Şimdi Ara

Volvo’mu, Audi’mi, Hangisi neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
8.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce bu iki markadan hangisi ve seçtiğinizi neden seçiyorsunuz?

Markaları almayacam sadece sohbet konusu.

Kendi görüşüm, esasında Volvo diyorum kalite güvenlik orta karar tasarım sağlamlık hepsi var ama motor işi sıkıntı, Audi’deki gibi güçlü motorlar yok.

Motor konusu büyük eksisi olsada Volvo derdim ben, siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni nesil a6 ve a7 diğer almanlardan bile daha iddialı gözüküyor özellikle iç mekanları çok başarılı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacklotus01

Yeni nesil a6 ve a7 diğer almanlardan bile daha iddialı gözüküyor özellikle iç mekanları çok başarılı
    Bence hepsinin üstünlüğü modele göre değişiyor, şahsen yeni cls a7den, g30 a6dan daha iyi.

• volvo s90 da 2.0 dizel 235hp lik araç var yeterli değilmi ?
    benzinlileri zaten T4 T5 diye giden baya güçlü araçlar

motor işi nasıl sıkıntı anlamadım
  • Yolda s90 görünce mi dönüp bakarsınız yoksa tüm modelleri birbirinin farklı ölçeklendirilmiş hali olan mercedes ve audi görünce mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

Yolda s90 görünce mi dönüp bakarsınız yoksa tüm modelleri birbirinin farklı ölçeklendirilmiş hali olan mercedes ve audi görünce mi?
    volvo s90 ve xc90 ile fark yarattı
    resmen kenara itti diğer premiumları
  • Evet volvonun guncel modellerinde motor cesitliligi namina pek bisey beklemek zor fakat yinede kotu degil

Eskiden 1.6-1.6 turbo )1.6d -1.8 -1.9d- 2.0- 2.0d- 2.0t -2.0t5 -2.3 t5 - 2.4i- 2.4d5- 2.5 t5-2.8t6 - 3.0t6 -4.4v8 modelleriyle tek basina vw destekli audiden daha fazla motor secenegi sunuyordu bugun butik bi marka icin motor cesitliligi az degil.

Audi nin is plani iyiydi Fakat bence basarisizlikla sonuclandi ve tasarimlari iyi degildi volvo 1995 ten sonra audiyi ornek aldi ve bu is planiyla kismen basarili oldu 2005 te ise audi nin kimligi yeni yeni tam manasiyla olusurken volvo esintileri pazarlama stratejisinde bariz belli oluyordu marjinal bi kitleyi hedefleyerek genele arac satma durtusu audiyi sıkıci ve birbirinin aynisi araclar uretiyormus hissiyle basbasa birakti musterisi nezdinde

Volvo ise tasarim dilini degistirmis koseli hatlardan yuvarlagimsi hatlara geciste , marjinalden genele hitap ediyormus gibi lanse edilip bu pazarlama diliyle ve en azindan onden cekisli guclu kafadan kaymayan sasiler tasarlayip uretebiliyor bunu guvenlik ve naturel malzemelerle urettigi ic aksam ve kaliteli koltuklariyla kombine ederek premium segmentte benim yerim sarsilmaz imaji veriyordu ve bu dogrultuda audi , kaliteli araclar quattro ve super ic mekanlarla karsilik versede kafadan kaymalara bi care bulamadi mk2 s60 ve mk2 s40 ile ford semsiyesinde uretilen volvolar segmentindeki audilerden daha keyifli surusuyle marjinal araclar olarak kaldi. Audi ise arkasinda guclu vw destegiyle lojistik parca, maliyetleri dagitim , servis gibi konularda volvonun onune gecerek daha fazla satis adetlerine ulasti , fakat bu durum volvonun urettigi araclarda ustun manasina gelmesin cunku salt ustunluk hicbir otomobikde yok belki sahinin bile sizin kullandiginiz otomobilden ustun yani olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar191 -- 29 Ekim 2018; 1:2:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW mi DAHA ÜSTÜN AUDI mi?
    18 yıl önce açıldı
    İ20 mi yoksa Aveo mu?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    Müsadenizle ekleme yapayım, volvo’nun polestar yazılımıyla +5 hp ve +20 tork eklemek de mümkün. Volvo’nun yazılımıyla totalde 240 hp, 500 tork oluyor d5 motor.

• quote:

Orijinalden alıntı: parezer

Müsadenizle ekleme yapayım, volvo’nun polestar yazılımıyla +5 hp ve +20 tork eklemek de mümkün. Volvo’nun yazılımıyla totalde 240 hp, 500 tork oluyor d5 motor.
    iyi işte 10 numara bence , napsınlar daha FH daki motorumu koysunlar ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: werneke

volvo s90 da 2.0 dizel 235hp lik araç var yeterli değilmi ?

İnsan bi 3.0 v6 bekliyor, 2.0 hacim Chevrolet cruze’dada vardı, s60’a 2.0 hacim anladıkta sen s90 sın 3.0 v6 ol.

Herşey beygir güç değil, hacimde önemli bir etken.

• Tabiki audi..adı yeter..volvonun xc 90 ıda cok guzel..digerleri klasik volvo

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

İnsan bi 3.0 v6 bekliyor, 2.0 hacim Chevrolet cruze’dada vardı, s60’a 2.0 hacim anladıkta sen s90 sın 3.0 v6 ol.

Herşey beygir güç değil, hacimde önemli bir etken.

Alıntıları Göster
    yok yani bizde beklenti kısıtlı
    yarın 500bin lik araba alacak olsam 2.0 bakarım 3.0 aklıma gelmez
    o kadar hastası değilim
  • quote:

yok yani bizde beklenti kısıtlı
    yarın 500bin lik araba alacak olsam 2.0 bakarım 3.0 aklıma gelmez
    o kadar hastası değilim

Alıntıları Göster
    2.0 zaten yeterli bir motor 1.0 küçük hacim severlerin aksine büyük hacim severim, ama yinede şöyle düşün w140 s300 ile 600sel arasında bir fark yok’mu yani?

• werneke W kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Volvonun içindeki detayları, dış tasarımın güzelliği vs herşeyi farklı. Malesef mercedes audi bmw arabalarının hepsini birbirinin aynı yaparak ilgi çekicilikten uzaklaşıyor.

• Audi Volvo kıyasında tercihim Bmw ve Mercedes olurdu. 😀

Neden mi, Çünkü Audi’yi oldum olası Sevmem, Hem gereksiz Pahalı hemde Tasarımı bana hitap Etmiyor...Volvo ise, İdare eder seviyede Herşeyini kabul edebilirim, Fakat Tutulma ve Değer Kaybı konusu benim için Volvo adeta Kör Düğümdür.

AMA ŞAHSİ FİKRİM VE DÜŞÜNCELERİM...GENEL OLARAK VOLVO AUDİ’DEN DAHA ÜSTÜNDÜR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başpiskopos -- 28 Ekim 2018; 21:53:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

2.0 zaten yeterli bir motor 1.0 küçük hacim severlerin aksine büyük hacim severim, ama yinede şöyle düşün w140 s300 ile 600sel arasında bir fark yok’mu yani?

Alıntıları Göster
    tamam illaki varda bu biraz feneryolu olmadı illa nişantaşında oturalım gibi ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

Evet volvonun guncel modellerinde motor cesitliligi namina pek bisey beklemek zor fakat yinede kotu degil

Eskiden 1.6-1.6 turbo )1.6d -1.8 -1.9d- 2.0- 2.0d- 2.0t -2.0t5 -2.3 t5 - 2.4i- 2.4d5- 2.5 t5-2.8t6 - 3.0t6 -4.4v8 modelleriyle tek basina vw destekli audiden daha fazla motor secenegi sunuyordu bugun butik bi marka icin motor cesitliligi az degil.

Audi nin is plani iyiydi Fakat bence basarisizlikla sonuclandi ve tasarimlari iyi degildi volvo 1995 ten sonra audiyi ornek aldi ve bu is planiyla kismen basarili oldu 2005 te ise audi nin kimligi yeni yeni tam manasiyla olusurken volvo esintileri pazarlama stratejisinde bariz belli oluyordu marjinal bi kitleyi hedefleyerek genele arac satma durtusu audiyi sıkıci ve birbirinin aynisi araclar uretiyormus hissiyle basbasa birakti musterisi nezdinde

Volvo ise tasarim dilini degistirmis koseli hatlardan yuvarlagimsi hatlara geciste , marjinalden genele hitap ediyormus gibi lanse edilip bu pazarlama diliyle ve en azindan onden cekisli guclu kafadan kaymayan sasiler tasarlayip uretebiliyor bunu guvenlik ve naturel malzemelerle urettigi ic aksam ve kaliteli koltuklariyla kombine ederek premium segmentte benim yerim sarsilmaz imaji veriyordu ve bu dogrultuda audi , kaliteli araclar quattro ve super ic mekanlarla karsilik versede kafadan kaymalara bi care bulamadi mk2 s60 ve mk2 s40 ile ford semsiyesinde uretilen volvolar segmentindeki audilerden daha keyifli surusuyle marjinal araclar olarak kaldi. Audi ise arkasinda guclu vw destegiyle lojistik parca, maliyetleri dagitim , servis gibi konularda volvonun onune gecerek daha fazla satis adetlerine ulasti , fakat bu durum volvonun urettigi araclarda ustun manasina gelmesin cunku salt ustunluk hicbir otomobikde yok belki sahinin bile sizin kullandiginiz otomobilden ustun yani olabilir
    Hocam kesinlikle öyle motor çeşidi önceden fazlacaydı, şimdi tek tip motor kaldı.

• quote:

volvo s90 da 2.0 dizel 235hp lik araç var yeterli değilmi ?

Audi'nin RS serisine göz atmanı öneririm.
  • Volvo iyi,ama Audi mükemmel.

Aynı sınıfta her zaman Audi derim.15 Yıl önceki modeller olsa Volvo diyebilirdim.

Şuan bariz Audi daha önde.
  • Şuan için pek mukayese edilecek durumda değiller. Sadece S90 ve XC90 ile olacak isler degil bunlar. Audi' nin R8' i, S ve RS serileri, Quattro cekis sistemi vs. cok ayri boyutlarda.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.