Şimdi Ara

VOLVO HABERLERİ (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.340
Cevap
7
Favori
75.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: zamazingo77

Sorun 2006 yılında sıfır alınan bir aracın 3 kez volan, 4 kez marş motoru değişimi ve bunlar dahilinde sayısız sıkıntı. Yazmaktan bıktım, çözümlerin sadece işi yokuşa sürerek hiç birşey yapmayan sistemin sadece görünürde çözüm üretme çabası ama araç değişimi konusunda hiç bir yetkisi olmaması. Sanırım şundan korkuları var 2006 model 1.6D bütün araçların sorun olması ve emsal olması o araçlara ve bile bile lades deyip defolu ve imalat hatalı bir aracı inatla bize kullandırtmak zorunda olmaları. Zorunda çünkü aracın defolu olduğunu onlarda çok iyi biliyorlar ama marka araçlarına sahip çıkmayıp saysısız kez sorun çıkartan bir aracı değiştirmemeleri. Ailecek bıktık bu Volvonun tutumundan çünkü müşteri odaklı olan sistemin bizi yıllardır memnun edememeleri. Bunun nedeni bu defolu araca geri almamaları. Bu araç bu kadar sorun çıkartıyor ama şimdi bunda müşteri sorunluya yoruyorlar araçlarını görmüyorlar.

Facebookta Volvo Türkiye başlığında deli gibi savunanlar siz kişilerden ve firmadan memnun değilsiniz demişti. Lakin körü körü savunduğu firma sanki kendi başlarına aynı sorun geldide aracı değiştirlerde bizimkini değiştirmediler gibi yorumlarda bulundu.

Volvo Türkiyenin 2006 yılından bu yana sorunlu, defolu ve imalat hatalı olduğu bilnen bir aracı bile bile hiç birşey yapmadan araç sahiplerine kullandırtması CANA ve MALA KAST değilmidir.

Merkez ofis olmalarına Türkiyeden belli noktalar yönetmelerine karşın çok acırıdırki bir defolu aracı değiştirecek yetkileri bile olmaması çok acıdır. O araçla başımıza gelecek kaza beladan Volvo Türkiye sorumludur. Ama gerçekten değer verilseydik bu araç 40 sefer değişmişti. Volvo Türkiye işi yokuşa sürebildiği kadar sürüyor. Zorlaştırdıkça zorlaştırıyor kılını bile kıpırdatmıyor.

Biz bu arabayı satsak kurtulduk diye sevinecekler emin olun. Bu kadar ucuzmdur bizim gibi defolu araca kullandırmak zorunda insanlar. Bu kadar ucuz mu bizim hayatımız...

Gecmis olsun bende buna benzer sorunu çok severek ve begenrek aldıgım astra (j kasa) da yaşamıştım, türlü nedenlerden dolayı 3 defa yolda kaldı araba 5 ay içinde, defalarca girişimlerde bulunmama ragmen hem Avrupa hem Turkiye opel aracı geri almadılar ama grantsini 2 sene uzattılar o dönemlerden bildigim kadarıyla tüketici haklarına göre bir ürün aynı hatayı en az 3 defa tekrarlarsa "ayıplı mal" statüsüne giriyor ve geri alınması gerekiyor siz hukuki yollara başvurmadınızmı? bu arada tecrübeyle sabit bir nokta servislerde yaptırdıgınız her işlemi mutlaka aracı teslim alırken iş emrine yazdırın ve saklayın "abi hallettik" "abi sonra veririz" falan gibi yalap şalap personele kanmayın

• Elimizde tüm belgeler var, dava açtık ve kazandık. Volvo Türkiye işi yargıtaya götürdü şimdi dosya orda bekliyor. En başından beri haklılığımız ispatlandı ama Volvo Türkiye, Ankarayada müdehale eder mi kazanmak için yada dosyayı uzun süre arşivde bekletirip zaman aşımından kurtarmak isteyebilir. Müşteriyi memnun etmek yerine DEFOLU, İMALAT HATALI ve KULLANICI HATASI olmayan aracı inatla değiştirmek istemiyor. Koskoca Volvo Türkiye diyoruz, ama toplantıya giden arkadaşlardan birinin aracı bizim gibi defolu olsaydı acaba nasıl yaklaşırlardı. Siz o araca binin bizim güvencemiz altında dedikten sonra bir kaza ölümlü bir olay olsa Volvo Türkiye bu işin altından nasıl kalkacak ??? Geceleri nasıl rahat uyuyorlar anlamıyorum el insaf 2006 yılından bu yana aracın sorunlu olduğu ispatlanmış bir aracın değiştiririlmemesi Volvo Türkiyenin bu konuda inat tutumunu gösteriyor. E o zamandan bu zamana yenilikler yapan Volvo Türkiye kökten çözüm yapmak yerine neden bizim gibi müşteriyi süründürüyor. Bu yetkililer böyle yaptıklarından markaya ciddi anlamda zarar veriyorlar.

Çevremde çoğu kişi 2006 yılından bu yana bizim sorunu bildiklerinden Volvo almaktan vazgeçtiler. Hoş bir şey değil ama daha en başından bu aracı değiştirselerdi ne dava olacaktı nede Ailecek bu kadar stres, baskı altında olacaktık ve aaraca korku ile binmek zorunda kalmayacaktık.

Sizin başınıza böyle şeyler gelse arkadaşlar bir daha Volvo alırmısınız ?? Marka değerine sahip çıkmayan yöneticilerin tutumu sayesinde Volvo bu halde değil mi ??

Belki bu piyasada dolaşan imalat hatalı araçları piyasadan Volvo çekseydi emin olun bugünki değeri dahada yüksekti. Volvo nun fazla satmamasının nedeni bu reklam yapacağız diye Ajda Pekkana verilen Volvo S60, yerine bunca sıkıntı çeken vatandaşın aracı değişseydi daha fazla reklam olurdu.

Ama onlar sosyetkilerden daha fazla reklam edeceklerinden sıradan bir Volvo S40 kullanıcısın aracı defoluymuş sorunluymuş imalata hatalıymış, binsin diyorlar. İstediği kadar şikayet edip forumlara yazsın inadımız inat değiştirmiyoruz diyorlar.

Gerçek Volvo Türkiye budur arkadaşlar açık ve net. Keşke bizimde aracımız sorunsuz olsaydı değiştirilseydide. 2. bir araç alacağımız zaman Volvo yu tercih edebilseydik.

• quote:

Elimizde tüm belgeler var, dava açtık ve kazandık. Volvo Türkiye işi yargıtaya götürdü şimdi dosya orda bekliyor. En başından beri haklılığımız ispatlandı ama Volvo Türkiye, Ankarayada müdehale eder mi kazanmak için yada dosyayı uzun süre arşivde bekletirip zaman aşımından kurtarmak isteyebilir. Müşteriyi memnun etmek yerine DEFOLU, İMALAT HATALI ve KULLANICI HATASI olmayan aracı inatla değiştirmek istemiyor. Koskoca Volvo Türkiye diyoruz, ama toplantıya giden arkadaşlardan birinin aracı bizim gibi defolu olsaydı acaba nasıl yaklaşırlardı. Siz o araca binin bizim güvencemiz altında dedikten sonra bir kaza ölümlü bir olay olsa Volvo Türkiye bu işin altından nasıl kalkacak ??? Geceleri nasıl rahat uyuyorlar anlamıyorum el insaf 2006 yılından bu yana aracın sorunlu olduğu ispatlanmış bir aracın değiştiririlmemesi Volvo Türkiyenin bu konuda inat tutumunu gösteriyor. E o zamandan bu zamana yenilikler yapan Volvo Türkiye kökten çözüm yapmak yerine neden bizim gibi müşteriyi süründürüyor. Bu yetkililer böyle yaptıklarından markaya ciddi anlamda zarar veriyorlar.

Çevremde çoğu kişi 2006 yılından bu yana bizim sorunu bildiklerinden Volvo almaktan vazgeçtiler. Hoş bir şey değil ama daha en başından bu aracı değiştirselerdi ne dava olacaktı nede Ailecek bu kadar stres, baskı altında olacaktık ve aaraca korku ile binmek zorunda kalmayacaktık.

Sizin başınıza böyle şeyler gelse arkadaşlar bir daha Volvo alırmısınız ?? Marka değerine sahip çıkmayan yöneticilerin tutumu sayesinde Volvo bu halde değil mi ??

Belki bu piyasada dolaşan imalat hatalı araçları piyasadan Volvo çekseydi emin olun bugünki değeri dahada yüksekti. Volvo nun fazla satmamasının nedeni bu reklam yapacağız diye Ajda Pekkana verilen Volvo S60, yerine bunca sıkıntı çeken vatandaşın aracı değişseydi daha fazla reklam olurdu.

Ama onlar sosyetkilerden daha fazla reklam edeceklerinden sıradan bir Volvo S40 kullanıcısın aracı defoluymuş sorunluymuş imalata hatalıymış, binsin diyorlar. İstediği kadar şikayet edip forumlara yazsın inadımız inat değiştirmiyoruz diyorlar.

Gerçek Volvo Türkiye budur arkadaşlar açık ve net. Keşke bizimde aracımız sorunsuz olsaydı değiştirilseydide. 2. bir araç alacağımız zaman Volvo yu tercih edebilseydik.

Sn. zamazingo77

Öncelikle geçmiş olsun. Toplantıya katılanlardan biri olarak eğer bu durumu daha önceden söyleseydiniz. Gittiğimizde konu ile ilgili elimizden geleni yapardık.

Toplantı sırasında Sabri Bey, sorunlu araca sahip bazı müşteri taleplerinden bahsetmişti. Biz konuyla ilgili bir tecrübemiz olmadığından duruma değinmedik. Ancak toplantıya gitmeden orda dile getirilmesini istediğiniz durumları bizlerle paylaşın demiştik.

• Sorunlu araçlar deyince aklıma geldi. 2005 ve önceki model s60'larda kronik şanzıman probleminden bahsedilir, malum. Bir ara Avrupa'da garanti süresi dolsa bile bu arızayı veren araçların şanzımanının Volvo tarafından ücretsiz değiştirildiğini okumuştum. Ne kadar doğrudur bilemiyorum. Gerçi cevabın olumlu olacağı yönünde pek bir umudum yok ama keşke aklımıza gelseydi de sizlere toplantıda sorsaydınız bu durumu...

Orijinalden alıntı: toledox

quote:

Elimizde tüm belgeler var, dava açtık ve kazandık. Volvo Türkiye işi yargıtaya götürdü şimdi dosya orda bekliyor. En başından beri haklılığımız ispatlandı ama Volvo Türkiye, Ankarayada müdehale eder mi kazanmak için yada dosyayı uzun süre arşivde bekletirip zaman aşımından kurtarmak isteyebilir. Müşteriyi memnun etmek yerine DEFOLU, İMALAT HATALI ve KULLANICI HATASI olmayan aracı inatla değiştirmek istemiyor. Koskoca Volvo Türkiye diyoruz, ama toplantıya giden arkadaşlardan birinin aracı bizim gibi defolu olsaydı acaba nasıl yaklaşırlardı. Siz o araca binin bizim güvencemiz altında dedikten sonra bir kaza ölümlü bir olay olsa Volvo Türkiye bu işin altından nasıl kalkacak ??? Geceleri nasıl rahat uyuyorlar anlamıyorum el insaf 2006 yılından bu yana aracın sorunlu olduğu ispatlanmış bir aracın değiştiririlmemesi Volvo Türkiyenin bu konuda inat tutumunu gösteriyor. E o zamandan bu zamana yenilikler yapan Volvo Türkiye kökten çözüm yapmak yerine neden bizim gibi müşteriyi süründürüyor. Bu yetkililer böyle yaptıklarından markaya ciddi anlamda zarar veriyorlar.

Sn. zamazingo77

Öncelikle geçmiş olsun. Toplantıya katılanlardan biri olarak eğer bu durumu daha önceden söyleseydiniz. Gittiğimizde konu ile ilgili elimizden geleni yapardık.

Toplantı sırasında Sabri Bey, sorunlu araca sahip bazı müşteri taleplerinden bahsetmişti. Biz konuyla ilgili bir tecrübemiz olmadığından duruma değinmedik. Ancak toplantıya gitmeden orda dile getirilmesini istediğiniz durumları bizlerle paylaşın demiştik.

Aslında bahsedildi.Sayın hesheit bu konuyu ısrarla dile getirdi.S40 sahibi bir arkadasımız diye bahsetti hatta.

• Volvo Türkiye zaten bu konu hakkında tüm bilgiler olmasına ragmen sizede aynı tutumu cevabı vereceklerdi elimizden gelen birşey yok. Ne kadar acı değil mi sen Türkiye olarak kaç yere hükmet ama defolu bir aracı bile değiştireme yetkisi bulunmaması. Müşterinin mağdur olması defolu araç kullanması ama dışarıda Volvo kullanıyorum diyince oww gibi hayran sözler duyupta bile bile hiç birşey yapmayan firmanın içini kanatması.

İçimiz kan ağlıyor bu konuda. Reklama gelince S60 feda eden Volvo Türkiye, sıradan bir vatandaşın aldığı sıfır aracı bile değiştirmemesi. Şimdi onlar bu mesajları okuyorlar bana yine bir şekilde facebook yada cepten arayıp davet edecekler yada neden hala yazdığımı soracaklar bu konuyu. Ama defolu aracana binmek zorunda yine biz olacağız. Twitterda Volvo Türkiye sayfasına yolda kaldığımızda twit attım, cep numara ve plaka istediler. Yolladım aramadılar bile. :) Düşman bellediler ya aracımız defolu imalata hatalı doğru söyleyeni dokuz köyden kovalar misali.

Türkiyede bu mudur olay yani aracın defolu olduğu sorunlu olduğu olduğu ispatlanacak ama firma kılını kıpırdatmayacak. Sabri bey orta yolu bulmak istiyor ama araç sahibini aramıyor oğlunu arıyor. :)

Gerçekten çok acı öyle böyle değil istediği kadar güvenli araba olsun, milyonlarca başarıları ve reklamı olsun şu sorunu çözemeyen bir sistemleri ve inatları olduğu sürece daha çok müşteri kaybederler.

Yetkili servise gittiğimde araç için bakım için plakayı girince bilgisayarda " Araç davalı. Lütfen bir işlem yapmadan önce genel merkezi arayın diyor ". :)

Olan yine bize oluyor. Mağdur olan biziz onlar yine koltuklarına işlerini gayet başarılı yaptıklarını göstere dursunlar. Mağdur olan imalat hatalı araç kullanmak zorunda olan bizler her başımıza gelecek bu araçta kaza beladan Volvo Türkiye sorumludur. Bu dire cana ve mala kasttır.

Bende hiç zevk almıyorum bunları yazmaktan dediğim gibi Ailecek bıktık bu durumdan. Gerçekten bıktık Ailede huzur falan kalmadı bu durumdan. Bu Volvo Türkiyenin tutumu, Ailemizide etkiliyor.

Bu kadar basit mi bu araçları alıpta kullanan insanların hayatları. Kaç defa hastaneye giderken yolda kaldık bu araçla.

10 ay daha bekleriz artık. Volvo Türkiyenin umrunda olmadığımız için S40 kullanıp her gün yolda kalma korkusu, araçta marş ve volan sorunları ile bizler uğraşa duralım. Böyle bir Volvoya biniyoruz diye rahat rahat koltuklarında otursunlar.

Hayatımız kimlerin ellerinde.

• quote:

Volvo Türkiye zaten bu konu hakkında tüm bilgiler olmasına ragmen sizede aynı tutumu cevabı vereceklerdi elimizden gelen birşey yok. Ne kadar acı değil mi sen Türkiye olarak kaç yere hükmet ama defolu bir aracı bile değiştireme yetkisi bulunmaması. Müşterinin mağdur olması defolu araç kullanması ama dışarıda Volvo kullanıyorum diyince oww gibi hayran sözler duyupta bile bile hiç birşey yapmayan firmanın içini kanatması.

İçimiz kan ağlıyor bu konuda. Reklama gelince S60 feda eden Volvo Türkiye, sıradan bir vatandaşın aldığı sıfır aracı bile değiştirmemesi. Şimdi onlar bu mesajları okuyorlar bana yine bir şekilde facebook yada cepten arayıp davet edecekler yada neden hala yazdığımı soracaklar bu konuyu. Ama defolu aracana binmek zorunda yine biz olacağız. Twitterda Volvo Türkiye sayfasına yolda kaldığımızda twit attım, cep numara ve plaka istediler. Yolladım aramadılar bile. :) Düşman bellediler ya aracımız defolu imalata hatalı doğru söyleyeni dokuz köyden kovalar misali.

Türkiyede bu mudur olay yani aracın defolu olduğu sorunlu olduğu olduğu ispatlanacak ama firma kılını kıpırdatmayacak. Sabri bey orta yolu bulmak istiyor ama araç sahibini aramıyor oğlunu arıyor. :)

Gerçekten çok acı öyle böyle değil istediği kadar güvenli araba olsun, milyonlarca başarıları ve reklamı olsun şu sorunu çözemeyen bir sistemleri ve inatları olduğu sürece daha çok müşteri kaybederler.

Yetkili servise gittiğimde araç için bakım için plakayı girince bilgisayarda " Araç davalı. Lütfen bir işlem yapmadan önce genel merkezi arayın diyor ". :)

Olan yine bize oluyor. Mağdur olan biziz onlar yine koltuklarına işlerini gayet başarılı yaptıklarını göstere dursunlar. Mağdur olan imalat hatalı araç kullanmak zorunda olan bizler her başımıza gelecek bu araçta kaza beladan Volvo Türkiye sorumludur. Bu dire cana ve mala kasttır.

Bende hiç zevk almıyorum bunları yazmaktan dediğim gibi Ailecek bıktık bu durumdan. Gerçekten bıktık Ailede huzur falan kalmadı bu durumdan. Bu Volvo Türkiyenin tutumu, Ailemizide etkiliyor.

Bu kadar basit mi bu araçları alıpta kullanan insanların hayatları. Kaç defa hastaneye giderken yolda kaldık bu araçla.

10 ay daha bekleriz artık. Volvo Türkiyenin umrunda olmadığımız için S40 kullanıp her gün yolda kalma korkusu, araçta marş ve volan sorunları ile bizler uğraşa duralım. Böyle bir Volvoya biniyoruz diye rahat rahat koltuklarında otursunlar.

Hayatımız kimlerin ellerinde.

Sn. zamazingo,

öncelikle hukuki süreci devam eden bir olay hakkında burada yorum yapmam mümkün değil. Aracın mevcut koşullar altında değişimini gerektren bir durumu olsaydı sorgusuz sualsiz değiştirilirdi. Volvo Türkiye olarak araç değişimi konusunda yetkimiz sınırsız olup onay beklediğimiz bir makam bulunmamaktadır. Görüşmeye gelen arakadaşlarımıza görüşme esnasında da anlattığımız gibi, değişim gerektiren vakıalarda ikna olmamız durumunda aracı değiştiririz.

Sizinle telefon görüşmemiz en son babanızdan gelen "Bana sormadan birşey yapma" mesajıyla son buldu ve bu nedenle sizinle görüşme talebimiz yerine getirilemedi. Yani benim sizi son aramamdan bu yana görüşememizin sebebi benim ilgisizliğim değildir. Halen görüşme niyetiniz ve başlattığınız hukuki süreci sonlandırma isteğiniz mevcut ise seve seve sizlerle görüşebilirim. Benim tüm iletişim bilgilerim sizde zaten mevcut.

Saygılarımla,

Sabri Sözen

• Sabri bey merak ettim, gectigimiz sene kac adet volvo yu şikayetler üzerine yenisiyle değiştirdiniz?

Sn. zamazingo,

öncelikle hukuki süreci devam eden bir olay hakkında burada yorum yapmam mümkün değil. Aracın mevcut koşullar altında değişimini gerektren bir durumu olsaydı sorgusuz sualsiz değiştirilirdi. Volvo Türkiye olarak araç değişimi konusunda yetkimiz sınırsız olup onay beklediğimiz bir makam bulunmamaktadır. Görüşmeye gelen arakadaşlarımıza görüşme esnasında da anlattığımız gibi, değişim gerektiren vakıalarda ikna olmamız durumunda aracı değiştiririz.

Sizinle telefon görüşmemiz en son babanızdan gelen "Bana sormadan birşey yapma" mesajıyla son buldu ve bu nedenle sizinle görüşme talebimiz yerine getirilemedi. Yani benim sizi son aramamdan bu yana görüşememizin sebebi benim ilgisizliğim değildir. Halen görüşme niyetiniz ve başlattığınız hukuki süreci sonlandırma isteğiniz mevcut ise seve seve sizlerle görüşebilirim. Benim tüm iletişim bilgilerim sizde zaten mevcut.

Saygılarımla,

Sabri Sözen

Sayın Sabri bey, hangi hukuki süreçten bahsediyorsunuz Türkiye Cumhuriyeti Mahkemesi bizi haklı buldu ve bilirkişi İstanbul Teknik Üniversitesi profosörleri tarafından raporları ile birlikte aracın DEFOLU, AYIPLI, İMALAT HATALI ve KULLANICI HATASI OLMADIĞI ispatlandı. Mahkeme bitti. Aracın iadesi fatura bedelinin ödenmesi istendi.

Sizin verdiğiniz araç satılırken kullanıcı kitabında arka sayfada sanayi bakanlığının yazdığı aynı sorundan 3 defa olması durumunda araç değişmi 2 yıllık garanti süresi içersinde 7 tane değişik arızalardan doğan durumlarda aracın değişimi yazıyor. Elimizdeki ve sizde olan belgeleri çok iyi biliyorsunuz bizim araçta 4 defa marş dinamosu, 3 defa volan dişlisi, elektrik arızaları ve bunun gibi bir çok arıza meydana geldi. Kısacası Türkiye Cumhuriyeti Devletinin mahkemesinin verdiği AYIPLI MAL olduğunu ispatlanan ve sonuçlanan davanın sizler kabul etmeyerek ne kadar gecikirse sizin lehinize olcağını zannederek yargıtaya sürecini başlattınız. Bizler sabırlı insanız. Helal para kazanan haram lokmada gözü olmayan sadece hakkımız olan sizinde inatla çok sağlam diye övdüğünüz aracın bize CAN VE MAL güvenliğimizi hiçe sayarak sırf inat uğruna değiştirmediğinizdir.
    quote:

Aracın mevcut koşullar altında değişimini gerektren bir durumu olsaydı sorgusuz sualsiz değiştirilirdi.

Siz daha hangi aşamaya gelmesini bekliyorsunuzki BU DEFOLU VE AYIPLI VOLVO S40 ın sağlam olduğuna. Bu aracı kullanmıyorsunuz ve sadece size ulaşana kağıtlara bakıyorsunuz. Bu araçta başımıza gelecek her türlü kaza ve beladan Volvo Türkiye sorumludur. Çünkü Volvo Türkiyenin mesajında gördüğünüz üzere arkadaşlar bu tutumları yüzünden Volvo Türkiye bu halde. Bu defolu ve sorunlu arabayı değişim söz konusu değildir diyerek kendilerini rahatlamaya çalışıyorlar.

Evet babam haklı olarak dedi bizim bir adım atmamızı beklemek yerine sizin adım atmanız gerekir bu araç Volvo ve defolu size zaten servise araç kaç defa giderek sorunlu olduğu beyan edilmiş. Çok değil yakın zamanda yargıtaydanda cevap gelecek. Bundan sonra Volvo Türkiyenin cevabını çok merak ediyorum.

• Ben bir volvo hayranıyım, görüyorumki bir kullanıcı bunca sıkıntı çekmiş fakat aracında defolu ve imalat hatalı olduğu anlaşılmış Volvo Türkiye kullanıcısına bu kadar mı değer veriyorda bu defolu aracı değiştirmiyor. Hiç yakıştıramadım bu vatandaşın mağduriyeti giderilmeli ve sorunu çözülmelidir. Volvo Türkiyeye hiç yakışmıyor.

hukuki süreci devam eden bir konuda forum üzerinden gereksiz yere daha fazla yazışmak istemedim. Kimseyi defolu br aracı kullanmaya zorladığımız doğru değil. Aracı halen aktif ve sorunsuz olarak kullanılabilmekte ve kullanılmaktadır. Aracın geçmiş dönemdeki arızası olan Marş Motoru ve onun çevirdiği Volan dşlisi garanti kapsamında değiştirilmiştir. Müşterimiz tüm çabalarımıza rağmen hukui süreci tercih etmiş oluo doğal olarak biz dehukuki mecrada hakkımız sonuna kadar müdafa etmekteyiz.
    Birkaç ay önce tüm çabalarıma rağmen babasından görüşme izni alamadığından, sorunun sulh yolu ile halolması için olan gayretlerimiz boşa çıkmıştır. Şimd meseleyi bu platformda çarpıtarak anlatmak suretiyle bizi zor durumda bırakacağını düşünerek çıkar sağlamaya çalışmaktadır.

LÜtfen konuyu bir de bu açıdan değerlendirin ve düya çapında bir marka olan Volvo'nun haklı olan her müşterisine hakkını sorgusuz sualsiz teslim edeceğine inancınızı koruyun.

Saygılarımla

S.Sozen

Sayın Sabri bey,

Anladığım kadarıyla yukarıdaki vatandaşın mahkemesi bitmiş. Bilirkişi raporları ile birlikte haklı olduğu kanıtlanmış. Volvo olarak hala neyi kabul etmiyorsunuz ? Davayı yargıtaya taşımışsınız. Yargıtay da davayı onarsa bundan sonra insan haklarına ve Avrupa birliğine mi gideceksiniz. Niçin burada cevabınızı yazmayıp bana özel mesaj atıyorsunuz. her şeyi böyle mi saklıyorsunuz ?

Volvo’nun özel mesaj atarak konulara böyle mi yaklaşıyor. Bu vatandaşın mağduriyetini takip edeceğim.

Sabri bey yukarıdaki mesajlarda oğlunu aradığınız yazıyor neden araç ve ruhsat sahibini aramıyorsunuz da uzun yolu seçip oğlunu arıyorsunuz. bir şeyde gözüme çarptı sizde numaram var diyorsunuz ama sizde o kullanıcıların iletişim adresi ve telefonu yok mu ?? Sizinki biraz kolay yol olmuş.

Ben konuyu detaylıca okudum Volvo adına güvendim halada hayranım ama Dünya çapındaki bir firmada bu vatandaşın sorununu bu kadar uzatmazdı. Kalitesine yakışmıyor kusura bakmayın.

Bakıyorum da bu forumdaki yazı yazan kişiler Volvo dostları neden bu arkadaşa sahip çıkıp hakkını aramasına yardımcı olmuyorlar hiç bu konuda yazı yazmıyorlar. Onlara da mı bu konuda özel mesaj gönderiyorsunuz.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: AntiMicrop

Ben bir volvo hayranıyım, görüyorumki bir kullanıcı bunca sıkıntı çekmiş fakat aracında defolu ve imalat hatalı olduğu anlaşılmış Volvo Türkiye kullanıcısına bu kadar mı değer veriyorda bu defolu aracı değiştirmiyor. Hiç yakıştıramadım bu vatandaşın mağduriyeti giderilmeli ve sorunu çözülmelidir. Volvo Türkiyeye hiç yakışmıyor.

+

Aşağı yukarı Türkiyedeki Volvo severler olarak hepimizin başından ufak tefek sorunlar geçiyor bu kah servisten dolayı kah servis çalışanlarından kaynaklı; lakin yukardaki arkadaşın sorunu hepimizinkinden farklı AYIPLI MAL ; kaldıki arkadaş kanuni olarakta haklı çıktığına göre hala Volvo Türkiye olaral ne bekleniyor acaba ; bende bir Volvo sever olarak Volvo Türkiyenin üzerine düşeni yapması gerektiğini düşünenlerdenim....Forum daki tüm arkadaşlarında bu şekilde düşündüğünden eminim

• quote:

Orijinalden alıntı: ssozen11

Şimd meseleyi bu platformda çarpıtarak anlatmak suretiyle bizi zor durumda bırakacağını düşünerek çıkar sağlamaya çalışmaktadır.

Değerli arkadaşlar bana sahip çıktığınız için çok teşekkür ederim. Sabri beyin arkadaşa yazdığı özel mesaj içinden sadece bir alıntısına cevap vermek istiyorum. Donanım haberin özelliği sorunlarımızı burada anlatıp çözüm bulmak değil mi başka ne çıkarım olabilir.

Alın terimizi ve hakkımızı aramak bizden daha güçlü insanlara yedirmemek suç mu ? Neden hazmedemiyorlar yenilgiyi. Mahkeme gerekçeli kararını yazmış sonuçlanmış. Hala kabul etmiyorlar.

Bilirkişi raporlarına da itiraz ettiler ikincisine de aynı geldi ayıplı imalat hatalı. Olmaz deyip Yargıtay’a taşıdılar davayı uzatmanın peşindeler. Arkadaşın ellerine sağlık ne güzel yazmış yargıtaydan da onaylanırsa insan haklarına mı gidecekler. Bu ne hırs hep kazanmak kazanmak. Şimdi bu çıkar değil mi ?

Volvo için bizim hakkımızı her yerde aramamız normal olmuyor da Volvo’nun hala kaybetmiş bir davayı Yargıtay’a kadar taşıması burada da olmaz ise sonrada insan haklarına kadar götürecek olması mı normal oluyor. Yorumu sizlere bırakıyorum. Saygılarımla.

• arkadaşlar volvo c30 lar çok hoşuma giteye başladı fakat motor gamı performans olarak çok da tatmin edici değil malesef. acaba ilerleyen dönemlerde c30 a s60 daki 1.4 turbo benzinli 180hp motorun falan gelme ihtimali var mı? bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen. teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: ylçntş

quote:

Orijinalden alıntı: AntiMicrop

Ben bir volvo hayranıyım, görüyorumki bir kullanıcı bunca sıkıntı çekmiş fakat aracında defolu ve imalat hatalı olduğu anlaşılmış Volvo Türkiye kullanıcısına bu kadar mı değer veriyorda bu defolu aracı değiştirmiyor. Hiç yakıştıramadım bu vatandaşın mağduriyeti giderilmeli ve sorunu çözülmelidir. Volvo Türkiyeye hiç yakışmıyor.

+

Aşağı yukarı Türkiyedeki Volvo severler olarak hepimizin başından ufak tefek sorunlar geçiyor bu kah servisten dolayı kah servis çalışanlarından kaynaklı; lakin yukardaki arkadaşın sorunu hepimizinkinden farklı AYIPLI MAL ; kaldıki arkadaş kanuni olarakta haklı çıktığına göre hala Volvo Türkiye olaral ne bekleniyor acaba ; bende bir Volvo sever olarak Volvo Türkiyenin üzerine düşeni yapması gerektiğini düşünenlerdenim....Forum daki tüm arkadaşlarında bu şekilde düşündüğünden eminim

+

• zamazingo77 ve AntiMicrop,

Öncelikle sizi sakin olmaya davet ediyorum. Forum üyelerini size yardımcı olmuyor diye suçlamaktan vazgeçin. Ne yapmamızı istiyorsunuz: Volvo-TR'ye küfretmemizi mi? Forumda yeni olduğunuz ve daha önce buralarda yazılanları da zahmet edip okumadığınız için benzeri vakalarda kime ne kadar yardımcı olduğumuzu da bilmediğinizi anlıyorum. Burada defalarca saatlerimi vererek ilgili Yargıtay kararlarını derleyerek ayıplı mal konusunda mahkeme içtihatlarını forum üyelerine sundum ve ayıplı mal aldığını düşünenleri mahkemeye başvurmaya teşvik ettim. zamazingo77 de böyle yapmış, yerel mahkemede davasını kazanmış. Ben Türkiye'de yerel mahkemede 50bin tl cıvarında bir davayı kaybedip de bunu temyiz etmeyen ya da Yargıtay'a taşımayan hiçkimseye rastlamadım. Siz de kaybetseniz temyiz ederdiniz. Volvo-TR de böyle yapmış. Yargıtay'da Volvo kazanırsa itibarını kurtarmış olur. Siz kazanırsanız da Volvo itibar kaybetmiş olur.

Volvo-TR ile yaptığımız görüşmelerde araç iade meselesini özellikle kendilerine söyledim. Aklımdaki kişi zamazingo77 değildi, başka bir üyeydi. zamazingo77'nin durumundan haberim yoktu, zira o başına sorun gelince Volvo forumuna yazan bir üye. Ama kimin başına geldiğinin önemi yok. Bu konuda ısrarcı da olduk. Kendileri böyle söylemediler ama benim anladığım Volvo-TR ve de Volvo-Global çok düşük miktarlarda kar ile araç satan bir firma. Piyasada kalabilme mücadelesi veriyorlar. Araç değişimi konusunda izledikleri politikada bunun etkisi vardır. Olmalı mıdır olmamalı mıdır, ayrı konu. Bu firmanın müşterisine ileriye yönelik öngörüsüdür.

Ek olarak AntiMicrop'a: Volvo hayranı olduğunuzu yazıyorsunuz ama bindiğiniz araç 2.0 Laguna. Clio olsa anlayacağım ama 2.0 Laguna fiyatına alabileceğiniz Volvo hep oldu ve var.

• quote:

Öncelikle sizi sakin olmaya davet ediyorum. Forum üyelerini size yardımcı olmuyor diye suçlamaktan vazgeçin. Ne yapmamızı istiyorsunuz: Volvo-TR'ye küfretmemizi mi?

Sevgili hesheit üstad kimse kalkıpta böyle dev gibi bir firmaya küfretmek istemez ve isteyemezde. Ama yanlış politika izledikleri en başından belli olan bir durumun gün yüzüne çıktığına hepimiz görüyoruz.
    quote:

Burada defalarca saatlerimi vererek ilgili Yargıtay kararlarını derleyerek ayıplı mal konusunda mahkeme içtihatlarını forum üyelerine sundum ve ayıplı mal aldığını düşünenleri mahkemeye başvurmaya teşvik ettim.

Eski mesajları okudum, bu sorunu başka yaşıyanlarıda biliyorum. Eğer çözüm kendi ellerinde dev gibi olan firma bizi bu durumlara düşürebiliyorsa, mahkeme önünden geçmeyen bizler mahkeme mahkeme dolaşabiliyorsak ve araç sahibi ve ailesine bunu uygun görüyorsa. Şimdi bunuda laf çarpıtma anlarlar şu yazdıklarımı.
    quote:

Volvo-TR de böyle yapmış. Yargıtay'da Volvo kazanırsa itibarını kurtarmış olur. Siz kazanırsanız da Volvo itibar kaybetmiş olur.

Bizler bu duruma gelmesini ASLA ASLA istemedik. Ama şu tutumları yüzünden, işi inada bindirmeleri yüzünden ne olduysa oldu. 4 kere volan, 3 kere marş motoru değişti bu araçta ve sayısız kez yolda kaldık. Volvo gibi bir araç alıyorsun ve bu sorunları yaşıyorsun aklınız alıyor mu ?? Dünya devi gibi bir firmanın bu durumda üzerine düşeni yapması gerekiyordu. Güverek markasına, sağlamlığına aldığımız aracın sonuçları bu mu olacaktı ?? Şimdi farklı çıkarlar elde etmek diyerek zaten Volvo Türkiye bana ve ailemize gösterdi güvenini. Bu çıkarlar yine Volvo olup sorunsuz bir araca binmek olmasın sakın ?? Yoksa biz meşur olmamı derdindeyiz yoksa çözüm bulma derdin demi ?? Çözümsüzlüğü ve yetkisi olan sizde mi bizde mi ??
    quote:

zamazingo77'nin durumundan haberim yoktu, zira o başına sorun gelince Volvo forumuna yazan bir üye.

Zaten forumlar sorunlarımızı çözüme kabuşturmak için ve sorunlarımızı en ince detayına kadar anladığımız yer değilmidir ?? Çözüm aramak kadar doğla birşey olamaz heleki dev gibi firma olan Volvo'da.
    quote:

Piyasada kalabilme mücadelesi veriyorlar. Araç değişimi konusunda izledikleri politikada bunun etkisi vardır.

Bir araç değişimi ile Volvo yıkılmaz. Ama kendi sattıkları araç kitapçığında sanayi bakanlığının yazısı orada süs gibi durması için yazmadılarsa bu sorunu en başında çözmek istediğimizde işi hep yokuşa sürmüyeceklerdi. Volvo alıpta bu sorunların bu kadr büyümesi dallanıp budaklanmasını kimse istemez.

Ayrıca firma o kişileri boşuna o koltukta oturtmuyorki demekki işlerini çok iyi yapıyorlarki. Sayın Kadriye hanım ve Sabri bey hala Volvo'da lar.

Sabri bey, çözüm istiyor ama beni arıyor. Araç sahibini neden aramıyor ?? Arasın konuşsun. Kilit nokta burda arkadaşlar. Randevuyu benden alsa ne olacak ? SULH yolunu nasıl tıkandığı ortada. 2006 yılından bu yana çözümsüz kalan olan daha Mahkemeye gidilmedende çözülebilirdi ama bu tutumlar bizi sürükledi.

Yazayım arkadaşlar aramızca hala sorunlar devam ediyor, marş kaçırması halen var. En son İstanbulda aracın direksiyon hidrolik pompası patladı ve yolda giderken az daha büyük çaplı kaza geçiriyorduk. İşte Volvo Türkiyeye o zaman twit atmıştım. Aramadılar bile...

Yargıtay kararını hep birlikte bekleyelim dediğiniz gibi, sıfır alınan bbir aracın o zamanda bu zamana kadar sıkıntıyı çeken bizler bu sorunlarla kalalım. Doğru yazdıklarım şeylerin bir araç kullanıcısı olarak çarpıtıldığının düşünülmesi ve farklı çıkarlar düşünüyor derken bize ne demek istediğini sizler anlamışsınızdır arkadaşlar.

Dünya çapındaki bir Volvoyu belki karalama kampanyası olduğunu düşünenler vardır arkadaşlar. ASLA Ve ASLA böyle birşey yoktur. Ama bizim sorumuzu çözmeyen bir sistem vardır. Aramıyorlar.

• Sorunlar için bir şey demiyorum arkadaşın magduriyetinin giderilmesini herkes kadar bende istiyorum yanlız, hiç bir mecburiyeti olmadan iyi niyetiyle foruma üye olmuş, burda bilgilerinden faydalanabilcegimiz ve faydalandıgımız Sabri bey'i eleştirmeniz ve üstüne gitmeniz ne kadar dogru arkadaslar?
    Başka hangi markanın bu pozisyondaki yetkilisi burda insanları dinleyip cevap verip ciddiye alıyor?

Bu arada özel mesajı konuya kopyalayan arkadaş yaptıgınız ne kadar nezaket kurallarına uyuyor? Ben açık konuşuyum sizin mesajınızı gördükten sonra Sabri bey'in yerinde olsam "sizede forumunuzda" deyip diger firma yetkililerinin yaptıgı dogruymuş aslında diye düşünüp bir dahada hiç kimseyle muattap olmazdım.

Yaptığınız seyin etik olarak hiçbir izahı yok.Burada işlerinden vakit ayırıp mahkemeye intikal etmiş olay icin hala iyi niyetle açıklama yapan birisine karsı böyle bir davranış hiç hoş olmadı.

Her müşteri her marka araçta küçük-büyük her sorunu yaşayabilir.Ama sosyal medyaya sorununu aktardığı zaman her yetkliyi karşısında muhatap bulamaz.Burada iyi niyetle bizim sorunlarımız icin yapıcı çözümler getiren bir kisi varken bu kadar üstüne gidilmesini doğru bulmuyorum.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.