Şimdi Ara

vsync nedir??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
71.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bazı incelemelerde vsync yi kapayınca fps artısı oldugu soyleniyor ama vsync nin goruntu kalitesine etkisindn hic bahsedilmiyor..

nedir bu vsync bircok oyunda var ve ne işe yarıyor?

• VYSNC FPS yi sınırlayan bir uygulama, diye biliyorum, VYSNC açılınca, ortalama bir FPS sağlanıyor, kapatılınca ise FPS serbest kalıyor, daha syüksek bir FPS alımı söz konusu ama bu yüzdeande görüntü kalitesi düşebiliyor.
  • VSYNC(vertical synchronization)açılınca ekran kartının tazeleme hızıyla,monitörün tazeleme hızı denkleştirilir.VSYNC kapalıyken görüntüde kırılmalar olur.Özellikle 3rd person ve 1st person kameralı oyunlarda mouseu hızlı hareket ettirince çok rahat görürsün bu kırılmayı.Ekranın ortasından titreyen bir çizgi olarak geçer.Kapatılınca FPS artar.
  • Bazı yerlerde fps 20 ye düşmüş iken birden 60-70 e kadar çıkar bu sırada görüntüde kırılmalar oluşuyor.Vsync bunun arasında fpsyi ortalamaya çalışıyor.Bana kalırsa çok önemli birşey değil hiç kullanmam.
  • ama bazıları cok hızlı fps degisimlerinin zararlı oldugunu soyluyor yani bu yuzden cod2 de fln fps yi sabitliyorduk..

yani benim ekranım 80 hz mesela o zaman oyun 85 fps de mi calısıyor?

kapatırsam zarar verirmi ekran katına yada baska birseye..
  • quote:

Orjinalden alıntı: anduril1252

ama bazıları cok hızlı fps degisimlerinin zararlı oldugunu soyluyor yani bu yuzden cod2 de fln fps yi sabitliyorduk..

yani benim ekranım 80 hz mesela o zaman oyun 85 fps de mi calısıyor?

kapatırsam zarar verirmi ekran katına yada baska birseye..

vermez
  • Naaptın hocam ne zarar vermesi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    monitor overdrive nedir ?
    9 yıl önce açıldı
    AYARLARI LOW YAPMA SEBEBİ NEDİR?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gökberk

VSYNC(vertical synchronization)açılınca ekran kartının tazeleme hızıyla,monitörün tazeleme hızı denkleştirilir.VSYNC kapalıyken görüntüde kırılmalar olur.Özellikle 3rd person ve 1st person kameralı oyunlarda mouseu hızlı hareket ettirince çok rahat görürsün bu kırılmayı.Ekranın ortasından titreyen bir çizgi olarak geçer.Kapatılınca FPS artar.

Katılıyorum ve bu söylenenlere bir kaç ilave yapmak isterim. VSYNC kapatılmasından dolayı fps artması iyi bir şey değildir. VSYNC kapatılınca monitörün görüntüyü çizmesi beklenmeden ikinci görüntü gönderilir böylece görüntüde üst üste binmeler ve yırtılma efekti oluşur.

vsync nedir??

vsync nedir??

Böyle görüntü hataların olmaması için ekran kartı, görüntüyü monitörün tazeleme frekansına uygun
    şekilde gönderir.
    15-20 fps oynatan ekran kartı VSYNC kapatılarak size 60-70 fps olarak güzel şekilde oynama imkanı vermez. VSYNC kapatmak ekran kartının bencmark skorunu ölçmek için kullanmak için uygundur. Bunun haricinde sağlıklı görüntü için VSYNC açık olmalıdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: DoubleDragon

quote:

Orjinalden alıntı: Gökberk

VSYNC(vertical synchronization)açılınca ekran kartının tazeleme hızıyla,monitörün tazeleme hızı denkleştirilir.VSYNC kapalıyken görüntüde kırılmalar olur.Özellikle 3rd person ve 1st person kameralı oyunlarda mouseu hızlı hareket ettirince çok rahat görürsün bu kırılmayı.Ekranın ortasından titreyen bir çizgi olarak geçer.Kapatılınca FPS artar.

Katılıyorum ve bu söylenenlere bir kaç ilave yapmak isterim. VSYNC kapatılmasından dolayı fps artması iyi bir şey değildir. VSYNC kapatılınca monitörün görüntüyü çizmesi beklenmeden ikinci görüntü gönderilir böylece görüntüde üst üste binmeler ve yırtılma efekti oluşur.

vsync nedir??

vsync nedir??

Böyle görüntü hataların olmaması için ekran kartı, görüntüyü monitörün tazeleme frekansına uygun
    şekilde gönderir.
    15-20 fps oynatan ekran kartı VSYNC kapatılarak size 60-70 fps olarak güzel şekilde oynama imkanı vermez. VSYNC kapatmak ekran kartının bencmark skorunu ölçmek için kullanmak için uygundur. Bunun haricinde sağlıklı görüntü için VSYNC açık olmalıdır.

2000 tarihinden beri 1001 cs versiyonunu 1001 deişik ekran kartı ile vsync kapalı oynadım(hz 100fps sabitleme geyiği)hiç böle bir kırılmaya rastlamadım.

• quote:

Orjinalden alıntı: merdocool
    2000 tarihinden beri 1001 cs versiyonunu 1001 deişik ekran kartı ile vsync kapalı oynadım(hz 100fps sabitleme geyiği)hiç böle bir kırılmaya rastlamadım.

VSYNC kapalıyken ekran kartından aldığın fsp, monitörün tazeleme frekansından çok fazlaysa böyle görüntüler oluşabilir.
  • Bu yırtılmaları oyuna dalmışken görmek oldukça zordur. Yani vsync kapamak çoğu zaman akıllıcadır.
  • Genelleme yapmak yanlış,denemek lazım.Kimi oyunda gerçekten çok büyük FPS artışı getiriyor,örnek NFS:Most Wanted.Kimi oyundada hiç bir getirisi olmuyor örnek:Oblivion,açın daha iyi hiç değilse kırıksız bir görüntüyle oynarsınız.
  • Tamamen oyun zevkinize kalmış..

Şahsen detaylara çok takılan biri olarak vysnc yi açmadan hayatta oynamam..

Kritik anlarda ekran anlamsız bir hal alabiliyor..
  • peki 1080p çözünürlükte battlefield 3 multiplayer oynarken açalımmı ?kapatalımmı? 60hzde yani yüksek hzde oynamayanlar için açıkmı kapalımı olması gerek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Fatih 1453

peki 1080p çözünürlükte battlefield 3 multiplayer oynarken açalımmı ?kapatalımmı? 60hzde yani yüksek hzde oynamayanlar için açıkmı kapalımı olması gerek :)

Monitörün destekliyorsa, ki 80 Hz destekliyor, Vsync'i kapatman daha kullanışlı olabilir BF3 gibi oyunlarda. Ani hareketler ve refleksler önemli olduğu için en yüksek ve stabil fps alınmaya çalışılır.
  • Eğer fps 60 altına düşmüyosa açık tut.
  • vsync ile fps kitleyebilirsiniz birden fps düşmesi olmaz
  • konu nerdeyse forumun fosil konularından.

vsync nerden kapatılıyor pardon?
  • ayrıca kartınız çok yüksek fps lere çıkmayınca daha az zorlanıyor ve daha az enerji harcıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu vsync yi nasıl acıp kapatıyoruz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.