Şimdi Ara

Voltaj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Apartman dairesinde oturuyorum. Evde 700 litrelik bir akvaryum var. Teknik ekipmanı 22.000 lira civarı canlılarıyla haliyle 30.000 tl'ye yaklaşıyor. 2 yıl önce voltaj sıkıntısı olup teknik ekipmanların hepsi bozulur , elektrik kesintisinde de canlıların tamamı gider ve kalbime oturur diye bir servo monofaze voltaj regülatörüyle balkona 5kva'lık benzinli jeneratör koydurdum.

Voltaj regülatörü 210-217 arası görüntü verirken diğer bir ekranda 227 görüntü veriyor.

Bu işin birinci kısmı.

İkinci kısmına gelirsem.

Bilgisayarcı böyle bir bilgisayarda regülatör olması gerekir dedi. Onada bir tane 5 kva'lık regülatör ayarladım. Bilgisayar sistemi 3500 watt civarı çekiyor.
    Fakat onun bir ekranı 228 voltaj verirken diğer bir ekranı sürekli 220 voltaj veriyor sabit. Dijital dedi elektrikçi. Akvaryumun regülatörü iyi olup olmadığı hakkında şüpheye kapıldım.

Bu tablodan çıkartacağımdan üzere 210-217 voltaj bir elektrikle beslenen bir cihaz için bu sıkıntı mıdır?

• +/-%3'lük değişim tolerans gösterilebilir. daha fazlası cihazlar için tehlikeli olabilir. regülatör kısmına gelirsek, 2 voltmetreden birisi girişi, diğeri çıkışı gösteriyordur. tabi regülatörü görmeden kesin bir şey söyleyemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

+/-%3'lük değişim tolerans gösterilebilir. daha fazlası cihazlar için tehlikeli olabilir. regülatör kısmına gelirsek, 2 voltmetreden birisi girişi, diğeri çıkışı gösteriyordur. tabi regülatörü görmeden kesin bir şey söyleyemem.

Regülatör 227 voltajı 209-213'e düşürdüğü oluyor. Kötü bir bir durum mudur?
  • Gerilim 200 ün altına inmediği ve 240 ın üzerine çıkmadığı sürece pek korkmayın.

Son cümleniz biraz karışık olmuş. 3500W tüketen nedir bilgisayarınız mı?

Aslında size 5KVA lık bir online ups birde jeneratör yeterdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kukubara

Gerilim 200 ün altına inmediği ve 240 ın üzerine çıkmadığı sürece pek korkmayın.

Son cümleniz biraz karışık olmuş. 3500W tüketen nedir bilgisayarınız mı?

Aslında size 5KVA lık bir online ups birde jeneratör yeterdi.

Akvaryumun kasası 1600 watt diğer parçalar ile 3500 watt civarı elektrik çekiyor tüm bilgisayar sistemi. Tabi bu başka bir regülatör.

Akvaryumunki diğer bir regülatör. UPS pahalı ve jeneratör kullanıyoruz daha çok elektrik gittiğinde diye voltaj regülatörü taktırdım. Mesela mart ayında elektrikler kesildiğinde akvaryuma benzin koyup koyup 12 saat bütün sistemi çalıştırmıştım canlılar ölmesin diye. 2 saat elektrik olmayınca amonyak patlayıp canlılar ölüyor.

İşin kötü yanı 210 voltaj veren regülatör yani akvaryuma takdırdığımız parçalar Türkiye'ye getirtilip voltaj regülatörü olmadığı için herkeste bozulup garantinin de voltaj regülatörü olmadığı için ürün değişimi yapmadığı parçalar. Öyle bir okudum ki internette gerilim düzeltici mi ne yokmuş o parçalarda Türkiye'de herkes voltaj regülatörü yok cihazım bozuldu diye arıza servisine kaydolup eli 0 dönüyormuş.

210 voltaj veren voltaj regülatöründen biraz tırsmaya başladım.

• Selamlar,

Sanırım uzun yıllar yurtdışı yaşadığınızdan Türkçe ifade konusunda bayağı sıkıntılı ifadeler ile yazmışsınız o nedenle anlamak zor. 30.000 TL lik sisteme regülatör ve jeneratör alacağınız paraya güzel bir online ups alıp bunu da yüksek kapasiteli akü grubu ile destekleseydiniz kullanmak durumunda olmadığınız yada çalışması şart olmayan sistemleri elektrik kesintisi halinde devreden de çıkartsanız çok uzun akü ömrü elde edersiniz. Online ups yapısı gereği voltajı sabit verir şebeke ile işiniz hiç olmazdı.
    Bu kadar regülatör desteği ile zaten kayıp enerjiniz de çok olduğu gibi binaya aşırı yük bindirmişsiniz.

Şimdi bilgisayar sistemleri zaten voltaj aralığı olarak geniş toleranslıdır yani beslemelerinde 110/220 anahtarı yoksa 95-265 volt aralığında voltajda çalışır. Sadece elektrik kesintisi 10-20 ms yi geçmezse sorun da yaratmaz. Gelelim akvaryum sisteminize. Büyük ihtimalle tuzlu su akvaryumu kullanıyorsunuz. Bu akvaryumda da enerji t

• quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Selamlar,

Sanırım uzun yıllar yurtdışı yaşadığınızdan Türkçe ifade konusunda bayağı sıkıntılı ifadeler ile yazmışsınız o nedenle anlamak zor. 30.000 TL lik sisteme regülatör ve jeneratör alacağınız paraya güzel bir online ups alıp bunu da yüksek kapasiteli akü grubu ile destekleseydiniz kullanmak durumunda olmadığınız yada çalışması şart olmayan sistemleri elektrik kesintisi halinde devreden de çıkartsanız çok uzun akü ömrü elde edersiniz. Online ups yapısı gereği voltajı sabit verir şebeke ile işiniz hiç olmazdı.
    Bu kadar regülatör desteği ile zaten kayıp enerjiniz de çok olduğu gibi binaya aşırı yük bindirmişsiniz.

Şimdi bilgisayar sistemleri zaten voltaj aralığı olarak geniş toleranslıdır yani beslemelerinde 110/220 anahtarı yoksa 95-265 volt aralığında voltajda çalışır. Sadece elektrik kesintisi 10-20 ms yi geçmezse sorun da yaratmaz. Gelelim akvaryum sisteminize. Büyük ihtimalle tuzlu su akvaryumu kullanıyorsunuz. Bu akvaryumda da enerji t

Çok açıklayıcı oldu. Teşekkürler. Son cümleniz yarım kalmış. O halde çok fazla dert etmeme gerek yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12V 5V Düşürme
    14 yıl önce açıldı
    Hangi Voltaj Regülatörü
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu akvaryumda da enerji tüketiminin büyük kısmının kullandığınız aydınlatma olduğunu sanıyorum. Aydınlatma sisteminiz metal halide yada benzer bir gaz deşarj lamba grubu ise zaten onu direkt bağlayın şebekeye. Bunun dışında diğer sistemlerinizin genelinin pompa olması lazım bir kısmı da dijital çalışan su kalite kontrol ve kimyasal ekleyen sistemler olduğunu düşünüyorum.

Şu halde voltaj değişimlerinden etkilenebilecek sistemler için kılavuzlarında voltaj aralığı kesinlikle belirtilmiş olmakla birlikte 210 volt sorun teşkil etmez. Cihazların bozulmasına sebep daha çok voltaj dalgalanmasının sıklığıdır. Onu da regülatör ile halletmişsiniz zaten.

Takılı olan sistemlerin marka model ve güç gereksinimi ile elinizdeki güç sistemlerini detaylıca ve karışık olmadan yazabilirseniz daha da net açıklamalar yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 14 Ağustos 2015; 9:32:18 >
  • Kusura bakmayın site sorunlu yazdıklarım uçmasın diye copy yaptım sanıyordum yeniden tamamını ekledim.
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Evet. Büyük bölümünü ısıtıcı ve aydınlatma kaplıyor.

Esas sürün Royal Exclusiv diye bir firmanın yapmış olduğu kafa motoru ve protein skimmerlarda. Diğerlerinde çok fazla sıkıntı olacağını sanmıyorum dedi ithatatçı firma.

Onlar bozuluyormuş voltaj regülatörü olmayan yerlerde sıklıkla. Royal Exclusiv o yönünü biraz kötü yapmış.
  • Aslında firmanın kötü yaptığını düşünmüyorum da ithalatçısının çamura yatma, arıza durumunda uğraşmamak için alt yapıyı hazırlamakta olduğu gibi bir durum var. Neyse boşverelim firmayı, hassas cihazlarınız az sayıda olduğuna göre bunların çektiği güç değeri de düşüktür.Tavsiyem şudur ki ileride toplam güç değerinden %10-20 daha güçlü bir online ups ile bunları destekleyin. Hem maliyeti düşük olur hem de daha garantili koruma olur. Lamba ve ısıtıcılar için regülatörü devreden çıkartabilirsiniz hele ki lambalar mekanik balastlarla çalışıyorsa hiç sorun olmaz. Böylelikle regülatörün hacmi ve kayıp gücü ile de uğraşmazsınız. Jeneratör de olduğuna göre online ups aküyü bitirmeden o devreye girer ve cihazlar kesintisiz çalışır.

Bu arada ben de 450 lt lik bir tatlı su akvaryumu bulunduruyorum evde. Gerçi şu sıralar dışladım biraz ama mümkünse resim ekleyin de gözümüz bayram etsin :)

• quote:

Aslında firmanın kötü yaptığını düşünmüyorum da ithalatçısının çamura yatma, arıza durumunda uğraşmamak için alt yapıyı hazırlamakta olduğu gibi bir durum var. Neyse boşverelim firmayı, hassas cihazlarınız az sayıda olduğuna göre bunların çektiği güç değeri de düşüktür.Tavsiyem şudur ki ileride toplam güç değerinden %10-20 daha güçlü bir online ups ile bunları destekleyin. Hem maliyeti düşük olur hem de daha garantili koruma olur. Lamba ve ısıtıcılar için regülatörü devreden çıkartabilirsiniz hele ki lambalar mekanik balastlarla çalışıyorsa hiç sorun olmaz. Böylelikle regülatörün hacmi ve kayıp gücü ile de uğraşmazsınız. Jeneratör de olduğuna göre online ups aküyü bitirmeden o devreye girer ve cihazlar kesintisiz çalışır.

Bu arada ben de 450 lt lik bir tatlı su akvaryumu bulunduruyorum evde. Gerçi şu sıralar dışladım biraz ama mümkünse resim ekleyin de gözümüz bayram etsin :)

Merhaba,

Teşekkürler. Bu işin üstadı sizsiniz. Sizin dediğiniz gibi yapacağım. :)

Voltaj
     Voltaj
     Voltaj
     Voltaj
     Voltaj

Gün geçtikçe ilerliyoruz. Size de kısmet olur inşallah.

• Maşallah diyelim çok güzel, inşallah bahçeli müstakil bir evim olduğunda daha büyük boyutlu birşeyler düşünüyorum kısmet olursa.
  • quote:

Maşallah diyelim çok güzel, inşallah bahçeli müstakil bir evim olduğunda daha büyük boyutlu birşeyler düşünüyorum kısmet olursa.

İnşallah kısmet. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.