Şimdi Ara

volvo s80 2.8 t6 yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2004 model Accordumu satıp heyecan verici bir motora sahip 2000 model Volvo s80 2.8 t6 aldım. Hiç lpg takılmamış ve 6 sene garajda yatmış (180 bin km de)
    Şanzıman motor yürüyen harika durumda, ancak;
    1- Arabanın ön panelde yanmayan ışık yok, motor, airbag, abs stc lambalarının hepsi yanıyor, sanayide herhangi bir elektronikçiye sordum cihaz taktı
    beyinlerinde problem var 2gün bana bırak hepsini hallederim programlarını atarım dedi. Servis ücretleri çok tuzlu. Bu konuda ne önerirsiniz?

2- Aracımın cruise controlünü de devreye alamadım, acaba yukarıda ki sorunlardan mı kaynaklanıyor?
    3- Araca LPG taktırsam ne kadar yakıt tasarrufu sağlar? Hangi lpg kitleri uygun olur?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Araba bir harika aşık oldum resmen ancak şu ışıklar beni deli ediyor.
    Yardım lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munes83 -- 16 Aralık 2014; 19:13:53 >

• Yazilimsal sorunlari halledilsin tekrar deneyin derim. Lpg icin sanayide ustalara sorun ya da burdan bilen bir arkadas yanitlarsa daha iyi olur ben konuda bilgi sahibi degilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ABS ışığı yanıyorsa, cruise control çalışmaz.

"Good judgment comes from experience,
    and experience comes from bad judgment."
    Fred Brooks
  • Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim,
    Arabanın akü 5 yıllık, ama elektrikçi akü voltajında sorun yok dedi. Bu arada sabahları ilk çalıştırdığımda airbag ve motor arıza hariç bütün
    ışıklar sönüyor- 10-15 dakika sonra tekrar yanıyor.

Orijinalden alıntı: munes83

Herkese merhaba,
    2004 model Accordumu satıp heyecan verici bir motora sahip 2000 model Volvo s80 2.8 t6 aldım. Hiç lpg takılmamış ve 6 sene garajda yatmış (180 bin km de)
    Şanzıman motor yürüyen harika durumda, ancak;
    1- Arabanın ön panelde yanmayan ışık yok, motor, airbag, abs stc lambalarının hepsi yanıyor, sanayide herhangi bir elektronikçiye sordum cihaz taktı
    beyinlerinde problem var 2gün bana bırak hepsini hallederim programlarını atarım dedi. Servis ücretleri çok tuzlu. Bu konuda ne önerirsiniz?

2- Aracımın cruise controlünü de devreye alamadım, acaba yukarıda ki sorunlardan mı kaynaklanıyor?
    3- Araca LPG taktırsam ne kadar yakıt tasarrufu sağlar? Hangi lpg kitleri uygun olur?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Araba bir harika aşık oldum resmen ancak şu ışıklar beni deli ediyor.
    Yardım lütfen.

1- aracın sigorta kutusunu ve sensörleri işi bilen bir oto elektrikçide veya özel Volvo servisindekontrol ettirin. araç uzun süre garajda yattı dediğinize göre radyatör suyu eskimiştir. kalorifer peteğine giden sıcak su hattı rakorları zamanla çürüyüp su sızdırmış olabilir. bu bölge sigorta kutusuna yakın ıslanmış olabilir. içeriye su sızmıyor ön pnaeli sökmeden görmeniz çok zor.
    yetkili servise aracı bırakmayın bütün parçaları değiştireyim mantığı ile hareket edip yüklü bir masraf çıkabilir.
    2- aynı sorundan kaynaklanıyor.
    3- bu aracın motoru lpg ile maalesef uyumlu değildir. çift turbolu ve özel tasarım bir manifolda sahip olduğu için prins markası bile üst devirlerde lpg'de devreden çıkıyor. prins veya başka bir marka daha büyük regülatör veya çift regülatör uygulasa da motora yeterli gelmemektedir. silindir kapak contası yakan çok araç var. şu an olabilecek kit Quant markadır. yeni bir regülatör tasarımı yaptılar. Ankara Tunalı Motor ile görüşmenizi tavsiye ederim. şanzıman ve motoru zorlamadan kullanılırsa güzel araçtır. ancak 4 ileri otomatik şanzıman problemlidir. en büyük sebep ise bu kadar güçlü bir araca bilmeden yüklenmektir. motor soğukken hareket etmek hem motor ömrünü hem de şanzımanı ömrünü kısmaktadır.

• Hocam çok teşekkür ederim. Uzun uzun açıklamışınız çok saolun.
    Şimdi airbag sorununu çözdük, beyine program yenilemesi yapıldı.
    Yalnız ABS ışığı arada bir yanıp sönüyor, buda canımı sıkıyor, şuanda üzerine çalışıyorum onu da çözeceğim.

LPG olarak ta bana Zavolli en uygunu geldi. Taktıran s80 sahipleriyle görüştüm, kesinlikle aynı performansı alırsın ve hiçbir sıkıntı yaşamazsın dediler.

Motor ve şanzıman çok iyi durumda adeta üzerine titriyorum, sabahları 5 dk ısınmadan hareket ettirmiyorum, soğukken gaz pedalına asılmıyorum.

Bu arabayı uzun süre kullanmak istiyorum.

Bu anlamda S80 2.8 T6 kullanıcılarının yorumlarını dinlemek isterim.

Herkese saygılar.

megane 3 coupe 1.5 dci hakkında
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benzinde şehir içi 60 Krş uzun yol 45 krş
    LPg de şehir içi 35-40 krş şehir dışı 25 krş

Bukadar..

bakabilirler.
    Saygılar...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.