Şimdi Ara

Volvo XC40 Kullanıcıları (211. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.766
Cevap
133
Favori
559.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mehmet 3390 M kullanıcısına yanıt

    Konuyu uzatmak istemiyorum ama volvo motorlarına oldukça hakim olduğum için işin tekniği hakkında bir şeyler yazma ihtiyacı hissettim.


    Öncelikle fotoğrafını paylaştığınız parça karter değil, ara blok. Volvo parça kataloglarında intermediate section diye geçer. Volvo'nun kendi motorları bazı diğer markaların motorlarından farklı olarak 30 senedir tamamen modüler şekilde tasarlanıyor ve üretiliyor (bunun avantajı aynı mühendislikle 3, 4, 5 ve 6 silindir motorlar üretebiliyor olmaları). Evet motor deyince bütün olarak algılıyoruz ama Volvo'da kendisi 3 hatta 4(karteri de sayarsak) ayrı parçadan oluşuyor ve bunlar birbirine vidalı.

    Ve bu ara parça darbeden hasar aldıysa, o blok artık hurdadır. Çünkü krank mili üst blok ile bu parça arasına monte edilir ve yataklanır, fotoda gözüküyor zaten yataklar.

    Volvo XC40 Kullanıcıları

    Bu açıdan servis size komple motor önerme konusunda tamamen haklı. Bu parça ayrı satılmıyor fakat satılıyor olsa bile, bunun üst ve altındaki parçaların arasındaki yüzey düzgünlüğünün toleransı milimetrenin binde biri mertebelerindedir. Yani bu parçanın gönyesi kaydığında, üst ve alttaki parçaların da hasar alıp eğrilmiş olma ihtimali %99'dur zaten. Bu parçaların bir şekilde fabrika ayarında taşlanıp geri toplanması da mümkün değildir, çünkü bu durumda krank milinin kendisi sığmayacaktır blok içerisine. Yani tamiri mümkün olmadığından bütün bloğu değiştirmek gerekir.



    Parça tedariği kısmına gelince, XC40'lar henüz oldukça yeni ve araya pandemi vs. de girince sevkiyatların aksaması, dolayısıyla yurt içi parça stoğunun eksik olması gayet anlaşılabilir bir durum. Olayı dramatize edip, koskoca Volvo kendi arabasına parça bulamıyor diye telaşa girmeye hiç gerek yok; ben 2001 model volvo'nun parçalarını yetkili servisten 1 en geç 2 iş günü içerisinde temin edebiliyorum hala.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 6 Kasım 2020; 1:6:34 >




  • nacker kullanıcısına yanıt
    Ben de foroğrafa bakıp nasıl bu kadar basit değiştirilebilir hayret diyordum. Değerli bilgiler için çok teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • isdemircan57 İ kullanıcısına yanıt
    Yok. Ama kamerali siparis verirseniz o sekilde geliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kuleli160 K kullanıcısına yanıt

    Bana da ilk başta o soruna dair spesifik bir güncellemeden haberleri olmadığını söylemişlerdi, ama sonra en son yazılım güncellemesini yaptılar ve sorun çözüldü. Yani, o sorunla ilgili bir güncelleme görünmüyor olsa da bayii en son yazılım güncellemesini yaptığında sorun çözülüyor anladığım kadarıyla. Bence randevu alıp bayiye gidin, sorunu onlara gösterin ve en son yazılımın yüklenmesini talep edin. Benim işim yarım saatte bitti, gayet pratik.

  • Uzun bir süre Avrupa'da bulunacağımdan aracıma Belçika-Fransa-Almanya haritalarını yüklemek istedim. İlgili uygulamaları bilgisayarıma kurup haritaları indirmeye başladığımda dosyalar .zip formatında iniyor. .zip olarak veya unzip'ledikten sonra USB'ye attığımda Sensus herhangi bir işlem yapmıyor. Oysa Türkiye ve Avrupa haritalarını indirdiğimde dosya uzantıları .map olarak iniyor. Türkiye haritasının yüklenmesinde sorun yok ama Avrupa haritasının boyutu çok büyük (51 GB) olduğundan Sensus yeterli kapasite olmadığından yüklemeyi yapamıyor. Bulunduğum yerdeki Volvo servisine başvurduğumda onlar da çok uğraştılar ama yükleyemediler. Bu konuda tecrübesi ve tavsiyesi olan var mıdır ?


    PS: Araca bir süredir 98 oktan benzin koyuyorum.Motorda dururken ve giderken neredeyse hiç ses yok dahası hızlanması çok belirgin şekilde arttı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanoz2000 -- 7 Kasım 2020; 0:28:40 >
  • Reklam gibi olacak ama ben Shell V Power almaya özen gösteriyorum. Diğer marka yakıtlarıyla olumsuz tecrüebelerimin yanında bu en rahat ve temiz çalıştığı gibi geliyor? Psikolojik mi hiç bilmiyoeum. 98 hangi markanın? Hiç denemedim sanırım.
    Bir de birçok markada her benzin istasyonu benzini temiz olmayıp belli noktalar önerirler hep. Markaların kendi işlettiği istasyonları bulun derler! Bu da fark ettiriyor sanki.
    2 ay önce ümraniye sanayi içi bir opetten yakı almak zorunda kaldım depo da sıfıra yakındı yalnız!
    2 gün sonra araç buji arızası verdi değiştirdiler servis de şaşırdı çok erken dediler?
    Acaba benzinden miydi diye düşünüyorum hep???

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 98 oktan türkiyede satılmıyor diye biliyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avarell

    98 oktan türkiyede satılmıyor diye biliyorum

    Doğrusunu isterseniz 98 oktanın Türkiye'de satılıp satılmadığını bilmiyorum. Ama satılsa iyi olurdu belki ama fiyat anlamında daha yüksek olacağından çok tercih edilmezdi herhalde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanoz2000 -- 7 Kasım 2020; 13:11:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanoz2000

    Uzun bir süre Avrupa'da bulunacağımdan aracıma Belçika-Fransa-Almanya haritalarını yüklemek istedim. İlgili uygulamaları bilgisayarıma kurup haritaları indirmeye başladığımda dosyalar .zip formatında iniyor. .zip olarak veya unzip'ledikten sonra USB'ye attığımda Sensus herhangi bir işlem yapmıyor. Oysa Türkiye ve Avrupa haritalarını indirdiğimde dosya uzantıları .map olarak iniyor. Türkiye haritasının yüklenmesinde sorun yok ama Avrupa haritasının boyutu çok büyük (51 GB) olduğundan Sensus yeterli kapasite olmadığından yüklemeyi yapamıyor. Bulunduğum yerdeki Volvo servisine başvurduğumda onlar da çok uğraştılar ama yükleyemediler. Bu konuda tecrübesi ve tavsiyesi olan var mıdır ?


    PS: Araca bir süredir 98 oktan benzin koyuyorum.Motorda dururken ve giderken neredeyse hiç ses yok dahası hızlanması çok belirgin şekilde arttı.

    Selam,


    Fransa dosyasini bilgisayariniza ya da USB'ye indirdiginizde "Sensus Güncelleme SPA (France)" seklinde bir klasor olusturup oraya yukluyor. Bu klasorun icinde de ZIP seklinde dosyalar var, sakin onlari acmayin.


    Yapmaniz gereken tek sey, baska hicbir ilave dosya olmayan temiz bir USB'ye bu klasöru (Zipleri acmadan) yuklemek. Ulkeleri tek tek yukleyeceksiniz. Yani fransayi yukleyip USB'yti temizleyip Almanya sonra aynui islem icin benelux hartisai seklinde yapilmali.


    Sensus'un HD kapasitesi 100 GB, avrupa haritasi 51 GB, toplu avrupa haritasi yukleyebiliyor olmalisiniz, ben yuklemistim XC90 ve XC40'a.


    sevgiler





  • Aracimi aldim.İlk izlenimlerimi paylasmak isterim.
    Lastik sesi yalitimi gayet iyi.
    Suspansiyon konforu cok iyi diyebilirim.Kullandigim yer engebeli parke yol ve tikirdi lokurtu hic yok.
    Ses sistemi harman kardon son seste dahi bozulma yok fakat son ses seviyesi yeterli gelmedi.
    Arac kitlenirken ve acarken dortluler yanmiyor varmi ayari bilmiyorum.

    Premium markaya yakismayacak iscilik hatalari var.Ozellikle on camin tavam dosemesi kivrimlarinda burusukluklar ve tavan dosemesi sanki falcatayla kesilmis gibi.Eski civiclerde boyleydi bu fiyat esiginde ve premium olan bir aracta olmamasi gereken iscilik hatalari diyebilirim.

    Ayrica Disarda 400 500lira olan 3M’in cam filmine 1500 fiyat (3 kati) verilmesi ve bazi kisilere cam filmi seramik kaplama hediye edilirken sadece cam filmi istememe ragmen geri cevrilerek cifte standart uygulanmasi biraz uzdu.

    Otokoc Satis danismanim Berke bey cok iyi ve hersey ile ilgiliydi surecte surekli destek verdi ilgisi icin onada tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ssozen11 S kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Öncelikle nezaketiniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Bunca yoğunluğunuz içinde dilek ve sıkıntılarımıza çare bulmaya çalışmanız gerçekten çok değerli.


    Tavsiyelerinizi harfiyen uygulamama karşın maalesef Sensus .zip uzantılı dosyaların olduğu USB'yi tanımıyor.


    Diğer taraftan Sensus hafıza kapasitesini araç bilgileri menüsünden kontrol ettiğimde toplamda 17404 MB mevcutta ise 17305 MB kapasite gösteriyor. Avrupa haritası 51 GB olduğundan yeterli kapasite olmadığı için işlem yapmıyor.


    Bir başka tespitim ise; eğer Türkiye haritasını bir başka ülkenin Volvo Destek sitesinden indirirsem .zip uzantılı olarak geliyor ve Sensus herhangi bir işlem yapmıyor. Eğer Türkiye haritasını Volvo Türkiye Destek sitesi üzerinden indirirsem harita dosyaları MapImageSPA.001, MapImageSPA.002 şeklinde indiriyor ve sistem hemen güncellemeyi yapıyor.


    Buradan hareketle Benelux haritasını Volvo Support Belçika sitesi üzerinden indireyim dedim gene .zip uzantılı olarak geldi.


    Anladığım kadarıyla dosyaların mutlaka MapImageSPA.001 ve devamı şeklinde inmesi gerekiyor.


    İşte bunu nasıl yaparım veya bu dosyaları nasıl edinebilirim bunu bulmam lazım Volvo XC40 Kullanıcıları .





  • nacker kullanıcısına yanıt

    Konuyu daha fazla uzatmasanız iyi olur Volvo çevre için duyarlı geri dönüşümden malzemeler üretiliyor vb gibi çevreye duyarlı bir firmanın bana tutup ara kartel için komple motor değişmesi gerekiyor diyorsa yapacak birşey yok komple motor alırım ama mantıgıma sığmıyor bir diğer konu madem motordan çok anlıyorsunuz diğer marka motor üreticileri bu parçanın üretimini yapmıyormu bırakın diğer motor üreticilerini volvo diğer modelleri için bu parça üretimini yapmıyormu bana çok bilmiş bilmiş yorumlar yapıyorsunuz ama yanlı yorumlar olmuş hep örneğin volvonun diğer modellerinde hata payı onlar içinde 1000 de 1 ama üretimi var kısaca bu benim görüşüm doğru yanlış biri ben çevreye duyarlıyım deyip kapısınınönü çöpten geçilmiyorsa sadece lafta kalır onun duyarlılı .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EUS E kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Sayenizde aklımda Volvo yokken bende sahip oldum bu güzel araca, tekrar teşekkür ederim. Ses sistemi mükemmel olsada ses seviyesi yetersiz maalesef, son ses düşük geldi banada. Aracı açıp kapatırken dörtlüler tek ve çift olarak yanabiliyor, ayarları kurcalayın derim. Yalnız ayarları yapmadan kendinize profil seçin ve ona uygulayın, ben konuk hesabında yapmıştım 🙂 Allah kaza bela vermesin iyi günlerde kullanın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mehmet 3390 M kullanıcısına yanıt

    Uzatmak istemiyordum zaten, ama önceki yorumda demek istediğimi anlatamadım sanırım. Evet volvo çevreye duyarlı, ama bu işin de bir sınırı var. Bloğun bu 4 ayrı parçası 15-20 adet koca koca vidalarla birbirine bağlanır ve araya da sıvı yapıştırıcı tarzda bir silikon sürülür. Bu yapı o kadar sıkı olur ki ayrı ayrı parçalardan oluşmasına rağmen yekpareymiş gibi davranır.

    Ayrıca tekrar belirteyim sizin değişmesini istediğiniz parça ara karter değil, motorun kalbi olan krank milinin içinde döndüğü yapının alt yarısı. Üst yarısı ise silindir tarafındadır.


    Hangi marka olursa olsun, eğer motorunu bu tipte üretiyorsa %90 ihtimalle aynı volvo gibi ayrıyeten satmayacaktır. Satıyorsa da alıcı kitlesi farklıdır. Mesela araca silah mermisi isabet etmiştir (olmayan bir şey değil) tam bu ara parçaya vurup yağ kaçağı meydana getirir. Bunu düzeltmek için gayet tabii değiştirilebilir sadece o parça. Veya motor yatak sarmıştır, üst tarafta bir problem yoktur ama bu alt parçanın yatağı yerinden çıkıp direkt alttaki alüminyumu yemiştir, değişmesi gerekir. Bu durumda sadece o parçayı değiştirebilirsiniz ve yüksek ihtimalle bir problem olmaz.

    Ama bunlar gerçekleşmesi gerçekten çok çok zor senaryolar. Bu yüzden kimse de çıkıp volvo niye ayrı satmıyor diyemez, reelde bir karşılığı olmaz çünkü. Şimdi sizin araç motoru alttan vurmuş. Bu parça darbe aldıysa (kırık-çatlak, veya yamulma vs.) onun üstündeki ve altındaki parçaların da hasar görmemiş olma ihtimali yok gibi bir şey. Hasar görmemiş olsun diyelim, mekanizmanın yapısı gereği kimse size bu motor bu bölgeden bir daha sorun çıkarmaz garantisi veremez. Merdiven altı sanayi dükkanları "bir şey olmaz abi böyle kullan" dese bile, 3-5 bin km sonra yatak sarıp kilitlenebilir motor.


    Dediğim gibi yekpare bir özellik gösteriyor bu blok. Bu bağlamda bu parça ayrı satılıyor olsun veya olmasın, bir şey fark etmiyor zira -görünürde diğer kısımlar sağlam olsa dahi- motorun sağlığını garanti edebilmek adına bloğun tamamen değişmesi gerekli. Silindir kapak kısmı kurtarılabilir sadece, o da detaylı incelenmek şartıyla.


    Edit: 1995 model bir 850'nin katalogdan görüntüsünü paylaşıyorum. Gördüğünüz gibi volvo 25 sene önce de modüler blok kullanıyordu, ve ara parçanın ayrı bir kodu yok(1 numaraya bakarsanız). Bloğu komple beraber veriyor. Yani Volvo servisi tarafından size yahut XC40'a özel yapılan bir muamele değil.

    Volvo XC40 Kullanıcıları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 7 Kasım 2020; 22:40:25 >




  • Arkadaşlar merhabalar,
    Yeni teslim alacağım XC40 momentum onyx kodlu metalik siyah araç için jant/lastik değişimini yapmak ve buna göre arabayı cam filmi/seramik/jant ile birlikte hazır bir şekilde teslim almak istiyorum.
    Jant/Lastik için önerileriniz ne olur ?
    20inch r-design üzerinde gelen jantları düşünüyorum.
    Üerinde kış lastikleri Nokian ile birlikte gelmekte.
    Sizce 20inch konforu bozar mı ? Görüntü olarak güzel durur mu ?(görsel ek’te)
    19 inch ek’te yer alan görsel (kalın yanak lastik) daha mı güzel olur.
    Açıkcası kararsız kaldım. Düşüncelerinizi söylerseniz sevinirim.
    Teşekkürler.
    Volvo XC40 Kullanıcıları
    Volvo XC40 Kullanıcıları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dochollywood kullanıcısına yanıt

    Merhabalar.Yukarıdaki yorumlarınıza istinaden, bugüne kadar kendi arabama hiçbir şekilde shell vpower harici yakıt almadım ve benzinden kaynaklı hiçbir problem yaşamadım.Yalnız size şunu belirtmek isterim ki, opet yakıtları shell den daha kaliteli. uzakyol gemi kaptanıyım ve kimyasal tankerlerde kaptanlık yaptığım dönemde (hem shell kirası altında hemde opet kirası altında bulunan gemilerde), taşıdığımız yük’ün analiz sonuçları geldiğinde,herzaman opet’in ürünleri’nin analizi daha iyi çıkmaktaydı.Bu bakımdan bilginize sunarım.

    Kendi açımdan renklerinden dolayı opet’e sadece diğer ihtiyaçlarım için uğruyorum!!!😉☺️


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barni1905 B kullanıcısına yanıt

    Görüntü olarak 20 jantın güzel olacağı kesin ben takdırdım ama konforu düz yolda hiç etkilememekle birlikte hafif çukur veya tümsekte baya bi kötü etkilediği aşikar ben görüntüye önem verdiğim için bunu bilerek taktırdım kimsenin duster jantı diye dalga geçmesini istemem açıkçası bu kadar para vermişsin bu nasıl jant falan eleştirilerine gelemeyeceğim için 20 jant taktırdım 20 bin liraya karar sizin bence r-design jant 19 luk çok güzel değil onu alacağınıza 18 orjinal kalsın daha iyi bence


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malumunuz üzere spotify premium üyelikte istediğimiz müzikleri telefona kayıt edebiliyoruz.(internetten götürmemesi için). Soruma gelecek olursak. aracın spotify uygulamasında kendi kullanıcı adı şifremizi girerek istediğimiz müzikleri kaydedip internet bağlantısı olmadan çalabiliyormuyuz ? Veya bunu yapamıyorsak sabri bey in 100 gb depolama alanı var dediği kısma mp3 kaydedebilirmiyiz.sürekli usb takılı kalsın istemiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AndroTurk

    Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Sayenizde aklımda Volvo yokken bende sahip oldum bu güzel araca, tekrar teşekkür ederim. Ses sistemi mükemmel olsada ses seviyesi yetersiz maalesef, son ses düşük geldi banada. Aracı açıp kapatırken dörtlüler tek ve çift olarak yanabiliyor, ayarları kurcalayın derim. Yalnız ayarları yapmadan kendinize profil seçin ve ona uygulayın, ben konuk hesabında yapmıştım 🙂 Allah kaza bela vermesin iyi günlerde kullanın

    Estagfurullah hocam sagolun.Kurcalama asamasindayim suan.Surus profilene gore start stop sistemi kapattigimda o da surekli kapalimi kaliyor yoksa her calistirmada onu ekrandan kapiyormuyuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.