Şimdi Ara

VOLVO S60 VE S80 FARKI NEDİR..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 25 BIN TL YE 2000 MODEL CIVARI OTOMATIK VOLVO ALMAYI DUSUNUYORUM.YANLIZ TAM OLARAK VOLVO S60 VE VOLVO S80 ARASINDAKI FARKLAR NELERDIR BILMIYORUM.GENELDE VOLVO S60 DAHA FAZLA TUTULUYOR SEBEBI NEDIR.CUNKI BILDIGIM KADARIYLA S80 DAHA YUKSEK SEGMENT BIR ARAC.MOTORLARI AYNI OLMASINA RAGMEN NEDEN S60 DAHA FAZLA TUTULDU.BILENLERIN YADA KULLANANLARIN BILGILERINI RICA EDİYORUM.SAYGILAR

• Mercedes E ve S serisi gibi düşünün.
  • Bunun cevabı çok açık.Volvo S60 D segmenti bir araçtır S80 ise E sınıfı bir araçtır.Sorunuza gelirsek eğer şöyle düşünebilirsiniz mercedes C E serisinden daha fazla neden tutuluyorsa aynı sebep. Ayrıca S80 nin bakım ve parça masrafları daha pahalıdır.S80 eski olmasına rağmen S60 oranla daha konforlu ve geniştir.
  • Eski kasa S60'larda ozellikle arka diz mesafesinin cok fazla olmamasindan sikayet ediyorlar. En son cikan kasaya da bayi'de bindim, arka tarafi iyice daraltmislar, oldukca basik olmus kuculen camlarla birlikte.
    Alsat derdinde iseniz, S60 daha rahat satilir bu arada.
  • S80 daha kaliteli ancak ikinci eli S60'dan kötü.
  • S80 şehir içinde biraz fazla büyük kaçıyor, eğer çoğunlukla şehirdışında kullanacaksanız, şehiriçinde ufak B-C segment aracınız varsa ikinci uzun yol aracı için falan S80 düşünebilirsiniz ...
  • Model S60 2.0 T Poweshift S80 2.0 T Powershift
    -
    Kasa Tipi
    Sedan/4
    4 Kapı
    Sedan/4
    4 Kapı
    -
    Yakıt Tüketimi
    (Şehiriçi / Şehirdışı) 11,2 lt / 6,6 lt 11,4 lt / 6,5 lt
    -
    Motor Gücü (hp) 203 hp 203 hp
    -
    Şanzıman S-tronic 6 Vites Önden Çekiş S-tronic 6 Vites Önden Çekiş
    -
    0-100 Hızlanma (KM) 8,2 sn 8,5 sn
    -
    Teknik Özellikler
    Araç Tipi
    Binek Araç
    D Segmenti
    Binek Araç
    E Segmenti
    -
    Üretim Yılı
    (İlk / Son)
    2010 / 2014 2010 / 2011
    -
    Koltuk Sayısı 5 Koltuk 5 Koltuk
    -
    Motor
    Motor Hacmi 1999 cc 1999 cc
    -
    Motor Gücü(kw) 149 kw 149 kw
    -
    Maksimum Güç 6000 rpm 5600 rpm
    -
    Maksimum Tork 4000 rpm 1500 rpm
    -
    Yakıt Türü Benzinli Benzinli
    -
    Katalizör Katalizörlü Katalizörlü
    -
    Net Ağırlık 1570 kg 1630 kg
    -
    Taşıma Kapasitesi 495 kg 530 kg
    -
    Silindir Sayısı 4 4

-
    Ölçüler
    Uzunluk 4628 mm 4851 mm
    -
    Genişlik 1865 mm 1861 mm
    -
    Yükseklik 1484 mm 1493 mm
    -
    Bagaj Kapasitesi 380 lt 480 lt
    -
    Yakıt Kapasitesi
    Yakıt Tankı Hacmi 67 lt 70 lt
    -
    Oktan 95 95
    -
    Yakıt Tüketimi
    Ortalama Yakıt Tüketim 8,2 lt / 100km 8,3 lt / 100km
    -
    90 km ile yakit tuketimi - -
    -
    120 km ile yakit tuketimi - -
    -
    Tekerlekler
    Tekerlek Ölçüleri 215/55 R 16 225/55 R 16
    -
    Performans
    Azami Sürat 230 km/h 235 km/h
    -
    Aracın Torku 300 Nm 300 Nm

özellikle boyutlara dikkat
    birde ufak bi tavsiye eğer otomatik alacaksanız dikkat edin kronik arızası vardır 2004 den sonra bı sıkıntı giderilmiştir

• quote:

Orijinalden alıntı: rızaa

s80 daha lükstür sınıf olarak daha üsttedir.
    Ayriyeten daha büyük ve geniştir.
    Ancak şunu söyleyeyim çok tutulanı alayım sonra satarım derdindeysen bu arabaları alınca satman çok uzun sürebilir galerici otomobilleri değiller çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: rızaa

s80 daha lükstür sınıf olarak daha üsttedir.
    Ayriyeten daha büyük ve geniştir.
    Ancak şunu söyleyeyim çok tutulanı alayım sonra satarım derdindeysen bu arabaları alınca satman çok uzun sürebilir galerici otomobilleri değiller çünkü.

artık eskisi gibi değil. 2 sene önce almış olduğum s70imi 1 sene kullanıp satmıştım. üstelik 17.400'e alıp, tüp taktırıp 19.000'e sattım. araç temizdi ve 1 hafta bile durmadı ilan. satıldıktan sonra bile arayan çoktu. artık volvonun da piyasası var. tamam vw gibi değil ama elinde kalır durumu da yok artık.

• 9 ay s80 kullandım 2001 model. 22bin aldım aynı fiyata sattım.
    s60 alacaktım ama arada 7-8bin tl oynuyordu. ucuza aldım ucuza sattım.
    2. eli çok hareketli değil. satmak için sabretmek gerek.
    şehir içi 12-13litre civarı lpg yakıyordu. şehir dışı 9,5-10 litre lpg.
    s60tan sadece 15cm uzun. arka koltukları çok daha geniş. iç mekan daha kaliteli.
    bir de daha sessiz geldi bana aynı model s60a göre.
    tek araç olarak kullanışlı değil. şehir içinde park yeri bulması zor oluyor.
    sıkışık yerlerde 1,5 arabalık yer kaplıyor. eğer sürekli şehir içi kullanılıyorsa pratik değil.
    direksiyon sisteminde ustaların "istinat" diye
    adlandırdıkları parça yüzünden manevrası yetersiz. parkederken C sınıfı araçla aynı yeri 1 manevrada dönerken s80 ile 3 manevrada dönersiniz.
    donanımı iyi. modeline göre kaliteli ses sistemi, koltuk ısıtması, katlanan ayna, telefon vs..
    uzun yolda süper. içi geniş, ferah. oldukça sessiz, 300binde araçta tıkırtı yoktu. gerçek deri koltuklar çok rahat ama kolay yıpranıyor..2.0T 180 beygir olmasına rağmen uçmuyor.
    süzülüp gidiyor. performans arabası değil zaten kullanıcıyı tahrik etmiyor. ağır abi tadında gidiyor.
    turbolu ama turbo sorununu pek çıkarmıyor. soğutmalıymış kendisi.
    fiyatına göre prestiji çok iyi. parçası bir şekilde bulunuyor.
    otomatik şanzıman 2005 öncesi makyajsız modellerde sorun çıkarabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: keus35

9 ay s80 kullandım 2001 model. 22bin aldım aynı fiyata sattım.
    s60 alacaktım ama arada 7-8bin tl oynuyordu. ucuza aldım ucuza sattım.
    2. eli çok hareketli değil. satmak için sabretmek gerek.
    şehir içi 12-13litre civarı lpg yakıyordu. şehir dışı 9,5-10 litre lpg.
    s60tan sadece 15cm uzun. arka koltukları çok daha geniş. iç mekan daha kaliteli.
    bir de daha sessiz geldi bana aynı model s60a göre.
    tek araç olarak kullanışlı değil. şehir içinde park yeri bulması zor oluyor.
    sıkışık yerlerde 1,5 arabalık yer kaplıyor. eğer sürekli şehir içi kullanılıyorsa pratik değil.
    direksiyon sisteminde ustaların "istinat" diye
    adlandırdıkları parça yüzünden manevrası yetersiz. parkederken C sınıfı araçla aynı yeri 1 manevrada dönerken s80 ile 3 manevrada dönersiniz.
    donanımı iyi. modeline göre kaliteli ses sistemi, koltuk ısıtması, katlanan ayna, telefon vs..
    uzun yolda süper. içi geniş, ferah. oldukça sessiz, 300binde araçta tıkırtı yoktu. gerçek deri koltuklar çok rahat ama kolay yıpranıyor..2.0T 180 beygir olmasına rağmen uçmuyor.
    süzülüp gidiyor. performans arabası değil zaten kullanıcıyı tahrik etmiyor. ağır abi tadında gidiyor.
    turbolu ama turbo sorununu pek çıkarmıyor. soğutmalıymış kendisi.
    fiyatına göre prestiji çok iyi. parçası bir şekilde bulunuyor.
    otomatik şanzıman 2005 öncesi makyajsız modellerde sorun çıkarabiliyor.

bende sunada volvo c70 var tek kapı dıye degıstırmeyı dusunuyorum.sımdı benım ıcın 2. el satısı onemlı degıl.cunkı alırkende ona gore ucuz alıyorum.guvenlık acısından s80 bana daha cekıcı geldı acıkcası.acaba yedek parca acısından c70 ıle aynı rakamlar olurmu.bırde benım suan kullandıgın c70 2.3t5 otomatık.260hp.yakıt 2.0 t lerde yada 2.0 t5 lerde dahamı az olur sımdıkıne gore.t yada t5 de cok performans kaybı olurmu malum s80 kasası agır baya.tesekkurler....

• volvo s60 forumunda kullanıcılar var 2.oT5 ve 2.3 ile ilgili
    yakıt tecrübelerini yazıyorlardı. belki 1lt kadar daha az yakar.
    parça konusuna gelince s70den daha kolay bulunabileceğini ve uygun fiyatlı olacağını
    düşünüyorum. yağ, hava, polen filtresini 10tl ye alıyordum.
    s60 ile aynı motor şanzıman vs kullanıyor.
  • S80 daha geniş büyük bir araç dıştan daha eski görünmesine rağmen iç mekanı yenilenmiştir moderndir

S60 daha spor görünümlü bir araç gençlere hitap eder.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.