Şimdi Ara

VOLVO HABERLERİ (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.340
Cevap
7
Favori
75.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imagoodman

    C-D sınıfı satışları neden yok?

     VOLVO HABERLERİ
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: toledox

    quote:

    Orijinalden alıntı: tolbert

     VOLVO HABERLERİ


    Bu Volvo'nun Türkiye'de pazarlamadan sorumlu departmanını olduğu gibi tasfiye etmek lazım.

    Kasım ayındada önceki ay verilerine sadık kalarak tamı tamına 18 adet S80 satabilmişler.XC90 falan zaten satmasını beklemiyoruz.S80'e hem rezillik yapıp 1.6 motor koy hem 18 adet araç sat.Bu insanlar hangi liyakat esaslarına göre bu görevlere atanmışlar anlaşılır gibi değil.Rakiplerinden daha ucuza araba satıp daha az sayıda satış rakamı yakalayan ekip dünyanın heryerinde işten kovulur.

    Ben forumdan bir kaç bu işe gönül vermiş kişiyle Volvo TR'nin kapısını çalma fikrindeyim

    Ben Volvo'nun kapısını çalmaya gidecek ekipte olmak isterim, ama Volvo Türkiye'ye değil! Bence doğrudan İsveç'e anlatabilmek çözüm olabilir. Ülkemizde pekçok yabancı menşeili şirket ahbap-çavuş ilişkileri ile yönetiliyor "yala beni, koruyayım seni" şeklinde. Dolayısıyla bu insanlara gidip, hatalı davrandıklarını anlatmaya çalışmak bence birşeyleri değiştirmez. Ama İsveç'e yazılacak (çok imzalı) bir e-posta veya posta, dikkatleri buraya çekebilir. Böylece biz de bu markanın müşterileri olarak bu marka için bir şeyler yapmış oluruz. Ben hazırım :)
    _____________________________
    Lütfen atık pilleri çöpe atmayalım! Atık pil toplama noktalarına götürelim (marketlere, eczanelere, okullara, hastanelere, muhtarlıklara, belediyelere vs)...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Büyük Bilge

    quote:

    Orijinalden alıntı: toledox

    quote:

    Orijinalden alıntı: tolbert

     VOLVO HABERLERİ


    Bu Volvo'nun Türkiye'de pazarlamadan sorumlu departmanını olduğu gibi tasfiye etmek lazım.

    Kasım ayındada önceki ay verilerine sadık kalarak tamı tamına 18 adet S80 satabilmişler.XC90 falan zaten satmasını beklemiyoruz.S80'e hem rezillik yapıp 1.6 motor koy hem 18 adet araç sat.Bu insanlar hangi liyakat esaslarına göre bu görevlere atanmışlar anlaşılır gibi değil.Rakiplerinden daha ucuza araba satıp daha az sayıda satış rakamı yakalayan ekip dünyanın heryerinde işten kovulur.

    Ben forumdan bir kaç bu işe gönül vermiş kişiyle Volvo TR'nin kapısını çalma fikrindeyim

    Ben Volvo'nun kapısını çalmaya gidecek ekipte olmak isterim, ama Volvo Türkiye'ye değil! Bence doğrudan İsveç'e anlatabilmek çözüm olabilir. Ülkemizde pekçok yabancı menşeili şirket ahbap-çavuş ilişkileri ile yönetiliyor "yala beni, koruyayım seni" şeklinde. Dolayısıyla bu insanlara gidip, hatalı davrandıklarını anlatmaya çalışmak bence birşeyleri değiştirmez. Ama İsveç'e yazılacak (çok imzalı) bir e-posta veya posta, dikkatleri buraya çekebilir. Böylece biz de bu markanın müşterileri olarak bu marka için bir şeyler yapmış oluruz. Ben hazırım :)

    İki kişi olduk.
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolbert

    quote:

    Orijinalden alıntı: 19can84

    ilk olarak 1.6 motor koymak niye rezillik oluyor anlamış değilim, mercedes e200 ve e250 cgi 1.8 motor, aradaki 200 cc mi rezilliği yok ediyor?

    2. olarak s60 80 bin, s80 100 bin iken kimse gidip s80 almaz. Aralarında atla deve fark yok ve s60 daha güncel.

    3. s80 100 bin'e satılırken hiç reklam yapılmıyor, ne zaman ki stok birikiyor 100 binden 80 bin'e düşürdük diye sayfa sayfa reklam yapmaya başlıyorlar.

    Hem 100'binden alanları küstürüyorlar, hem arabanın imajını düşürüyorlar. Kampanya dahilinde eritmeyi hedeflediğin stok hepi topu 100-150 tane, hazırla değişim zamanı gelmiş eski s60-s80 müşterilerden bir liste teker teker ara, hem müşteriyi kazan hem markanı koru.

    Bir reklam bütçesi bundan daha kötü kullanılamaz herhalde.

    19can84

    Rezillikten kastım şudur;

    Volvo bulunmayı istediği marka sınıfının yazılı olmayan kurallarına göre hareket etmiyor.E sınıfı araç orta-üst segment yani artık lüksün tam manasıyla başlangıcı olan bir segment.Bugün S80 fiyatı 105 bin lira 2011 kampanyasıyla birlikte.Renault Lattitude veya Passat ın bile 100 binleri geçtiği yerde S80'ni bu fiyata satıyorsun ve 18 adet satabiliyorsun.Lüks otomobil üreticisiyim diyosun ama E sınıfında 1.6 dizel Focus motoru kullanıyorsun.Buna aferin Volvo dememizi gerektiren bişey varmıdır?
    Hep söylediğim şey şu;Volvo eğer çevrecilik peşindeyse elektrikli arabalara yoğunlaşsaydı.Bu yaptıkları hatayı örtbas etmenin yoludur bence.S80 satmak için 1.6 dizel veya 1.6 turbo benzinli motor koyup çevreciyiz numaraları komik geliyor.S80'ni düşük vergi dilimine sokup araba satmaya çalışmak rezilliktir.Malına güvenmemektir.E serisi veya 5 serisi üst vergi diliminden satılmasına rağmen satışlar ortada.Demek ki yapılması gereken Focus motoru koymaktan daha önemli ve elzem şeyler var.

    Forumlarda açılan başlıklara ve yorumlara ben dikkat ederim.Doğrudur veya yanlıştır ama herbiri tüketici algısını yansıtan yorumlardır.Forumda C180 mi S80'mi veya Passat mı S80'mi gibi konular açılıp birde üstüne S80 aleyhine tercihte bulunanlar varsa eğer bu Volvo için çok ciddi bir sorundur.Sen rekabet ettiğin segmentte zaten tercih edilmeyen bir modelken(belkide kendini anlatamayan)birde orta sınıf markaların D segmenti araçlarıyla kıyaslanıyorsun.1.6 motor koyup imajı böyle düşürürsen olacağı buydu zaten.

    E segmenti Türkiye'de bu kadar ucuza satılınca kıymeti anlaşılmıyor.Bu sınıfta araba almak isteyen prestije,farklılığa bakıyor.S80'i Passat fiyatına satıpta E-5-A6 müşterisini elde edemezsin.S80 1.6 motor koymadan önce daha çok satıyordu.O zaman ki müşteri kitlesi daha genişti.Şimdi Passat'ın-Insignianın üstüne 3-5 bin Tl daha koyabilen kişilerin hedefinde.Sonuç Ekim+Kasım toplam 36 adet araç satımı.Birde Volvo Türkiye'ye 15-20 tane ülke bağlamışlar Irak-Gürcistan ve Orta Asya ülkelerini falan.Bu adamlar daha Türkiye'yi yönetemiyorken birde 15-20 ülke daha yönetiyorlar(!).

    Geri kalan yorumlarınıza katılıyorum.Marka imajını yönetmek gibi birşeyden haberleri yok.BMW ve Mercedes bayiilerindeki profesyonellik Volvo'da yok maalesef.Hele Otokoç gibi rezil bir firmaya bile bayilik verip profesyonellik beklemek anlaşılan başka bahara kaldı.

    Sayın tolbert

    Fikirlerinize saygı duyuyorum ve yorumlarınızı takip ediyorum.

    Ancak bende S80 ile 1.6 litrelik dizel ve benzinli motorların sunulabilmesini çok önemli buluyorum.

    1-Tüketici için daha fazla seçenek sunulması önemlidir.
    2-Lattitude ve Passat'ın 100bini geçen versiyonları satış diliminin çok az bir bölümünü oluşturmaktadır. Geneli 1.6 litrenin altıdır.
    3-Elektirkli araçlara geçişin keskin bir şekilde olamayacağı aşikardır. Bu sebeple içten yanmalı motorlarda verim artışları ve hibrid teknolojisi bu sürecin olmazsa olmazıdır.
    4- T4 motorun kesinlik çoğu kişiyi performans açısından S80 de bile tatmin edebileceğini düşünüyorum.
    5- Drive ise ekonomikliği performansa ve konfora değişenlerin tercihi olacaktır. Aynı seçeneği Mercedes E veya BMW sunsa talep patlaması olacağı kanısındayım. İmaj kaybı olduğuna katılamıyorum.
    6- Bir önceki nesil C serisi yüksek satış rakamlarına ulaşamamışken güncel kasa 1.6 litre ile bu başarıları yakalmıştır. E serisindede 1.6 komp bir seçenek olsa ve bu aracın 60- 65 bin euro civarında bir satış rakamı olsa neler olurdu sizce?

    Sonuç olarak büyük motor hacimleriyle kendi sınıfındaki müşterilere hitap eden S80 daha düşük hacme sahip motorlarla alt segmentlerden de müşteri çalabilecektir.

    Tabi en büyük sıkıntı Volvo TR nin politikaları ve başarısızlığıdır.
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hesheit

    Listeden çıkardıklarım:

    Lüks SUV'da Land Rover anlaşılan tek geçiliyor.
    Kompakt SUV satışları çok yüksekmiş.
    Porsche Panamera nasıl F sınıfı tam anlayamadım. Fiyata göre mi sınıflandırmışlar.
    E serisinin 2011 satışının 5 serisinin gerisinde kalmasına şaşırdım. Ben sanki daha daha çok E serisi görüyorum etrafta.
    S80'e gelince; Türkiye'de X5'den fazla satmasını ben başarı olarak gördüm nedense Jaguar XF daha fazla satıyorsa, Türkiye ekseninde bu sınıfta para sorun değil demek ki; bu yeni Universe'e ekmek var demek. Volvo-Türkiye'yi devralmak ise fena fikir değil.

    Bence Evoque yi Bu şekilde konumlandırmak çok mantıklı değil o zaman Q3 X1 gibi araçlarıda o kategoriye almak lazım.
    Panamera A8 tabanlı bir araç bu sınıfta yer alması bence doğal.
    Ben 5 serisinin çok daha fazla satıldığını gözlemleyebiliyorum ancak E piyasaya çok daha önce çıktı bu sebeple böyle bir algıya yol açabilir.
    Volvo TR yeni Universe da satmayı başaramayabilir.
    _____________________________




  • Volvo-TR'nin başında bir İsveçli var arkadaşlar. Tüm Türkiye A dese, o İsveçli B dese, Volvo-İsveç B der. Bu kadar güvenirler kendi insanlarına. Bence de başarısızlık var ama araya giren ekonomik krizleri vs düşündüğümüzde 5 yıl önceye göre de başarı var. 2006 yılında bu foruma üye olduğumda herhangi bir araç ile bir Volvo modeli karşılaştırıldığında Volvo diyen tek bir üye bile çıkmıyordu. Şahin mi S40 mı dense bile her açıdan Şahin denilebiliyordu. Sırf bu yüzden forumun diğer bölümlerine mesaj yazmayı bıraktım. Bugün ise durum çok farklı. E serisi mi S80 mi konularında üyeler ikiye bölünüyor resmen. İnsanımızın Volvo algısında arada düşen kaliteye rağmen ciddi bir pozitif ilerleme gözlemliyorum. Fakat Volvo uzun süreler, özellikle de Ulusoy'un elinde iken, o kadar fazla ihmal edilmiş ve arada geçen sürede Merc, BMW ve Audi tüketici nezdinde öyle bir yer edinmiş ki bunları yıkmak çok çok zor. S60 mı, C serisi mi başlıklarında S60 önde giderken satışta C serisinin yanına bile yaklaşamıyor. Bu, markanın algısından başka birşey değil. Rakipleri bu algıyı yaratmakta çok iyiler. Örneğin, Adını Feriha Koydum dizisinde resmen otomobil geçidi yapılıyor. Bunu firmalar yapıyor, ama Volvo bırakınız kahramanlardan birinin aracı olmayı, sokakta park etmiş araçlar içinde bile yok. Şimdi o diziyi izleyen gençliğe S60 satın satabilirseniz. Bu açığı 60 yaşındaki Ajda Pekkanlı tanıtım ile kapatmak işte ancak bir İsveçlinin akıl edeceği iş olur.
    Hepsi bir yana, ben Volvo niye çok satmıyor diye üzülenlerden değilim. Batmasın yeter. Aynı şekilde Saab da batmasın.

    Değ: Ajda 65 yaşındaymış!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 11 Aralık 2011; 12:54:42 >
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolbert

    quote:

    Orijinalden alıntı: 19can84

    ilk olarak 1.6 motor koymak niye rezillik oluyor anlamış değilim, mercedes e200 ve e250 cgi 1.8 motor, aradaki 200 cc mi rezilliği yok ediyor?

    2. olarak s60 80 bin, s80 100 bin iken kimse gidip s80 almaz. Aralarında atla deve fark yok ve s60 daha güncel.

    3. s80 100 bin'e satılırken hiç reklam yapılmıyor, ne zaman ki stok birikiyor 100 binden 80 bin'e düşürdük diye sayfa sayfa reklam yapmaya başlıyorlar.

    Hem 100'binden alanları küstürüyorlar, hem arabanın imajını düşürüyorlar. Kampanya dahilinde eritmeyi hedeflediğin stok hepi topu 100-150 tane, hazırla değişim zamanı gelmiş eski s60-s80 müşterilerden bir liste teker teker ara, hem müşteriyi kazan hem markanı koru.

    Bir reklam bütçesi bundan daha kötü kullanılamaz herhalde.

    19can84

    Rezillikten kastım şudur;

    Volvo bulunmayı istediği marka sınıfının yazılı olmayan kurallarına göre hareket etmiyor.E sınıfı araç orta-üst segment yani artık lüksün tam manasıyla başlangıcı olan bir segment.Bugün S80 fiyatı 105 bin lira 2011 kampanyasıyla birlikte.Renault Lattitude veya Passat ın bile 100 binleri geçtiği yerde S80'ni bu fiyata satıyorsun ve 18 adet satabiliyorsun.Lüks otomobil üreticisiyim diyosun ama E sınıfında 1.6 dizel Focus motoru kullanıyorsun.Buna aferin Volvo dememizi gerektiren bişey varmıdır?
    Hep söylediğim şey şu;Volvo eğer çevrecilik peşindeyse elektrikli arabalara yoğunlaşsaydı.Bu yaptıkları hatayı örtbas etmenin yoludur bence.S80 satmak için 1.6 dizel veya 1.6 turbo benzinli motor koyup çevreciyiz numaraları komik geliyor.S80'ni düşük vergi dilimine sokup araba satmaya çalışmak rezilliktir.Malına güvenmemektir.E serisi veya 5 serisi üst vergi diliminden satılmasına rağmen satışlar ortada.Demek ki yapılması gereken Focus motoru koymaktan daha önemli ve elzem şeyler var.

    Forumlarda açılan başlıklara ve yorumlara ben dikkat ederim.Doğrudur veya yanlıştır ama herbiri tüketici algısını yansıtan yorumlardır.Forumda C180 mi S80'mi veya Passat mı S80'mi gibi konular açılıp birde üstüne S80 aleyhine tercihte bulunanlar varsa eğer bu Volvo için çok ciddi bir sorundur.Sen rekabet ettiğin segmentte zaten tercih edilmeyen bir modelken(belkide kendini anlatamayan)birde orta sınıf markaların D segmenti araçlarıyla kıyaslanıyorsun.1.6 motor koyup imajı böyle düşürürsen olacağı buydu zaten.

    E segmenti Türkiye'de bu kadar ucuza satılınca kıymeti anlaşılmıyor.Bu sınıfta araba almak isteyen prestije,farklılığa bakıyor.S80'i Passat fiyatına satıpta E-5-A6 müşterisini elde edemezsin.S80 1.6 motor koymadan önce daha çok satıyordu.O zaman ki müşteri kitlesi daha genişti.Şimdi Passat'ın-Insignianın üstüne 3-5 bin Tl daha koyabilen kişilerin hedefinde.Sonuç Ekim+Kasım toplam 36 adet araç satımı.Birde Volvo Türkiye'ye 15-20 tane ülke bağlamışlar Irak-Gürcistan ve Orta Asya ülkelerini falan.Bu adamlar daha Türkiye'yi yönetemiyorken birde 15-20 ülke daha yönetiyorlar(!).

    Geri kalan yorumlarınıza katılıyorum.Marka imajını yönetmek gibi birşeyden haberleri yok.BMW ve Mercedes bayiilerindeki profesyonellik Volvo'da yok maalesef.Hele Otokoç gibi rezil bir firmaya bile bayilik verip profesyonellik beklemek anlaşılan başka bahara kaldı.

    Tespitler harika.
    Bence tüm sorun distribütör den başlıyor ve aşağıya kadar çığ misali büyüyor yanlışlar yanlışları doğuruyor sonra kim kaybediyor ! Volvo tabi ki.
    Bu Volvo İsvec merkezden mı kaynaklanıyor yoksa Volvo Türkiyeden mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama harekete gecmek gerekiyor.
    Öncelikle şu bayi ağını acilen genişletmek gerekiyor siz malınızı müşterinin ayağına goturmediginiz sürece ne kadar kaliteli yaparsanız yapın Pazarı'nızı genisletemezsiniz.belli başlı büyük sehirlerde Volvo showroomlari olması grekiyor İstanbul,Ankara ve İzmir hariç (birtek istisna Denizli akça otomotiv) showroomlar ortak satış yapıyor.servis kaliteleri cok düşük bunu üstüne bide bakımların pahalı ee ne oluyor gidiyor aynı paraya yada daha fazlasına Jetta,Passat alıyor kullanıcıya diyorum ki neden hem 5 ay bekliyorsun dizel araba icin git Volvo al 'abi kalkıp Ankara'ya mı Bursa'ya mı gideyim diyor bı başka arkadasım gittim dönüp bakmadılar bile diyor adam kalkıp Eskişehir'den Ankara'ya gidiyor aracı test edeyim diyor test aracı yok bilmem ne müdüründe haftaici gelin diyor.soruyorum böyle bir stratejiyle hreket ediliyorsa biz ne yapabiliriz ki?Ben aracımı İzmirde aldım ve gözümü kararttigimda bir ke bile Volvoya binmemistim ama markadan emindim cok şükür yanılmadım da ama artık gunümüzde tüketici bu kadar özverili değil hazır olanı alıyor uğraşmak riske girmek istemiyor bunun koçuda Volvodan uzak kalıyor.
    Hep söylüyorum Volvo egitim seviyesi yüksek kesime hitap ediyor ve kullanıcı portföyü bu sekilde.Peki Volvo bunu değerlendiriyor mü?Hayır
    Bunu kim değerlendiriyor audi adamlar gidip üniversite kampüsünün icinde araç tanıtıyorlar hem akademisyen potansiyelini değerlendiriyor hemde bugün ogrenci yarın doktor,mühendis,akademisyen,öğretmen olacak ogrencilerinin bilinç altına markayı işliyorlar.
    İste savaş burada başlıyor aslında maca galip başlıyor çünkü imajı cok olumlu ama iste degerlendiremedikten sonra hep belli bir kesime hitap etmek zorunda kalarak 4.oynayan bir marka olarak kalıyor.
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hesheit

    Volvo-TR'nin başında bir İsveçli var arkadaşlar. Tüm Türkiye A dese, o İsveçli B dese, Volvo-İsveç B der. Bu kadar güvenirler kendi insanlarına. Bence de başarısızlık var ama araya giren ekonomik krizleri vs düşündüğümüzde 5 yıl önceye göre de başarı var. 2006 yılında bu foruma üye olduğumda herhangi bir araç ile bir Volvo modeli karşılaştırıldığında Volvo diyen tek bir üye bile çıkmıyordu. Şahin mi S40 mı dense bile her açıdan Şahin denilebiliyordu. Sırf bu yüzden forumun diğer bölümlerine mesaj yazmayı bıraktım. Bugün ise durum çok farklı. E serisi mi S80 mi konularında üyeler ikiye bölünüyor resmen. İnsanımızın Volvo algısında arada düşen kaliteye rağmen ciddi bir pozitif ilerleme gözlemliyorum. Fakat Volvo uzun süreler, özellikle de Ulusoy'un elinde iken, o kadar fazla ihmal edilmiş ve arada geçen sürede Merc, BMW ve Audi tüketici nezdinde öyle bir yer edinmiş ki bunları yıkmak çok çok zor. S60 mı, C serisi mi başlıklarında S60 önde giderken satışta C serisinin yanına bile yaklaşamıyor. Bu, markanın algısından başka birşey değil. Rakipleri bu algıyı yaratmakta çok iyiler. Örneğin, Adını Feriha Koydum dizisinde resmen otomobil geçidi yapılıyor. Bunu firmalar yapıyor, ama Volvo bırakınız kahramanlardan birinin aracı olmayı, sokakta park etmiş araçlar içinde bile yok. Şimdi o diziyi izleyen gençliğe S60 satın satabilirseniz. Bu açığı 60 yaşındaki Ajda Pekkanlı tanıtım ile kapatmak işte ancak bir İsveçlinin akıl edeceği iş olur.
    Hepsi bir yana, ben Volvo niye çok satmıyor diye üzülenlerden değilim. Batmasın yeter. Aynı şekilde Saab da batmasın.

    Değ: Ajda 65 yaşındaymış!

    Dizilerden verdiğiniz örnek çok güzeldi. Zira bu işi Volvo, Amerika'da (Hollywood filmlerinde) çok iyi beceriyor. Saygın meslek sahibi bir zengin çoğunlukla Volvo kullanır bu filmlerde. Hatta "Lost" dizisinde bile Kate isimli karakteri canlandıran kişi birkaç sahnede S40 kullanmıştı. Daha da ileri gidip filmin birinde C70 kullanan bir kadının filmin bir sahnesinde şöyle bir repliği vardı; "bayılıyorum şu Volvo'nun 4X4 lerine!" (bir XC60 gördükten sonra söylediğiydi). Demek ki markayı beyinlere işlemede çok önemli bir rolü olan medyayı kullanmayı biliyor Volvo international. Ama bizimkilerde bu yetenek pek gelişmemiş.

    Bu arada, benim (sanırım bu konuda yazan diğer pekçok arkadaşın da) kaygım, Volvo'nun yeterli satışı yapamamasından ziyade, bu fiyatlara bu kalitedeki araçlarını Türk insanına iyi tanıtamaması. Dolayısı ile insanlarımızın bu araçlara daha çok binmemesi.

    Volvo'nun araçlarında tüm yol bilgisayarı ve müzik sistemi de dahil "TÜRKÇE" dil kullanması bile satılabilecek bir özellik iken, Volvo kullanıcıları hariç kimsenin bundan heberi yok! Azıcık araba sattığı Türkiye için bile bunu yapmış. Diğer büyük markalar Türkiye'de çok daha fazla araç satmalarına rağmen aracın tüm okunabilir menülerinin Türkçe olmadığını biliyorum (yanlış biliyorsam lütfen uyarınız).

    Bir de şunu çok merak ediyorum, acaba Volvo Türkiye'deki yöneticiler, hiç bu forumları okumazlar mı? En güzel kullanıcı yorumlarını/tepkilerini buradan alabilirler. Hemen herkesin şikayetçi olduğu ortak ve kesinleşmiş kusurlarını düzeltme şansı bulabilirler oysa...
    _____________________________
    Lütfen atık pilleri çöpe atmayalım! Atık pil toplama noktalarına götürelim (marketlere, eczanelere, okullara, hastanelere, muhtarlıklara, belediyelere vs)...




  • İyi pazarlama ve satış stratejileri çok önemli. Bayi ağı ve servis kalitesi iyileştirilmeli.

    İnsanların biraz da gözü boyanmalı bunda sizlerinde bahsettiğiniz gibi medyanın rolü çok büyük. Mitsubishi Lancer ın köpekbalığı imajıyla bir dönem yakaladığı başarı ortada, Volvo da bunu yapabilir ancak s60 resmen kendi kendini satıyor zaten bunu bayide çalışanlarda itiraf ediyor.

    Volvo güvenli araç imajını çok iyi kullanabilir. Geçen Altunizade Volvo bayinde XC60 güvenlik kafesi sergileniyordu. Bunu halka açık yerlerde yapsa AVM'ler olabilir çok başarılı olur Audi İstinye Park AVM de otomotion diye bir yer açmış neden Volvo da yapmasın. S60'ın güvenlik donanımları bir etkinlikle halka tanıtılsa gerekirse çarpışma testleri yapılsın. vs..
    _____________________________
  • Hadi diyelim reklam pahalı. Volvo'nun meşhur çarpışma test merkezini gösteren meşhur bir video var. Bunu Volvo bayilerinde ekranda sürekli döndürmenin masrafı nedir? Bir plazma parası, hepsi bu!
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hesheit

    Hadi diyelim reklam pahalı. Volvo'nun meşhur çarpışma test merkezini gösteren meşhur bir video var. Bunu Volvo bayilerinde ekranda sürekli döndürmenin masrafı nedir? Bir plazma parası, hepsi bu!

    Volvo Türkiye'de kendi kendine satıyorsa bunun en önemli sebebi Türk halkında yerleşmiş olan"Volvo en sağlam arabadır" bilgisi! Gerçekten, şu çarpışma testlerini bile yeteri kadar sunabilseler en az %50 kararsızı Volvo sahibi yaparlar. Hatta belki daha fazlasını. Benim de Volvo kullanıcısı olma sebebim bu markanın sağlamlığına olan güvenimdir öncelikle...
    _____________________________
    Lütfen atık pilleri çöpe atmayalım! Atık pil toplama noktalarına götürelim (marketlere, eczanelere, okullara, hastanelere, muhtarlıklara, belediyelere vs)...
  • Buradaki fikirler güzel ama bunları uygulayacak vizyona sahip yönetici maalesef yok bu firmada.

    S60-XC60 kendilerini sattıran araçlar bende katılıyorum buna.Ama örneğin yeni 3 serisi geldiğinde S60 ne kadar daha kendini sattırabilecek?Premium markaya düşük hacim benzinli-dizel motor koymak tek başına yeteri kadar araç sattırmıyor rakamlardan gördüğümüz üzere.İlk etapta gelecek 2.0 motorlu 3 serisi S60'ın avantajlı motorlarına rağmen 1.5 senede ulaştığı satış rakamlarına kaç ayda ulaşacak acaba?Ben en fazla 3 ay diyorum.Bu adamlar araç nasıl satılır iyi biliyorlar çünkü.

    Diğer husus Volvo'nun Türkiye'ye yayılmaktan anladığı Otokoç'a bayilik vermek.Otokoç bile kendi içinde ne kadar ciddi tartışılırken yine ciddi olmayan Volvo yönetimi topu bunlara atıp araç satmaya kalkıyor.Üstelik herhangi bir Otokoç'a servise gittiğinizde aracınızı teslim ettiğiniz kişiler Volvo ustası bile değil.Ford ustası.Bu niye böyle olur diye sorulan sorularınıza araç daha yeni bilemeyiz neden olduğunu diyecek kadarda mekanikten-elektronikten vs anlayan(!) arkadaşlar.

    Lafın kısası Volvo'nun Türkiye'deki kaderi bayiilerin insiyatifine terk edilmiş.Bunun harici Volvo'nun makro anlamda genel bir satış-pazarlama ve satış sonrası planlaması mevcut değil.Bunu 8 aylık Volvo kullanıcısı olarak çok net gözlemlediğimi söyleyebilirim.Bir servisin x parça için söylediği fiyat diğer serviste 2 katına çıkabiliyor.Halbuki parça fiyatı için baktıkları fiyat listesi aynı.Parçanın gerçek fiyatını öğrenipte fazla fiyat veren yere siz adammı kazıklıyosunuz diye telefonda hesap soruncada yanlışlık olmuş diyip fiyat indiriyorlar.Bu benim gözümde ciddiyetsizliğin en büyüğüdür.
    _____________________________




  • Volvo bayilerinde test araçlarının müşteri için hazır bekletilmediği konusunda bir anımı yazayım. Bundan birkaç ay önce Florya'daki Mez'e gittim. Malum Mez eski bir VW bayii, bir süre önce Volvo'nun bayiliğini de aldılar. S60 test etmek isteidğimi söyleyince, evet var ama bakalım test aracı burada mı, bilmem kim genelde onu kullanıyor filan dediler. Neyse ki bilmem kim, yeni gelmiş ve test aracı müsaitmiş, ben de kullandım. Geçen hafta aynı bayinin VW bölümüne gittim, Amarok testi için. Araç testte değilse hemen çıkarız dedi satıcı, değildi, çıktık. Çıkarken güvenliğe aracın kmsini verdik, döndüğümüzde de aynısını yaptık. Test sürüşleri yaklaşık 5-6km olduğu için daha fazlası gezinmeye giriyor sanırım ve yasak. S60 ile giderken kimseye km vermemiştik. Aynı bayi, iki farklı firma ve iki farklı anlayış.
    _____________________________
  • Bakın ne buldum;

    http://www.arabam.com/haber/Otomobille-Yasam-Iste-Volvo-Car-Turkiye-Satis-Direktorunun-Singlei/Detay-293690

    Başarılı(!) profesyonel yöneticilik kariyerinden taşan zamanlarda böyle bişey yapmış.

    Hesheit hocam;

    Senin şu showrooma plazma tv koyma fikrine bu arkadaş sıcak bakabilir.Kendi klibini showroomlarda oynatsa baya insana ulaşacağına şüphe yok.
    _____________________________
  • Hehe..Bu ne yaw? Demek ki boşuna sevmediğin işi yapmayacaksın demiyorlar. Adamın gözü müzikte. Gerçi onu da yapamamış ya. Çikita muz deyen kimdi, onu hatırlattı bana...
    _____________________________
    Eğer sen kaba ve katı yürekli olsaydın, onlar senin etrafından dağılıp gitmişlerdi.
  • Bu arada eleştiriyoruz ama bizim göz ardı ettiğimiz bir durum var,

    Çoğu firma bizimki gibi gelişmekte olan pazarlara yatırım yaparken ilk 10-15 sene pazar gereken olgunluğa ulaşıncaya kadar marka bilinirliğim oluşsun-korunsun, bir insan kaynağı ve iş yapabilme becerisi edineyim (hukuk, muhasebe, gümrük vs) üstüne de kendi giderlerini amorti etsin ilk etapta yeter mantığı ile yaklaşıyorlar.
  • Yahu biz de hayıflanıp duruyorduk, Volvo medyaya yatırım yapmıyor diye, baksanıza adamın klibini belli ki Volvo finanse etmiş. Muhtemelen başka finanse edecek kimse bulunamadığı için satış temsilciliği konumunu kullanarak sağlamıştır bunu da! Bir önceki satış temsilcisi ise Paris'de başka bir firmanın satış temsilcisi olarak göreve gitti.
    _____________________________
  • Bu arada;

    İsveç'e şikayetlerini veya önerilerini bildirmek isteyen arkadaşlar için;

    GCR@volvocars.com (global customer relation) e-posta adresine attığınız maillere en fazla 1 hafta içinde dönüyorlar.Bende 1-2 şey karalamayı düşünmüyor değilim.Hep beraber burada gördüğümüz eksikleri,şikayetlerimizi iletirsek mutlaka bir yaptırımı olur.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolbert

    Bu arada;

    İsveç'e şikayetlerini veya önerilerini bildirmek isteyen arkadaşlar için;

    GCR@volvocars.com (global customer relation) e-posta adresine attığınız maillere en fazla 1 hafta içinde dönüyorlar.Bende 1-2 şey karalamayı düşünmüyor değilim.Hep beraber burada gördüğümüz eksikleri,şikayetlerimizi iletirsek mutlaka bir yaptırımı olur.

    Bireysel yerine bir grup olarak öneri/şikayet iletmek daha etkili olabilir diye düşünüyorum, dilerseniz hep birlikte birşeyler karalayıp tek bir mesaj halinde ve forum katılımcıları imzalı olarak gönderelim.
    _____________________________
    Lütfen atık pilleri çöpe atmayalım! Atık pil toplama noktalarına götürelim (marketlere, eczanelere, okullara, hastanelere, muhtarlıklara, belediyelere vs)...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Büyük Bilge

    quote:

    Orijinalden alıntı: tolbert

    Bu arada;

    İsveç'e şikayetlerini veya önerilerini bildirmek isteyen arkadaşlar için;

    GCR@volvocars.com (global customer relation) e-posta adresine attığınız maillere en fazla 1 hafta içinde dönüyorlar.Bende 1-2 şey karalamayı düşünmüyor değilim.Hep beraber burada gördüğümüz eksikleri,şikayetlerimizi iletirsek mutlaka bir yaptırımı olur.

    Bireysel yerine bir grup olarak öneri/şikayet iletmek daha etkili olabilir diye düşünüyorum, dilerseniz hep birlikte birşeyler karalayıp tek bir mesaj halinde ve forum katılımcıları imzalı olarak gönderelim.

    Bende toplu yapılmasından yanayım;

    Öncelikli olarak konu başlıklarını mı belirleyelim;

    Marka imajı ve bilinirliği, satış ağı ve kalitesi, servis kalitesi vb

    Birde seçilen başıklar altında öncelikli olarak güncel durumu anlatmayı daha sonra da yapılabilecekleri sıralamayı öneriyorum.
    _____________________________




  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.