Şimdi Ara

DOWNSAMPLİNG Nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu en güncel yer olarak buraya açmak istedim ve zaten ekran ve ekran kartı çözünürlüüğüyle ilgili.

Monitörüm 1680x1050 ve ekran kartım da msı cylone oc edition hd 6850.. Oyunları 1920x1080 de oynamak istiyorum. Böyle birşeyin downsampling ile mümkün olabileceği söyleniyor. Fakat türkçe bilgi hiçbiryerde bulamadım.

Bilen arkadaşlar pm atabilirler mi ?

• Downsampling işlemi grafikler işlenirken kullanılan özel bir tekniktir ve amacı oyunların grafik kalitesini arttırmaktır.

PC oyunları monitörün gösterebileceğinden daha yüksek bir çözünürlüğü göstermek için kandırılır. Mesela ekran kartında grafikler 6400 x3600 çözünürlükte hesaplanır ve ekrana yine oranlanarak küçültülür. Sonuçta güçlü ekran kartlarının kaldırdığı bu işlem ile kenarlar çok daha yumuşak görünür, piksellenme olmaz ve görsel kalitesi de bariz bir şekilde artar. Bir nevi anti-aliasing benzeri etki elde edilir ama sonuçlar çok daha iyidir.

Ancak her oyunda aynı sonuçlar elde edilemez. İşletim sistemi, ekran kartı, oyunun kendisi bunda rol oynar. Bunun en başarılı örnekleri arasında Unreal Engine III kullanan Mass Effect II'deki kullanımı verilebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Profesör Extreme msp06

Downsampling işlemi grafikler işlenirken kullanılan özel bir tekniktir ve amacı oyunların grafik kalitesini arttırmaktır.

PC oyunları monitörün gösterebileceğinden daha yüksek bir çözünürlüğü göstermek için kandırılır. Mesela ekran kartında grafikler 6400 x3600 çözünürlükte hesaplanır ve ekrana yine oranlanarak küçültülür. Sonuçta güçlü ekran kartlarının kaldırdığı bu işlem ile kenarlar çok daha yumuşak görünür, piksellenme olmaz ve görsel kalitesi de bariz bir şekilde artar. Bir nevi anti-aliasing benzeri etki elde edilir ama sonuçlar çok daha iyidir.

Ancak her oyunda aynı sonuçlar elde edilemez. İşletim sistemi, ekran kartı, oyunun kendisi bunda rol oynar. Bunun en başarılı örnekleri arasında Unreal Engine III kullanan Mass Effect II'deki kullanımı verilebilir.

6850 de en yüksek çözünürlük 2560x1600. Ben oyunları bu çözünürlükte oynayabilir miyim yani, ?

• quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

quote:

Orijinalden alıntı: Profesör Extreme msp06

Downsampling işlemi grafikler işlenirken kullanılan özel bir tekniktir ve amacı oyunların grafik kalitesini arttırmaktır.

6850 de en yüksek çözünürlük 2560x1600. Ben oyunları bu çözünürlükte oynayabilir miyim yani, ?

Oynarsınız ama her oyun için aynı sonuç elde edilemez. İşletim sistemi, ekran kartı, oyunun kendisi bunda rol oynar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    monitor overdrive nedir ?
    9 yıl önce açıldı
    Freq ile refresh farki nedir
    10 yıl önce açıldı
    Throttling nedir?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.