Şimdi Ara

VOLVO HABERLERİ (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.340
Cevap
7
Favori
75.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Audi A4: Yan hava yastığı açılmıyor. Perde ve ön hava yastığı kafayı koruyamıyor. Kabin sağlam değil. Kapısı kopmasa da açılıyor. Lexus IS ile sonunculuğu paylaşıyor.

Lexus IS: Perde ve yan hava yastıkları açılmıyor. Yolcu kabini sağlam değil. En kötü test sonuçlarından

Mercedes C serisi: Perde ve yan hava yastıkları açılmıyorlar. Bu yüzden kafa yeterince korunamıyor. Gevşek emniyet kemerinden de puan kırılıyor. Kabin sağlam değil(A4 ve Lexus IS'den pek farklı değil).

Volkswagen CC: Sadece ön hava yastığı açılıyor. O da, direksiyon döndüğü için kafayı koruyamıyor. Gevşek emniyet kemerinden de puan kırılıyor. Kabin yapısı zayıf. Kapı kopuyor.

BMW 3 serisi: Yan hava yastığı açılmıyor. Gevşek emniyet kemerinden de puan kırılıyor. Kabin yapısı zayıf.

Acura TL: Tüm hava yastıkları tam zamanında açılıyorlar. En iyi hava yastığı stili ve kafa koruması. Çarpışma tarzı S60'ınkine benziyor. S60 ile birlikte en başarılı iki araba oluyorlar. S60'dan geri kalan yanı kabin sağlamlığı.

Volvo S60: Tüm hava yastıkları açılıyor. Sadece yan hava yastığı geç açıldığı için puan kırılıyor. En sağlam kabin yapısına sahip(sadece bir kaç inç göçük oluşuyor). Çarpışma sonrası yolcu kabini, standart önden çarpmadaki gibi görünüyor. En iyi çarpışma şekli. Lastik, kabine saplanmıyor uzaklaşıyor. Ayrıca kendi gözlemim, perde hava yastığı görevini yapsa da daha uzun yapıda olmalıymış gibi görünüyor(Acura TL'deki gibi). Volvo, bu tip çarpışma testlerini kendi test merkezinde uzun yıllardır yapıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurzweil -- 19 Ağustos 2012; 15:52:10 >
    SEN başarabilecek misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: ALPEREN_06

2013 yılı yaz aylarında arabamı değiştirmek istiyorum,kafamda iki marka var.birisi audi,diğeri volvo.alamayı planladığın karasör ise sedan.ilk seçenek olarak görünen s60 drive otomatike hem hb lerle kıyaslanır bagajından hemde 95-100 bintl fiyatından dolayı almam.bana en uygun 2013 yazında çıkacak yeni kasa audi a3 sportback ve önümüzdeki yıl piyasada olacağını duyduğum yeni s40.sanırım iki araçta bu yılki frankfurt otoshow da tanıtılacakmış.hatta bazı fotolarda var s40 için ama sanki hepsi fotoshop gibi geldi bana.açıkçası c segmeti,dolu,dizel otomatik üst sınıf bir araca 32-33bin euro yu beğeni ve ihtiyaçlarımı karşıladıktan sonra rahatlıkla verebilirim.
    size sormak istediğim soru şu;sizler yeni nesil s40 hakkında ne biliyorsunuz?

bu yeni test sonuçlarından sonra audi hakkında kafamda baya soru işaretleri oldu.ama teste giren a4 ün passat ve cc ile aynı platformu taşıdığını düşünürsek bu sonuç kaçınılmaz.fakat özellikle a7 ile başlayıp sırasıyla a8 ve a6 ile devam eden yeni ve eskisine nazaran daha güvenilir platformlardan ötürü genede a3 sportback için umutluyum.

• quote:

Orijinalden alıntı: erhan850

s60 gövde konstrüksiyonu
     VOLVO HABERLERİ

c30 gövde konstrüksiyonu

VOLVO HABERLERİ

karşılaştırabilmek adına jetta

VOLVO HABERLERİ

sayın ohbenezor nickli arkadaşımızn dediği gibi aratınca çıkıyor bu tarz sonuçlar. teşekkür ederim kendisine.

v40 için bulamadım bir türlü böyle görseller.hatta yazılı dahi bulamadım.volvo nun gelmiş geçmiş en güvenli aracımız diye sunduğu aracın gövde yapısını merak ettim doğrusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: O T T O M A N

quote:

Orijinalden alıntı: erhan850

s60 gövde konstrüksiyonu
     VOLVO HABERLERİ

c30 gövde konstrüksiyonu

VOLVO HABERLERİ

karşılaştırabilmek adına jetta

VOLVO HABERLERİ

sayın ohbenezor nickli arkadaşımızn dediği gibi aratınca çıkıyor bu tarz sonuçlar. teşekkür ederim kendisine.

v40 için bulamadım bir türlü böyle görseller.hatta yazılı dahi bulamadım.volvo nun gelmiş geçmiş en güvenli aracımız diye sunduğu aracın gövde yapısını merak ettim doğrusu.

VOLVO HABERLERİ

VOLVO HABERLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 2 Eylül 2012; 6:21:49 >

• hemen hemen s60 ile aynı yapıda v40.
  • Volvo güvenlik ve sağlamlık üzerinden rakiplerine kurduğu üstünlüğün karşılığını ABD piyasasında alıyor diyebilirim. Öyle ki benzer donanımlı E350 ile S80T6 aynı fiyat. İkinci elde ise 2008, 2009 model S80ler aynı model ve daha donanımlı ve hatta çok daha kaliteli iç malzemeye sahip (zira bir önceki E serisi gerçekten böyle idi) E 350lerden daha pahalı. S80-520 ve S80-A6 karşılaştırmasında da durum pek farklı değil. Şimdi bir de ülkemizde S80'nin fiyatı ve piyasadaki yeri ve yarattığı algı ile E serisi, 520 ve A6'yı aynı açılardan karşılaştırın. Herhalde S80 diğerlerinin yarısı değerindedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 3 Eylül 2012; 20:15:16 >

VOLVO HABERLERİ

Orijinalden alıntı: hesheit

Volvo güvenlik ve sağlamlık üzerinden rakiplerine kurduğu üstünlüğün karşılığını ABD piyasasında alıyor diyebilirim. Öyle ki benzer donanımlı E350 ile S80T6 aynı fiyat. İkinci elde ise 2008, 2009 model S80ler aynı model ve daha donanımlı ve hatta çok daha kaliteli iç malzemeye sahip (zira bir önceki E serisi gerçekten böyle idi) E 350lerden daha pahalı. S80-520 ve S80-A6 karşılaştırmasında da durum pek farklı değil. Şimdi bir de ülkemizde S80'nin fiyatı ve piyasadaki yeri ve yarattığı algı ile E serisi, 520 ve A6'yı aynı açılardan karşılaştırın. Herhalde S80 diğerlerinin yarısı değerindedir.

Türkiye'de yarısı bile etmeyebilir.Buradaki S80 müşterilerinin çoğu Passat'ın üstüne 3-5 koyayım S80 alırım diyenler.Bence bu algının kaynağı Volvo'nun S80 gibi bir araca 1.6 dizel koymasıyla başladı.Benim için S80 oldum olası performanslı motorları ve kendine has lüks anlayışı ile herzaman E serisindende 5 serisindende daha farklı ve özel bir arabaydı.Şimdi ise Volvo'nun satmak için Focus motoru koymak zorunda kaldığı bir araç gibi geliyor gözüme.Fiyat avantajı E segmenti araçlarda pek birşey ifade etmiyor gördüğümüz kadarıyla.S80 ve Jaguar XF(Şu anda makul donanımlar ile 2.2 dizel motorlusu 150 bin TL'ye alınabiliyor)E sınıfının en ucuz araçları olmalarına rağmen satış rakamlarındada son 2 sırayı paylaşıyorlar.

Emisyon düşüreceğiz bahanesinin arkasına sığınarak marka kimliği bu kadar ateşe atılmamalıydı diye düşünüyorum.Volvo'nun segmentininin düşmesine göz göre göre izin verdiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolbert -- 4 Eylül 2012; 9:34:49 >

• S 80 ne zaman kasa değiştirecek bilgisi olan varmı ?

Orijinalden alıntı: tolbert

quote:

Volvo güvenlik ve sağlamlık üzerinden rakiplerine kurduğu üstünlüğün karşılığını ABD piyasasında alıyor diyebilirim. Öyle ki benzer donanımlı E350 ile S80T6 aynı fiyat. İkinci elde ise 2008, 2009 model S80ler aynı model ve daha donanımlı ve hatta çok daha kaliteli iç malzemeye sahip (zira bir önceki E serisi gerçekten böyle idi) E 350lerden daha pahalı. S80-520 ve S80-A6 karşılaştırmasında da durum pek farklı değil. Şimdi bir de ülkemizde S80'nin fiyatı ve piyasadaki yeri ve yarattığı algı ile E serisi, 520 ve A6'yı aynı açılardan karşılaştırın. Herhalde S80 diğerlerinin yarısı değerindedir.

Türkiye'de yarısı bile etmeyebilir.Buradaki S80 müşterilerinin çoğu Passat'ın üstüne 3-5 koyayım S80 alırım diyenler.Bence bu algının kaynağı Volvo'nun S80 gibi bir araca 1.6 dizel koymasıyla başladı.Benim için S80 oldum olası performanslı motorları ve kendine has lüks anlayışı ile herzaman E serisindende 5 serisindende daha farklı ve özel bir arabaydı.Şimdi ise Volvo'nun satmak için Focus motoru koymak zorunda kaldığı bir araç gibi geliyor gözüme.Fiyat avantajı E segmenti araçlarda pek birşey ifade etmiyor gördüğümüz kadarıyla.S80 ve Jaguar XF(Şu anda makul donanımlar ile 2.2 dizel motorlusu 150 bin TL'ye alınabiliyor)E sınıfının en ucuz araçları olmalarına rağmen satış rakamlarındada son 2 sırayı paylaşıyorlar.

Emisyon düşüreceğiz bahanesinin arkasına sığınarak marka kimliği bu kadar ateşe atılmamalıydı diye düşünüyorum.Volvo'nun segmentininin düşmesine göz göre göre izin verdiler.

Ben de Tolbert'in yorumuna katılıyorum. Öyle ki, S80 lüks araçlar içinde en ekonomik ve en düşük emisyonlu araç olarak değil, 1,6 cc araçlar kategorisinde en lüks araç gibi görülmeye/gösterilmeye başlandı...

Hatta "what car" isimli dergi, 1.6 D motorlu S80'i, en iyi "şirket aracı" olarak tanımlıyor... Hani bazen isteseniz de yapamayacağınız şeyler vardır ya, bu da onun gibi birşey :(

• S80'e 1.6 motor gelince onu 2.0 ve üzeri motorla almak isteyenlerde bir azalış olmuş mudur bilemem. Volvo-TR görüşmemizde bize, S80'e 1.6 motor koymalarının sebebinin 1.6Dli S80'e razı olanlara da araç satabilmek ve böylece satışları bir miktar daha artırıp servise girecek muhtemel araç sayısını çoğaltmak olduğunu söylemişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: tolbert

quote:

Selam,

siz olaya Türkiye gözlüğü ile bakıyorsunuz ancak Volvo sadece Türkiye'ye araç satmıyor. Talep olmasaydı onca Ar_Ge çalışmasına katlanılarak bu araç üretilmezdi. Bu arada S80'in satışları geçene senelere göre çok daha iyi, bunu da 1,6 Motorlara borçlu. Insanların iyi ve güvenli br araba alabilmeleri için niçin zorla daha fazla vergi vermeye mahkum edelim ki? S80 D5 isteyen yine D5 alsın, kim karışır? Rakipler bizdeki ürünü kıskanırken ve düşük motopr versiyonlu üst segment araçlar tasarımı aşamasındayken, var olan bir ürünün hakkını gereksiz yere yemeyelim bence.

Siz bu araca bu motor seçeneğini yakıştırmıyor olabilirsiniz, ki bu görüşünüze saygılıyım ancak bu aracı severek alan ve binen arkadaşlarımızın da aramızda olduğunu unutmayalım ve sanki üvey evlat sahipleriymiş gibi hissetmelerine yol açmayalım derim :).

Bu arada Amerika da Volvo'nun yeri zaten herzaman farklıydı. Kimse yok iken Volvo o pazarda vardı. Yıllar içerisinde oluşmuş bir olgu bu. Türkiye de de Volvo 50 yıldır yapılanmış olsaydı burada da rakiplerine nefes aldırmazdı. Tüm rakiplerimiz nefesimizi enselerinde hissediyorlar. Bundan 5 bilemedin 10 yıl sonra aynı şeyleri Türkiye için de konuşacağız eminim.

sevgiler

• Sabri Bey,

Öncelikle cevap yazma konusunda gösterdiğiniz özene teşekkürler.

Türkiye'de yaşayan Volvo severler olarak, konularımıza "genellikle" Türkiye gözlüğü ile bakmamız son derece doğal. Kaldı ki, sevdiğimiz bu markanın ülkemizde daha iyi yerlerde olması gerektiğini düşünerek bazı eleştirilerde bulunuyoruz, siz de dinliyor/okuyor ve yeri geldiğinde aksiyon alıyorsunuz. Bu ortam bence bizlerden çok sizin için faydalı...

Öte yandan, bahsettiğimiz S80 modeli, Volvo'nun amiral gemisi! Tabii ki Volvo da, satış kaygıları olan ticari bir firma. S80 i, yüksek motor hacmine sahip olduğu için istenen fahiş vergilerden kurtarıp, daha çok insanın bu lükse ulaşmasını sağlamak gibi bir amacınız da olabilir. Ama hiç olmazsa Volvo'nun kendi geliştirdiği 1600 cc, 130-140 BG'ne sahip bir dizel motor için ar-ge çalışmaları yapılsaydı, bu şekilde bu serinin safkan Volvo olma durumu bozulmazdı...

Ford motorlu S80 (sahiplerinin alınmasına hiç gerek yok, bu yalnızca bir görüştür!), bence safkan bir Volvo değil! Benim S40'ımın da olamadığı gibi... Denk markalarda (Mercedes, Audi, BMW) daha iddiasız otomotiv markalarına ait motor kullananı olduğunu bilmiyorum ve sanmıyorum.

Evet, baktığımız şey bir "top" değil! Bu yüzden de nereden bakarsak, aynı şeyi göremiyoruz. Selamlar...

• maalesef yanılıyorsunuz sayın büyük bilge.volvo da kullanılan 1600cc motor ford un değil PSA grubunundur ve yaygın olarak peugeot,citroen,ford,volvo ve en son olarak da bmw de kullanılmaya başlandı.mercedes te son tedarik anlaşması ile renault dan 1.5dci adıyla bildiğimiz motoru yeni a serisinde kullanmaya başladı.audi ise zaten dahil olduğu vw grubunun geliştirdiği düşük hacimli motorları çoğunlukla kullanmakta.

Volvo kendi geliştirdiği bir 1.6 dizel motoru S80'e koymuş olsa o zaman övgüye değer bir Ar-Ge çalışmasından bahsedilebilir.Ama Focus -C4-308 gibi araçlarda dahi kullanılan bir motorun Volvo'nun amiral gemisi olarak lanse edilen bir araçta kullanılması S80'e zarar verdiğini düşünüyorum.Baktığım zaman en son Temmuz ayında skandal denecek ucuzlukta satılan Volvo'lar içinde S80 30 adet satabilmiş.Aşağıda Temmuz ayı E segmenti satışlarını görebilirsiniz

VOLVO HABERLERİ

Bu segmentte 5 marka Temmuzda toplam 744 araç satmış.Bu pastadan Volvo sadece %4'lük pay kapmış.Şu basit veri bile bu segmentte araç alanların çok küçük bir kısmının fiyata baktığı gerçeğini önümüze sunuyor.

Yanlış anlaşılmasın lütfen;bu motoru S80'e koyalım diyen Volvo TR değil bizzat İsveç.İsveçteki karar alıcılar S80'e güvenenemiş olacak böyle bir karar almışlar.Bizler burada sadece yorum yapıyoruz.Ancak Design Around You denilen felsefe Volvo'da gerçekten geçerliyse bunuda bir kullanıcı görüşü olarak aranızda tartışmanızı öneririm Sabri bey.

Sayın OTTOMAN

Sayın BüyükBilge'nin burada bahsettiği şey üst klasmandaki araçta kullanılan motorların özgün olması.Mercedes'te kullanılan Renault motoru şu an sadece A classta kullanılıyor.E serisindede Renault motoru görürsek siz haklısınız.

• Bence Volvo'nun motor konusunda yaptığı hamleler gerçekten yerinde. 1.6 litrelik motor ve 2.0 litrelik motor araçların segmentini belirlemede bir kıstas olmamalı. Gelişen teknoloji ile hacimler küçülmekte zaten.

S80'deki sıkıntı aracın kasasının artık güncelliğini yitirmesi, yani s80'e 1.0 benzinli motorda koysanız satacağı rakam belli. Yeni s60 varken bende gidip s80 almam açıkçası. Ama ne zaman yeni kasa gelir o zaman işler değişir. Volvo şu an yeni kasa için alt yapı hazırlıyor, hem bu motor ve kasa uyumuyla ilgili kullanıcılardan da izlenimler almış oluyor.

Yeni s80 sn. büyük bilge'nin de dediği gibi daha iyi bir 1.6 dizele sahip olmalı, ama bunu kimin geliştirdiğinin bir önemi yok buradaki ar-ge bu motorun araca uygulanması zaten, bazen her şeyi üretmek mantıklı olmayabilir.

Volvo iyi yolda, geçiş döneminde böyle durumlar olabilir, 3-4 sene içerinde yapılacak , motor küçültme, ağırlık azaltma ve yeni şanzımanlarla vede yenilenecek kasalarla Volvo çok konuşulacak.

Benim için önemli olan ise güvenlik. IIHS deki başarı ve sürüş destek paketine yeni ilave edilecek sistemler çok önemli

• Arkadaşlar, Volvo'nun 2.0 motorunu da, PSA'nın 1.6 motorunu da kullanan biri olarak bu motor kötü bir motor değil, üretenin kim ve hangi araçlarda kullanıldığına bakarak kanaate varmak çok yersiz, keza BMW ile PSA birlikte ürettikleri benzinli motorları araçlarına takıp kullanıyorlar, aynı bakış açısıyla BMW ve Mini sahipleri alınganlık yapmıyorlar Bosch enjektörler üzerinde mercedes ile yeni bir teknoloji üzerine çalışıyor, bu teknoloji tamamlandığında motor hacimleri iyice küçülecek zaten ve benzinli araçlar da dizeller kadar ekonomik hale gelecek. Arge ciddi bir yatırım sonuçta, karşılığını alabilmek gerekiyor. Eğer benzinli araçlar önümüzdeki 2-3 yıl içinde avantajlı hale gelecekse yüksek bedelli bir arge yerine ekonomik argesi yapılmış bir teknolojiden faydalanmak çok daha anlamlı. Volvo doğru yolda bence de...

• 01:54>>"Polestar olarak yeni jenerasyon Volvo motorlarının geliştirilmesinde Volvo'yla ortak çalışıyoruz, ve şu anda üzerinde çalıştığımız turbo motoru birkaç yıl içerisinde Volvo motorlarının bel kemiğini oluşturacak. Bu motoru bu sezon yoğun teste tabi tutuyoruz ve yeni motorun yarış pistinde doğduğu ve yarıştığı söylenebilir."
    SEN başarabilecek misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil

01:54>>"Polestar olarak yeni jenerasyon Volvo motorlarının geliştirilmesinde Volvo'yla ortak çalışıyoruz, ve şu anda üzerinde çalıştığımız turbo motoru birkaç yıl içerisinde Volvo motorlarının bel kemiğini oluşturacak. Bu motoru bu sezon yoğun teste tabi tutuyoruz ve yeni motorun yarış pistinde doğduğu ve yarıştığı söylenebilir."

Premium bir markaya yakıştığı gibi yani! Çinli Geely'nin "premium marka" anlayışıyla yaptığı yatırımları doğru yönlendirebilmek böyle olmalı! Ford kalıntıları bir an önce temizlenmeli, yağ filtresi, yakıt filtresi, hava filtresi diğer markaların kullandığı tipte olabilir (hatta çok da iyi olur), ama motor bloğu, bu markadan başka bir otomotiv firmasının amblemine zemin olmamalı... Hele hele en üst segment aracında!

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.