Şimdi Ara

Volvo Yedek Parçaları Çok Mu Pahalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
12.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli arkadaşlar. Sahibinden.com'da gezerken bütçe aralığımda bulunan bir Volvo S40'a denk geldim. Aşağıda açıklamalarını yazıyorum. Bir aracın dikiz aynası 2250 lira olur mu? Yoksa bu adam yalan mı söylüyor?

LÜTFEN AÇIKLAMAYI DİKKATLE OKUYUNUZ HERŞEYİ AÇIKÇA YAZIYORUM
    ARAÇTA KAZA DARBE DEĞİŞEN YOKTUR
    ARACIN ÖN KAPUT TAVAN VE ARKA BAGAJINDA EN KÜÇÜK BOYA DAHİ YOKTUR
    SAG TARAFTA 4 PARÇASINDA BOYA VAR BUNUNDA İKİ PARÇASI LOKAL BOYA
    UFAK TEFEK VURUK VE ÇİZİKLERDEN KASKODAN YAPTIRDIĞIM FİYATLARI ABARTILMIŞ KÜÇÜK HASAR KAYITLARI VAR . AŞAĞIDA TUTAR VE NE İŞLEM YAPILDIĞINI BELİRTTİM SERVİSTE DE AYNI KAYITLAR MEVCUT
    1.HASAR : 2218 TL SAĞ DİKİZ AYNASI DEĞİŞTİ
    2.HASAR : 1264 TL SAĞ ÇAMURLUK BOYANDI
    3.HASAR : 860 TL SAĞ ARKA KAPI BOYANDI
    4.HASAR : 1713 TL ARKA TAMPON DEĞİŞTİ
    5.HASAR : 3869 TL SAĞ FAR KIRILMIŞTI DEĞİŞTİ

LASTİKLER SIFIRDIR( 15 GÜNLÜK) FATURASI MEVCUT
    MUAYENESİ YENİ NİSAN 2015 E KADAR GEÇERLİDİR.
    EGZOS KATALİZÖRÜ BASKI BALATA ARKA VE ÖN BALATALAR DEĞİŞTİ FATURALARI MEVCUTTUR
    ORJİNAL YEDEK ANAHTARI BULUNMAKTADIR.

ALACAK KİŞİYE ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN.......

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-ogretmenden-cok-temiz-darbesiz-degisensiz-142137288/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huka Sampos -- 25 Mayıs 2014; 8:19:43 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Volvo Yedek Parçaları Gerçekten Pahalı mı?

Volvo araçları, güvenilirlikleri ve güvenlikleriyle bilinirler. Ancak Volvo yedek parçalarının pahalı olup olmadığı merak edilen bir sorudur. Bu yazıda bu soruya cevap bulacaksın ve Volvo'nun farklı modelleri için yedek parça maliyetlerini karşılaştıracaksın.

Volvo Yedek Parça Fiyatları:

Volvo yedek parça fiyatları, aracın modeline, parçanın türüne ve satın alındığı yere göre değişir. Genel olarak, Volvo yedek parçaları diğer lüks otomobil markalarına göre daha pahalıdır. Ancak Toyota veya Honda gibi daha yaygın araç markalarından da daha ucuzdurlar.

Volvo S40 Yedek Parça Fiyatları:

Volvo S40, kompakt bir sedan olup, yedek parça fiyatları genellikle diğer Volvo modellerinden daha düşüktür. Örneğin, bir Volvo S40 ön tamponu yaklaşık 200-300 Euro'ya mal olurken, bir Volvo S60 ön tamponu 300-400 Euro'ya mal olabilir.

Volvo S60 Yedek Parça Fiyatları:

Volvo S60, orta boy bir sedan olup, yedek parça fiyatları S40'tan biraz daha pahalıdır. Örneğin, bir Volvo S60 farı yaklaşık 250-350 Euro'ya mal olurken, bir Volvo S40 farı 200-300 Euro'ya mal olabilir.

Volvo Parçalarının Pahalı Olmasının Nedenleri:

Volvo parçalarının pahalı olmasının birkaç nedeni vardır:

• Yüksek Kalite: Volvo parçaları, dayanıklılık ve güvenliği sağlamak için yüksek kaliteli malzemelerden üretilir.
    • Düşük Üretim Hacimleri: Volvo, yüksek hacimli otomobil üreticilerinden biri değildir, bu nedenle parçaları daha az üretilir ve bu da maliyetleri artırır.
    • Lüks Marka: Volvo, lüks bir otomobil markasıdır ve bu da yedek parça fiyatlarına yansır.

Sonuç:

Evet, Volvo yedek parçaları diğer bazı araç markalarına göre daha pahalıdır. Ancak yüksek kaliteleri, güvenilirlikleri ve uzun ömürleri göz önüne alındığında yatırımınızı hak ederler. Volvo S40 yedek parçaları genellikle S60 veya diğer Volvo modellerinden daha uygun fiyatlıdır. Bütçeniz kısıtlıysa, orijinal Volvo parçalarına alternatif olarak onaylı yedek parça satıcılarını veya kullanılmış parçaları düşünebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • S40 larda BLISS varmıydı bilmiyorum ama BLISS li S60 ayna okadar edebilir. Ayrıca bi-xenon adaptif far ise far da okadar tutabilir. Yetkili serviste bu fiyatlar normal gibi
  • Sadece aynanın fiyatı değildir o dikkat ederseniz sağ tarafta 4 parçada boya var diyor 2 si lokal dolaysıyla dikiz aynasıyla birlikte o kısımda da bir kaporta boya işlemi olmuştur. Aynı şey ön far içinde geçerli. Genel olarak sorunuza gelirsek evet Volvo parça ve işçilik anlamında biraz pahalı bir firmadır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • Bende s40 bakıyorum bu ara fakat parça fiyatı böyle ise yandık .

Sadece dikiz aynası parasına Clio'nun motoru komple yenilenir.

Kendi halinde devlet memuruyum. Eşim ev hanımı. Elimde 20 bin liralık aracım ve 15 bin lira nakitim var. Sizce bu halimle B segmenti dizel 2011-2012 mi yoksa İbiza, Clio vs. baz donanım benzinli araç mı almalıyım? Ya da segment yükseltmeli miyim?
    benzinli c sınıfı alın astra h alın memursunuz uzun yıllar binersiniz..
  • kaza, darbe değişen yok ama tampon değişmiş, sağ komple boyalı.. çıtır hasarlı yani.. yersen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Huka Sampos

Hocam zaten arka tampon hariç geri kalan parçalar sağ tarafta. Diğer yazdığı masrafların içinde de mi boya var.

Kendi halinde devlet memuruyum. Eşim ev hanımı. Elimde 20 bin liralık aracım ve 15 bin lira nakitim var. Sizce bu halimle B segmenti dizel 2011-2012 mi yoksa İbiza, Clio vs. baz donanım benzinli araç mı almalıyım? Ya da segment yükseltmeli miyim?

Hocam hayatta bir tek doğru yok. Bu noktada verilecek en doğru kararı siz verirsiniz. Sanırım bu kararı vermeniz için bilmeniz gereken önemli noktalarında farkındasınız şu saatten sonra bence aklınız veya kalbiniz sizi nereye götürüyorsa oraya gidin. Yerinizde olsam bu konuda kimsenin fikrini almam.

• yetkili serviste kaza sonrası onarımlar hemen hiçbir firmada farklı değil. ön tampon, fan ve sağ ön farın değiştiği Grande punto için 2010 yılındaki onarım tramerde 10.500 lira görünüyor. Bence çok takılmayın.
    Haktan kula zarar gelmez kul azmayınca.
  • en sağlıklı cevabı bir volvo servisini arayıp öğrenebilirsiniz.

Park halındeki aracımın dikiz aynası kırılmış serviste orjinali ile değiştirmeyi düşünüyorum acaba parça ve işçilik fiyatını öğrenebilir miyim demeniz yeterli :)
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Mutlaka herkes kendisi için iyi olanı daha iyi bilir. Ancak herkes her aracı kullanacak kadar şanslı olmuyor. Ben bir S40 kullanmadım, bilmedim. Bu yüzden kullanıp, bildiğim Clio ile karşılaştıramam. Ama eğer siz ikisine de binmişseniz bana aynı para aralığında olan bu iki araç arasında bir fikir verebilirsiniz. Karar zaten benim olacaktır.

Ama dediğiniz gibi hangi aracı alırsanız alın çevrenizde o kadar çok bilmiş var ki alma, teneke, çok yakar, parçası pahalı, almasaydın, pahalı almışsın, o paraya daha iyisi vardı vs. gibi yorumlar oluyor. Gidip kendi bildiğini alıp herkese kulak tıkayıp alası geliyor insanın.
  • En güzel araba yakıtını kolayca koyduğun,tamirini bakımını kolayca yaptırdığın arabadır.ufacık birşey olacak diye ödü kopan arabaya değil,araba ona biniyordur.c segment bir Japon sizin için idealdir bana göre.

Orijinalden alıntı: Huka Sampos

Mutlaka herkes kendisi için iyi olanı daha iyi bilir. Ancak herkes her aracı kullanacak kadar şanslı olmuyor. Ben bir S40 kullanmadım, bilmedim. Bu yüzden kullanıp, bildiğim Clio ile karşılaştıramam. Ama eğer siz ikisine de binmişseniz bana aynı para aralığında olan bu iki araç arasında bir fikir verebilirsiniz. Karar zaten benim olacaktır.

Ama dediğiniz gibi hangi aracı alırsanız alın çevrenizde o kadar çok bilmiş var ki alma, teneke, çok yakar, parçası pahalı, almasaydın, pahalı almışsın, o paraya daha iyisi vardı vs. gibi yorumlar oluyor. Gidip kendi bildiğini alıp herkese kulak tıkayıp alası geliyor insanın.

Hocam ben 2 sinide kullandım. Ama anlatmak istediğim bana hissettirdikleri ile size hissetirecekleri aynı olmayacaktır. Şimdi ben size desemki 1.0 bir corsa alınır mı hemen alınmaz çekmez gitmez falan başlarsınız (şahsınız için konuşmuyorum) ama bugün ben o bütçe aralığında bir araç alacak olsam bir saniye düşünmem. Neyse sonuçta illa benim fikrimi istiyorsanız (siz istediğiniz için yazıyorum yoksa kesinlikle yazmam) eşiniz çalışmadığı için (tek maaş) s40 almayın güzel bir otomobildir ancak masraf açması durumunda sizi üzer. Ama yok benim koşede 3-5 binim daha var gerektiğinde devreye sokarım diyorsanız arabada da gozunuz kaldıysa o hasar miktarlarına takılmayın aracın servis kaydı varsa (km ve bakım durumunu netleştirmek adına) alınabilir diyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.