Şimdi Ara

Volvo S40 1.6 Benzinliyi nasıl bilirsiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
27.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu araç konusunda ön bilgi toplamak istiyorum fırsat olmadı gidip göremedim henüz ama bir yakınımda dizeli var incelemiştim 2 kadar önce çok hoşuma gitti ama ben yılda 9-10 bin km yol yapıyorum dizel in benim ihtiyacım olmadığını düşünüyorum alırsam 0 alacağım , donanım fiyatları sanırım 4.000 tl aracın performans ı nasıldır beni tatmin eder mi 100 hp bildiğiniz gibi ,çok hız tutkunu değilim ama sollarken falan bayılıp kalmasını da istemem (: aracı bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.Okuduğunuz için hepinize teşekkürler şimdiden (:

• Yapay Zekanın Yanıtı

Volvo S40 1.6 Benzinli: Ayrıntılı Bir İnceleme

Volvo S40 1.6 Benzinli, kompakt bir lüks otomobil olarak bilinir ve sürücüler arasında popüler bir seçimdir. Araç, iyi performansı, yakıt verimliliği ve güvenilirliği ile tanınır.

Motor ve Performans

Volvo S40 1.6 Benzinli, 1.6 litrelik dört silindirli bir benzinli motora sahiptir. Bu motor, 120 beygir gücü ve 160 Nm tork üretir. Araç, 0'dan 100 km/s hıza 10,9 saniyede ulaşabilir ve 200 km/s azami hıza sahiptir.

Yakıt Verimliliği

Volvo S40 1.6 Benzinli, sınıfı için iyi bir yakıt verimliliğine sahiptir. Araç, şehir içi kullanımda 100 kilometrede 8,1 litre, şehir dışı kullanımda ise 100 kilometrede 5,7 litre yakıt tüketir.

Güvenlik ve Teknoloji

Volvo S40 1.6 Benzinli, güvenliğiyle ünlü bir otomobildir. Araç, 5 yıldızlı Euro NCAP güvenlik derecesine sahiptir ve çeşitli güvenlik özellikleriyle donatılmıştır. Bu özellikler arasında hava yastıkları, emniyet kemerleri ve elektronik denge kontrolü bulunur.

Araçta ayrıca modern teknolojik özellikler de mevcuttur. Bunlar arasında Bluetooth bağlantısı, navigasyon sistemi ve sesli komut kontrolü bulunur.

Kullanım ve Konfor

Volvo S40 1.6 Benzinli, rahat ve ferah bir iç mekana sahiptir. Ön koltuklar destekleyicidir ve iyi bir görüş alanı sağlar. Arka koltuklar da geniştir ve uzun yolculuklar için yeterli alan sunar.

Araç, yumuşak süspansiyonu ve iyi yalıtımı sayesinde pürüzsüz ve sessiz bir sürüş deneyimi sunar.

Bakım Maliyetleri

Volvo S40 1.6 Benzinli'nin bakım maliyetleri orta düzeydedir. Parçalar kolayca temin edilebilir ve işçilik maliyetleri makul düzeydedir. Düzenli bakım, aracın uzun ömürlü olmasını ve sorunsuz çalışmasını sağlayacaktır.

Sonuç

Volvo S40 1.6 Benzinli, iyi performansı, yakıt verimliliği, güvenilirliği ve konforu ile dengeli bir otomobildir. Güvenli, teknolojik ve pratik bir araç arayanlar için iyi bir seçenek olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu videolar aklıma geliyor genelde. Güzel araç vesselam.

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Bu videolar aklıma geliyor genelde. Güzel araç vesselam.

Motor konusunda sorun çıkmaz ama araç çok küçük.

• quote:

Orijinalden alıntı: Paramedik 112

Motor konusunda sorun çıkmaz ama araç çok küçük.

Alıntıları Göster
    bence s40 çok mükemmel bi araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: GizemAyydin

Neye göre, kime göre? Volvo olabilir sonuçta ama en ucuz arabası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paramedik 112

quote:

Alıntıları Göster
    Boyutları ihtiyaçlarımı karşılıyor.Kalite ve güvenlik konusunda zaten Volvo ya güvenim tam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seriously.

Boyutları ihtiyaçlarımı karşılıyor.Kalite ve güvenlik konusunda zaten Volvo ya güvenim tam :)

Alıntıları Göster
    o tork o arabaya yetmiyor, 1.8 yada 2.0 tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoorMan

o tork o arabaya yetmiyor, 1.8 yada 2.0 tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    1.6 100 hp(600d/d) 150(4000d/d) tork euro 4 motor

0-100 = 12 sn

ortalama yakıt tüketimi 100 km de 8 lt.

deposu 55 lt.

bagajı 400 lt

ağırlığı 1300 kg.

güzel arac özellikle R-design cok güzel duruyor

iç hacmi yeterli seviyede gayet sağlam uzun ömürlü bir arac

50.000 tl 1.6 R-design liste fiyatı

ancak yüklü konumda uzun soluklu rampalarda sollamalarda biraz üzebilir eğer böyle bir beklentin varsa

mevcut bütcenle daha farklı araclara yönelebilirsin.

yılda 10.000 km de yakıt fiyatları malum dizeli de düşün derim

sana yardımcı olmak adına ben senin yerinde olsam ne yapardım ;

benzinli rahat konforlu güvenli 0 km sedan bir arac alıcaksam ve limitim 50.000 tl ise

ya toyota avensis 1.6 Elegant Extra sedan yada skoda süperB 1.4 tsi Ambition sedan alırdım

ikiside yeni motorları daha verimli ve ekonomik hacim olarak daha geniş ve kullanışlı araclar volvoya göre

diye düşünürdüm.

sonucda belirli bir birikimini araca vereceksin fayda fiyat oranın yüksek olmalı diye düşünüyorum

ödediğin bedelin sana maksimum fayda sağlamalı

kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

quote:

bana göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gizem246

quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

quote:

bana göre

Alıntıları Göster
    SuperB çok iyi seçim olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood

cetta verelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

cetta verelim

• quote:

quote:

cetta verelim

Kalmadı kimsede manda kasa mercedes
  • quote:

Orijinalden alıntı: Transporter67

quote:

quote:

cetta verelim

Alıntıları Göster
    bence superb alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kinglbj23

Arkadaşlar bu araç konusunda ön bilgi toplamak istiyorum fırsat olmadı gidip göremedim henüz ama bir yakınımda dizeli var incelemiştim 2 kadar önce çok hoşuma gitti ama ben yılda 9-10 bin km yol yapıyorum dizel in benim ihtiyacım olmadığını düşünüyorum alırsam 0 alacağım , donanım fiyatları sanırım 4.000 tl aracın performans ı nasıldır beni tatmin eder mi 100 hp bildiğiniz gibi ,çok hız tutkunu değilim ama sollarken falan bayılıp kalmasını da istemem (: aracı bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.Okuduğunuz için hepinize teşekkürler şimdiden (:

Genelde forumdakiler de bilir, kanka-dayı-eş-dost-akraba araçlarının üzerinden yorum yapmayı sevmiyorum ancak bu sefer durum farklı, çünkü her gün birlikte olduğum bir arkadaşım kullanıyor + tek başıma uzun yol (Ankara-Bodrum) yaptım ve (neyseki kazasız belasız) teslim ettim.

Senelik 9-10.000km benzinli araç kullanımı için bence makul-dizelin çok şart olmadığını düşünmekteyim ama her geçen gün artan fiyatlar da insanı çelişkiye sokabiliyor..

Aracın performansı "rezalet", altında ferrari mi var diyebilirsiniz, saygı duyarım malesef ki Ferrari değil ama 100hp gücünde 1.4 16v Polo kullanıyorum (900kg), yani şehir içi falan yeterli ivmelenmeyi tabiki veriyor ancak uzun yolda beni resmen ağlattı, sollama yapabilmek mümkün değil, sabit 110-120 ile gideyim diyorsanız bu sefer de sadece üst devirlerde motor sesi duyuyorsunuz ve aracın yalıtımı çok başarılı olduğu için tamamen bu motor sesiyle yolculuk etmek durumundasınız.. TEKRAR laf atacak arkadaşlara söylüyorum, bu aracı kullanırken hız tutkunu olup olmamanız önemli değil, araba çok ağır, şanzıman oranları aşırı uzun tutulmuş ve 5 vites var, toplamda 1.600km yol yaptım, Bodrum içi bir sıkıntı yaratmadı ama git-gel esnasında kafayı yedim, ortalama tüketim de 7.5-8 'in altına inmedi, yani uzun yol için aşırı yüksek bir tüketim. Neyse çok sövdük, çok eleştirdik. Gelelim olumlu yanlarına:

-ön taraf çok geniş, 1.86m boy ve 94 kiloma rağmen inanılmaz rahat ettim
    -koltuklar çok başarılı, tam bir konfor abidesi
    -müzik sistemi ve klima çok iyi
    -kadranlar rahat okunuyor, kokpitteki malzeme-işçilik kalitesi yüksek, arabada dediğim gibi ses yok
    -Güvenlik donanımları çok başarılı
    -Yolu çok iyi tutuyor
    -Direksiyon tepkileri mükemmel ama simidi kocaman, benim gibi iri bir insanı bile rahatsız etti
    -Araba düz vites olmasına rağmen yormuyor, debriaj, vites geçişleri falan çok net ve tok, sürüş zevki yüksek.

Şimdlik hatırladığım bunlar, ama o motor-o şanzıman Volvoya yakışmıyor, yani 10 senelik Ford motorunu kullanmaları ayıp olmuş. Tavsiyem muhakkak test aracı talep edip kullanmanız (özellikle geniş ve basabilceğiniz bir istikamette-bakın burası çok önemli çünkü dar şehiriçi bir bayiinin bulunduğu bölgede yapacağınız test sürüşü sonucu arabaya aşık olur kalırsınız ama uzun yola çıktığınızda da pişman olursunuz.) Başka sorunuz varsa seve seve cevaplarım, saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Orijinalden alıntı: Kinglbj23

Arkadaşlar bu araç konusunda ön bilgi toplamak istiyorum fırsat olmadı gidip göremedim henüz ama bir yakınımda dizeli var incelemiştim 2 kadar önce çok hoşuma gitti ama ben yılda 9-10 bin km yol yapıyorum dizel in benim ihtiyacım olmadığını düşünüyorum alırsam 0 alacağım , donanım fiyatları sanırım 4.000 tl aracın performans ı nasıldır beni tatmin eder mi 100 hp bildiğiniz gibi ,çok hız tutkunu değilim ama sollarken falan bayılıp kalmasını da istemem (: aracı bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.Okuduğunuz için hepinize teşekkürler şimdiden (:

Genelde forumdakiler de bilir, kanka-dayı-eş-dost-akraba araçlarının üzerinden yorum yapmayı sevmiyorum ancak bu sefer durum farklı, çünkü her gün birlikte olduğum bir arkadaşım kullanıyor + tek başıma uzun yol (Ankara-Bodrum) yaptım ve (neyseki kazasız belasız) teslim ettim.

Senelik 9-10.000km benzinli araç kullanımı için bence makul-dizelin çok şart olmadığını düşünmekteyim ama her geçen gün artan fiyatlar da insanı çelişkiye sokabiliyor..

Aracın performansı "rezalet", altında ferrari mi var diyebilirsiniz, saygı duyarım malesef ki Ferrari değil ama 100hp gücünde 1.4 16v Polo kullanıyorum (900kg), yani şehir içi falan yeterli ivmelenmeyi tabiki veriyor ancak uzun yolda beni resmen ağlattı, sollama yapabilmek mümkün değil, sabit 110-120 ile gideyim diyorsanız bu sefer de sadece üst devirlerde motor sesi duyuyorsunuz ve aracın yalıtımı çok başarılı olduğu için tamamen bu motor sesiyle yolculuk etmek durumundasınız.. TEKRAR laf atacak arkadaşlara söylüyorum, bu aracı kullanırken hız tutkunu olup olmamanız önemli değil, araba çok ağır, şanzıman oranları aşırı uzun tutulmuş ve 5 vites var, toplamda 1.600km yol yaptım, Bodrum içi bir sıkıntı yaratmadı ama git-gel esnasında kafayı yedim, ortalama tüketim de 7.5-8 'in altına inmedi, yani uzun yol için aşırı yüksek bir tüketim. Neyse çok sövdük, çok eleştirdik. Gelelim olumlu yanlarına:

-ön taraf çok geniş, 1.86m boy ve 94 kiloma rağmen inanılmaz rahat ettim
    -koltuklar çok başarılı, tam bir konfor abidesi
    -müzik sistemi ve klima çok iyi
    -kadranlar rahat okunuyor, kokpitteki malzeme-işçilik kalitesi yüksek, arabada dediğim gibi ses yok
    -Güvenlik donanımları çok başarılı
    -Yolu çok iyi tutuyor
    -Direksiyon tepkileri mükemmel ama simidi kocaman, benim gibi iri bir insanı bile rahatsız etti
    -Araba düz vites olmasına rağmen yormuyor, debriaj, vites geçişleri falan çok net ve tok, sürüş zevki yüksek.

Şimdlik hatırladığım bunlar, ama o motor-o şanzıman Volvoya yakışmıyor, yani 10 senelik Ford motorunu kullanmaları ayıp olmuş. Tavsiyem muhakkak test aracı talep edip kullanmanız (özellikle geniş ve basabilceğiniz bir istikamette-bakın burası çok önemli çünkü dar şehiriçi bir bayiinin bulunduğu bölgede yapacağınız test sürüşü sonucu arabaya aşık olur kalırsınız ama uzun yola çıktığınızda da pişman olursunuz.) Başka sorunuz varsa seve seve cevaplarım, saygılar.
    S40 ı kesinlikle tavsiye ediyorum. Ama benzinlisinden uzak durun, performansı sizi hayal kırıklığına uğratır. 1.6 dizelini düşünün derim. Performans, tüketim, konfor, memnun kalırsınız.

• quote:

quote:

quote:

cetta verelim

Hiç şaşırmadım böyle bir cevap verdiğine..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 5 Aralık 2010; 17:52:09 >
  • quote:

quote:

quote:

cetta verelim

1.3 cdti corsa da olabilir..Düşünsün bence..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

cetta verelim

Viper'ı tek geçerim o sınıfta..

• quote:

Orijinalden alıntı: -Dominic-

quote:

quote:

quote:

quote:

cetta verelim

Viper'ı tek geçerim o sınıfta..

O paraya 10 tane passat alınır , artanıyla da aksaraya gidilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 5 Aralık 2010; 18:04:42 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.