Şimdi Ara

Sizce Ülkemizde En Çok Orjinal/Yan Sanayi Parçası Bulunan Araba Markası Nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
6.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece 5 tane seçenek koyucam buraya. Çünkü bu 5inden başka bi markanın daha çok olabileceğine ihtimal vermedim. Tabi sizin sağlam argümanlarınız varsa başka bi marka ekleyebilirsiniz. Ama şu 5 markaya odaklanırsak ve sıralama yaparsak veya direk 1. Kimdir diye cevaplarsak sonuç ne olur ?

-Fiat
    -Renault
    -Ford
    -Opel
    -Volkswagen

EDİT: Yaygın olarak görüş Fiat ve Renaultun beraber 1.liğe oynadıkları ardından diğer markalar geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 1 Eylül 2018; 16:2:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıralaman doğru olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: loutrec_

Sıralaman doğru olmuş.
    Tek mi atmışım ? 2. Renault olma ihtimali banada fazla geldi

• İlk renault olur diye tahmin ediyorum, her yerde bol çeşitli yedek parça bulunabiliyor.
  • Vw belki daha yukarda ama Hyundai ve toyota yı da es geçme.

• quote:

Orijinalden alıntı: loutrec_

Vw belki daha yukarda ama Hyundai ve toyota yı da es geçme.
    Onları es geçtim. Neden mi ?

Toyota ülkemizde 80 lerin sonu 90 ların başı itibariyle özellikle efsane kasa corolloyla birlikte kayda değer satışlara distribütörlüklere ve yaygınlığa ulaştı. Fakat toyotayı bu listeye koymamamın sebebi Toyota zaten vizyonu olarak senelerce sorunsuzluğuyla 1. liğe oynayan bi marka oldu. Toyota denince akla sorunsuzluktan başka bişey gelmez. E sorunsuz bi markanında sanayiye uğraması bu 5 markaya göre yüzde kaç daha düşük ihtimaldir değil mi ? Toyotayı bu yüzden listeye koymadım çünkü araç zaten adam akıllı sanayi yüzü gösteren modeller çıkarmadı

Hyundai ise o yıllardan bu zamana kadar şu 5 marka içindeki yaygınlığı yollarda olan modelleri vs olarak sayıca geri olduğu için koymadım. Bu 5 marka özellikle Türkiyede hem çok fazla ve çok yaygın olduğu için hemde senelerce her modeli her çeşidi sattığı için halkımıza en uygun araçları yaptığı için, yaygınlığı fazla olduğu için koydum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 30 Ağustos 2018; 22:31:26 >

• Ben enteresan bir yerden yaklaşacağım.

Aftermarket dediğimiz modifiye ve aksesuar parçası olarak açık ara önde olan model , Honda civic. Yürüyen aksamdan tutun, delikli fren disklerine, görsel aksesuarlarına kadar her şeyi bulabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gelsin yorumlar. Başka fikri olan yok mu

• ford otosan ülkemizde parça üretmiyor mu ? ilk sıraya bile çıkabilir ama bu markaların çok absürt arabaları alınmadığı sürece hiçbirinde sıkıntı yaşanmaz hertürlü parçası bulunur.
  • Türkiyenin her ilçesinde servisi olan tek marka fiattır. Reno da heryerde bulunur. Vw ve ford un servisinin olmadığı şehirler bile var hala

• Bu konuda fiat ve reno ölümüne kapışır. Ardından Hyundai gelir

• Bu başlığın kazananı kesinlikle fiat'tır. Egea modelini üretmeye başlamak için 2010'lu yıllarda tofaş orjinal yedek parçalarını fabrikadan çıkarıp egea modelinin bantlarını kurabilmişlerdi. 30 yıllık modelin orjinal yedek parçalarını bulunduruyorlardı yani. Düşünün ki şu an yedek parça durumu nasıldır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AfyonumuFünyeylePatlattm -- 1 Eylül 2018; 2:30:47 >
  • Bence vag birinci sıraya gelir her parçanın en az 3 üreticisi var

• Renault=fiat > diğerleri

• msansertekin kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle. Sevmediği halde bu yüzden civic kullanılanlar ile tanıştım.

• Mesela çevremde 4 tane eski model opel kullanan arkadaş var. Her parçada orjinal bulunuyor gm marka en az 5 tane de yan sanayi alternatif oluyor.

• Birinci fiattir opar markası fiatin resmi yan sanayisi servise gittiğinde ya opar kullanirlar yada lancia parça.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr20mouse

Birinci fiattir opar markası fiatin resmi yan sanayisi servise gittiğinde ya opar kullanirlar yada lancia parça.
    Bende valeo diye biliyorum fiatın parçacısının. Valeo sonuçta italyancayı andırıyor

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Fiatta daha fazla yan sanayi firmasi var bu benim dediğim tofasin resmi yan sanayisi düşünün yani adamlarin yedek parça ağı ne kadar büyük. Böyle resmi yan sanayi üretimi olan başka bir otomobil firması var mı bilmiyorum.

• Fiat ve renault ama renaultun orjinal çıkma daha çok yedek parça bulma sorunum olsa renault alırdım fiat boş .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.