Şimdi Ara

VOLVO HABERLERİ (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.340
Cevap
7
Favori
75.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Mesaji t4 motorlu 3 renk s60 seklinde okurken 2:28 de bir anda s60'lar usb sticklere donustu ne oldugunu anlayamadim.

Orijinalden alıntı: ohbenezor

Mesaji t4 motorlu 3 renk s60 seklinde okurken 2:28 de bir anda s60'lar usb sticklere donustu ne oldugunu anlayamadim.

Arabalar balkabağından yapılmış, 2:28'de memory sticke dönüşüyorlarmış
  • Hem sizlere ve Volvo Türkiye'ye ayırdığınız değerli vaktiniz için teşekkürler. Görünen o ki Volvo Tr müşterilerinden gelen geri dönüşlere gerçekten önem veriyor. Yazılanlardan, birşeyleri değiştirme veya iyileştirme konusunda somut somut adımlar atılacağını hissettim. Umarım Volvo için en iyisi olur.

Öncelikle bende Sn. Hesheit ve Sn. Tolbert ile tanışma fırsatı yakaldığıma çok memnun oldum.

Sabri Bey'in yapmış olduğu organizasyon gerçekten işine ve bizlere önem verdiğinin bir göstergesiydi.

Volvo TR genç ve dinamik bir kadro oluşturma yoluna gitmiş ve bazı bayilerden tanıdığımız satış sorumlularının orada farklı görevlere getirildiğini gördük. Örn, Taşdelen otokoç satış sorumlusu Serdar Bey, Altunizade Volcar ikinci el sorumlusu Volvo TR kadrosuna katılmışlardır.

Önce Sn. Hesheit'in aklına gelmeyen bir kaç yeniliği ve durumu paylaşmak istiyorum.

Volvo web sitesi yenileniyor ve artık araçlar için seçtiğimiz ekstra donanımların fiyatını görebileceğiz.

Benim bayilere kiosklar koyarak orada müşterilerin bir dokunmatik ekran ile kendi araçlarını oluşturabilme fikrimi daha önceden düşünmüşler ve hayata geçirmek üzerelermiş. Bu sayede bayide kendi kendimize teklif hazırlama şansımız olacak.

Bu yıl 4600 civarı araç satan Volvo TR nin önümzdeki hedefi 6000 ve daha sonra 10bin' e ulaşmak olduğunu Sabri Bey'den duyduk.

Bayilerle olan sıkıntıları dile getirdik ancak benim buırada gözlemlediğim, Volvo TR bayiler üzerinde tam hakimiyet kuramıyor. Bunda onlara muhtaç olmaları ve satış adetlerini çok yüksek olamaması etken. Ancak Volvo'nun ürün gamı gayet başarılı ve kendine daha fazla güvenmeli.

Bütçe meselesine ise tam olarak hak veremiyorum, kaynakları daha doğru kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Yaşana durumların ve ihtiyaçların Volvo global ile paylaşılması oradan talepte bulunulması bence şart. Benim kanaatimce Volvo TR'de 15000 civarı araç satma potansiyeline sahip. Ayrıca kar marjlarının da biraz fazla yüksek tutulduğu kanaatindeyim. Özellikle nitelikli personel Volvo Tr için çok önemli 5 kişilik bir takviyenin bile çok faydalı olacağı kanısındayım.

Bu arada bende daha önceden biraz döküman hazırlamıştım onları Sabri Bey'e verdim.

Çıkarken bayilerle yapacakları toplantıya bizi de çağırabilceklerini söylediler.

Ben Sabri Bey ve diğer Volvo TR çalışanlarına kendi adıma çok teşekkür ediyorum, durumun farkında olmaları çok güzel azimleriyle de başarılı olacaklarına da inanıyorum.

• Eski mesajlarınızı sakladım, boşuna değiştirmeyin

Öncelikle S60 T4'ler,oda ortasında ren geyikleri,İsveç seyahatleri işin şakası tabiikide.2.28'de sevgili hesheitin düzelttiği gibi usb stick,şapka,not defteri,rozet hediye edildi.

Hesheit,toledox ve ben saat 13:30 gibi toplantı salonuna geçtik.Bende açıkcası gitmeden önce işin Sabri beyle ufak bir toplantı gibi geçeceğini düşünürken karşımızda ciddi şekilde hazırlanmış bir ekip vardı.

İzlenimlerimi ve merak ettiklerinizi şöyle aktarayım;

Satış ve servisler konusunda şikayetlerimizi uzun uzun konuştuk.O kadar fazla eğitim veriliyormuş ki artık elemanlar isyan noktasına gelmişler.Ancak tüm bu eğitimlere rağmen bizler gerekli donanımlı elemanları karşımızda göremediğimizi(hem satış hem servis açısından) belirttik.Yedek parçaların pahalılığı konusunda kendilerinin temel olarak rakip gördüğü BMW-AUDI-MERCEDES üçlüsüyle aralarında fiyat farkları olmadığını söylediler.Örneğin S40'ta kullanılan çoğu parçanın Focus'takiyle aynı olduğu ile ilgili bir yanılgının olduğundan dolayısıyla fiyatlarında Ford ile aynı seviyede olamayacağından bahsettiler.Yeni bir servis konsepti geliştirdiklerini sevgili tufan34 arkadaşımızında belirttiği "volvo sahibi olmanın ayrıcalığını"(bu cümleyi bizzat tufan arkadaşımızın söylediğini belirterek zikrettim) fazlasıyla yaşatacak bir konsept olacağını belirttiler.Ayrıca Volvo 2.el programı diye bir faaliyetleri olacağını ve özellikle Volvo'nun 2.el piyasasındaki kötü şöhretine karşı fayda sağlayabilecek bazı uygulamalar olacağını(aracı satın alan 2. kişiye extra garanti verilmesi gibi)söylediler

Web sitesinin içerik olarak yetersizliğinden basettik.Örneğin araç oluşturucusunda insanların kendi aracını yaratırken fiyatları görememesi konusu olnlarında gündemindeymişki yakın zamanda araç oluşturucuda yarattığımız aracın fiyatlarını görebilecekmişiz.media.volvocars.com adlı sitenin Türkiye kısmının yeteri hızda güncellenmediği bununda Volvo fanları arasında firmada ne olup bittiği konusunda haber almak sıkıntı yarattığından bahsettik.PR şirketiyle olan anlaşma iptal edilmiş.Yeni bir firma ile çalışmaya başlayacaklarından dolayı sitenin gerektiği gibi güncellenemediğinden bahsettiler.

Pazarlama faaliyetleri konusunda ben ikna olamadım.Forumda konuşulan bazı şeyleri aktardığımızda ya prosedür olarak bir engel çıktı yada bütçenin yetersizliğinden yakınıldı.Örneğin,popüler dizilerde başrol oyuncularına araç tahsis etme konusunu açtığımızda "o karakter alkollü araç kullanıyormu,küçük çocuk önde oturuyormu" gibi şeylere müdahale edemediklerini ve bu hassasiyetlerden dolayı araç tahis etmekte pek ısrarcı olmadıklarından bahsediyorlar.Volvo Amerika ekibinden pazarlama konusunda "aşmış" birinin İsveç merkeze alındığını ve pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı olduğunu onun pazarlama faaliyetlerini yeniden yapılandırdığını ve bu konuda orta vadede çok ciddi değişimler görüleceğinden bahsettiler.

Otokoç konusunda ısrarcılıklarınıda şöyle açıklıyorlar;Volvo bayiisi ve servisi açmanın kriterleri oldukça yüksek.Bayii açan kişi ilk 3 sene boyunca kar edemeyecek olmayı gözönünde bulundurması gerektiğinden bu işe fazla kişi talip olmuyor.Sanıyorum aralarında mecburiyete dayalı bir ilişki var.Volvo yayılmak istiyor.Bu işe birtek Otokoç talip oluyor.

Volvo V40 üzerine biraz konuştuk.Ne zaman geleceği ve fiyatı konusunda net bilgiler olmasada fiyatlandırma politikası A3 ve BMW 1 serisi ile paralel olacakmış.Bu araçta ilk defa ölçeklenebilir platform mimarisi kullanılacak(Yani uzun yıllar sonra Volvonun bağımsız platformu) ve Volvo'nun yeni motorları entegre edilecek.Hemen akabinindede V40 XC adıyla başka bir model sunulacakmış.

S80'e 1.6 dizel ve 1.6 Turbolu motorlardan sözü açtık.Bu motoru piyasaya sunarken getirelim veya getirmeyelim diye yönetimdede fikir ayrılıkları olmuş.S80'e 1.6 motor gelmeden önceki satışlarla, geldikten sonraki satışlar arasında rakdikal bir fark olmadığını belirttiler.Bende acaba 1.6 motor koyup Passat müşterisini S80'e çekince BMW-Mercedes müşterisini S80'nden uzaklaştırdığınız için olabilir mi? diye bir soru sordum ama tatmin edici bir yanıt alamadım.Sabri bey bunun irdelenmesi gerektiğini belirtip not tutturdu.

Genel olarak konuştuklarımız böyle.Sizlerin sorularınızı bize aktarın bizde yöneticilerin aktardıklarını ilk ağızdan sizlere aktaralım.Benim aklıma ilk etapta gelen ve not tuttuklarım bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: hesheit

Eski mesajlarınızı sakladım, boşuna değiştirmeyin

Yahu Sn Hesheit, saklanmasi gereken tek eski mesaj sizinki, bizimkiler sadece tebrik mesajlari idi.

Sn Tolbert benim goruslerimdende bahsettigniz icin size, zaman ayirdigniz icinde hepinize ayri ayri tesekkurler.

Tekrar hepinizin eline sağlık... Bence gerçekten ciddi bir işi başardık! Dönem dönem (daha önce çalıştığım şirketlerde mesela), birbirini çok iyi tanıyan mesai arkadaşlarımızla/dostlarımızla bile böylesine birlik olup, böylesine organize olup ve bu kadar kısa bir sürede buna benzer bir işi bitirememiştik... Oysa düne kadar hiçbirimiz diğerini tanımıyordu. Demek ki bu forumlarda yazan pekçok arkadaşımız ve Volvo TR haklıymış! Volvo kullanıcı profili diğerlerinden biraz daha farklı. Daha fazla sağduyulu, kendine dayatılanı değil istediğini alan ve daha az ego sahibiymiş. Evet, bunlar da işin diğer tarafını gösteriyor gerçekten.

Sn. Hesheit, Tolbert ve Toledox, sizler de çok değerli zamanınızdan bir bölümünü bu görüşmede grubumuzu temsil etmek üzere harcadınız, tekrar çok teşekkürler.

Bazı iyileştirmeler yapılacağı yönünde bildirimleri var Volvo TR'nin. Elbette takipteyiz . Ayrıca aklımıza gelen ve bu güzel markanın işine yarayabileceğini düşündüğümüz fikirleri doğrudan iletebileceğimiz bir tanıdığımız var artık (Sabri Bey :). Herkese selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: hesheit

Eski mesajlarınızı sakladım, boşuna değiştirmeyin

Bu arada, fantastik roman yazmayı düşünüyorsanız bence düşünmeden hemen yazmaya başlayın, inanın yok satar kitaplarınız.
  • Biraz önce konunun kendi başlığında paylaştığım bir bilgiyi burada da paylaşayım dedim. 1.6D+powershift nisan veya mayıs başı gibi, 85-88 bin TL aralığında bir fiyatla bekleniyormuş. Çokça da sipariş toplamışlar (genelde S60 I kullanıcılarından gelmiş siparişler).
    Otomotiv sektörü eskisi yada sanıldığı kadar karlı bir sektör olmaktan çoktan çıktı.Bayilik standartları çok ağır kalifiye elaman bulmak çalıştırmak çok zor bundan dolayı şahıs bazında bayilik alıp bu sorumluluğu üstlenmeyi kolay kolay kimse kabul etmiyor.Parası olanda ''param bankada faizde yatın daha karlı hemde risksiz''diye düşünüyor.Bu bağlamda Volvo Turkiyenin ne yazıkki yapabileceği birşey yok.Bu global bazda ele alınıp çözülecek bir sorun olarak kalıyor.
    İstanbulda ki bayi ortalamasına gelirsek bence bu dengesiz bir dağılım.
    Eğer Volvo müşteri premium müşteri grubundaysa ve siz İstanbulda 7 bayi açıp Anadoludaki Volvo sahibi yetkili servise girip Kamyonlarla yan yana bakıma giriyorsa bir sıkıntı var derim ben.
    Neyse umarım herşeyin hayırlısı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Büyük Bilge

Biraz önce konunun kendi başlığında paylaştığım bir bilgiyi burada da paylaşayım dedim. 1.6D+powershift nisan veya mayıs başı gibi, 85-88 bin TL aralığında bir fiyatla bekleniyormuş. Çokça da sipariş toplamışlar (genelde S60 I kullanıcılarından gelmiş siparişler).

Advance paket için orta doluluğa 106 bin dendi bana telefonda ama içeriğini açıkçası sormadım
  • Vakit ayırıp görüşmeye giden arkadaşlarımıza çok teşekkürler. İstanbul'da yaşıyor olsaydım ben de gönüllü olmak isterdim doğrusu. Bu forum üyelerinin çok takdire şayan bir iş yaptığını düşünüyorum. Resmen bir sivil toplum örgütü kıvamındayız.
    Arkadaşlarımızın yazdıklarından öğrendiğimiz kadarıyla, bu oluşumu ciddiye alıp gerçek bir profesyonellik gösteren Sabri Bey ve diğer Volvo TR çalışanlarına da teşekkürler.
    Bu arada, geçenlerde ilk defa adresime Volvo LIV dergisi geldi. (Belki de sizlere gönderiliyordur, ben ilk defa aldım) Bu da acaba yenilenen bakış açısıyla mı ilgili?

Orijinalden alıntı: toledox

quote:

Orijinalden alıntı: Büyük Bilge

Biraz önce konunun kendi başlığında paylaştığım bir bilgiyi burada da paylaşayım dedim. 1.6D+powershift nisan veya mayıs başı gibi, 85-88 bin TL aralığında bir fiyatla bekleniyormuş. Çokça da sipariş toplamışlar (genelde S60 I kullanıcılarından gelmiş siparişler).

Advance paket için orta doluluğa 106 bin dendi bana telefonda ama içeriğini açıkçası sormadım

Eksik yazmışım, başlangıç fiyatlarının böyle olduğunu öğrendim. Şuan T4 powershift 88400 TL görünüyor fiyat listesinde. Belki lansman fiyatı olarak düşünüp bu seviyeden pazara sokacaklar dizel+powershifti?

• LIV dergisi maalesef artık basılmayacak. Volvo Merkez derginin elektronik dağıtımı yönünde karar almış. Hemen hemen her sektörde bu tarz yayınların dağıtımının elektronik ortama kaydığını biliyordum. Ancak bu karara elbette karşıyım. Elektronik format ekranda kalır. Basılı olan ise yaşam alanınıza girer.

V40'ın lansman fiyatları için Volvo-TR şu sıralar ciddi bir pazarlık içinde. Bu segmentte bir araç düşünenlerin lansman fiyatını kaçırmamalarını şimdiden tavsiye edeyim. Aksi halde kur düşmezse bir daha o fiyata o aracı almak mümkün değil. Yakın zamanlı örnek için bkz. S60 lansman fiyatları ve bugünkü fiyatlar.
  • Büyük Bilge arkadaşımız toplantıya gitmeden lafınızı esirgemeyeceğinizi biliyoruz tarzında cesaretlendirici pmler atmıştı bize. Bu kapsamda toplantıdan bir anekdotu paylaşayım: Bir aşamada pazarlamadan sorumlu çalışan dışarı çıktı. Zaten toplantı yaklaşık dört saat sürdü. Sanırım yarımız o süre boyunca kısa süreli gir-çık yaptık. Pazarlamadan sorumlu çalışan dışarıda iken bizler de Volvo grubuna pazarlama politikaları üzerine saldırıyorduk. Derken sorumlu kişi döndü ve diğer bir çalışan "oh be nerdesin, tam senin departmanı savunmaya çalışıyorduk, pilimiz tükenmişti döndün" vs. dedi. Karşılıklı iyi niyet olduğundan sıkıştırmalarımız oldu ve bunlar can sıkıcı karşılanmadı. Bilakis olumlu karşılandı.

Ek not: Volvo-TR bağımsız şirketlere bayileri ve servisleri denetletiyor. Bizler de hangi bayi ve servisten kimleri beğenmişsek hatırladığımız isimleri kendilerine bildirdik. Bundan memnun oldular. Sizler de beğendiğiniz ve beğenmediğiniz isimleri kendilerine iletebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

Arkadaşlarımıza emeklerınden dolayı kendi adıma teşekkür ederim.
    Toplantıda Global gerçeklerin ta kendisi çıkmış anladığım kadarıyla.Reklam,Org.Pazarlama faliyetlerini kenara bırakırsak SSH konusunda hayli mesafe katedilmesi gerekiyor anlaşılan.
    Otomotiv sektörü eskisi yada sanıldığı kadar karlı bir sektör olmaktan çoktan çıktı.Bayilik standartları çok ağır kalifiye elaman bulmak çalıştırmak çok zor bundan dolayı şahıs bazında bayilik alıp bu sorumluluğu üstlenmeyi kolay kolay kimse kabul etmiyor.Parası olanda ''param bankada faizde yatın daha karlı hemde risksiz''diye düşünüyor.Bu bağlamda Volvo Turkiyenin ne yazıkki yapabileceği birşey yok.Bu global bazda ele alınıp çözülecek bir sorun olarak kalıyor.
    Eğer Volvo müşteri premium müşteri grubundaysa ve siz İstanbulda 7 bayi açıp Anadoludaki Volvo sahibi yetkili servise girip Kamyonlarla yan yana bakıma giriyorsa bir sıkıntı var derim ben.

küçük bir hatırlatma, kamyon servisi ile birlikte hizmet veren herhangi bir Volvo Yetkili servisi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ssozen11

quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

Arkadaşlarımıza emeklerınden dolayı kendi adıma teşekkür ederim.
    Toplantıda Global gerçeklerin ta kendisi çıkmış anladığım kadarıyla.Reklam,Org.Pazarlama faliyetlerini kenara bırakırsak SSH konusunda hayli mesafe katedilmesi gerekiyor anlaşılan.

küçük bir hatırlatma, kamyon servisi ile birlikte hizmet veren herhangi bir Volvo Yetkili servisi yok.

Pm attım sn. ssozen11

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.