Şimdi Ara

Vücuda Dışarıdan Adrenalin Almak. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
3
Favori
52.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım şaka mısın? Sakın kendi üzerinde adrenalin denemeye devam etme. Gazetelerin 3. sayfasına çıkarsın çok ciddiyim.

Adrenalin vücutta sempatik sistemi aktive eden bir hormondur. Korku ve heyecan anlarında salınır. Kalp atışını hızlandırır, nefes yollarını genişletir, kaslara kan akışını arttırır, idrar kesesini kasar (korkunca altına etme olayı vardır hani ) Amaç bir tehlike durumunda kaçmak veya savaşmaya vücudu hazırlamak, bu arada gereksiz ağırlıklardan kurtulmaktır

Adrenalin, kalbi durmuş kişilerde tekrar çalıştırmak için damardan kullanılır. Çalışan bir kalbi ise durdurabilir. Ayrıca astım krizine girenlerde de buhar şeklinde kullanılabilir. Ağızdan içildiğinde etkisizdir. Sadece damar veya nefes yolu ile alınabilir. Sağlıklı bir insan için tehlikeli olduğunu tekrar hatırlatayım.

Bir de tehlikeli spor yapanlar kendilerinin adrenalin bağımlısı olduğunu söyler. Onun adrenalin ile bir ilgisi yok o ayrı mesele

• resusitasyon esnasında damardan her 3 dakikada 1 mg adrenalin verilir. İntrakardiak uygulama ise artık pek uygulanmıyor.

adrenalin içmek-damardan zerk etmek insana güç, kudret vs. kazandırmaz. yanlızca ilk başlarda taşikardiniz ( kalp atım sayısı 120+)olur, hızlı soluk alıp vermeye başlarsınız. eğer dozajı arttırırsanız vt, daha da artarsa vf ( ventriküler fibrilasyon) gelişir, ölürsünüz.
  • Hayatını neden riske atıyorsun ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: In My Remains

Hayatını neden riske atıyorsun ki ?

ne yapabilirim ki ? gidip insanları bayıltıp onların üstündemi deney yapıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaptanCekSparrov

quote:

:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: grejuva6

belgeselde izlemiştim bazı doğa bilimciler yanınıda adrenalin taşıyorlar
    tabi bahsettiğim kişiler zehirli akrep yılan vs. ile uğraşan kişiler
    bir tanesi başından geçen bi olayı anlatıyordu , olayda bahsi geçen kişiyi yılan sokuyor ve adam bilincini kaybetmeye başlıyor
    kalp atışları yavaşlıyor son anda kendisine adrenalin iğnesini saplıyor ve ölmekten kurtuluyor
    bi fikir vermiştir umarım

Yukardaki açıklamaları anlamamı kolaylaştırdı bu örnek.
  • quote:

merhaba arkadaşlar ben biyoloji okuyorum şuan 2. sınıftayım.aynı zamanda adrenalin hormonu üzerine çalışıyorum . bildiğiniz gibi adrenalin hormonu salgılandığında kalp normalde çalıştığından daha hızlı kan pompalıyor kaslar sertleşiyor ve hız artıyor. doğal olarak extra güç geliyor. peki bu hormonun salgılanmasını beklemeden dışardan alabilirmiyiz ? veya bu hormonu nasıl üretebiliriz ? ve son sorum hayvanlardaki adrenalin hormonu bi insana enjekte edilirse ne gibi sonuçlar meydana gelebilir ?

Bir şey soracağım; bu soruların cevaplarını biyoloji ikinci sınıfta olmana rağmen bilmiyor musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris_Mccandles

quote:

merhaba arkadaşlar ben biyoloji okuyorum şuan 2. sınıftayım.aynı zamanda adrenalin hormonu üzerine çalışıyorum . bildiğiniz gibi adrenalin hormonu salgılandığında kalp normalde çalıştığından daha hızlı kan pompalıyor kaslar sertleşiyor ve hız artıyor. doğal olarak extra güç geliyor. peki bu hormonun salgılanmasını beklemeden dışardan alabilirmiyiz ? veya bu hormonu nasıl üretebiliriz ? ve son sorum hayvanlardaki adrenalin hormonu bi insana enjekte edilirse ne gibi sonuçlar meydana gelebilir ?

Bir şey soracağım; bu soruların cevaplarını biyoloji ikinci sınıfta olmana rağmen bilmiyor musun?

biliyorum ama fikir alışverişi her zaman önemlidir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fbkaya

quote:

ben küçüklükten beri süper kahramanların çizgi romanlarını okurum kısacası hayranımdır.. bunların gerçek olamayacağını anladığımda kendimi daha farklı yollar aramaya yönelttim. araştıra araştıra en son adrenalin hormonunu buldum ve kısacası biraz ilerleme kaydettim geliştirdiğim test aşamasında ki formulü kendime uyguladığımda görüşüm çok yavaşladı yavaşladı derken hayat yavaş çekime geçti sanki sonradan bunun adrenalin hormonunun bi etkisi olduğunu anladım duvara yumruk atmayı denedim ancak acı hissetmiyordum. etkisi 20 dk içinde geçti şuanlık kalıcı bi zararıda yok gibi görünüyor. denemek isteyen arkadaşlar olursa geliştirdiğim formulü göndereceğim.

yasinizi, kilonuzu, boyunuzu, kullandiginiz formulu icindekileri, kullandiginiz dozaji ve fiyatini söylerseniz memnun olurum. En azindan pm atin :)

şuan biraz meşgulüm haftasonunu ailemle geçiriyorum listeyi çıkarmak için laboratuvar'a gitmem gerekiyor. laboratuvar'da üniversitede söz üniversiteye gittiğimde ilk iş olarak size pm atacağım..

geri dönecektiniz hocam :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben küçüklükten beri süper kahramanların çizgi romanlarını okurum kısacası hayranımdır.. bunların gerçek olamayacağını anladığımda kendimi daha farklı yollar aramaya yönelttim. araştıra araştıra en son adrenalin hormonunu buldum ve kısacası biraz ilerleme kaydettim geliştirdiğim test aşamasında ki formulü kendime uyguladığımda görüşüm çok yavaşladı yavaşladı derken hayat yavaş çekime geçti sanki sonradan bunun adrenalin hormonunun bi etkisi olduğunu anladım duvara yumruk atmayı denedim ancak acı hissetmiyordum. etkisi 20 dk içinde geçti şuanlık kalıcı bi zararıda yok gibi görünüyor. denemek isteyen arkadaşlar olursa geliştirdiğim formulü göndereceğim.

yasinizi, kilonuzu, boyunuzu, kullandiginiz formulu icindekileri, kullandiginiz dozaji ve fiyatini söylerseniz memnun olurum. En azindan pm atin :)

şuan biraz meşgulüm haftasonunu ailemle geçiriyorum listeyi çıkarmak için laboratuvar'a gitmem gerekiyor. laboratuvar'da üniversitede söz üniversiteye gittiğimde ilk iş olarak size pm atacağım..

geri dönecektiniz hocam :)

hocam ben sizi tamamen unutmuşum kusura bakmayın lütfen. en kısa zamanda göndereceğim söz.

• Zaten hasta kardiyak arrest geçirdiğinde bazen defibrilatör yerine Adrenalin verilir hastaya. Anaflaktik şoklardada bazen kullanılır epinefrin.

Ama yan etkisi olup olmadığını bilmiyorum ama zaten @TuVnera açıklamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Professional Geek -- 17 Kasım 2013; 20:46:54 >
  • adrenalini vücuda enjekte ettiğinde kişinin o anki durumuna bağlı bir dizi faaliyet gerçekleştirir, gereksiz buluyorum ama ne yapmak istiyorsun alıp seyit onbaşı gibi olacağını sananlar varsa gülerim sonuçta O2'siz solunum sonucu ani ve aşırı güçlü kasılmalar sana kahraman gücü verebilir ama bu geri dönüşü olmayan bozulmalara yol açabilir.bazen insanlar doğaya fazla müdahale ediyor gibi geliyor kas için testestöron alan adamın kız gibi davranmaya başlaması gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tetikleyici maddeler vardır,bazı uyusturucularda bunun icine girer yüksek adrenalin hormonu salgılanır ve kalp ritmi normal seyrinde olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumanlı

adrenalini vücuda enjekte ettiğinde kişinin o anki durumuna bağlı bir dizi faaliyet gerçekleştirir, gereksiz buluyorum ama ne yapmak istiyorsun alıp seyit onbaşı gibi olacağını sananlar varsa gülerim sonuçta O2'siz solunum sonucu ani ve aşırı güçlü kasılmalar sana kahraman gücü verebilir ama bu geri dönüşü olmayan bozulmalara yol açabilir.bazen insanlar doğaya fazla müdahale ediyor gibi geliyor kas için testestöron alan adamın kız gibi davranmaya başlaması gibi

saf adrenalinden bahsetmiyorum.
  • quote:

neydiği belirsiz bir formulu ustune uyguladığında olsusan korkuyla adrenalin salgılamıs olamazmısın. ???¿¿¿

• 4 yıldır biyoloji okuyorum böyle kafa görmedim. Var ama bu düzeydekini ilk defa görüyorum, selam olsun sana ey zamanı yavaşlatan adam

• quote:

Orijinalden alıntı: SYSMX

quote:

neydiği belirsiz bir formulu ustune uyguladığında olsusan korkuyla adrenalin salgılamıs olamazmısın. ???¿¿¿

• Alerjik astım hastasıyım. Agrı kesici kaynaklı alerjim olustu ve acile gittim. Normalde bu tur durumda alerji ignesi ve cok gerekirse rahatlatıcı serum verilirdi.

O aksamki yeni mezun caylak bir pratisyen serum enjeksiyonu ile birlikte damar yoluna adrenalin verdi. O andan itibaren1 dk lık yasadıgım anı ne kadar anlatsam da anlayabilmeniz cok zor. Yasanması lazım. Daha dogrusu lazım degil bir an. Anında ellerim ve ayaklarım karıncalanmaya basladı. Ardından kasıldım yanma basladı. Kalbim yerinden fırlayacaktı. Düz calısmaya basladı. Öldüm geri geldim resmen.

O günden sonra kalbimde ritim bozuklukları mevcut.
  • vay arkadaş geçmiş olsun, bu konuda şöyle bir önerim var herkese.

kendinize iyi bakın, sigara içmeyin, alkol kullanmayın ve yediğiniz gıdalara dikkat edin, kilo almayın, böylece kolay kolay hastalanmayın.

Böylece daha deneyimsiz olan bir pratisyen hekimin eline düşmemiş olursunuz.

Yukarda yaşadığınız türden riskleri de hiç yaşamamış olursunuz.

Acil şifalar dilerim.
  • quote:

quote:

Böyle şeyleri İnsandan önce havyanlarda denerler. Bir fare falan yakalasaydin önce onda ölmezse kendinde denerdin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slitheen -- 30 Haziran 2014; 20:21:56 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.