Şimdi Ara

VOLVO HABERLERİ (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.340
Cevap
7
Favori
75.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
    son paragrafiniza katılmıyorum Volvo Ford döneminde kaybı cok oldu kalite baglaminda.
    Arkadasım haftaici 2000 model v40 aldı.Motorunu bir kenara bırakıyorum.iki aracı yan yana çekip inceledik 2010 model aracın o aracın sağlamlığıyla malzeme kalitesiyle tokluguyla alakası yok.
    Bu kalite erezyonun başlıca sorumlusu forddur.Umarım gelly grubundada aynı sıkıntıyı yasamaz Volvo.

Aslında aynı şeyi söylemişiz tekrar okursan yazdıklarımızı! Benim amacımın itişip kakışmak değil de, merak edip okuyanlara bilgi vermek olduğunu da biliyorsun artık! Ben bu foruma birşeyler öğrenmek için girmiştim ilk defasında. Ama gördüm ki, benim de paylaşabileceğim şeyler var burada! Şu an sadece bunu yapıyorum! Ve diyorum ki; Ford=Volvo olamaz, olmadı, olmayacak! Bu Geely = Volvo eşitsizliği için de geçerli :( Belki zoruna gidecek arkadaşlar var ama; kusura baksınlar ve zorlarına gitsin!!!

Orijinalden alıntı: imagoodman

Bende farklı birsey yazdınız demedim buyukbilge.yazdiginiz ayrıntıyı dahada vurgulamak istedim yoksa bunda itisilip kakisilacak birsey yok.
    Yoksa kimse Volvoyu fordla yada gellyle kıyaslandığı yok

size katılıyorum. ford yönetimi volvoya hakettiği değeri göstermedi, o süreçte fordun volvodan çok şey götürdüğünü ben de düşünüyorum. şu an geelynin elinde bir cevher var. eğer bunu iyi kullanırsa bir çinli üretici ilk defa sınıf atlayabilir. ancak ucuz çinli mantığını volvoya da uygulamaya kalkarsa hem kendi kaybeder hem volvo kaybeder. ancak son dönemde yapılan veya yapılacağı açıklanan icraatlar bence olumlu. s60a gelecek olan 1.6 dizel+powershift 90bin lira altında bir fiyatla satılırsa markanın rahat 3 senesini kurtarır. zira volvonun artık elinde ciddi bir avantaj var. ucuz işçilik maliyeti. eğer bunu kaliteyi artırmak için kullanırsa volvo önümüzdeki dönemin yıldızlarından biri olabilir. ancak geely'ye de tam olarak güven olmaz. dediğim gibi olumlu taraftayım ama bekleyelim görelim.

• Ford zamanı Volvo nun erozyona uğradığı bir dönemdir.Kendi platformlarını ve motorlarını max düzeyde dikte etmiştir.Ama bu yeni donemde Volvo nun önü açık.İhtiyacı olan şey geniş bütçe ve bağımsız kalmakti.Geely nin bu konuda oldukça duyarlı davranması firmanın İsveçli algısında bir degisiklige neden olmadı.Gelen conceptler firmanın nasıl konumlandirilacagi ile ilgili oldukça net fikirler veriyor.Kendi platformu,kendi motorları ve iskandinav dizayniyla Volvo 2015 yılında bugün oldugundan cok daha ileride olmayı hedefliyor.

Edit:Bu arada arkadas ucuz işgücü demis ama bir düzeltme yapayım.Volvo nun su anda inşaası devam eden Cindeki fabrikası yılda 300 bin otomobil üretme kapasitesine sahip olacak.Ancak bu fabrika sadece Uzakdoğu pazari icin araba uretecek.Avrupa ve Amerika icin üretim İsveç ve Belçika'da devam edecek.Hatta bu 2 fabrika icin yakın zamanda cok ciddi kapasite genişletme projeleri var.Cogu mühendis olmak üzere 1200 kiside 3-4 ay oncesine kadar bu 2 fabrika icin işe alındı.2015 yılına kadar toplam 11 milyar Euro yatirim yapılıyor Volvo ya.Bu kadar para lüks otomobil üreticileri arasında en iyisi olma
    hedefine ulastiracakmi zamanla göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolbert -- 5 Aralık 2011; 7:59:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tolbert

Ford zamanı Volvo nun erozyona uğradığı bir dönemdir.Kendi platformlarını ve motorlarını max düzeyde dikte etmiştir.Ama bu yeni donemde Volvo nun önü açık.İhtiyacı olan şey geniş bütçe ve bağımsız kalmakti.Geely nin bu konuda oldukça duyarlı davranması firmanın İsveçli algısında bir degisiklige neden olmadı.Gelen conceptler firmanın nasıl konumlandirilacagi ile ilgili oldukça net fikirler veriyor.Kendi platformu,kendi motorları ve iskandinav dizayniyla Volvo 2015 yılında bugün oldugundan cok daha ileride olmayı hedefliyor.

Edit:Bu arada arkadas ucuz işgücü demis ama bir düzeltme yapayım.Volvo nun su anda inşaası devam eden Cindeki fabrikası yılda 300 bin otomobil üretme kapasitesine sahip olacak.Ancak bu fabrika sadece Uzakdoğu pazari icin araba uretecek.Avrupa ve Amerika icin üretim İsveç ve Belçika'da devam edecek.Hatta bu 2 fabrika icin yakın zamanda cok ciddi kapasite genişletme projeleri var.Cogu mühendis olmak üzere 1200 kiside 3-4 ay oncesine kadar bu 2 fabrika icin işe alındı.2015 yılına kadar toplam 11 milyar Euro yatirim yapılıyor Volvo ya.Bu kadar para lüks otomobil üreticileri arasında en iyisi olma
    hedefine ulastiracakmi zamanla göreceğiz.

ucuz iş gücünden kastım şuydu: sonuçta volvonun fabrikaları isveç ve bekçikada ama çoğunlukla montajda kullanılıyorlar. muhtemelen bazı parçalar(özellikle iç mekan) uzak doğuda üretiliyor. volvo bu tür detay parçaları çinde kendi iş gücüyle daha kalitelisini daha ucuza üretebilir. malzeme kalitesini bu şekilde yükseltebilir.

• Volvo bir otomobilin her parçasını elbette kendi üretmiyor ama tedarikçilerinin de çoğu İsveç'de ve ister Volvo fabrikasında olsun ister tedarikçinin fabrikasında İsveç'de işçi ücretleri gelişmiş ülkelerinin ortalamasının çok üstünde. Ücretin önemli bir kısmını da işçiye aylık ödenen net aylığa ek olarak işçi için ödenen sosyal güvenlik ve vergi oluşturuyor.

imagoodman arkadaşımıızın Volvo'daki kalite düşüşü tespitine katılıyorum. Kendisi aynı düşüşün diğer firmalarda ve de tabii ki Mercedes'de de olduğunu tespit edebildiği gün forumda bir objektif üyeye daha sahip olabileceğiz.
    Fakat siz markanın dışına çıkıp 3 serisiyle A4 ile yada S60 la kıyaslayıp W204 zayıftır dereniz buna karşı çıkarım.
    Ama ben aynı zamanda kalkıpta W204 S60dan üstündür demem.
    İkisininde kendine özgü güçlü yönleri vardır.Sadece Volvonun marka olarak bakın altını çiziyorum marka olarak Mercedesten geri olduğunu savunuyorum.
    Ama bu hiçbir zaman yetişemeyeceği anlamına kesinlikle gelmez.
    Öncelikle Türkiyeden bakmak gerekirse;
    Marka bilirnirliğinin ve sadakatının arttırılması
    Finans ve raklam gücünün arttırılması
    Bunun içinde sağlam ve kararlı distribitor gerekiyor.(Bknz;Doğuş)
    Bayi ve servis ağını genişletmesi
    Yedek parça bulunabilirliğini arttırması ve ucuzlatılması
    (örnek vermek gerekirse
    10000-20000-30000 km kadar S40 harcanan bakım ücreti 1750 TL bunda Eskişehirden Bursaya gitmek için harcadığım yakıt harcamalarını yazmıyorum
    C180K için aynı kilometre bakımları için harcanan para 1060 TL)
    Sonuca geldiğinizde sadece aracın kuvvetli yada çekici olması sonucu değiştirmiyor.Geniş kitlelere hele ki Türk müşterisine hitap etmesi gerekiyorsa markanın yukarıda saydığım kriterleri ivedi olarak çözmesi gerekiyor
    Umarım ilerleyen senelerde yeni yönetim Volvo markasının hakettiği değerini kavuşmasına yardımcı olur.

Not:Sayın Hesheit'in gözünde Mercedes çalışanı olarak yaftalandığım için onun nezlinde hiçbir zaman Objektif olamayacağıma inanıyorum bunuda belirtmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imagoodman -- 5 Aralık 2011; 12:36:44 >

• Bence ortak bir noktaya geldik sonunda. Yaklaşık bir buçuk yıl sonra Mercedes'de de bir kalite düşüşü olduğunu yazabildiniz ki bence bunu aslında yeni anlamış değilsiniz. Neyse buna da şükür. Marka olarak da Volvo'nun bir Mercedes olamayacağı fikrinize katılıyorum. Aksini hiçbir zaman ne yazdım, ne söyledim. Ah bir de siz aynı segmentteki araçları tek tek karşılaştırdığımızda kimi zaman Mers kimi zamanda da Volvo modellerinin üstün çıkabileceğini kabul etseniz, o zaman kutlama bile yapabiliriz

Mercedesin Türk tüketicisindeki izlenimini Volvo'nun hiç bir zaman kırabileceğine inanamıyorum.

Bunun için hiç otomobillere ilgi duymayan kişiler üzerinde anket yapmak lazım. Çok paraları olsa ilk alacakları araç ne olurdu diye sorulduğunda büyük çoğunluğun mercedes diyeceğine eminim. Bunu yıkmanın yolunu hele S80 gibi bir araçta 1.6 dizel sunupta 40 adet satabilen Volvo TR'nin yapabilecek olması hayalden öte birşey değil bence
  • Volvo üst segmentte bende varim demek icin haril haril calisiyor ama ben Volvo'nun bu S80 konusunda 1.6 motor kullanmasını tasvip etmiyorum.Cevrecilikse eğer derdin Hybrid araç yaparsan.E segmenti araca 1.6 dizel motor koyup Mercedese rakip olmaya çalışmak Volvo'nun en büyük handikabî.Down-sizing artık gunümüz gercegi buna bende katılıyorum ama koskoca Volvonun amiral gemisine Focus motoru koymak kabul edilemez.Bence bu bile su an icin tek basına neden Volvo bir Mercedes değildir sorusuna karşılık gelir.
  • Çinlilerin Volvo'ya katkısı ne olur sorusuna dönersek; bir Çinli firma Volvo'yu neden satın alır diye sorduğumda aklıma iki şey geliyor: bir, Volvo gibi bir firmaya sahip olmanın prestijine sahip olmak; iki, Volvo'nun teknolojisini ele geçirerek kendi markasının modellerini Volvo seviyesine taşımak. Birincisi bana çocukça geliyor, tanıdığım Çinliler bu gibi şeyleri aşmış gibiler. İkincisi ise bana çok mantıklı geliyor. Ford da aynen böyle yaptı ve tüm modellerini Volvo teknolojisi ile yeniledikten sonra Volvo'yu elden çıkarttı. İsveç'de üretilen aracı elden çıkartıp müşterisine ABD pazarında Ford ya da lüksü Lincoln alternatifini sunuyor. Çinli firma da bence aynen bunu yapacaktır. Volvo'nun sömürülmesi bittikten sonra Volvo ile işi bitecektir. İsveç'deki mühendisi ve işçiyi beslemek için çabalamaz. Onlara buyurun gelin size Çin'de iş verelim diyecektir. Eğer İsveçlileri biraz tanıyorsam söylemeliyim ki: giderler. Özetle: kısa vadede Çinlilerin yatırımlardan vs. ötürü Volvo'ya katkısı olur. (Ford yatırımı hiç düşünmemişti bile.) Ancak uzun vadede Çinlilerin Volvo'nun bayrağını dalgalandırmak için bir sebepleri olacağını sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hesheit

Çinlilerin Volvo'ya katkısı ne olur sorusuna dönersek; bir Çinli firma Volvo'yu neden satın alır diye sorduğumda aklıma iki şey geliyor: bir, Volvo gibi bir firmaya sahip olmanın prestijine sahip olmak; iki, Volvo'nun teknolojisini ele geçirerek kendi markasının modellerini Volvo seviyesine taşımak. Birincisi bana çocukça geliyor, tanıdığım Çinliler bu gibi şeyleri aşmış gibiler. İkincisi ise bana çok mantıklı geliyor. Ford da aynen böyle yaptı ve tüm modellerini Volvo teknolojisi ile yeniledikten sonra Volvo'yu elden çıkarttı. İsveç'de üretilen aracı elden çıkartıp müşterisine ABD pazarında Ford ya da lüksü Lincoln alternatifini sunuyor. Çinli firma da bence aynen bunu yapacaktır. Volvo'nun sömürülmesi bittikten sonra Volvo ile işi bitecektir. İsveç'deki mühendisi ve işçiyi beslemek için çabalamaz. Onlara buyurun gelin size Çin'de iş verelim diyecektir. Eğer İsveçlileri biraz tanıyorsam söylemeliyim ki: giderler. Özetle: kısa vadede Çinlilerin yatırımlardan vs. ötürü Volvo'ya katkısı olur. (Ford yatırımı hiç düşünmemişti bile.) Ancak uzun vadede Çinlilerin Volvo'nun bayrağını dalgalandırmak için bir sebepleri olacağını sanmıyorum.

Size çocukça gelen tespitiniz banada şu açıdan bakınca mantıklı geliyor. Çinlilerin otomobil dahil ürünlerinin genel itibariyle tüketiciler üzerinde prestijleri yok. Çinli markanın isminin Volvo ile beraber bile anılması onun için prestij kazancı. Bu da kendi ülkesinde ve diğer pazarlarda kazanç sağlayacaktır. Nasıl Daewoo iken yüzüne bakılmayan araçlar chevrolet markası altında başarı yakalayabildiyse yada Chyrsler; Lancia ve Fiat adı altında bazı araçlarını farklı piyasalarda daha başarılı kılmak istiyorsa Çinli markada bu şekilde kazanç sağlayacaktır.

Araç satın alınırken bence en büyük etken tüketicinin gözündeki prestijdir. Yoksa her araç birbirine yakın özellikleri sağlayabilir.

Ford konusuna da katılıyorum; Yeni focusta sunulan aktif güvenlik sistemleri de bu durumu kanıtlıyor, Mondeoda adaptif hız sabitleyicinin sunulmasıda buna örnek.

•  VOLVO HABERLERİ

Bu Volvo'nun Türkiye'de pazarlamadan sorumlu departmanını olduğu gibi tasfiye etmek lazım.

Kasım ayındada önceki ay verilerine sadık kalarak tamı tamına 18 adet S80 satabilmişler.XC90 falan zaten satmasını beklemiyoruz.S80'e hem rezillik yapıp 1.6 motor koy hem 18 adet araç sat.Bu insanlar hangi liyakat esaslarına göre bu görevlere atanmışlar anlaşılır gibi değil.Rakiplerinden daha ucuza araba satıp daha az sayıda satış rakamı yakalayan ekip dünyanın heryerinde işten kovulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolbert -- 10 Aralık 2011; 20:15:06 >

Orijinalden alıntı: tolbert

VOLVO HABERLERİ

Bu Volvo'nun Türkiye'de pazarlamadan sorumlu departmanını olduğu gibi tasfiye etmek lazım.

Kasım ayındada önceki ay verilerine sadık kalarak tamı tamına 18 adet S80 satabilmişler.XC90 falan zaten satmasını beklemiyoruz.S80'e hem rezillik yapıp 1.6 motor koy hem 18 adet araç sat.Bu insanlar hangi liyakat esaslarına göre bu görevlere atanmışlar anlaşılır gibi değil.Rakiplerinden daha ucuza araba satıp daha az sayıda satış rakamı yakalayan ekip dünyanın heryerinde işten kovulur.

Ben forumdan bir kaç bu işe gönül vermiş kişiyle Volvo TR'nin kapısını çalma fikrindeyim

• Listeden çıkardıklarım:

Lüks SUV'da Land Rover anlaşılan tek geçiliyor.
    Kompakt SUV satışları çok yüksekmiş.
    Porsche Panamera nasıl F sınıfı tam anlayamadım. Fiyata göre mi sınıflandırmışlar.
    E serisinin 2011 satışının 5 serisinin gerisinde kalmasına şaşırdım. Ben sanki daha daha çok E serisi görüyorum etrafta.
    S80'e gelince; Türkiye'de X5'den fazla satmasını ben başarı olarak gördüm nedense Jaguar XF daha fazla satıyorsa, Türkiye ekseninde bu sınıfta para sorun değil demek ki; bu yeni Universe'e ekmek var demek. Volvo-Türkiye'yi devralmak ise fena fikir değil.

2. olarak s60 80 bin, s80 100 bin iken kimse gidip s80 almaz. Aralarında atla deve fark yok ve s60 daha güncel.

3. s80 100 bin'e satılırken hiç reklam yapılmıyor, ne zaman ki stok birikiyor 100 binden 80 bin'e düşürdük diye sayfa sayfa reklam yapmaya başlıyorlar.

Hem 100'binden alanları küstürüyorlar, hem arabanın imajını düşürüyorlar. Kampanya dahilinde eritmeyi hedeflediğin stok hepi topu 100-150 tane, hazırla değişim zamanı gelmiş eski s60-s80 müşterilerden bir liste teker teker ara, hem müşteriyi kazan hem markanı koru.

Bir reklam bütçesi bundan daha kötü kullanılamaz herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

ilk olarak 1.6 motor koymak niye rezillik oluyor anlamış değilim, mercedes e200 ve e250 cgi 1.8 motor, aradaki 200 cc mi rezilliği yok ediyor?

2. olarak s60 80 bin, s80 100 bin iken kimse gidip s80 almaz. Aralarında atla deve fark yok ve s60 daha güncel.

3. s80 100 bin'e satılırken hiç reklam yapılmıyor, ne zaman ki stok birikiyor 100 binden 80 bin'e düşürdük diye sayfa sayfa reklam yapmaya başlıyorlar.

Hem 100'binden alanları küstürüyorlar, hem arabanın imajını düşürüyorlar. Kampanya dahilinde eritmeyi hedeflediğin stok hepi topu 100-150 tane, hazırla değişim zamanı gelmiş eski s60-s80 müşterilerden bir liste teker teker ara, hem müşteriyi kazan hem markanı koru.

Bir reklam bütçesi bundan daha kötü kullanılamaz herhalde.

19can84

Rezillikten kastım şudur;

Volvo bulunmayı istediği marka sınıfının yazılı olmayan kurallarına göre hareket etmiyor.E sınıfı araç orta-üst segment yani artık lüksün tam manasıyla başlangıcı olan bir segment.Bugün S80 fiyatı 105 bin lira 2011 kampanyasıyla birlikte.Renault Lattitude veya Passat ın bile 100 binleri geçtiği yerde S80'ni bu fiyata satıyorsun ve 18 adet satabiliyorsun.Lüks otomobil üreticisiyim diyosun ama E sınıfında 1.6 dizel Focus motoru kullanıyorsun.Buna aferin Volvo dememizi gerektiren bişey varmıdır?
    Hep söylediğim şey şu;Volvo eğer çevrecilik peşindeyse elektrikli arabalara yoğunlaşsaydı.Bu yaptıkları hatayı örtbas etmenin yoludur bence.S80 satmak için 1.6 dizel veya 1.6 turbo benzinli motor koyup çevreciyiz numaraları komik geliyor.S80'ni düşük vergi dilimine sokup araba satmaya çalışmak rezilliktir.Malına güvenmemektir.E serisi veya 5 serisi üst vergi diliminden satılmasına rağmen satışlar ortada.Demek ki yapılması gereken Focus motoru koymaktan daha önemli ve elzem şeyler var.

Forumlarda açılan başlıklara ve yorumlara ben dikkat ederim.Doğrudur veya yanlıştır ama herbiri tüketici algısını yansıtan yorumlardır.Forumda C180 mi S80'mi veya Passat mı S80'mi gibi konular açılıp birde üstüne S80 aleyhine tercihte bulunanlar varsa eğer bu Volvo için çok ciddi bir sorundur.Sen rekabet ettiğin segmentte zaten tercih edilmeyen bir modelken(belkide kendini anlatamayan)birde orta sınıf markaların D segmenti araçlarıyla kıyaslanıyorsun.1.6 motor koyup imajı böyle düşürürsen olacağı buydu zaten.

E segmenti Türkiye'de bu kadar ucuza satılınca kıymeti anlaşılmıyor.Bu sınıfta araba almak isteyen prestije,farklılığa bakıyor.S80'i Passat fiyatına satıpta E-5-A6 müşterisini elde edemezsin.S80 1.6 motor koymadan önce daha çok satıyordu.O zaman ki müşteri kitlesi daha genişti.Şimdi Passat'ın-Insignianın üstüne 3-5 bin Tl daha koyabilen kişilerin hedefinde.Sonuç Ekim+Kasım toplam 36 adet araç satımı.Birde Volvo Türkiye'ye 15-20 tane ülke bağlamışlar Irak-Gürcistan ve Orta Asya ülkelerini falan.Bu adamlar daha Türkiye'yi yönetemiyorken birde 15-20 ülke daha yönetiyorlar(!).

Geri kalan yorumlarınıza katılıyorum.Marka imajını yönetmek gibi birşeyden haberleri yok.BMW ve Mercedes bayiilerindeki profesyonellik Volvo'da yok maalesef.Hele Otokoç gibi rezil bir firmaya bile bayilik verip profesyonellik beklemek anlaşılan başka bahara kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolbert -- 11 Aralık 2011; 8:02:10 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.