Şimdi Ara

VOLVO HABERLERİ (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.340
Cevap
7
Favori
75.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: yasinozkan

volvo da navigasyonlu arabaların satışına başlanmış

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-2012-model-volvo-s80-d3-ekranli-ve-sadece-5-000-km-de-73084722/detay

Navigasyon ön hazırlığı ile sipariş edilmiş tüm yeni S60/V60, 2012 Model yılı S80, V70, XC70 ve XC60 araçlara Navigasyon'u aksesuar olarak Volvo Yetkili Servislerinden temin edebilirsiniz. Aracınızda Navigasyon ön hazırlığı olup olmadığını yine yetkili servis veya satıcılarınzdan öğrenebilirsiniz.

• Navigasyon ön hazırlığı diye bir seçenek hatırlamiyorum opsiyon listesinde. Acaba advance veya premiuim paket kapsamında olabilirmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: toledox

volvo'nun amiral gemisiyle ilgili bir haber

http://www.worldcarfans.com/112020840897/volvo-patents-the-universe-concept-s100-flagship-coming

ve V40 ile ilgili bir haber

http://www.worldcarfans.com/112020840909/volvo-v40-spied-in-scandinavia

Bu S90 veya S100 adı herneyse bence yeni S80 ve yeni XC90 üretim aşamasına gelince üzerinde çalışılmalı.Volvo'nun asıl meselesi su anda bulunduğu segmentlerdeki iddiasını percinlemek olmalı.Güncel S80 maalesef pazarda gerekli ilgiyi görmüyor.XC90 keza 2002 yılında üretilmeye başlandı ve 2014 yılında yenilenecegi açıklandı.Bu segmentlerde Volvo'nun gelecek nesil lüks anlayışı başarılı sekilde lanse edilirse, S100 potansiyel kullanıcıyı dahada meraklandirir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tolbert

Benim bildigim kadarıyla RTI on hazırlığı 2011 Marttan sonra üretilip ithal edilen araçlarda standart olmaya başladı.

Selam,

RTI ön hazırlığı hiçbir pakettte bulunmadığı gibi aracın standardında da bulunmuyor. Her bayi kendi aracını sipariş ederken bu opsiyonu dahil ederek sipariş açması gerekiyor. Baylerimiz Bu sene sipariş ettikleri araçların %80'inde bu opsiyonu dahil ettiler. Bu nedenle daha önce yazdığım gibi, aracınızda hazırlık olup olmadığını aracı satın aldığınız bayiden veya herhangi bir yetkili servisten öğrenebilirsiniz.

Saygılarımla
    Müşteri memnuniyeti ve hakkını yasal zeminde aramak birbiriyle en ufak ilgisi olmayan iki farklı kavram. Durum buraya sürüklenecekse müşteri memnuniyetini değerlendirecek, ölçecek, buna göre uygulama geliştirecek birimin olmasında Volvo'nun hiçbir faydası yok.
    O zaman da Sabri Bey'in pozisyonu ne için var diye düşünüyor insan kendi kendine. Eklemek istediğim bir detay ise diğer markalarla karşılaştırma yapmanın bireysel bazda hiçbir anlamının olmadığıdır. Maduriyeti giderilemeyen bir müşteri tekildir, başka markalardaki yaklaşım onu ilgilendirmez, bunun konuşulacağı yer ve kişi, sırasıyla bayi ve Volvo satış elemanıdır, pazarlama başka, satış sonrası hizmetler başka bir olgu.

Sulh yönüyle çözmek için görüşme talebi de niye yapılır hiçbir fikrim yok, tek çözümün ne olduğu belli iken neyin pazarlığı yapılacakki görüşme gerekliliği duyulsun. Sonuçta mahkeme karar vermiş, ama Volvo TR üst yargıya intikal ettirerek bence niyetini belli etmektedir, mahkeme kararı sonucu özür dileyerek hatalarını telafi etme şansı doğmuşken zaten sıkıntılı bir süreç yaşamış müşterisinin daha da yıpranmasına yol açmak nedendir anlayamıyorum. Eğer müşteri sorunlu olsa ve Volvo haklı olsa o zaman niçin bilirkişi raporu ve mahkeme tersini söylemektedir?

Müşteri memnuniyetinin en temel prensibi müşterisini hakkını aramaya mecbur etmeden hakkını teslim etmektir. Ben sadece Volvo'da bu durum geçerli demiyorum, aklınıza gelebilecek her markada aynı durum geçerli, ben burada bir iyi niyet göremiyorum. Daha önce başka bir markada başımıza geldi, ne zaman burayı atlayarak ana firmayla yazışmaya başladık, nedendir ilgileri, alakaları arttı. Ben buradan Volvo'da aynen böyle demek istemiyorum ama otomotiv piyasasında varolan böyle bir durum net olarak var.

Benim duymak, bilmek istediğim ise, saygı duyduğum, bir süredir kullandığım ve sürekli övgüyle bahsettiğim Volvo'da, hele ki imajını güçlendirmeye çalıştığı bir dönemde, bu algının farklı olduğudur.
    Şunu da eklemekte fayda görüyorum, Sabri Bey değiştirme konusunda sınırsız yetkilerinin olduğunu söylüyor, bu demektir ki bazı markalarda ileri sürülen, Merkez yasal haklarımızı sonuna kadar kullanmamızı istiyor gibi bir durum söz konusu değildir.
    Açıkçası bir Volvo hayranı olarak okuduklarım beni ziyadesiyle üzdü.

• quote:

Kurzweil

Aramıza hoşgeldin.Volvo ile ilgilenen,Volvo haberlerini bizler gibi merakla takip eden yeni arkadaşlar görmek çok sevindirici.Umuyorum en kısa zamanda Volvo'nu alarak imzanıda atmış olursun

Volvo'nun en büyük sıkıntısı tek taraflı düşünmekti.Yani 2.3,2.5.2.9 litreler gibi çoğu pazara fazla hitap etmeyen modeller Volvo'nun hedef kitlesini oldukça daraltıyordu.Ancak yeni modeller,akıcı tasarım dili,alışılmış Volvo kalitesi ve verimli motor birlikteliğinin para ettiğini Volvo'da S60 ile anlamış bulunuyor zannediyorum.Ben Volvo'nun ne yönde ilerleyeceği ile ilgili bu Mart ayında tanıtılacak olan V40'ın oldukça belirleyici olduğunu düşünüyorum.İsveç ve Belçika fabrikalarında hali hazırda üretim kapasitesini arttırmak için çalışmalar mevcut.Büyük pazarlardan Çin'de kurulan fabrika(sadece Çin pazarına üretim yapmakla yükümlü) Çin'e ithal edilen araçların Avrupa ve Amerika'ya kaymasını sağlayacağı için 2013 yılında Volvo'nun elini dahada güçlendirecek.Kısacası Volvo inanılmaz bir potansiyele sahip.Gerekli yatırımlar yapıldı.Sıra meyvesini almaya geldi.Bu yıldan sonra şirketin çok çok hızlı büyüdüğüne şahit olacağız.

Sn. tolbert,
    Teşekkür ederim. Yeni arabamı alırken bakalım kararım ne yönde olacak. Ancak daha önce bir Volvo kullanmadığım için bu marka bende merak uyandırıyor. Diğer markalara zaten herkes biniyor ya da binmek istiyor. Bu yüzden pek bana hitap etmiyorlar.

Çindeki fabrikanın kurulması çok iyi olmuş. Bu ülkedeki potansiyel inanılmaz.
    SEN başarabilecek misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: hesheit

İsviçre'nin Zürih kantonunda yaşayan Pascal Prokop adlı bir makinist gündüz bile eksi 10’lara düşen hava sıcaklığında üşüyerek araba kullanmak, motorun ısınmasını beklemek istemediği için sobalı araba icat etti.

VOLVO HABERLERİ

Haberin diğer fotoğrafları için bkz:http://www.sabah.com.tr/multimedya/galeri/dunya/sobali-araba-icat-etti?albumId=40274

Bu resmi de koymadan edemedim. Uzun yolda uyumasın da.

VOLVO HABERLERİ

VOLVO HABERLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurzweil -- 14 Şubat 2012; 15:35:33 >
    SEN başarabilecek misin?

• quote:

Sn. Kurzweil

Hoşgeldiniz. Bu aralar otomobil satın almak için özellikle bazı modellerde avantajlı bir dönem. S60 lar için yüksek fiyatlar olsada, XC60 için güzel fiyatlar aldım. D3 XC60 'a tekrar niyetlendik ama bakalım hayırlısı uygun bir araç bulmaya çalışıyorum.

Sn. toledox,

Hoşbulduk. Baz XC60'ın fiyatı bir ara 126binTL'ye inmişti. Bayiye sormuştum, çok boş olduğunu söyledi baz versiyonun. Siz de 2011 yılı araçlardan mı bahsediyorsunuz? Nasıl bir indirim söz konusu paylaşır mısınız? Syglr.
    SEN başarabilecek misin?
  • quote:

Aşağıdaki linkte firmaların şikayet yönetimi ile ilgili oranlar mevcut. Volvo iyi yolda görünüyor.

http://www.otomobilgazetesi.com/2011-yilinin-en-iyi-sikayet-yoneten-otomobil-markalari-belli-oldu-10928.html

Sn. toledox,
    Şikayet Var'ın güvenilirliği bence tartışmalıdır. Hele ki her sektörün yıl sonu müşteri memnuniyet sıralamasını yaparken. Syglr.
    SEN başarabilecek misin?

• quote:

quote:

volvo'nun amiral gemisiyle ilgili bir haber

http://www.worldcarfans.com/112020840897/volvo-patents-the-universe-concept-s100-flagship-coming

ve V40 ile ilgili bir haber

http://www.worldcarfans.com/112020840909/volvo-v40-spied-in-scandinavia

Bu S90 veya S100 adı herneyse bence yeni S80 ve yeni XC90 üretim aşamasına gelince üzerinde çalışılmalı.Volvo'nun asıl meselesi su anda bulunduğu segmentlerdeki iddiasını percinlemek olmalı.Güncel S80 maalesef pazarda gerekli ilgiyi görmüyor.XC90 keza 2002 yılında üretilmeye başlandı ve 2014 yılında yenilenecegi açıklandı.Bu segmentlerde Volvo'nun gelecek nesil lüks anlayışı başarılı sekilde lanse edilirse, S100 potansiyel kullanıcıyı dahada meraklandirir.

Sn. tolbert,
    Size katılıyorum. Yeni bir segment belki de Volvo'nun en son işi olmalı.

Bu arada V40'ın casus görüntülerinde aracın dizaynını ne kadar iyi sakladıkları dikkatimi çekti. Syglr.
    SEN başarabilecek misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil

quote:

Sn. Kurzweil

Hoşgeldiniz. Bu aralar otomobil satın almak için özellikle bazı modellerde avantajlı bir dönem. S60 lar için yüksek fiyatlar olsada, XC60 için güzel fiyatlar aldım. D3 XC60 'a tekrar niyetlendik ama bakalım hayırlısı uygun bir araç bulmaya çalışıyorum.

Sn. toledox,

Hoşbulduk. Baz XC60'ın fiyatı bir ara 126binTL'ye inmişti. Bayiye sormuştum, çok boş olduğunu söyledi baz versiyonun. Siz de 2011 yılı araçlardan mı bahsediyorsunuz? Nasıl bir indirim söz konusu paylaşır mısınız? Syglr.

Araçlara ve bayilere göre çok değişken fiyatlar söz konusu 140 ile 150 bin arası değişiyor ancak aracın ülkemize giriş tarihine göre bayiler indirim yapıyor. Tabi yine bayilerin ararız deyip aramamaları da eklenince sıkıntılı bir durum haline geldi bizde açıkçası vaz geçtik şu aşamada bakalı belki ileri de. Bu arada izmirdr bir galerinin elinde 2.0 T XC60 advance beyaz araç vardı 109 bin yazıldı ilk sonra 110 bine çıktı bir hafta ilanda kalmadan satıldı. Galericiler insanlara nefes almadan sahibinden satılan araçları topluyor.
    Geçenlerde bir Q5 vardı TFSI Sakaryada 122 bin sahibi istiyordu. bir gün bir baktım Bursadan bir galeri almış 105 bine satıyor. Kaça aldıysa artık pazarlıkla 100bine sattı. Onuda İstanbuldan bir galeri aldı şu an 51750 euro yada 116500 TL istiyor ne güzel iş valla.
    Bu sebeple artık ikinci el bir araç bakıcam

• Volvo TR, kendilerinden 2. aracı alana %1, 3. aracı alana %4'e varan sadık müşteri indirimleri uyguluyordu. Oranlar değişmiş olabilir ama bu indirimler mutlaka var, aklınızda olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil

quote:

Sn. Kurzweil

Sn. toledox,

Araçlara ve bayilere göre çok değişken fiyatlar söz konusu 140 ile 150 bin arası değişiyor ancak aracın ülkemize giriş tarihine göre bayiler indirim yapıyor. Tabi yine bayilerin ararız deyip aramamaları da eklenince sıkıntılı bir durum haline geldi bizde açıkçası vaz geçtik şu aşamada bakalı belki ileri de. Bu arada izmirdr bir galerinin elinde 2.0 T XC60 advance beyaz araç vardı 109 bin yazıldı ilk sonra 110 bine çıktı bir hafta ilanda kalmadan satıldı. Galericiler insanlara nefes almadan sahibinden satılan araçları topluyor.
    Geçenlerde bir Q5 vardı TFSI Sakaryada 122 bin sahibi istiyordu. bir gün bir baktım Bursadan bir galeri almış 105 bine satıyor. Kaça aldıysa artık pazarlıkla 100bine sattı. Onuda İstanbuldan bir galeri aldı şu an 51750 euro yada 116500 TL istiyor ne güzel iş valla.
    Bu sebeple artık ikinci el bir araç bakıcam

Sevgili Toledoks (şu an çalıştığım dizüstü tai klavyeli, iks (:)) tuşu basmıyor ve Türkçe karakterleri bulabilmek için 2-3 dakika uğraşıyorum, kusura bakma)

İkinci el bakmaya başladıysan muhakkak Volvo yetkili satıcılarındaki ikinci el sorumlusu arkadaşlara haber bırakmanı öneririm. Onlar işin takibi konusunda oldukça iyiler... Umarım en kısa sürede istediğin aracı alabilirsin. Ama bulduğun araçta cam filmi varsa hemen söktürmeni hararetle öneririm :))

• Arkadaslar hepinize hindistanin köri kokulu sokaklarindan selam, yogun bir programdan dolayi yazamadim, aramiza yeni katilan arkadaslar olmus, hosgeldiniz diyorum kendilerine. volvo ile ilgili olarak otobusleri oldukca populer motoru disinda burda imal ediliyor tabiki bunlar bizim birakin gormeyi adini bile duymadigimiz modelleri. Volvo otomobilleri cok fazla populer degil fakat bulundugum 4 farkli sehirdede deluxe otellerin kapilarindaki prestij araclarindan birisi hep S80 idi.

Sevgiler
    Tufan
  • s60 ve xc60 ın fiyatlarında revizyon olacakmış. pazartesi veya salı fiyatlar aşağı çekilecekmiş diye duydum
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.