|
_____________________________ |
|
Arkadaşlar mesele polise yakalanmamak ya da ceza yememek değil. Bir yudum dahi alkol aldıktan sonra direksiyon başına geçip başkalarının canını yakmayın!!!
|
3 damacana vodka içtim söylemesi ayıp 26 promil alkol çıktı o da İlhan Mansız fanı olduğum için yoksa ayarlasam 3-5 de çıkardı.
Bir de küp şeker attım -25 promil çıktı hani Laktik asit alkol fermantasyonu ile alkol üretip ruhsatsız satıştan ceza yedik. |
Bu cumartesi 3 shot tekila ve 1 kadeh votka redbull içtim 2 saat sonra direksiyona geçtim hemen polis çevirdi üfledim cihazı bize doğru çevirdi promil sıfır "0" çıktı...
Ben tam itiraz edicektim hayır sıfır çıkamaz diye arkadaşlar durdurdu... ![]() ![]() ![]() |
biradan bir yudum aldim. usudum. eve gidelim dedim hanima . araca bindim. nede olsa 1 yudum aldim. polis durdurdu. artis artis ufledim. 132 promil alkol cikti. kan testi istedim. butun gecem hastanede gecti. ehliyeti kaptirmadim ama iflahim uzuldu.
|
Gecen 3 duble raki devirdim. Taksiye para vermiyim dedim. Ciktim yola, cevirdiler beni. Torpido da ki kup sekerlerden bir avuc hemen agzima attim, 20 promil cikti gectim gittim.
Sinir 50 promil. Veya 0.5 iste. |
Alkollü Araç Kullanmak ve Ehliyet Kaybı: 1 Bira Yeterli mi?
Alkollü araç kullanmak, hem kendin hem de başkaları için ciddi sonuçlara yol açabilir. Alkol, sürüş yeteneklerini bozar ve kazalara neden olabilir. Bu nedenle, alkollüyken araç kullanmak yasaktır ve ehliyet kaybına neden olabilir.
Türkiye'de, kanındaki alkol oranı 50 miligram/100 mililitre veya daha fazla olan sürücülerin ehliyetleri iptal edilir.
Bir biranın kanındaki alkol oranını etkileyen faktörler şunlardır:
Genel olarak, bir bira yaklaşık 10-15 miligram/100 mililitre alkol içerir. Yani, 1 bira içmek çoğu insan için kanındaki alkol oranını 50 miligram/100 mililitre eşiğinin altına çıkarmaz.
Ancak, aşağıdaki durumlarda 1 bira bile ehliyet kaybına neden olabilir:
Bu nedenle, alkollü araç kullanmayı düşünüyorsanız, ne kadar içerseniz için, ehliyetinizi kaybetme riski olduğunu unutmamalısınız. Alkollüyken araç kullanmak yerine, toplu taşıma veya taksi kullanın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryin -- 14 Kasım 2018; 7:45:58 > |
|
|
![]() |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 13 Kasım 2018; 21:57:39 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
"...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.” ![]() |
1 bira kaç promil diye öğrenmeniz hiç bir şeyi değiştirmez. Kendi arkadaşımın 1 bira ile ehliyeti alındı. Ayrıca 1 bira ilede yüksek promil alkol çıkabilmekte. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dygkurnaz -- 19 Ekim 2020; 23:8:35 > |