Şimdi Ara

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (897. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
19.611
Cevap
155
Favori
1.402.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 895896897898899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtoker06

    Merhaba degerli forum uyeleri;

    S60 T3 araca son 2 haftadir bir takim degisiklikler yaptim.

    Oncelikle aracimda eskiye nazaran bir performans dusuklugu hissediyordum. En sonunda dusuk motor performansi uyarisi ile olayi ciddiye aldim.

    Ankarada voloto adinda bir ozel servis buldum. Ariza kodlarina baktirdim.

    - Yuksek turbo basinci uyarisi ve yakit borusunda dusuk basinc uyarisi vardi. Ekranda bu uyarilar kalmiyorsa gecice olarak veriyormus sildiler bu sekilde devam edin dediler. Bujilerle ilgili daha once sorun yasamistim, onlari marka ureticilerinden t3 icin kesinlikle almiyoruz dogrudan servisten alip takariz dediler. Servisten alinip takildi. Sokulen bujilerde de aslinda temiz gozukuyor bir sikinti yok dediler. Ancak cok ciddi oranda performans degisti.

    2 hafta once orjinal volvo 18” jant aldim. 235x40x18 michelin pilot 4 lastik taktirdim. Eskisi standart 16 215x55x16 idi.

    Ben performans dusuklugunu janta baglamistim ama hic alakasi yokmus.

    Yeni jant ve lastiklerle ilgili sunu soyleyebilirim;

    Kesinlikle muazzam bir yol tutusu var. Cok daha kararli yolda.
    Vuruntu yapar diye dusunuyordum inanin eski jantlarla daha cok vuruntu yasiyordum. Ozellikle eskilerde tavsiye edilen 33psi hava basildiginda cok ciddi sikinti oluyordu. Bu gercekten pamuk gibi oldu.

    Direksiyon belli belirsiz cok hafif bir sertlesme oldu.

    Yakit olarak hic fark gormedim. Sehir ici 750-800 km yol yapiyordum. 2 depo kullandim halen ayni.

    Boyle bir degisim dusunen arkadaslar kesinlikle tavsiye ederim orjinal jant olmasi kosuli ile.

    Ek olarak;

    Cam filmi yaptırdım Llmar ATR 50 serisi ön cam hariç tüm camlara koltuklar siyah olduğu için arkalar daha karanlık ancak hiçbir şekilde rahatsızlık vermiyor. UV için yaptırdım. Ön cama Llmar air 80 serisi şeffaf yaptırdım bunu düşünen var ise kesinlikle tavsiye ederim. Yaptırdığım yer LLmar yetkili bayisi ve tek işleri bu. Aksesuarcı değil. Takdir ettiğim bir işçiliği var arkadaşın. Tüm iletişimi instagram profilinde var. Profili : llumarcamfilmi
    Daha önce borusanda cam filmi ve seramik kaplama yaptırmıştım 0km araca, dış cam fitillerinin bazılarında kesikler, seramikte kaputtan çıkan su fiskiyerlini sökmeden uyguladıkları için etrafında kat olmuştu. En sonunda dışarda istediğiniz yere yaptırın faturasını getirin ödeyelim dediler bu arkadaşa getirmiştim. Gerçekten yardımcı oldu.

    Temizlik ürünleri için;

    GYEON WET COAT aldım. Araç standart yıkamadan sonra ıslakken camlar dahil olmak üzere spray şeklinde sıkıyorsun ve tekrar su ile yıkıyorsun silmiyorsun. Bu işlemden sonra zaten acil işiniz var ise kurulamayı bile beklemeden çıkabilirsiniz üzerinde ki sular kendiliğinden akıyor. Su itici özelliği çok iyi. Yazın 3 ay kadar etkisini sürdürüyor. Kışın 2 ay.

    AUTOGLYM MAGMA bunuda videolarda görmüştüm. Demir tozu temizliği için. Jantlarda denedim videolarda çıkan morluk birşey değilmiş bende simsiyah oldu:) Kaporta içinde uygulanıyor. Yine spray şeklinde. Bir tane kapıya 2-3 kez sıktım, boyanın durumuda iyi değil o da morardı. Bir sonraki yıkamada kaportayada yapıcam. Bu işlemleri böyle anlatıyorum bilmeyen arkadaşlar için söyleyim standart yıkamaya ek olarak 5 dk ekleyin.

    AUTOGLYM INSECT REMOVER : Böcek sinek temizleyici, boyaya ve plastik aksamalara zarar vermiyor. Yıkama öncesi sıktım, Bu ürün köpük şeklinde püskürtüyor. 30 sn bekleniyor bez yardımı ile silindiğinde hemen çıkıyor. 3-4 günlük böcek, sinek lekeri vardı hemen çıkardı.

    AUTOGLYM METAL POLISH : Krom aksamları parlatmak için. Bunu yalnızca Egzoz uçları için almıştım ancak arkadaki volvo yazısı T3 yazı ve ön panjurdaki parlak yerlere uygulattım. Çok etkili bir ürün.

    Bakım ürünlerinin tümü 381 TL tuttu. Ben biraz aceleci davrandım. Daha ucuza bulabilirsiniz. EK'li foto bu ürünlerin uygulanmamış halidir.
    Saygilarimla.
    Birkaç foto eklerseniz biz de görmüş oluruz hocam.

    Jantları ne kadara aldınız?




  • Mobilde galiba sikinti var fotograf ekleyemedim. PC den halletmeye calisirim uygun zamanda. Jantlar 3.800TL. Lastikler 3.200 TL. Imkaniniz var ise tavsiye ederim fotograflar gun icinde gelecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtoker06 kullanıcısına yanıt
    merhabalar.Ses baya yüksek çat çut şeklinde çıkıyor malesef benim eski aracım megane 2 300 bin km de sattım ondan bile böyle bir ses duymadım.2017 model araçta olması beni çok rahatsız etti gerçekten servis umarım bunu garanti kapsamında değişir.Aracın ön far fıskiyeleri tilkiye çarpmam sonucu bi süre devredışı bırakıldı bir parçası kırılmış galiba.Daha sonrada bu ses gelmeye başladı umarım değiştirince düzelir.Birde direksiyonu sağa sola çevirince direksiyonuun kendisinden kıtır kıtır ses geliyor nedendir anlamadım garip sorunlar
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    Siz bence polen filtresi yaninda bulunan sigorta kutusunda ki tum sigortalari kontrol edin en azindan tek tek yuvasina oturtmak icin ittirin. On cam fiskiyesi ariza vermemesi adina arkadaslar sigortasini cikarmis olabilirler. Digerlerini de yerinden oynatmis olabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtoker06 kullanıcısına yanıt
    hocam ben ulaşıp bakabilirmiyim çıkmış mı değilmi polen filtresinin ordan geliyor ses elle müdahale edip halledebileceksem en azından denerim.Umarım sadece yerinden çıkmıştır dikkat çekici ses olmasa uğraşmazdım inanın sellektörde ses yok ama sade cam sileceği çalıştığında
  • mtoker06 kullanıcısına yanıt
    Aracınız kaç model ve kaç kmdeydi acaba ?

    Bu sorunlar için servis ne dedi ? neden olurmuş ? kronik bir sorun olma ihtimali var mı ? biraz detay verirseniz sevinirim.
  • haacar kullanıcısına yanıt
    2016 model s60 t3 48.000Km.

    Servis ekrandan ok diyerek cikabildiysem anlik bir hata oldugunu dikkate alincak birsey olmadigini soylediler. Bujiler surekli aklimdaydi kendi istegimle degisim sagladik.

    Sokulen bujilerde hic bir sikinti yoktu. Gozle gorulen birsey yoktu.

    Biraz yurt disi forumlari okudum, t6 larda yayginmis. Bu hatayi su sekilde aldim. Araci S ye aldim 220km hiza kadar hic gaz kesmeden hizlandim ve sonunda dusuk motor performansi uyarisi aldim.

    Olay su sekilde oluyor, yakit iyi yanmadigi icin tekrar turboya basiliyor yuksek devirde basinc cok artiyor, benzin pompasi basinc dusuruyor. Bir nevi emniyet. Bu iki hata bir arada aliniyorsa buji veya buji aktarma organlari incelenmesi gerekiyor. Performans degisti mi? Bariz sekilde fark etti. Ilk alindigi gune dondu.

    Imkam var ise 60k bakim periyodunu beklemeyiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtoker06 kullanıcısına yanıt
    Jantlarınız hayırlı olsun, güle güle kullanın. Aklımda yapmak istediğim değişiklerden bir tanesi. Fotoğraf ekleyebilirseniz bize de ilham olur:)
  • S@lih S kullanıcısına yanıt
    Gorselde bulunan jant takildi.
     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,
    2014 Volvo S60 1.6 D2 Premium aracım Zayıf Akü Şarjı uyarısı vermiş. 2 sorum olacak:
    İlki Zayıf Akü Şarjı ile ne kadar idare edebiliriz, işlerim nedeni ile haftasonu halledebilirim ancak idare etmezse bir gün izin alıp ilgilenmem gerekecek.
    İkinci olarak da akü fiyatları konusunda bilgisi olan var mı? Yetkili serviste ya da özel serviste yaptırırsam fiyatlar ne kadar değişir? kalite açısından fark yaratır mı?
    Bursa'da yaşıyoruz ve araç 83bin kilometrede, ilk defa akü değişecek.

    Yardımcı olabilen herkese şimdiden teşekkürler.
  • mtoker06 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.
  • Merhaba forum;

    S60 T3 2018 aracımın cam suyu fıskiyelerini sprey fıskiyeler ile değiştirmek mümkün mü?

    Servise sordum, ellerinde böyle bir parça olmadığını söylediler. Özel bir yedek parçacı ise bu değişimin sadece fıskiye memelerinin değişimi ile mümkün olmadığını, pompa, tesisat ve donanım değişikliği gerektirdiğini, ön tamponun sökülmesini gerektirdiğini ve yaklaşık 1500-2000 tl mal olacağını söyledi.

    Konuyla ilgili bilgisi olan var mı? Teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dostlar sunroofun dış çevresindeki siyah plastik şeritte topaklanmalar başladı.
    25bindeki garaj aracında böyle bir şey nasıl meydana gelir, çok ilginç; yakışmadı.
    Bu durumla karşılaşan oldu mu? Olduysa ne yaptınız? Garantiden değiştirilir mi?

     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'
    Görseli netten buldum, siyah plastik şeriti işaretledim.
  • https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-cok-temiz-57-bin-km-de-655540463/detay

    İlandaki aracın fiyatı nasıl arkadaşlar? Yoğun istanbul trafiği tüketimi ve powershift'in bozulma riskine ne diyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rotten1981 R kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Benim orjinal akü de 95.000 km. civarında aynı şekilde uyarı vermişti. Araçta zayıf akü uyarısı dışında sorun çıkarmadı ama start stop devreden çıkmıştı. Böyle 2-3 bin km. daha kullandım. Araştırmalarım sonucu Varta'nın aşağıda yazdığım modelinin en iyilerinden biri olduğunu öğrendim ve bu ürünü dışarda bir akücüden alıp değiştirttim. Start stop hemen devreye girdi, şu an sorunsuz kullanıyorum. Akü bölmesine de orjinal akü gibi tam oturdu.
    Bütçenize göre farklı marka bakabilirsiniz ama alacağınız akü mutlaka start stoplu ve kuru tip (AGM Akü) olması gerekiyor dediler.
    Ayrıca dışarda yaptıracakasanız aküyü değiştirirken mutlaka başka bir aküyü de paralel bağlayıp aracın elektiriğini hiç kesmeden aküyü değiştirmeleri gerekiyor yoksa aracın ayarları (Radyo pini vs..) siliniyormuş.
    Buna dikkat edin, kolay gelsin.

    http://www.hepsiburada.com/varta-12v-70ah-e39-start-stop-agm-silver-dynamic-aku-p-HBV000007QVIN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 5 Nisan 2019; 21:8:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rotten1981

    Merhaba arkadaşlar,
    2014 Volvo S60 1.6 D2 Premium aracım Zayıf Akü Şarjı uyarısı vermiş. 2 sorum olacak:
    İlki Zayıf Akü Şarjı ile ne kadar idare edebiliriz, işlerim nedeni ile haftasonu halledebilirim ancak idare etmezse bir gün izin alıp ilgilenmem gerekecek.
    İkinci olarak da akü fiyatları konusunda bilgisi olan var mı? Yetkili serviste ya da özel serviste yaptırırsam fiyatlar ne kadar değişir? kalite açısından fark yaratır mı?
    Bursa'da yaşıyoruz ve araç 83bin kilometrede, ilk defa akü değişecek.

    Yardımcı olabilen herkese şimdiden teşekkürler.
    benim 2014 aracımda kışın basında aynı uyarıyı verdi ve bi sure daha kullanırım diye onemsemedim. arac otoparkta kaldı. baska aractan paralel yapıp calıstırdık zarzor. onerim boyle bir uyarı veriyorsa yolda kalmadan gidin. yanlis hatırlamıyorsam serviste 1500civarı bir fiyat verdiler,servis volvo etiketli bir aku takıyor. ozel serviste 850ye taktırdım varta akuyu.gayette memnunum.servistede ekstra hicbirsey yaptıklarını dusunmuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vb -- 6 Nisan 2019; 9:19:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rotten1981

    Merhaba arkadaşlar,
    2014 Volvo S60 1.6 D2 Premium aracım Zayıf Akü Şarjı uyarısı vermiş. 2 sorum olacak:
    İlki Zayıf Akü Şarjı ile ne kadar idare edebiliriz, işlerim nedeni ile haftasonu halledebilirim ancak idare etmezse bir gün izin alıp ilgilenmem gerekecek.
    İkinci olarak da akü fiyatları konusunda bilgisi olan var mı? Yetkili serviste ya da özel serviste yaptırırsam fiyatlar ne kadar değişir? kalite açısından fark yaratır mı?
    Bursa'da yaşıyoruz ve araç 83bin kilometrede, ilk defa akü değişecek.

    Yardımcı olabilen herkese şimdiden teşekkürler.
    Zayıf akü uyarısını kışın şehir içinde sürekli kısa mesafe kullandığımda ben de alıyorum ama biraz uzun yol yaptığımda haftalarca görmüyorum. Zayıf akü demek her zaman akü değişimi geldi demek değil, akü kışın kısa mesafeli kullanımda kendini şarj edecek fırsat bulamadığı için voltaj seviyesi azalınca bunu veriyor. Ya da araçta kontak açık müzik dinleyip farları yanık bırakın 1 saati bulmaz yine aynı uyarıyı alırsınız.

    Ben en son bu uyarıyı aldığımda arabayı 1 saat kadar boşta çalıştırdım sonrasında stop/start bile devreye girdi hemen şarj oldu. Uzun zamandır da birdaha bu uyarıyı görmedim.
    Bir pratik bilgi; araç çalışırken anahtarı kontaktan çıkarınca araç stop etmediği için kapıları mekanik anahtar ile dışarıdan kilitleyip sokakta kendi haline şarj edebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: false6

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-cok-temiz-57-bin-km-de-655540463/detay

    İlandaki aracın fiyatı nasıl arkadaşlar? Yoğun istanbul trafiği tüketimi ve powershift'in bozulma riskine ne diyorsunuz?
    İstanbul trafiğinde D2 motor ortalama 7- 8 litre yakacaktır diye tahmin ediyorum. Powershift işe tamamen şans işi benim gibi 40bin km.de kavrama değişimi yaptıran da var 150bin km. hiç sorun yaşamayan da. Bu şanzımandaki sorunun kullanım alışkanlığı ya da yoğun trafikte kullanımla ilgili bir bağlantısı olduğunu da şahsen pek düşünmüyorum, tamamen rastlantısal gibi.
    Aracı almadan önce test sürüşü yapıp en azından motor ısındıktan sonra rampada sabit hızda giderken devirde dalgalanma ve sürekli vites değişim isteği var mı kontrol edebilirsiniz.
    Ek olarak servis bakımlı araçlarda şanzıman sorunlarına garanti bitse bile volvo genellille kısmen ya da tamamen iyi niyet garantisi uygulayabiliyor, bilginize.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugün Tekirdağ'da bir özel serviste 100.000 Km. bakımını yaptırdım.
    Motor Yağı, Hava Filtresi, Mazot Filtresi, Karbonlu polen filtresi değişti. Motor genel temizliği yapıldı. 780 TL.ödedim.
  • Servis kampanyası başlamış Aralık sonuna kadar %35 indirim, ücretsiz motor yağı, 999 TL’den başlayan bakım fiyatları. Böyle olursa yılda bir kez bakıma giren herkes yetkili servise gider bence. Yılda iki kez bakıma gidenlerin çoğu da yetkili servis tercih eder.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 895896897898899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.