Şimdi Ara

vsync nedir?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
71.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: krbksdk

bu vsync yi nasıl acıp kapatıyoruz?

Oyunların grafik ayarlarında veya Global bir ayar isterseniz sürücü Menüsünde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Girip bakmasan vsync nedir bilmiyordum hala.kapalimi iyidir acik mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: merdocool

quote:

Orjinalden alıntı: DoubleDragon

quote:

Orjinalden alıntı: Gökberk

VSYNC(vertical synchronization)açılınca ekran kartının tazeleme hızıyla,monitörün tazeleme hızı denkleştirilir.VSYNC kapalıyken görüntüde kırılmalar olur.Özellikle 3rd person ve 1st person kameralı oyunlarda mouseu hızlı hareket ettirince çok rahat görürsün bu kırılmayı.Ekranın ortasından titreyen bir çizgi olarak geçer.Kapatılınca FPS artar.

Katılıyorum ve bu söylenenlere bir kaç ilave yapmak isterim. VSYNC kapatılmasından dolayı fps artması iyi bir şey değildir. VSYNC kapatılınca monitörün görüntüyü çizmesi beklenmeden ikinci görüntü gönderilir böylece görüntüde üst üste binmeler ve yırtılma efekti oluşur.

vsync nedir??

vsync nedir??

Böyle görüntü hataların olmaması için ekran kartı, görüntüyü monitörün tazeleme frekansına uygun
    şekilde gönderir.
    15-20 fps oynatan ekran kartı VSYNC kapatılarak size 60-70 fps olarak güzel şekilde oynama imkanı vermez. VSYNC kapatmak ekran kartının bencmark skorunu ölçmek için kullanmak için uygundur. Bunun haricinde sağlıklı görüntü için VSYNC açık olmalıdır.

2000 tarihinden beri 1001 cs versiyonunu 1001 deişik ekran kartı ile vsync kapalı oynadım(hz 100fps sabitleme geyiği)hiç böle bir kırılmaya rastlamadım.

rastladın, fark etmedin.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeuss424

vsync ile fps kitleyebilirsiniz birden fps düşmesi olmaz

Söylediğiniz pek doğru değil, yanlış bilgilendirme olmasın.

V-sync sadece üst sınırda kilitleme yapar. Örneğin çok iyi bir ekran kartınız var ve düşük sistem gerektiren bir oyun açtınız. V-sync açıksa üst sınırda FPS en fazla 60 olur ve orada kilitlenir (60Hz monitör için). Fakat bu düşmeyeceği anlamına gelmez. Ekran kartınızın tam karşıladığı bir oyunda ise ortalama FPS niz 45 olsun diyelim. Boş mekanlarda 80 olmak isteyecektir fakat V-sync ile 60 da kilitlenir. Ancak daha sonra çok yoğun bir ortama girdiğinizde 35-40 a kadar düşebilir, V-sync bu düşmeyi engelleyemez, veya görevi bu değildir zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 15 Aralık 2013; 13:31:27 >
  • Vsync Açıp Açmamak Oyunlara Göre Değişiklik Gösterebilir. Bazı Kişiler Vsync Kapalıyken 60 Fps Üstü Algılamaz Diyip Yanlış Bilgilendirenler Var.

Özetle Anlatayım,

Fps (Battlefield,Call Of Duty Tarzı) Oyunlar İçin

Monitörlerde Standart Olarak 60Hz'dir. Vsync Kapattığında 60 Fps Üstü Çıkar ve Hızlı Tepki Verir. Tek Kötü Yanı Fareyi Hızlıca Sağa Sola Hareket Ettiğinde Görüntü Yırtılma Olur Etrafına İyice Odaklanırsak Evler Araçlar Yamulma Görebilir. Bunun Çözümü Vsync Açmak, Fakat 60 Fps Yetersiz Kalır. En Doğrusu 120hz Monitör Almaktır, 120hz Monitörde Vsync Kapatıp 80-100Fps Oynayabilir.

Fps Oyunlarda Sorunsuz Akıcı Oynamak İçin 120Hz Üstü Monitör ve İyi Bir Ekran Kartı Gerekir.

Araba Yarışlar ve Simulasyon Oyunlarda 60hz(60Fps) Olayı Farklıdır

Vsync Kapalıyken 60 Fps Üstü Direksiyon Tepkileri Çok Rahat Hissedilir. Örnek; Test Drive, Grid, Nfs Shift, Euro Truck Simulator Vb Oyunlarda 30-60-120 Fps Yakalayamaya Çalışın. Araç İçinde Direksiyonu 5-10 Derece Hızlıca Sağa Sola Çevirin Hangi Fps'de Daha Akıcı Dönüyor ? Örnek 30-120 Fps, Ne Kadar Yüksek Fps Alırsa O Kadar İyidir ve Yağ Gibi Dönüş Yapar. Bu Tür Oyun İçin 30 Fps Çok Yetersizdir. Sorunsuz Olarak Monitörde 60hz İle 120 Fps Üstü Rahatlıkla Oynayabilirler Görüntü Kırılma Olmaz. Direksiyon Seti + Araba Yarış, Simulasyon Vb Oyunlarda Keyfini Çıkarabilir. 120Hz Monitör Almak İçin Fazla Para Ödemesi Gerekmiyor.

Not: Yarış Oyunlarda Fps Oyunlara Benzemez, Sürekli Fareyi Hareket Etmediğinden Dolayı Görüntü Yırtılmasını Fark Etmesi Zordur. Bu Yüzden 60Hz Monitör Yeterlidir. Oyunda 60 Fps Geç Tepki Verseydi Tek Çaresi 120hz Üstü Monitör Almak Olurdu.

Strateji Oyunlarda Vsync Açması Zorunludur

Dev Haritalarda Kalabalık Şehirlerde İnsanlar Varsa Haritanın Üzerinde Gezerken Dikkatli Bakınca Hafif Titreme Dalgalanma Olur Bazende Kare Atlamasıda Olabiliyor. Vsync Açık Yapınca 60 Fps'yi Sabit Tuttuğunda Sorunu Ortadan Kalkıyor. Bazı Strateji Oyunlarda 30-60 Fps Sınırı Varsa Vsync Açıkken 30 Fps Üstü Göremeyebilir. Strateji Oyunu İçin 30 Fps Yetersizdir ve Oyunda Kasma Oluyor Gibi Hissi Verir.

Not: Monitör Alırken Hz ve Tepki Süresi Bakmak Fayda Var. Örnek; 60-120hz Üstü ve Tepki Süresi 1-2-5ms Üstü Olmamalı. Eski Ekran Kartı Modellerinde Vsync Açıkken Çok Geç Tepki Verebiliyordu Hemde Fps Aşırı Düşüş Yaşanıyordu. Şimdilik Yeni Nesil Kartlarda Eski Kartlara Göre Daha İyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaNKaWaReZ -- 15 Aralık 2013; 15:18:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rüzgar81

quote:

Orijinalden alıntı: krbksdk

bu vsync yi nasıl acıp kapatıyoruz?

Oyunların grafik ayarlarında veya Global bir ayar isterseniz sürücü Menüsünde

teşekkür ettim
  • merdocool kullanıcısına yanıt
    grafik kalitesi üst seviye olan oyunlarda ben rastladım. AC unity de bunlardan biridir. Bu kırılmaların çoğunluğunu gözümüz farketmez bile ama bazen oyundan soğutan bir hal bile alabilirz.
  • Oyun içi ayarlardan açıp kapatılabilir.

Vsync nedir?
    Ekran Kartı monitöre monitörün yenileme hızından daha seri görüntü gönderdiginde kırılmalar olur. Bu kırilmalari önlemek için vsync ile ekran kartına monitörü bekle komutu verilir ve fps monitörün yenileme hızında kalır. Dezavantajı stutter a sebep olur. Kısacası yavaşlama olur. Buna karşı amd freesync nvidia gsync teknolojilerini geliştirdi. Gsync için donanım desteği gerekirken freesync için güncel sürücü yeterlidir.

Ben bu ayarı performansı olumsuz etkilediği için kullanmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: emreoztunc91

grafik kalitesi üst seviye olan oyunlarda ben rastladım. AC unity de bunlardan biridir. Bu kırılmaların çoğunluğunu gözümüz farketmez bile ama bazen oyundan soğutan bir hal bile alabilirz.

konuyu hortlatmadan cevap verdiğin mesajın tarihine ve artık o üyenin olmadığına bakaydın keşke
  • Nereden buluyorsunuz abim böyle fosil konuları :D

• Gündoğdu kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum VYSNC FPS sınırlayan bir özellik
  • Ben yeni ekran kartı aldım ( Gigabyte'ın G1 Gaming Kartı 4GB 256 bit nvidia gtx 970 Directx 12 modeli) ve yeni monitör aldım (samsung'un 27 inch olan 1920x1080 genişliğindeki ekranı).Ben şimdi oynarken (herhangi bir oyunu) V-Sync açayım mı ? açmayayım mı ?.Kart için hangisi daha iyi olur ?,lütfen yardımcı olursanız sevinirim..
  • konuyu açalı 8 sene olmus. Hey gidi...
  • GPU'dan gelen frame sayısı ile monitörün yenileme hızını senkronize ediyor. Yani GPU'nun frame gönderme hızını monitöre adapte ediyor diyebiliriz.
  • gtx 970 gıgabyte gaming g1 ekran kartım var ama monitörüm 21 inch aoc 1080p dvı 60hz den yukarısına çıkmadığı için vysnc açıyorum yoksa yarılmalar çok oluyor benim tek sorum çu ben ultra da oynuyorum bf4 dü vysnc nin görüntü kalitesine bi etkilemesi olurmu yani ben ultrada oynuyorum ama vysnc fps yi sabitlicek die düşürmüyo deilmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WatchGuard

gtx 970 gıgabyte gaming g1 ekran kartım var ama monitörüm 21 inch aoc 1080p dvı 60hz den yukarısına çıkmadığı için vysnc açıyorum yoksa yarılmalar çok oluyor benim tek sorum çu ben ultra da oynuyorum bf4 dü vysnc nin görüntü kalitesine bi etkilemesi olurmu yani ben ultrada oynuyorum ama vysnc fps yi sabitlicek die düşürmüyo deilmi?

Dusurur fpsyi. 75 alacagina 60 alirsin. Ama monitor refresh rate 60 oldugu icin zaten 60 in ustu sana fayda degil zarar getirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

quote:

gtx 970 gıgabyte gaming g1 ekran kartım var ama monitörüm 21 inch aoc 1080p dvı 60hz den yukarısına çıkmadığı için vysnc açıyorum yoksa yarılmalar çok oluyor benim tek sorum çu ben ultra da oynuyorum bf4 dü vysnc nin görüntü kalitesine bi etkilemesi olurmu yani ben ultrada oynuyorum ama vysnc fps yi sabitlicek die düşürmüyo deilmi?

Dusurur fpsyi. 75 alacagina 60 alirsin. Ama monitor refresh rate 60 oldugu icin zaten 60 in ustu sana fayda degil zarar getirir.

hayır tamam fps 60 da sabit zaten yani ben ultra da oynuyorum ya midumda göstermiyo dimi grafikleri bana vysnc açık die

• quote:

Orijinalden alıntı: Gündoğdu

VYSNC FPS yi sınırlayan bir uygulama, diye biliyorum, VYSNC açılınca, ortalama bir FPS sağlanıyor, kapatılınca ise FPS serbest kalıyor, daha syüksek bir FPS alımı söz konusu ama bu yüzdeande görüntü kalitesi düşebiliyor.

Merhaba eksiledim.Nedeni ise yanlış bilgilendirme..

Vsync ekrandaki yirtilmalari ortadan kaldıran fakat fps i düşüren bir uygulamadır.Bu uygulamayı açınca fps 30a ve ya 60a sabitlenir.
    Ekranda yırtılmalar olmayacağı için 60fps oldukça akıcı olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

quote:

hayır tamam fps 60 da sabit zaten yani ben ultra da oynuyorum ya midumda göstermiyo dimi grafikleri bana vysnc açık die

Hayir, grafik ayarlarina dokunmaz vsync. Sadece ekran kartinin urettigi goruntu sayisini limitler.

• Bu kadar çok konuşulan aynı zamanda kımsenın dogruyu bılmedıgı sadece kulaktan dolma bılgılerle hareket edılen ve aslında onemı cok buyuk olan bırseydır VSYNC

Su forumda bunu gerçekten doğru bılen kışı sayısı bır elın parmaklarını geçmez.Bunu her pc oyuncusu a dan z ye kadar ıyıce bılmelı aslında
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.