında bu kanıksama yanlış değil mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hetşat kullanıcısına yanıt
    Biraz batıya kaysınlar hocam evlenirken. Gidip erzurumlu konyalıyla falanmı evleniyolar. Sünniler eziyormuş bilmemneymiş. Koyu dindar sünniyle aşk yaşamayıversin ama tutupta aleviler harici diğerleri bizi eziyor demesinler. Ben de sünniyim. Arada bir cumaya giderim ramazanda da oruç tutmaya gayret ederim. Şimdi ben evlensem niye ezeyim alevi kızını. 30 gün oruç tut diye döveyimmi. 5 vakit kıl mı diyeyim kendim kılmıyorum. Kılsam bile herkesin dini kendine hocam. Sünniler bizi eziyor demesin kim diyosa. Onlar sünni değil yobazdır seçimlerini ona göre yapsınlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vücut geliştiricisinin neyini kim niye kıskansın her yerde spor salonu var kızlara artislik yapmak için vücutlarını şişiyorlar ondan sonra face e ayna karşısında resimlerini atıyorlar bizde gülüyoruz işte
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SCHİWERSKOPH

Fakat bu benzetme Alevilerin ötekileştirildiğinin kanıksandığı anlamına geliyor.

Bu şartlar altında bu kanıksama yanlış değil mi?

hocam o yargi dogru ve yanlis ayri bir konu,konu sahibinin vurguladigi ayri bir konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: SerkanHur

vücut geliştiricisinin neyini kim niye kıskansın her yerde spor salonu var kızlara artislik yapmak için vücutlarını şişiyorlar ondan sonra face e ayna karşısında resimlerini atıyorlar bizde gülüyoruz işte

yine genellediniz vucut gelistiren insanlari.

• quote:

Radikal alevileri bizzat icerden gordugumdn sydigin bazi sıkıntılar mevvcut ama oruc konusunda emin ol muharrem ayinda susuz ayransiz bir tek cay kahvalttilk ile ifttar yaparak oruc tutanlari var. Radikal fanatik bir aleviden daha hos gorulu tarafsiz sunnilerde gordum tam tersinide radikal fanattik bir sunniden daha hos gorulu ttarafsiz alevileride gordum. Mesele sunni alevi degil hayatta fanatik misin tarafsiz misin meselesi.

Benim icin insanlar ikiye ayrilir dunya capinda fanatikler ve tarafsizlr diye. Sizde ılımlı bir fanatiksiniz galiba. Evlenirken farkli mezhepten olmaz evlenemezsin veya evlenmem diyeni gormedim. Bu arada mezhep din farketmeksizin bu dinler ya dogru degil yada inananlarinda bir sorun var. Bir din icin ibadethane gibi salt bir kalip olusturmak hattta bizim ki bu sizin ki o yok bizim ki dogru yok bizim ki ayri.

Saka gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 5 Ekim 2017; 14:55:26 >

• Ötekileştirilmelerinin sebebi bence çağa ayak uyduramamaları,bunun eşiğinde güçsüz kalmaları;
    benim bakıç açımdan fit olmak için gidilir her şekilde,
    ama diğer türlü harcadığın vakit ürüne değmez.

Sonuçta her insan kendisine karşı bir yatırımcıdır,zamanını ve emeklerini vererek bir şeyler üretirler,karşıladıkları ihtiyaç doğrultusunda toplumda değerlerini arttırırlar,ölü yatırım yapanlar havadan para gelmiyorsa daha düşük şartlarda yaşar.
    Yada yok olur.
    bunun pazarlama kısmını ayrı tutuyorum.

50 bin yıl önce kaslı olmakla güçlü olunabilirdi,ama artık akıl revaçta.
    kaslarınla ömrün boyu yapamayacağın şeyleri bilgini aklını kullanarak daha kısa sürede yapabilirsin.

Bu yüzden gereksizce vucut ile uğraşan ve kendini pazarlayamayan insanların hör görülmesi
    günümüz ihtiyaçlarını karşılama yetilerinin normalin altında olmasından kaynaklanıyor bana göre.
    ihtiyaçları az karşılayanlar alt tabakalara düşüyor,insanlar bundan nefret ettiği için dışlıyor,
    bu ise evrimin getirdiği zorunluluklardan kaynaklanıyor olabilir.

zayıf olan ezilmeli ki canlılar güçlü kalmak için çabalasın.
    küçücük bir alanda ,hayatı daha iyi deneyimleyebilmek adına kaynaklar için kavga etmek;
    kısaca yaşamak gerçekten çok korkunç bir şey.

bunca şey neden var demekten alamıyorum kendimi,bariz şekilde test ediliyoruz,ve bence sadece biz yokuz.
    yada bizim sadece bir varyasyonumuz olmayabilir,farklı şekillerde test ediliyor olabiliriz.

bizi bir şekilde test eden birisi neden bir çok farklı veri ve durumlar ile test etmesin ki?

zaman kavramı bir ilüzyon olabilir,çünkü oda yaratıldı.
    olaylar içerisinde gidip geliyoruz,yaptıgımız seçimler doğrultusunda yeni seçimler ortaya çıkıyor.
    zaman ise bu olayların bir yan etkisi gibi ürünlerini gösteriyor.

belkide fizik dediğimiz şeyde bir ilüzyon,girilen parametrelerin size veri olarak yansıması ve bunun karşılığında
    başka durumların çalışması,seçeneklerin sunduğu izlenimli yan ürünler.

bunların hepsi gerçekliğe/evrene dayandırılıyor,ama hepsi yapay aslında.
    doğal olan bir şey yok,yapay demekte saçma.
    Sonradan kendi elimizle büktüğümüz şeyleri neden ayırmayı tercih ettik ki?
    toplumda kabullenmek isteyen insan oğlunun başarılarını diğer insanların gözüne sokmak için olabilir mi?

dinler ise oluşturulan canlıların uzaktan ne denli değiştirilebileceginin bir deneyi olabilir,
    senin seçimlerini etkilemeye çalışmasının sebebi ise belkide gerçekten hür bir iradeye bilince sahip oluşumuz olabilir.

peynir ile ödüllendirdiğimiz laboratuvar fareleri gibiyiz sanki.
    tek farkımız daha üst bir şekilde detaylı yorum yapabiliyoruz.

sonuç olarak saçma sapan şeyleri tartışmayın,çeşitlilik güzeldir,ama seviyeyi arttıracak daha güzel konular var.
    elbette daha düşük seviyeli konular olmasa yüksek seviyeli konular olmazdı,
    birazda neyi yüksek düşük gördüğünüze bağlı olabilir,
    bu durumda yapmayın etmeyin muhabbeti de saçma olurdu.
    yapacağım daha verimli işe yarar seçenekler varken burada oturup bunu yazmam ne kadar bizi ne denli etkiledi kim bilir.

akılcı olan bir insanın sözleriyle bitirmek istiyorum;
    "fakat yaptıklarımızı asla kafi göremeyiz,daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz"

//Uyum mevzusu hakkında bir deneme yazacagım buraya link koyarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geranimo486 -- 5 Ekim 2017; 17:26:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mobilephone

Biraz batıya kaysınlar hocam evlenirken. Gidip erzurumlu konyalıyla falanmı evleniyolar. Sünniler eziyormuş bilmemneymiş. Koyu dindar sünniyle aşk yaşamayıversin ama tutupta aleviler harici diğerleri bizi eziyor demesinler. Ben de sünniyim. Arada bir cumaya giderim ramazanda da oruç tutmaya gayret ederim. Şimdi ben evlensem niye ezeyim alevi kızını. 30 gün oruç tut diye döveyimmi. 5 vakit kıl mı diyeyim kendim kılmıyorum. Kılsam bile herkesin dini kendine hocam. Sünniler bizi eziyor demesin kim diyosa. Onlar sünni değil yobazdır seçimlerini ona göre yapsınlar

Yahu sen yaparsın demiyor kimse ama ailenden annen baban amcam teyzen akrabaların tarafından bir dışlama kötü davranma yaşanabilir ve yaşanıyor da diyoruz.Ben kendi ailemden biliyorum.Sözde trakyalıdır ileri görüşlüdür bir başı kapalı insan yoktur alkolde kullanırlar ama ben alevi biriyle evleneceğim dediğimde yüksek sözle söylenmese de insanlar rahatsızlıklarını dile getirdiler.Kendi memleketimizden bizim insanlarımızdan biriyle evlensen daha iyi olmaz mı?Onların kültürleri inançları başka siz anlaşamaz yapamazsınız dendi.Bu insanların eğer evlenseydik o kıza yarın ayrımcı davranacakları gün gibi ortada.Aile içinde kuzenimin sünni aileden gelen eşiyle bir tutulmayacağı aynı muameleyi görmeyeceği çok açık.Bu yanlış olabilir ama ortada böyle bir gerçek var ve bahsettiğimiz şeyler bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: KanameSama

Gym'e giden herkesin farklı nedenleri var.Kas yapmaya giden,kilo vermeye giden,kilo almaya giden,sadece fit bir vücut için giden vs.Kimi özgüven kazanmak için kas yapar kimi kızlar baksın diye.Her halükarda spor iyidir.Hem vücudün için hem de sosyalleşme açısından.Kızlar zayıf erkekleri sevmez kendimden bilirim.Fit veya kaslı olmak her zaman seni bir adım öne çıkarır.

merhaba,bağyansınız sanırım. tanığşabilirmiyiz?
  • çevirisini yapar mısınız

• hetşat kullanıcısına yanıt
    Boşversene hocam eski toprakların fikrini zikrini değiştirmek zor olur ama biraz atılım yapmak lazım. Sözde yüzde doksandokuzu müslüman ülke ama kaçımız ibadetlerimizi tam yapıyoruz. Ama iş mezhep muhabbetine gelince abovv. Gençlerin burda tavrını koyup yenilik getirmesi lazım. Sürekli gelenek gelenek bu gitmez böyle. Neymiş alevi gusül almıyomuş. Böyle iğrenç kalıplaşmış fikirleri bi süpürtmek lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aleviyim 4 teyzemin 2 sinin eşi sünni halamın eşi sünni nerden uyduruyosun yahu bu safsataları Aleviler evlilik konusunda çocuklarını özgür bırakır bi oğlan türbanlı kızla evlenmek istese bile saygı duyar... sadece evlilik değil çoğu konuda böyle...Bide Aleviler kendini aydın ve elit görüp diğerlerini beğenmez demişsin tam bi uydurma Alevi kesimi maddiyat olarak en düşük seviyedeki kesimdir bana bir tane Alevi milyarder göster Koçmu Alevi ? Sabancımı ? Aydın Doğanmı ? Ayrıca herkes camiide ibadet edecek bi kaide yoktur kurandada ibadethane camiidir diye bi söz yoktur ibadet nerde ediliyosa orası ibadethanedir senin yapacağın şey saygı duymaktır. Alevi orucunu bile diğerleri gibi tutmaz farklı takılır ne demek yahu ? Muharrem orucunu Alevilermi uydurdu ? Kerbelada peygamber torunları şehit edilmedimi ? Alevilerle hiç sorunum yok yazmışsın bide neredeyse bir sövmediğin kalmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenfb1907 -- 5 Ekim 2017; 19:59:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erenfb1907

quote:

Aleviyim 4 teyzemin 2 sinin eşi sünni halamın eşi sünni nerden uyduruyosun yahu bu safsataları Aleviler evlilik konusunda çocuklarını özgür bırakır bi oğlan türbanlı kızla evlenmek istese bile saygı duyar... sadece evlilik değil çoğu konuda böyle...Bide Aleviler kendini aydın ve elit görüp diğerlerini beğenmez demişsin tam bi uydurma Alevi kesimi maddiyat olarak en düşük seviyedeki kesimdir bana bir tane Alevi milyarder göster Koçmu Alevi ? Sabancımı ? Aydın Doğanmı ? Ayrıca herkes camiide ibadet edecek bi kaide yoktur kurandada ibadethane camiidir diye bi söz yoktur ibadet nerde ediliyosa orası ibadethanedir senin yapacağın şey saygı duymaktır. Alevi orucunu bile diğerleri gibi tutmaz farklı takılır ne demek yahu ? Muharrem orucunu Alevilermi uydurdu ? Kerbelada peygamber torunları şehit edilmedimi ? Alevilerle hiç sorunum yok yazmışsın bide neredeyse bir sövmediğin kalmış...

Zaten neden Cem evinde ibadet ediyorlar demedim. Kendilerini ayrıştırdıkları bile camiey bile gelmez kendi ibadethanelerini yaparlar dedim.

Burada kendilerini diğerlerinden ayırıyorlar demek istedim aslında. Bırak cem evini isterse uzaya çıksınlar kendi bilecekler iş o beni ne ilgilendirir.

Bu arada diğer mesajlardan da anladığım kadarı ile bu kız verip vermeme olayı ben tüm alevlerde yayın biliyordum ama bazılarında var bazılarında yok gibi görünüyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erenfb1907

quote:

Zaten neden Cem evinde ibadet ediyorlar demedim. Kendilerini ayrıştırdıkları bile camiey bile gelmez kendi ibadethanelerini yaparlar dedim.

Burada kendilerini diğerlerinden ayırıyorlar demek istedim aslında. Bırak cem evini isterse uzaya çıksınlar kendi bilecekler iş o beni ne ilgilendirir.

Bu arada diğer mesajlardan da anladığım kadarı ile bu kız verip vermeme olayı ben tüm alevlerde yayın biliyordum ama bazılarında var bazılarında yok gibi görünüyor.

Aleviler hiç bi zaman camiye gitmediki ayrışma olsun...Daha doğrusu ayrışma binlerce yıl önce yaşandı Hz Ali camide şehit edildiği zaman...Eskiden tekkelerimiz vardı şimdi cemevleri var. Biz nasıl sünni kardeşlerimizin ibadethanelerine saygı gösteriyorsak onlarda cemevlerine saygı göstermek zorundalar...Kız alıp verme konusunda dediğim gibi bizim sülalede sayısız sünni var gelin ve damat olarak gelmiş...Biz Türkmeniz ama belki Tunceli Alevilerinde olabilir dediğiniz durum.Onlar aşırı koyudurlar mezhep konusunda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenfb1907 -- 5 Ekim 2017; 21:0:57 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.