Şimdi Ara

Volt - Amper - Adaptör - watt ??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
172
Cevap
24
Favori
171.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nipp10

Volt - Amper - Adaptör - watt ???

Hocam yardımcı olabilir misiniz?
    Beyler yardımınızı rica ediyorum,anlayan varsa ki ben hariç herkes anlıyodur bana lütfen yardımcı olsun:

Yeni aldığım vsx-921 için kule tipi hoparlör yapmak istiyorum. Daha doğrusu elimde olan SR-H30, Akai model yarım kule tipinin patlak hoparlörlerini değiştirmek istiyorum. Yani bunların kasasını-kabinini kullanmak istiyorum. Sizlerin üstün deneyimlerinizden faydalanmak adına yardımlarınızı bekliyorum.
    Kuleleri de sayenizde yapmak istiyorum. Ancak alacağım midler-basslar avrye uyumlu mudur,yanar mı,avrye mi zarar Verir? Teknik açıdan sudan çıkmış balık gibiyim.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çooook teşekkür ederim.

Söz konusu avrnin özellikleri:
    Kanal Başına Çıkış Gücü : 150W.
    Çıkış Seviyesinde Empedans : 6Ω.
    Kanal Sayısı : 7

Söz konusu hop. aşağıdadır:
    For model SR-H30, Akai,
    Tokyo:Original prospekt in 1980
    http://www.radiomuseum.org/r/akai_sr_h30.html

Fotoğraflar konumda:
    http://forum.donanimhaber.com/m_65951545/tm.htm

• Akü 12 V veriyorsa ve ledler 3,3 lük ise en fazla 3 ledi seri bağlayabilrsin.
    bu olayı pek anlayamadım neden 3 tane ve 3.3 nedir.daha basit ve ayrıntılı açıklayabilir misiniz
  • küçük bir soru
    elimde üzerinde 12V 1000mA yazan AC/AC Adaptör var.
    Buna üzerinde 12V 50W yazan bir ampul takarsam.

Adaptör mü bozulur, Ampul mü patlar.

Sonuçta adaptörün vereceği max güç W = V * I = 12 *1 = 12 Watt
    Ampülün çekmeye çalışacağı akım 50 / 12 = 4.1666 A değil midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: donmayalim

küçük bir soru
    elimde üzerinde 12V 1000mA yazan AC/AC Adaptör var.
    Buna üzerinde 12V 50W yazan bir ampul takarsam.

Adaptör mü bozulur, Ampul mü patlar.

Sonuçta adaptörün vereceği max güç W = V * I = 12 *1 = 12 Watt
    Ampülün çekmeye çalışacağı akım 50 / 12 = 4.1666 A değil midir?

Adaptör kısa devre kormalıysa, ampül yanmaz.

Basit bir adaptörse korumasız, ampül cılız bir şekilde yanar, arkasından adaptör yanar!

Hiç bir durumda, o adaptörle ampül patlamaz!

Yazdığınız güç hesapları doğrudur.
  • amerikadan bir epson nx100 yazıcı getiridim klasik 110 v ile çalışıyor değerleri

Rated voltage: 100 –120 VAC
    Rated frequency: 50 – 60 Hz
    Rated current: 0.6 Amp

benim hesabıma göre 66 watt

şimdi bu çevirici benim işime yarar mı Ataba C30 30 Watt 220 Volt 110 Volt Çevirici
    aradan yıllar geçmiş konudan ama inşallah cevap alabilirim
    cevap verecek herkes e teşekkürler şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilktt

amerikadan bir epson nx100 yazıcı getiridim klasik 110 v ile çalışıyor değerleri

Rated voltage: 100 –120 VAC
    Rated frequency: 50 – 60 Hz
    Rated current: 0.6 Amp

benim hesabıma göre 66 watt

şimdi bu çevirici benim işime yarar mı Ataba C30 30 Watt 220 Volt 110 Volt Çevirici
    aradan yıllar geçmiş konudan ama inşallah cevap alabilirim
    cevap verecek herkes e teşekkürler şimdiden

220vyi 110a indiriyorsa belki olabilir yalnız çeviricinin gücü 30w olduğu için çalıştırmayabilir.
    yada tutukluk yapar aslında en iyisi bir yazıcı adaptörü alın 220v 60w gayet güzel çalışır.
    yazıcının çalışma voltajlarına göre alın yoksa aynı durum olabilir.

• Simdi 24 v 1amper ile 230 v 1a bir gerilimde amperler ayni midir benim anladigim kadariyla wat cihazin harcadigi elektirik volt da bu elektirigin gucu amper ney yaq

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar;

Elimde 1 adet fazladan HP notebook adaptörü var. Çalınan bilgisayarımdan kalmıştı. Şİmdi yeni HP notebook aldım adaptör değerleri birbirine yakın. Bana göre bir sorun yok ama birde sizlere sorayım. Eski adaptör muadil olarak anılacaktır.

Orjinal değerler ;

Input a gerek görmedim.
    Output ; 18,5 V
    3,5 A
    65W

Muadil;
    Input a gerek görmedim
    Output; 19 V
    4,74 A
    90 W
  • kısaca cevaplayacak olursak, hiç bir sorun olmaz kullanabilirsin. fakat tam tersi olsaydı yani eski adaptörün yenisinden düşük güçte olsaydı notebook un tam kapasite ile çalıştığı anlarda performans kaybı yaşayabilirdin.
  • geç oldu ama çok teşekkür ederim :) 100 wat lık aldım ama daha denemek kısmet olmadı :D
  • Selamlar,

Konu açılmışken bende bir soru sorayım.

Elimde netmaster kablo modem var ama adaptörüm yok. Yine elimde us robotics adsl modem adaptörü var. Uçları birbirine uyuyor. Fakat modem üzerinde 15v 1.0a yazıyor, adaptör üzerinde ise 16v 1200ma yazıyor. Şimdi bu adaptörü kablo modem ile kullansam bana ne gibi bir zararı olabilir ? Kullanmamda bir sakınca olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkan Sertbas -- 23 Mart 2013; 11:27:38 >
  • arkadaşlar elimde 5v 2000ma ile çalışan tablet var .sarj c,hazı bozuldu. telefounumun sarj aletide 5v 800ma . tabletimi telefonun sarj cihazıyla sarj etsem sorun olurmu ?
  • Konuyu ufakdan hortlatacağım bende kusura bakmayın lütfen.. Her mesajı sonuna kadar okudum ve basit bir kullanıcı olarak, düşük akım çeken bir cihaza yüksek akımlı bir adaptör takarsak sıkıntı olmayacağını (tabiki voltajları aynı olursa) anladım..

Peki sizlere şunu sormak istiyorum.. Voltaj dediğimizi basınç gibi düşünüyorduk, amper ise cihazın çektiği miktar.. Peki basıncı yani voltajı yüksek tutsak dahi (9V cihaza 12V veya fazlası gibi) cihazın çekmek isteyeceği ve çekeceği akım aynı olmayacak mı? Olacaksa, neden volt değerindeki yükseklik yani basınçdan dolayı cihaz yanıyor, bozuluyor?

Şimdiden teşekkür ederim..
  • elektronik elemanlar ve devreler, belli bir gerilim ve akım aralığında çalışacak şekilde tasarlanır. limitlerinin aşınca yanarlar. basitçe anlatırsak, bir pinpon topu 10 m derinlikteki basınca dayanırken basket topunun dayanma sınırı 500 metre olsun.(misal olarak veriyorum.) 150 metre derinlikte, masa tenisi oynayamayız. ama 500 metreye kadar basket oynayabiliriz. elektronik devrelerde aynı mantığa sahiptir. sınırlarını, içerdikleri elemanlar belirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 23 Nisan 2013; 8:34:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

elektronik elemanlar ve devreler, belli bir gerilim ve akım aralığında çalışacak şekilde tasarlanır. limitlerinin aşınca yanarlar. basitçe anlatırsak, bir pinpon topu 10 m derinlikteki basınca dayanırken basket topunun dayanma sınırı 500 metre olsun.(misal olarak veriyorum.) 150 metre derinlikte, masa tenisi oynayamayız. ama 500 metreye kadar basket oynayabiliriz. elektronik devrelerde aynı mantığa sahiptir. sınırlarını, içerdikleri elemanlar belirler.

peki bpeki bu yanma dedıgınız olay mesela koku verır oyle mı yanar yoksa ateş alır anlamında mı

mesela bır drencın transistörun sınırını asınca
  • quote:

Orijinalden alıntı: BernaGs2

quote:

elektronik elemanlar ve devreler, belli bir gerilim ve akım aralığında çalışacak şekilde tasarlanır. limitlerinin aşınca yanarlar. basitçe anlatırsak, bir pinpon topu 10 m derinlikteki basınca dayanırken basket topunun dayanma sınırı 500 metre olsun.(misal olarak veriyorum.) 150 metre derinlikte, masa tenisi oynayamayız. ama 500 metreye kadar basket oynayabiliriz. elektronik devrelerde aynı mantığa sahiptir. sınırlarını, içerdikleri elemanlar belirler.

peki bpeki bu yanma dedıgınız olay mesela koku verır oyle mı yanar yoksa ateş alır anlamında mı

elektronik parçalar çok çeşitli şekilde arıza yapabilmektedir. Mesela BJT tipi transistörü örnek verecek olursam, emiter ve kollektör arası kısa devre olabiliyor, beyz emiter arası kısa devre olabiliyor, yada tam tersi şekilde tamamen açık devre olabiliyor, bunun dışında Beta akım kazançları değişebiliyor. bu saydığım arızalarda Bazen dıştan sağlam gözükebilir. yani herhangi bir yerinde patlak-çatlak olmayabiilir. ama içten bozulmuştur.
    Mesela; transistör üzerinden dayanma akımı üzerinde akım geçirilirse; transistör patlar ve açık devre olur.
    Transistörün çalışma voltajından daha yüksek voltaj uygulanırsa Transistör kısa devre olabilir
    Transistörün üzerine zıt EMK voltajı düşer ve dayanma gerilimi aşılırsa, transistör yine kısa devre olabilir.
    Silisyum maddesi zamanla yok olduğundan transistörlerde beta ve alfa akım kazançları değişmektedir. Bu durumu AF transistörlerinde ve fet transistörlerde gözlemleyebilirsiniz.
    Yüksek ısılarda oluşan arızalarda genelde transistörler delinmekte ve sızıntı akımları yükselmekte. Bu sebepten ısı daha da arttığında tamamen kısa devre olabiliyorlar veya açık devre olabiliyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

quote:

quote:

elektronik parçalar çok çeşitli şekilde arıza yapabilmektedir. Mesela BJT tipi transistörü örnek verecek olursam, emiter ve kollektör arası kısa devre olabiliyor, beyz emiter arası kısa devre olabiliyor, yada tam tersi şekilde tamamen açık devre olabiliyor, bunun dışında Beta akım kazançları değişebiliyor. bu saydığım arızalarda Bazen dıştan sağlam gözükebilir. yani herhangi bir yerinde patlak-çatlak olmayabiilir. ama içten bozulmuştur.
    Mesela; transistör üzerinden dayanma akımı üzerinde akım geçirilirse; transistör patlar ve açık devre olur.
    Transistörün çalışma voltajından daha yüksek voltaj uygulanırsa Transistör kısa devre olabilir
    Transistörün üzerine zıt EMK voltajı düşer ve dayanma gerilimi aşılırsa, transistör yine kısa devre olabilir.
    Silisyum maddesi zamanla yok olduğundan transistörlerde beta ve alfa akım kazançları değişmektedir. Bu durumu AF transistörlerinde ve fet transistörlerde gözlemleyebilirsiniz.
    Yüksek ısılarda oluşan arızalarda genelde transistörler delinmekte ve sızıntı akımları yükselmekte. Bu sebepten ısı daha da arttığında tamamen kısa devre olabiliyorlar veya açık devre olabiliyorlar

anladım pekı deney sırasında bır transıstor dırenc vs patlarsa bıze zarar verır mı daha once deney yaptım yenı başladım yapmaya daha doğrusu ama hıc patlatmadım :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

anladım pekı deney sırasında bır transıstor dırenc vs patlarsa bıze zarar verır mı daha once deney yaptım yenı başladım yapmaya daha doğrusu ama hıc patlatmadım :)

Dikkatli olmak, tedbirli davranmak sizin zaten göreviniz. uygun koşullar ve uygun şartlar altında tabi ki patlamazlar.ancak siz gidip bir diyotu yada bir ledi direk 220v prize takarsanız tabi patlar :D bu patlama şiddetine göre zarar verebilir. özellikle küçük parçalar göze kaçabilir. Lisedeyken çok arkadaşım prize ölçü aletini takıp kademeyi değiştirirken ölçü aletlerini patlattı. problarının alev aldığına ben şahit oldum. çünkü ampermetrenin iç direnci 0'a yakın olduğundan problar kısa devre gibi davranır. bu yüzden özellikle yeni başlayanların gözetmen altında deney yapması her zaman daha iyidir. küçük 9v yada 3 5 sıradan alkalin pillerle patlama söz konusu olmuyor, çünkü akım zayıf, yinede sağlık herşeyden önemlidir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

burada yapılmışı var.

• 480 volt icin kac amperlik akü almaliyim yardimci olurmusunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.