Şimdi Ara

Volt - Amper - Adaptör - watt ??? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
24
Favori
171.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada dc kullanmak varken ac-dc çevirici felan ne akıl?
  • arkadaşlar bişey sorucam alacağım hp adaptör 19 volt ama benim orjinel adaptörüm 19.5 acaba bir farkı olurmu düşük voltun...
  • sıkıntı olmaz... aslında standardı 19 volttur..
  • 12voltluk cakara 9 voltluk 2 pil verirsek ne olur ???!!!!!! Acil cevabinizi bejliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OrTHoMaNiaC O kullanıcısına yanıt
    Konunun zamanı geçmiş ama bu konuda baya bir araştırma yaptım..

Usb fanda iki tür motor var..fırçalı motor fırçasız motor..

Fırçasız motorda motorun içinde elektronik devre var örnek 5volt ile çalışıyorsa en fazla 6 voltu kaldırıyor..fazlası yakıyor ben yaktım oradan biliyorum

ikincisi fırçalı klasik motor bildiğimiz teyp,dvd playerlerde kullanılan motorları usb fanda kullanıyorlar...bu motorun kaldıracağı voltaj daha fazla..

Örnek ; üzerinde 6 volt yazan motor maksimum çalışma voltajı değil..nominal denilen ortalama voltajı..örnek veriyim 6v yazan bu motor 3v-9v arası çalışabilir mesela..veya 3-12 volt çalışma aralığında olabilir.

Ama maksimum 7 voltta olabilir..dikkat etmeli..her motorun çalışma aralığı farklı sen 12v verip yakabilirsinde belli olmaz motorun modelini bulup internetten bakman lazım...örnek:

turkishalibaba.com sitesinde 100lerce usb fan motoru var..bu motorların en küçük ayrıntısına kadar her bilgi var...mesela çalışma voltaj aralığı,rpm hızı,torku veya boşta çalışma akımı,yükte çalışma akımı çok ayrıntılı tavsiye ederim..

• 20playback kullanıcısına yanıt
    konu eskimiş ama basitce cevap veriyim...watt bir cihazın elektriksel gücüdür. Amper ise çektiği akımdır...Watt her voltta aynıdır.sabittir değişmez ama Amper her voltta değişir Mesela 50 watt lık bir cihazın var...220 voltta yine 50 wattır 12v dada 50w tır değişmez sabittir, ama 50wattı 220v ta çalıştırırsan amperi çok düşük olacaktır..12v ta çalıştırırsan amper çok yüksek olacaktır..Bunun matemetiksel formülü:.....
    AMPER= WATT/ VOLT tur.. Örnek 50 watt lık lamba için ..50/220= 0,227272 ampere denk gelir..Ama 12 volt için 50/12= 4,166 Ampere denk gelir..

O yüzden düşük voltajlı cihazlarda her zaman kalın kablo kullanılır..düşük voltajda çok amper çeker...ben 12volt 20 amperlik aküyü invertere bağlayıp 220v 200 watt lık cihaz çalıştırmak için en az 6'lık 6mm kablo kullanıyorum..kablo ne kadar uzun olursa o kadar fazla akım kaybı olur ve ne kadar uzunsa o kadar kalın kablo kullanılmalıdır.. 1metre kablo kullanacaksam 6mm kablo kullanıyorum ama 2-3 metre kullanacaksam bence en az 12mm kablo olmalı...benim aküde kullandığım kablo 220voltta koca apartman dairesini besliyor..

• BElki okuyan olur diye yazayım. Piyasada powerbanklar var 10binlik yalnız birinde 10000mah 5v yazarken birinde 10000mah 3,6v yazıyor farkları nedir?
  • Elimde 12v 3a ile çalışan bir uydu alıcısı var adaptörünün kablosu biraz soyulmuş bunun yerine boşta 12v 4.16a lik bir apatör var bunu taksam bir sorun olurmu

• etiket değerlerine göre, bir sorun yok gibi görünüyor.
  • fairtail F kullanıcısına yanıt
    Sorun olmaz. Uydu alıcısı ihtiyacı kadar akımı çeker. Voltaj zaten 12 volt. Sıkıntı yok.

• Teşekkürler o zaman onu kullanayım

• 15v 1a ile çalışan bir modem 12v 400mah adaptör ile çalıştı şuan çalışıyor ama ileride sıkıntı olur mu ?
    ikinci sorum: 7.5v 2amper bir adaptör kullansam, 15v 1a ile çalışan bu cihaza zarar verir mi ?
  • Merhaba camasir makinesi ve bulasik makinesine akilli priz takacagim. Makineler 2000-2400 watt civarinda, prizlerin watti yuksek mi olmali 16 amper olmasi yeterlimi tskler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4F6922DB0 -- 19 Kasım 2018; 10:41:45 >
  • pskanalz kullanıcısına yanıt
    Az gerilim sıkıntı yaratabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba

Laptobumun şarjı bozuldu. Bir arakdaştan yedek aldım. Şarj aletinin değerleri aşağıdaki gibidir.
    İnput: 100-240V-1.8A 50-60Hz
    Output: 29V -6.3A
    yazıyor.

Orjinal bozulan şarj aleti verileride aşağıda ki gibidir

İnput: 100-240V- 2.34A 50-60Hz
    Ouput: 19.5V-9.23A

Sormak istediğim. Üsteki şarj aleti ile alttaki arasında fark var mı. Üstekini kullansam bir sorun yaşatır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Opinion

Merhaba

Laptobumun şarjı bozuldu. Bir arakdaştan yedek aldım. Şarj aletinin değerleri aşağıdaki gibidir.
    İnput: 100-240V-1.8A 50-60Hz
    Output: 29V -6.3A
    yazıyor.

Orjinal bozulan şarj aleti verileride aşağıda ki gibidir

İnput: 100-240V- 2.34A 50-60Hz
    Ouput: 19.5V-9.23A

Sormak istediğim. Üsteki şarj aleti ile alttaki arasında fark var mı. Üstekini kullansam bir sorun yaşatır mı?
    çıkı gerilimleri arasında 10v fark var. sıkıntı yaratır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

çıkı gerilimleri arasında 10v fark var. sıkıntı yaratır.

Alıntıları Göster
    Üstad yanlış yazmışım 29v değil, 19v imiş.

• Opinion kullanıcısına yanıt
    3 amper düşük yeni şarj, şarj eder sıkıntı olmaz fakat adaptör ile pc yi kullanirken pc 6A yi geçerse ısınmaya başlar, bire ++ ve --- polariteye dikkat ediniz ,,

İç uç +,, dış uç eksi gibi ...

• Opinion kullanıcısına yanıt
    akım değeri daha düşük olduğu için, performanslı işlerde sorun çıkartabilir. şarj etmek için kullanman daha mantıklı olur.
  • Merhaba, bana led sürücüler ile ilgili bilgi verebilecek birileri varsa çok sevinirim.

http://www.cata.com.tr/
    DRİVER (13-18W)
    http://www.cata.com.tr/driver-13-18w

Linkteki led sürücünün çıkış gerilimi 36 - 65V DC olarak görünüyor. Fakat ben bu gerilimi hangi şartlar altında verdiğini anlayamadım. Şimdi ben bu sürücüye 40V gerilim ihtiyacı duyan bir yük eklesem acaba bu yüke zarar verir mi? Yoksa ihtiyacı kadar mı bir gerilim uygulayacak? Minumum vereceği gerilim 36V mu? Yoksa başlangıcı 65V olarak mı yapıyor?

Bu gibi led sürücülerdeki bu DC gerilim aralığı neden veriliyor çözemedim! Yardımcı olursanız sevinirim. 36/64 - 70/95 - 75/110 v.b ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 11 Haziran 2019; 1:42:26 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.