Şimdi Ara

VOLVO HABERLERİ (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.340
Cevap
7
Favori
75.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: tufan34

quote:

Orijinalden alıntı: hesheit

Eski mesajlarınızı sakladım, boşuna değiştirmeyin

Yahu Sn Hesheit, saklanmasi gereken tek eski mesaj sizinki, bizimkiler sadece tebrik mesajlari idi.

Sn Tolbert benim goruslerimdende bahsettigniz icin size, zaman ayirdigniz icinde hepinize ayri ayri tesekkurler.

Büyük Bilge arkadaşımız toplantıya gitmeden lafınızı esirgemeyeceğinizi biliyoruz tarzında cesaretlendirici pmler atmıştı bize. Bu kapsamda toplantıdan bir anekdotu paylaşayım: Bir aşamada pazarlamadan sorumlu çalışan dışarı çıktı. Zaten toplantı yaklaşık dört saat sürdü. Sanırım yarımız o süre boyunca kısa süreli gir-çık yaptık. Pazarlamadan sorumlu çalışan dışarıda iken bizler de Volvo grubuna pazarlama politikaları üzerine saldırıyorduk. Derken sorumlu kişi döndü ve diğer bir çalışan "oh be nerdesin, tam senin departmanı savunmaya çalışıyorduk, pilimiz tükenmişti döndün" vs. dedi. Karşılıklı iyi niyet olduğundan sıkıştırmalarımız oldu ve bunlar can sıkıcı karşılanmadı. Bilakis olumlu karşılandı.

Ek not: Volvo-TR bağımsız şirketlere bayileri ve servisleri denetletiyor. Bizler de hangi bayi ve servisten kimleri beğenmişsek hatırladığımız isimleri kendilerine bildirdik. Bundan memnun oldular. Sizler de beğendiğiniz ve beğenmediğiniz isimleri kendilerine iletebilirsiniz.

Gerçekten "o mesajları" dikkate aldığınız ve gereğini yaptığınız için çok teşekkürler :) Değerli "Highwaymouse" da, o güzel başlığının dışına çıkıp bize destek verdi! Ona da çok teşekkürler

• Bu arada tabiki Sabri Bey'e ve nezdinde Volvo'ya tesekkur etmeyi unuttum, gerek global gerek Turkiye yapılanması önem verip fikilerimizi dinlediler ama ben hala cihanair ve onboardx konusunda ısrarlıyım.
  • Rica ederim ne olacak o kadar seyden. Diğer konulara fazla katılımda bulunmamam o konuda pek bilgiye sahip olmamamdan kaynaklanır. Yoksa bildigim konularda yardımcı olmaya çalışmaktan mutlu oluyorum.

Volvo Türkiye'nin yapması gereken seyler aslında ilk defa bir volvo araç almak isteyen kisinin kafasında olan soru işaretlerini giderecek seyler olmalı. Nedir bunlar?

İkinci elde çok deger kaybediyormuş.

Parça fiyatları çok pahalıymiş.

Bakım masrafları çok agirmis.

Son sahibi olurmuşum.

Bizim sehirde servisi yok.

Devir dizel devri. Ama dizelde otomatik vites yokmuş.

Üzerine az daha ekleyip BMW, Mercedes hatta audi bile alsam çevremde çok daha fazla imajim olur.

Vs.

Bu tip korkuların bazısı gerceklere dayanmayabilir. Bu durumda o korkuları giderecek birseyler yapmak lazim. Vw modellerinden birini alanda bile bu tip düşüncelerin cogu olmuyor. Ornegin passat alacağım ama parça ve bakım fiyatları nasıldır? Veya servis sorunu yasar miyim diye bir soru soran hiç görmedim.

Kısacası insanlar volvo modellerini beğense de, bütçesi yetse de yukarıdaki gibi korkularını asamadiklarindan başka markalara yöneliyorlar.

• quote:

Bu arada tabiki Sabri Bey'e ve nezdinde Volvo'ya tesekkur etmeyi unuttum, gerek global gerek Turkiye yapılanması önem verip fikilerimizi dinlediler ama ben hala cihanair ve onboardx konusunda ısrarlıyım.

Aydoğan* isimli kullanıcıyı da ben ekleyeyim. Bu üçlü mümkünse bayinin önünden bile geçmesinler.
  • Şakanı öyle ince ince dantela gibi işlemişsin ki hocam, ben inandım şahsen. Yok arkadaşa siyah çıkmıştı da benim arabam zaten siyah dedi de ben de mecbur kaldım kırmızıyı ona verdim siyahı aldım da, çarşambaya kadar işlemler tamamlanacakmışta, şimdiden nereleri gezsem diye düşünüyorum da...

Büyük Bilge arkadaşımız toplantıya gitmeden lafınızı esirgemeyeceğinizi biliyoruz tarzında cesaretlendirici pmler atmıştı bize. Bu kapsamda toplantıdan bir anekdotu paylaşayım: Bir aşamada pazarlamadan sorumlu çalışan dışarı çıktı. Zaten toplantı yaklaşık dört saat sürdü. Sanırım yarımız o süre boyunca kısa süreli gir-çık yaptık. Pazarlamadan sorumlu çalışan dışarıda iken bizler de Volvo grubuna pazarlama politikaları üzerine saldırıyorduk. Derken sorumlu kişi döndü ve diğer bir çalışan "oh be nerdesin, tam senin departmanı savunmaya çalışıyorduk, pilimiz tükenmişti döndün" vs. dedi. Karşılıklı iyi niyet olduğundan sıkıştırmalarımız oldu ve bunlar can sıkıcı karşılanmadı. Bilakis olumlu karşılandı.

Ek not: Volvo-TR bağımsız şirketlere bayileri ve servisleri denetletiyor. Bizler de hangi bayi ve servisten kimleri beğenmişsek hatırladığımız isimleri kendilerine bildirdik. Bundan memnun oldular. Sizler de beğendiğiniz ve beğenmediğiniz isimleri kendilerine iletebilirsiniz.

Bu sahneyi çok net hatırlıyorum.Sanıyorum temsil görevini layıkıyla yaptığımızın kanıtıdır o sahne.

Üst politikaları belirlemek tabii ki Volvo TR insiyatifinde ama pazar araştırma şirketlerine binlerce dolar ödeyip edinebilecekleri bilgileri biz 3-4 saat içinde verdiğimizi düşünüyorum.Umuyorum ki fayda sağlar.

• HIGHWAYMOUSE'un yukarıda bahsettiği konularda toplantıdan edindiğim izlenimler şöyle:

Volvo-TR de ikinci elde ederi yok anlayışının ortak platformlar öncesi hiçbir araca benzemeyen, sanayide ustası olmayan Volvo döneminden kalma olduğunu, yine bunda yüksek hacimli, çok benzin tüketen tıurbo motorların katkısı olduğunu biliyor. Ancak dizellerin yaygın olduğu, parça sıkıntısı olmayan, servislerin, ustaların yaygın olduğu günümüzde aynı sorun ile karşı karşıya olduğumuzu düşünmüyorlar. S70'in ikinci el değeri ile 1.6d S40 ya da D2 S60 aynı değil ya da olmayacak.

İkinci olarak, Volvo ikinci el programını yeniden canlandırmayı düşünüyorlar. Orada sattıkları araçlara bir yıl garanti de verecekler. İkinci el almak isteyen kişinin kafası rahat olacak bu durumda.

Parça fiyatları konusunda da birçok parçanın fiyatını düşürmüşler. Hangi parça idi hatırlamıyorum ama örneğin birinin 180tl olan fiyatı 120'ye çekilmiş. Az ve kar marjı yüksek satım yerine çok satış ile sürümden kazanma fikrini ortaya attığımda zaten o yönde bir karar alınmış olduğunu öğrendik. Bununla birlikte, servislerin yaygınlığı-ucuz parça vs. konusunda yapacak çok fazla birşey ise yok. Zira Volvo bayii ve servisi açmak çok pahalı bir iş. Getirisi ise çok yok. Zaten araç satımından kazanç çok düşük, servisden de kazanamazsa bu iflas demektir. Ancak, Volvo-TR, ki kendi tecrübem de bu yönde, istisnai haller dışında Volvo servislerinin premium sınıftaki diğer markaların servislerinden daha pahalı olduğu görüşünde değil. Örneğin ellerinde Merc, Audi, BMW servislerinde hangi parça ve işin Volvo'ya göre ne kadar pahalı ya da ucuz olduğunun oranları vs. var.

Üzerine az ekleyip diğerini almak konusunda ise şöyle bir tartışma geçti: S80'i 55bin Avroya alabilecek olan müşteri benzer donanımlı E serisine 15-20 bin Avro daha fazla vermek zorunda. Veririm diyorsa yapacak birşey yok. Ben ise kimi Passat müşterilerinin S80'den haberdar bile olmadıklarını, biraz haberdar olurlar ve zorlanırlarsa rahatlıkla daha prestijli olan S80'i tercih edebileceklerini, zaten çoğu Passat müşterisi E alamadığı için Passat aldığını, aynı mantıkla S80 de alabileceklerini söyledim. Eğer bu kişi hele de İstanbul'da yaşıyorsa servis sorunu vs. de asla yok.

Volvo'nun Gebze'deki yedek parça stoğunun da çok sağlam olduğunu söylediler. Bunu ben de daha önce tecrübe etmiştim. Eskiden kalma parçası zor bulunur anlayışının artık efsane olduğu görüşündeler ki bu doğru.

Biz de bilinmeyen birçok doğrunun bilinir kılınması için bayileriniz bunların üzerine düşmeli; satış personeliniz "ama yedek parça" dendiğinde potansiyel müşterinin aklından böyle bir sorun olabileceği ihtimalini silmesi gerekir vs. dedik.

• Volvo TR, Hesheit'in bahsettiği değişimleri planlamış ve başlatmışsa (veya başlatacaklarsa), bunu hızlı bir biçimde alıcı kitleye duyurmak gerekiyor. Özellikle servis ücretlerinin daha yüksek olmayacağı konusunu ...

Görüşme notlarınızda, bütçe sıkıntısı engelinin en sık karşılaştığınız cevap olduğunu söylemiştiniz. Doğrudur, zira bütçe sıkıntısı çekmeyen şirket yok şu aralar. Madem öyle, eldeki bir iki sıkımlık barut da çok iyi değerlendirilmeli. Belki bütün sene boyunca küçük aksiyonlarda harcanacak bir reklam bütçesi, tek bir güçlü vuruş için bir seferde harcanabilir. Bunun da en iyi yolu TV ve GAZETE! O kadar başarılı ve akılda kalıcı reklamlar hazırlanıyor ki "yahu nasıl da düşünmüşler bunu" demekten alıkoyamıyorsunuz kendinizi.

Kısaca Volvo TR, tercih edilme nedeni olacak değişimleri (mesajları ya da her ne ise alıcılara iletilmek istenen) iyi bir reklam ajansının bomba gibi bir konseptiyle bir kerede sunmalı.

Hatırlayın, Audi bundan 10 küsur sene önce, bir"tesbih, bir "topuğuna basılmış ayakkabı", bir "altın künye" gösterip, "BUNLARI BU ARABAYI KULLANAN KİMSELERDE GÖREMEZSİNİZ" konseptiyle Mercedes'den kendini ayırarak premium markalar içinde daha farklı bir pozisyon edinmeyi başarmıştı (şu an Mercedes algısının böyle olmadığını da ekleyeyim de sevgili "iyi adam"ı üzmeyelim. İşte tam olarak en az bu kadar çarpıcı olmak gerekiyor (tek atımlık barut kaldıysa hele).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Büyük Bilge -- 5 Şubat 2012; 12:07:03 >

• quote:

ben hiç bir şey ögrenmek istemiyorumda şu markayı layıgıyla temsil etsinler tercih edenlerin farkı anlayabilecegi bir noktaya getirsinler birde onboardx ve cihanair e araba satmasınlar yeter.

Sevgili Tufan34,

Premium markaların hangileri olduğuna ilişkin güzel (fikirli) bir reklam filmi bu. Üçüncü anahtara dikkat!! Volvo satılmamasını istediğiniz insanların da seyretmesi dileğiyle, selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Büyük Bilge -- 5 Şubat 2012; 12:53:02 >

Orijinalden alıntı: Büyük Bilge

Volvo TR, Hesheit'in bahsettiği değişimleri planlamış ve başlatmışsa (veya başlatacaklarsa), bunu hızlı bir biçimde alıcı kitleye duyurmak gerekiyor. Özellikle servis ücretlerinin daha yüksek olmayacağı konusunu ...

Görüşme notlarınızda, bütçe sıkıntısı engelinin en sık karşılaştığınız cevap olduğunu söylemiştiniz. Doğrudur, zira bütçe sıkıntısı çekmeyen şirket yok şu aralar. Madem öyle, eldeki bir iki sıkımlık barut da çok iyi değerlendirilmeli. Belki bütün sene boyunca küçük aksiyonlarda harcanacak bir reklam bütçesi, tek bir güçlü vuruş için bir seferde harcanabilir. Bunun da en iyi yolu TV ve GAZETE! O kadar başarılı ve akılda kalıcı reklamlar hazırlanıyor ki "yahu nasıl da düşünmüşler bunu" demekten alıkoyamıyorsunuz kendinizi.

Kısaca Volvo TR, tercih edilme nedeni olacak değişimleri (mesajları ya da her ne ise alıcılara iletilmek istenen) iyi bir reklam ajansının bomba gibi bir konseptiyle bir kerede sunmalı.

Hatırlayın, Audi bundan 10 küsur sene önce, bir"tesbih, bir "topuğuna basılmış ayakkabı", bir "altın künye" gösterip, "BUNLARI BU ARABAYI KULLANAN KİMSELERDE GÖREMEZSİNİZ" konseptiyle Mercedes'den kendini ayırarak premium markalar içinde daha farklı bir pozisyon edinmeyi başarmıştı (şu an Mercedes algısının böyle olmadığını da ekleyeyim de sevgili "iyi adam"ı üzmeyelim. İşte tam olarak en az bu kadar çarpıcı olmak gerekiyor (tek atımlık barut kaldıysa hele).

İlahi Büyük Bilge sabah sabah güldürdünüz beni ;)Hala öyle müşterilerimiz var ;)
    Tespitlerinizde cok haklısınız.muhakkak seyredenler olmuştur Dacia duster reklamı mesela çok iyi bir örnek.
    Bilinç altına hitap eden alış algısına iyi etki eden örnek bir reklam.görsel olarak zengin değil ama mesajı cok iyi iletiyor.
    Benim bu ara favori reklamım ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

quote:

Orijinalden alıntı: Büyük Bilge

Volvo TR, Hesheit'in bahsettiği değişimleri planlamış ve başlatmışsa (veya başlatacaklarsa), bunu hızlı bir biçimde alıcı kitleye duyurmak gerekiyor. Özellikle servis ücretlerinin daha yüksek olmayacağı konusunu ...

İlahi Büyük Bilge sabah sabah güldürdünüz beni ;)Hala öyle müşterilerimiz var ;)
    Tespitlerinizde cok haklısınız.muhakkak seyredenler olmuştur Dacia duster reklamı mesela çok iyi bir örnek.
    Bilinç altına hitap eden alış algısına iyi etki eden örnek bir reklam.görsel olarak zengin değil ama mesajı cok iyi iletiyor.
    Benim bu ara favori reklamım ;)

Bence Volvo'nun yapacağı reklam çok basit

Drive + powershiftt yazıp arkadan da bir Volvo logosu çıkarsa millet bayilere koşar. 1.6 dizel otomatik olsun çamurdan olsun diye düşünen potansiyel otomobil müşterileri, Volvoyu yağmalar bence

• Diğer bir anekdot da şu: Ben Ajda Pekkanlı S60 tanıtımı meselesini açtım. Kırmızı renkte spor bir aracın muhtemel alıcı kitlesinin genç ve orta yaş altı kesim iken Ajda ile tanıtımın aracı yaşlı kesime hitap eder hale getirdiğini söyledim. Ajda'nın yaşdaşlarının V70 veya XC70 bindiğini söyledim. Hatta Hilal Cebeci ile tanıtım yapın fiyat patlar vs. dedim. Ajda konusunda bir miktar bilgi bizimle paylaştılar bir miktarını ise paylaşmak istemediler. Paylaşmak istemedikleri kısmı biz biraz anlar gibi olduk. Söyledikleri ise o tanıtım sırasında tüm salonun işini gücünü bırakarak Volvo standına geldiği ve sonrasında da görsel medyada ve internette konunun haberinin ciddi yer tuttuğu idi. Bizler bunun satışlara yansıyıp yansımadığını sorduk, onlar da pazar araştırması yapmadıkları için bilemediklerini söylediler. Bir ara, şarap gibi kadın, yıllar eskitemiyor, Volvo gibi muhabbeti de döndü :)

Tartışmalara karışan bir diğer bir konu da Volvo’nun Çinlilere satılması idi. Grup içinde bunun kötü bir durum olduğunu düşünen yok. Hatta, Ford’dan kurtulmuş olmanın sevincini gördüm çoğunda. Ford, bir Amerikan firması olarak, yakıt tüketiminin sorun olmadığı bir ülkenin firması sıfatıyla Volvo’nun elektrikli araç projelerine engel olduğu için piyasaya bu alanda geç girilmiş olması herkesi rahatsız etmiş. Geely ise Volvo’ya ciddi yatırım yapıyor. Onun da derdi elbette aynı: Volvo’nun patentlerine konmak. Ancak Volvo’ya bir saygısının olduğu da anlaşılıyor. Bunu Volvo için bağımsız şirket kurup, Volvo’nun yönetimini Volvo’ya bırakmalarından anlayabiliyoruz.

Ben kendilerini bayilerin Tüketiciyi Koruma Kanunu kapsamında süregiden arıza durumlarında araç değişim gerekirken müşteriyi neden uğraştırdıkları konusunda sıkıştırdım. Onlar da bayilerin burada kaybedecekleri birşey yok, araç değişiminde zararı Volvo çekecek, şartlar oluşmuşsa araç değişir, bayilerin diretmesine gerek yok dediler. Şartlar konusunda da Kanun’un ilgili hükümlerine hakim olduklarını gördük. İlk tercihlerinin elbette araç değişimi değil, sorunun giderimi olduğunu, sonuçta geri alınan araçları da tamir edip kullandıklarını söylediler. Bu ara, premium sınıfta araç değişimi konusunda müşteriye en olumlu yaklaşan firmanın da Volvo olduğunu öğrendik.

Bir diğer tartışma konumuz da S80’i 1.6d motor çeker mi konusu idi. Ofis olarak 1.6d motorlu bir S80’e doluşup aracı Dolmabahçe rampalarında test etmişler. Sorun olmadığını tespit edince piyasaya sürmüşler. Ayrıca 1.6d motorlu S80'de farklı bir şanzuman kullanıldığını söylediler ve bu farklı şanzumanın teknik detaylarını da verdiler ancak aklımda kalmadı. Biz de bunu satış danışmanlarınız da bilmeli diyerek eleştiri yönelttik.

Bana bir süreliğine müsade. Yoğun bir hafta beni bekliyor. Sürpriz Volvo haberleri ile yeniden aranızda olacağım.

• Volvo Türkiye bence piyasada dolaşan defolu araçlarını değiştirsin. İnsanlara İMALAT HATALI araçlarla dolaştırmasın. Bu araçlarda can ve mal güvenliğimiz olmadığını iyi bildikleri halde. Kılını kıpırdatmayan bir yönetim olduğu sürece Volvo Türkiyede ben bir gelişme göremiyorum. Araç sorunlu imalata hatalı olduğu halde Müşteriye SORUNLU gözle bakan sistemden hayır gelir mi ?? 5 seneden beri İMALAT HATALI olduğu belirlenmiş aracın halen değiştirilmemesi ve inadım inat diyerek kendini ağırdan satan Volvo Türkiye nasıl müşteri kazanmayı düşünüyor acaba ?? Çözüm üreteceklerini vaad ediyorlar ama çözümsüz kalıyorlar. Hatalı davranan onlar olmasına karşın müşteriye aramak ulaşmak yerine farklı yollar deneyip markaya öyle zarar veriyorlarki. Koskoca Volvo Türkiye, bir çok yerin çözüm noktası olmasına karşın inatla çözüm için hiç birşey yapmadıklarıdır. Güvenle binebilirsiniz dedikleri araçlarla sayısız kez yolda kalıp, araçta 2 parçanın 4 kez değişimi ve 10 dan fazla farklı sorunlar çıkartan bir aracı hala sorunsuz diye bindirebiliyorlar.

Sonuç olarak alındığı ilk günden beri sayısız sorun çıkartan aracın Volvo Türkiyeye bu aracı değiştirin dememize karşın 1.000 km iken bayinin efendim sizin aracınızın sorunu bilinmiyor aracı geri alamayız demesi ve çözümü bizden arıyan mı yoksa çözümü, çözümsüzlüğe sokan onlar mı ?? Koskoca Volvo Türkiye diyoruz ama gel gelelim DEFOLU Bir aracı hala müşterisine kullandırtan firmadan ne beklenebilirki. Varın bu yıllardır süren sorunu çözsünler. Çözümsüzlük bizde yoksa onlarda mı ?? Anca biz böyle sanal ortamda yapılan şikayetlerde arayıp ulaşıyorlar ama çözüm üretmiyorlar. Defolu araca binin diyorlar. Markaya kendileri zarar veriyor böyle yaparak.

• quote:

Orijinalden alıntı: zamazingo77

Volvo Türkiye bence piyasada dolaşan defolu araçlarını değiştirsin. İnsanlara İMALAT HATALI araçlarla dolaştırmasın. Bu araçlarda can ve mal güvenliğimiz olmadığını iyi bildikleri halde. Kılını kıpırdatmayan bir yönetim olduğu sürece Volvo Türkiyede ben bir gelişme göremiyorum. Araç sorunlu imalata hatalı olduğu halde Müşteriye SORUNLU gözle bakan sistemden hayır gelir mi ?? 5 seneden beri İMALAT HATALI olduğu belirlenmiş aracın halen değiştirilmemesi ve inadım inat diyerek kendini ağırdan satan Volvo Türkiye nasıl müşteri kazanmayı düşünüyor acaba ?? Çözüm üreteceklerini vaad ediyorlar ama çözümsüz kalıyorlar. Hatalı davranan onlar olmasına karşın müşteriye aramak ulaşmak yerine farklı yollar deneyip markaya öyle zarar veriyorlarki. Koskoca Volvo Türkiye, bir çok yerin çözüm noktası olmasına karşın inatla çözüm için hiç birşey yapmadıklarıdır. Güvenle binebilirsiniz dedikleri araçlarla sayısız kez yolda kalıp, araçta 2 parçanın 4 kez değişimi ve 10 dan fazla farklı sorunlar çıkartan bir aracı hala sorunsuz diye bindirebiliyorlar.

Sonuç olarak alındığı ilk günden beri sayısız sorun çıkartan aracın Volvo Türkiyeye bu aracı değiştirin dememize karşın 1.000 km iken bayinin efendim sizin aracınızın sorunu bilinmiyor aracı geri alamayız demesi ve çözümü bizden arıyan mı yoksa çözümü, çözümsüzlüğe sokan onlar mı ?? Koskoca Volvo Türkiye diyoruz ama gel gelelim DEFOLU Bir aracı hala müşterisine kullandırtan firmadan ne beklenebilirki. Varın bu yıllardır süren sorunu çözsünler. Çözümsüzlük bizde yoksa onlarda mı ?? Anca biz böyle sanal ortamda yapılan şikayetlerde arayıp ulaşıyorlar ama çözüm üretmiyorlar. Defolu araca binin diyorlar. Markaya kendileri zarar veriyor böyle yaparak.

Bu mesajların biraz daha üzerinde (yukarılarda bir yerde), Volvo Türkiye SSH direktörü Sabri Bey, tüm forumu okuyanların kendisine kolayca ulaşabilmesi için cep telefonu numarasını yazdı. Kendisini aradınız mı?

• Kendisi konuyu biliyor zaten en son yazışmamızda " Dediğimzi gibi, yakın zamanda sizlerle yüzyüze görüşmek ve varsa bir çözüm yolu üretmek isteriz.
    Saygılarımla, " ve " şeriatın kestiği parmak acımaz " dedi ama bu mesajlaşmadan önce benim Volvo Türkiye Facebook sayasına araba konusunda şikayetlerimizi yazmamdan sonra oldu. Bu zamana kadar onlardan bize hiç bir şekilde ulaşılmadı. Ne zaman internet ortamında şikayetleri dile getirsek çözüm üretmek isteyen kesimin araç sahibine ulaşıp çağırmaı gerekmez mi ??? Onların araması gerekirken neden biz arayalaım ??? Çözüm önerileri sunmaları gerekirken araç sahibini aramamaları ??? Çözüm retmek için bizden adım atmaları yerine neden kendileri bir adım atmamaları. Sorun burda zaten onların sadece Cep Numarası vererek biz çözüm üreten taraf gibi gözüküp aslında çözüm sadece numara vermekle olmuyor. Defolu ve imalat hatalı bir aracın değişimiyle oluyor. Firmaya kendileri zarar veriyor. Torben Eckart bey bu konuda bilgisi olsa belki bu kadar sıkıntı çekmezdik.

• Sorun nedir?
  • Sorun 2006 yılında sıfır alınan bir aracın 3 kez volan, 4 kez marş motoru değişimi ve bunlar dahilinde sayısız sıkıntı. Yazmaktan bıktım, çözümlerin sadece işi yokuşa sürerek hiç birşey yapmayan sistemin sadece görünürde çözüm üretme çabası ama araç değişimi konusunda hiç bir yetkisi olmaması. Sanırım şundan korkuları var 2006 model 1.6D bütün araçların sorun olması ve emsal olması o araçlara ve bile bile lades deyip defolu ve imalat hatalı bir aracı inatla bize kullandırtmak zorunda olmaları. Zorunda çünkü aracın defolu olduğunu onlarda çok iyi biliyorlar ama marka araçlarına sahip çıkmayıp saysısız kez sorun çıkartan bir aracı değiştirmemeleri. Ailecek bıktık bu Volvonun tutumundan çünkü müşteri odaklı olan sistemin bizi yıllardır memnun edememeleri. Bunun nedeni bu defolu araca geri almamaları. Bu araç bu kadar sorun çıkartıyor ama şimdi bunda müşteri sorunluya yoruyorlar araçlarını görmüyorlar.

Facebookta Volvo Türkiye başlığında deli gibi savunanlar siz kişilerden ve firmadan memnun değilsiniz demişti. Lakin körü körü savunduğu firma sanki kendi başlarına aynı sorun geldide aracı değiştirlerde bizimkini değiştirmediler gibi yorumlarda bulundu.

Volvo Türkiyenin 2006 yılından bu yana sorunlu, defolu ve imalat hatalı olduğu bilnen bir aracı bile bile hiç birşey yapmadan araç sahiplerine kullandırtması CANA ve MALA KAST değilmidir.

Merkez ofis olmalarına Türkiyeden belli noktalar yönetmelerine karşın çok acırıdırki bir defolu aracı değiştirecek yetkileri bile olmaması çok acıdır. O araçla başımıza gelecek kaza beladan Volvo Türkiye sorumludur. Ama gerçekten değer verilseydik bu araç 40 sefer değişmişti. Volvo Türkiye işi yokuşa sürebildiği kadar sürüyor. Zorlaştırdıkça zorlaştırıyor kılını bile kıpırdatmıyor.

Biz bu arabayı satsak kurtulduk diye sevinecekler emin olun. Bu kadar ucuzmdur bizim gibi defolu araca kullandırmak zorunda insanlar. Bu kadar ucuz mu bizim hayatımız...

• Sn.Hesheit hocam,Gebze'de ki bahsettiğiniz yer nerede acaba,işyerim Çayırova'da soruşturmama rağmen Gebze'de Volvo yedek parça ile ilgili bir yer olmadığı söylendi.Ayrıca bu parça fiyatları ile ilgili konu için cevapların çok doyurucu olmadığı kanaatindeyim,forum da daha önce belirttiğim gibi 2001 model S40 T4 kullanıcısıyım,far takımının fiyatı malum hadi ona eyvallah da aracımın sadece sol aynası için aldğım 800tl. iki ayna değil yani sadece biri için ikisi 1600tl.,ön far silecek motoru teki için verilen fiyat 750tl.,motor su kabı 150tl.,ön tampon 1200tl.,ayrıca 2000 model S80 T5 için sis farı takımı için de 480tl.,zaman içinde ihtiyaç duyduğum parçalar ve fiyatları bunlardı,aracımı seviyorum ve zevkle kullanıyorum,yan sanayi hiç bir üründe kullanmak istemiyorum ve orj. parça fiyatları da böyle,yorumu bu mesajı okuyan herkese bırakıyorum...
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.