Şimdi Ara

Volvo s40 2.0 D 2006-2007 model

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba, su anda benzinli bir arac kullanmaktayim. Ayda yaklasik 700 km sabit, arada uzun yola da gidebilecegimi dusunursek ayda ortalama 1000 km ye yakin yol yapiyorum. Dizel ve mumkunse kuvvetli bir arac istiyorum. Bir tanidigimin tanidigi aracini satiyormus. S40 2.0 D - 2007 model. Henuz fiyatini belirleyip satisa cikarmamis ancak bu arabalar hakkindaki genel yorumunuz, yakiti, performansi, servisi hakkinda bilgi verirseniz sevinirim. Internette 2006 model araclar var, 40.000 TL civari denmis, eminim bir pazarlik payi vardir ancak ne kadardir, 2.0 D ile 1.6 D arasinda cok fark var mi? Almaya ve vergisine deger mi? Goruslerinizi bekliyorum.

Tesekkurler

• Yakıtı 1.6D'den çok fazla olmaz. Motor gücü çok iyidir, bu kasa için çok yerindedir, çok iyi sürüş keyfi verir.

Vergisine değer mi? Yılda max. 12bin km için bence değmez. Onun yerine daha uygun fiyata 1.8 benzinli veya aynı paraya 2005-2006 model 2.0T S60 düşünülebilir. S60'ın motoru da 2000cc olduğu için aynı vergiyi öder ama turbo olduğu için daha fazla performans alır, bir üst segmentten bir Volvo binersiniz. 12bin km'de 2.0T motorlu S60 ve 2.0D motorlu S40 arasındaki yıllık yakıt farkı sürüş tarzınıza göre 1500-2000 tl arası olur. Bunun bir kısmı dizelin ek bakımına gider. Geriye ayda sürüş tarzınıza göre 125-175 tl arası bir fark kalır. Tercih sizin.

S40 için servis, bakım vs. konularında Volvo bölümündeki diğer başlıklarda yeterince bilgi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 14 Nisan 2009; 22:21:52 >
  • Cevabınız çok açıklayıcı oldu, çok teşekkürler. Dediginiz gibi vergisine çok degmeyecek, benzinli ya da illa ekonomi diyorsak 1.6 hacimli Volva ya da başka bir dizel araç almak akla daha yatkın gelmeye başladı.

Ben biraz düşüneyim :)
  • otomatikmiymis s40?? o da onemli
  • quote:

Orjinalden alıntı: yyayman

otomatikmiymis s40?? o da onemli

2006-2008 arası s4o 1.6 ve 2.0 d lerde otomatik vites seçeneği yok. 2009 model s40 20 d lerde otomatik şanzumanlar satışa sunuldu.
  • çok yol yapılacaksa en iyisi 1.6 d.

çok fazla yol yapılmayacaksa 1.8 benzinli iyi tercih olur ama sayısı az.
  • 2.0d al gerisi hikaye dizel motorun ek bakımı ne olabilir bozuk motorlu bir araç almadıktan sonra s40 2.0d harika olur ama sonra elinden cıkarabilirmisin asıl orasını tartışmak lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2010-2011 Honda CRV 2.0
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Torku ve beygiri yüksek bir araç uzun yol yapılacaksa çok ideal olabilir.Bence dizelden şaşmayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.