Şimdi Ara

Vücuda Dışarıdan Adrenalin Almak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
3
Favori
52.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben biyoloji okuyorum şuan 2. sınıftayım.aynı zamanda adrenalin hormonu üzerine çalışıyorum . bildiğiniz gibi adrenalin hormonu salgılandığında kalp normalde çalıştığından daha hızlı kan pompalıyor kaslar sertleşiyor ve hız artıyor. doğal olarak extra güç geliyor. peki bu hormonun salgılanmasını beklemeden dışardan alabilirmiyiz ? veya bu hormonu nasıl üretebiliriz ? ve son sorum hayvanlardaki adrenalin hormonu bi insana enjekte edilirse ne gibi sonuçlar meydana gelebilir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: KaptanCekSparrov

quote:

Orijinalden alıntı: kbrn

Epinefrin zaten sentetik olarak üretilmiş ve tıpta kardiak vakalarda geniş çaplı endike bir maddedir. Bu maddeyi endike değilken dışarı kendinize vermeniz gayet saçma ve yapılmaması gereken bir hareket. İlla yapacağım diyorsanız eczanelerden "Adrenalin Codex" gibi ürünleri getirtebilirsiniz.

yok kendim geliştirmek istiyorum. dışarıdaki ürünleri kullanmam hiç bi işe yaramaz.

Alıntıları Göster
    belgeselde izlemiştim bazı doğa bilimciler yanınıda adrenalin taşıyorlar
    tabi bahsettiğim kişiler zehirli akrep yılan vs. ile uğraşan kişiler
    bir tanesi başından geçen bi olayı anlatıyordu , olayda bahsi geçen kişiyi yılan sokuyor ve adam bilincini kaybetmeye başlıyor
    kalp atışları yavaşlıyor son anda kendisine adrenalin iğnesini saplıyor ve ölmekten kurtuluyor
    bi fikir vermiştir umarım
  • Kalp krizi geçirenlere acil serviste büyükçe bir iğne ile göğsünü delip direkt kalbine bu hormonu enjekte ederler.
    Bu hormon sentetik olarak üretilse bile yan etkileri de ağır olduğundan(Günlerce geçmeyen kas spazmları ve ağrıları gibi) kullanışlı değildir.
    Doğal olarak heyecanlandığımızda salgılanan adrenalin miktarı metabolizma sonucu ince ayarlıdır. Zaten her hormonda olduğu gibi bu hormonda da eşik uyarılma düzeyinden sonra alındıktan sonra vücut tolerabilite geliştirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Kalp krizi geçirenlere acil serviste büyükçe bir iğne ile göğsünü delip direkt kalbine bu hormonu enjekte ederler.
    Bu hormon sentetik olarak üretilse bile yan etkileri de ağır olduğundan(Günlerce geçmeyen kas spazmları ve ağrıları gibi) kullanışlı değildir.
    Doğal olarak heyecanlandığımızda salgılanan adrenalin miktarı metabolizma sonucu ince ayarlıdır. Zaten her hormonda olduğu gibi bu hormonda da eşik uyarılma düzeyinden sonra alındıktan sonra vücut tolerabilite geliştirir.

teşekkürler efendim.
  • Tuverna hocam ukalalik olarak gormez ise ,bir yanlısı düzeltelim; kalp krizi geçirenlere değil,kalbi durmuş olanlara yaklaşık 4 sene evveline kadar adrenalin direkt - intrakardiak- seklinde uygulanirdi. Ancak yapılan araştırmalarda aort perforasyonu gibi yan etkileri neticesinde uygulama literatür den kaldirilmistir.

Konu sahibi arkadasın sorusuna cevap olarak ise,iskemi ve ventrikuler fibrilasyona sebep olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PuSaT28 -- 16 Eylül 2013; 21:04:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam bilmiyorum ama elimdden uplamak gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

merhaba arkadaşlar ben biyoloji okuyorum şuan 2. sınıftayım.aynı zamanda adrenalin hormonu üzerine çalışıyorum . bildiğiniz gibi adrenalin hormonu salgılandığında kalp normalde çalıştığından daha hızlı kan pompalıyor kaslar sertleşiyor ve hız artıyor. doğal olarak extra güç geliyor. peki bu hormonun salgılanmasını beklemeden dışardan alabilirmiyiz ? veya bu hormonu nasıl üretebiliriz ? ve son sorum hayvanlardaki adrenalin hormonu bi insana enjekte edilirse ne gibi sonuçlar meydana gelebilir ?

Pulp Fiction filmini izle ve gör
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

merhaba arkadaşlar ben biyoloji okuyorum şuan 2. sınıftayım.aynı zamanda adrenalin hormonu üzerine çalışıyorum . bildiğiniz gibi adrenalin hormonu salgılandığında kalp normalde çalıştığından daha hızlı kan pompalıyor kaslar sertleşiyor ve hız artıyor. doğal olarak extra güç geliyor. peki bu hormonun salgılanmasını beklemeden dışardan alabilirmiyiz ? veya bu hormonu nasıl üretebiliriz ? ve son sorum hayvanlardaki adrenalin hormonu bi insana enjekte edilirse ne gibi sonuçlar meydana gelebilir ?

Pulp Fiction filmini izle ve gör
    Epinefrin zaten sentetik olarak üretilmiş ve tıpta kardiak vakalarda geniş çaplı endike bir maddedir. Bu maddeyi endike değilken dışarı kendinize vermeniz gayet saçma ve yapılmaması gereken bir hareket. İlla yapacağım diyorsanız eczanelerden "Adrenalin Codex" gibi ürünleri getirtebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yok kendim geliştirmek istiyorum. dışarıdaki ürünleri kullanmam hiç bi işe yaramaz.
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    bir tanesi başından geçen bi olayı anlatıyordu , olayda bahsi geçen kişiyi yılan sokuyor ve adam bilincini kaybetmeye başlıyor
    kalp atışları yavaşlıyor son anda kendisine adrenalin iğnesini saplıyor ve ölmekten kurtuluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: grejuva6

Alıntıları Göster
    güzel konu. takip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nécromant

güzel konu. takip.

Alıntıları Göster
    valla kendinizde denemeye kalkmayın çünkü doğada ki ve insandaki pek çok maddenin insana belli koşullar ve belli dozlarda faydası vardır.

Zaten doktorlar hastalarını muayene etmesinin bir nedeni budur.Hastanın probleminin ne kadar derin olduğuna göre ilaç dozu yazıp vermek için.

Ama bu koşulları ve dozu biraz geçtiniz mi artık siz tahmin edin neler olabilir.

Adrenaline gelirsek eskiden izlediğim filmin birinde adamın kalbinde sorun filan oluyor duruyor adama 1 mg. gibi bir doz veriyorlar düzeliyor kalbi ama
    sonra yine sorun oluyor bu sefer yapamıyorlar çünkü bu sefer aşırı dozdan ölme riski doğuyor vb.

Yani bu işler hassas dengelere bağlı işler.

Dene - gör prensibi burada olmaz ancak fareler üzerinde filan deneme imkanınınz varsa deneyin ne olduğunu görün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 23 Eylül 2013; 3:06:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pleksiglass

valla kendinizde denemeye kalkmayın çünkü doğada ki ve insandaki pek çok maddenin insana belli koşullar ve belli dozlarda faydası vardır.

Zaten doktorlar hastalarını muayene etmesinin bir nedeni budur.Hastanın probleminin ne kadar derin olduğuna göre ilaç dozu yazıp vermek için.

Ama bu koşulları ve dozu biraz geçtiniz mi artık siz tahmin edin neler olabilir.

Adrenaline gelirsek eskiden izlediğim filmin birinde adamın kalbinde sorun filan oluyor duruyor adama 1 mg. gibi bir doz veriyorlar düzeliyor kalbi ama
    sonra yine sorun oluyor bu sefer yapamıyorlar çünkü bu sefer aşırı dozdan ölme riski doğuyor vb.

Yani bu işler hassas dengelere bağlı işler.

Dene - gör prensibi burada olmaz ancak fareler üzerinde filan deneme imkanınınz varsa deneyin ne olduğunu görün.

Alıntıları Göster
    Mesajım bulunsun, ilginç bir konu.

• Doğal yaşam en iyisidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Genç Düşünür

Doğal yaşam en iyisidir.
    ben küçüklükten beri süper kahramanların çizgi romanlarını okurum kısacası hayranımdır.. bunların gerçek olamayacağını anladığımda kendimi daha farklı yollar aramaya yönelttim. araştıra araştıra en son adrenalin hormonunu buldum ve kısacası biraz ilerleme kaydettim geliştirdiğim test aşamasında ki formulü kendime uyguladığımda görüşüm çok yavaşladı yavaşladı derken hayat yavaş çekime geçti sanki sonradan bunun adrenalin hormonunun bi etkisi olduğunu anladım duvara yumruk atmayı denedim ancak acı hissetmiyordum. etkisi 20 dk içinde geçti şuanlık kalıcı bi zararıda yok gibi görünüyor. denemek isteyen arkadaşlar olursa geliştirdiğim formulü göndereceğim.
  • quote:

bildiğiniz gibi adrenalin hormonu salgılandığında kalp normalde çalıştığından daha hızlı kan pompalıyor kaslar sertleşiyor ve hız artıyor. doğal olarak extra güç geliyor.

her şeyin fazlası zarardır :) böyle bişeyin sonucunda ciddi zararlar oluşucağını düşünmekteyim ..
    hem kalbin normalden hızlı çalışması belki seni güçleştirir ama kalbin daha sonra ne hale gelir orasını sen düşün ? sonuçta kalp dediğin bi pompa ne kadar fazla ve çok çalışırsa o kadar çabuk eskir
  • duran kalbi çalıştırmada kullanılıyor adrenalin. Sanırım beyin hücrelerinin ölümü başlamadan kullanılıyor.

• İlgili kisinin yorumu bekleniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneAboveAll -- 28 Eylül 2013; 18:30:51 >
  • Ben bizzat kalp krizlerinde kullanılan adrenalin ilacını içtim ama bi etki olmadı bana kalırsa bünye meselesi kalbin kaldıramassa durabilir ama öyle bi niyetin varsa ilacı çektikten sonra 10ml izotonik solüsyonu ile sulandırıp öyle yapın bişey olmassa bana da söyle bende deniycem

• quote:

ben küçüklükten beri süper kahramanların çizgi romanlarını okurum kısacası hayranımdır.. bunların gerçek olamayacağını anladığımda kendimi daha farklı yollar aramaya yönelttim. araştıra araştıra en son adrenalin hormonunu buldum ve kısacası biraz ilerleme kaydettim geliştirdiğim test aşamasında ki formulü kendime uyguladığımda görüşüm çok yavaşladı yavaşladı derken hayat yavaş çekime geçti sanki sonradan bunun adrenalin hormonunun bi etkisi olduğunu anladım duvara yumruk atmayı denedim ancak acı hissetmiyordum. etkisi 20 dk içinde geçti şuanlık kalıcı bi zararıda yok gibi görünüyor. denemek isteyen arkadaşlar olursa geliştirdiğim formulü göndereceğim.

yasinizi, kilonuzu, boyunuzu, kullandiginiz formulu icindekileri, kullandiginiz dozaji ve fiyatini söylerseniz memnun olurum. En azindan pm atin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: fbkaya

quote:

yasinizi, kilonuzu, boyunuzu, kullandiginiz formulu icindekileri, kullandiginiz dozaji ve fiyatini söylerseniz memnun olurum. En azindan pm atin :)

şuan biraz meşgulüm haftasonunu ailemle geçiriyorum listeyi çıkarmak için laboratuvar'a gitmem gerekiyor. laboratuvar'da üniversitede söz üniversiteye gittiğimde ilk iş olarak size pm atacağım..

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.