Şimdi Ara

Volkswagen yakıt önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
4.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Volkswagen Polo Dizel 1.6 2018 model otomatik aracım var hangi yakıt km bakımından iyidir ? Çok yakıyor hangi yakıtı almalıyım sizin bu model aracınız varsa napıyorsunuz öneride bulunurmusunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Hangisinde menzil uzundur bilmem ama 2013 dizel jettam varken opetten aldığım motorin dpf yi çok çabuk tıkıyordu. Shell den almaya başlayınca bir daha dpf ışığı yakmadı. Şu an benzinli aracım var ama alışkanlık hala shell den alıyorum yakıtı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neye göre çok yakıyor? Kaç litre 100km veriniz? Hiçbir bilgi yok. Yakıtla alakalı bir durum değil. Tamamen kullanımla alakalı. Baldızımda clio 0.9 tce var. Ben kullandığımda 6.3 ortalama yakıyor. Kendisi 8 litre civarı yakıyor. Halbuki baktığında oda agresif kullanmıyor bende. Ancak bomboş gaz fren kullanımları ani hızlanmalar kontrolsüz kalkışlar kalkarken haybeye debriyaja gaz kaçırmalar benim 2-3 öndeki aracı takip ederek hızlanıp yavaşlamam vs. gibi bir çok etken yaklaşık 2 litre farka yol açabiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34HIL34 -- 7 Kasım 2020; 5:2:35 >
  • dünyanın en pahalı yakıtını kullandığınız için olabilrmi acaba.

  • 100 km'de şehiriçi 6, şehir dışı 4-5 litre arası yakıyorsa, araç normal. Gittiğiniz mesafeye göre hız ortalamanızı bilmiyoruz. Işıktan kalkış, yüksek devirli kullanım gibi bir şey belirtmemişsiniz. O araca yüksek yaktırabiliyorsanız, daha önce bi arkadaş demişti burada, araca gareziniz vardır. Yakıtı opet'ten alıyorum, aynı opet'ten almaya çalışıyorum. DPF ışığı bugüne kadar 1 kere yandı. Aracınız manuel mi otomatik mi onu da yazmamışsınız. Manuelse, benzinli araç gibi devri çok yükseltmeden vitesi değiştirin. Düzlükte, daha da ivmeli hızlanma amacınız yoksa 2 bin devirde vites değiştirin. Kırmızı ışığa yaklaşırken, ayak gazda gitmeyin. Yakıt ekonomisi yapacaksanız, bir sürü etmen var, bunları inceleyin, kullanım şeklinizi belirleyin.

  • Huan8 H kullanıcısına yanıt
    Otomatik araba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 100 kilometrede kaç litre yakıyor?

  • Sorun yakıtta veya arabada değil akaryakıt fiyatlarından düzgün şekilde zevk alarak araç kullanamıyoruz 2500 deviri geçirmiyorum yine 60 kr dan aşağı düşmüyor şehir içi biraz gazlayınca 1.5 lirayı buluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bp ultimate dizel de en iyi seçenektir. hemde menzili uzundur

  • 3 sene tsi kullandim (87 bin km) 2 seneyi aşkın tdi kullanıyorum (55 bin km) hep bpden aldım.Herhangi bir sorun olmadı.

  • Tasarruf olsun diye fazladan para ödeyip disel alıyorsunuz konfor olsun diye müsrif otomatik tercih ediyorsunuz büyük çelişki.



    Bunun dışında yakıtları standard olan istasyonlarda benim tecrübem total uzun gidiyor opet performanslı

  • 34HIL34 kullanıcısına yanıt
    vay profesör madalya takalım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BP ultimate gerçekten çok iyi hem performans hem yakıt ekonomisi olarak , eskiden shellciydim ama son 2 senedir BP ultimate

  • Vag grubuna biniyorsun birakta yaksin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konuda net bir ölçüm yapmadım. Fakat shell' in yakıtı çabuk bitiyor gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sat arabayı , VW boşver.
    Git daha az yakacak bir araba al, Renault mesela. Keyfince bin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aserkang kullanıcısına yanıt
    Evet doğru ben hata ettim başta Renault almalıydım aZ yakıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huan8

    100 km'de şehiriçi 6, şehir dışı 4-5 litre arası yakıyorsa, araç normal. Gittiğiniz mesafeye göre hız ortalamanızı bilmiyoruz. Işıktan kalkış, yüksek devirli kullanım gibi bir şey belirtmemişsiniz. O araca yüksek yaktırabiliyorsanız, daha önce bi arkadaş demişti burada, araca gareziniz vardır. Yakıtı opet'ten alıyorum, aynı opet'ten almaya çalışıyorum. DPF ışığı bugüne kadar 1 kere yandı. Aracınız manuel mi otomatik mi onu da yazmamışsınız. Manuelse, benzinli araç gibi devri çok yükseltmeden vitesi değiştirin. Düzlükte, daha da ivmeli hızlanma amacınız yoksa 2 bin devirde vites değiştirin. Kırmızı ışığa yaklaşırken, ayak gazda gitmeyin. Yakıt ekonomisi yapacaksanız, bir sürü etmen var, bunları inceleyin, kullanım şeklinizi belirleyin.

    Şehir içi 6 litre dizel için nasıl normal arkadaş. Annemin Clio 5 1.0 Turbo benzin zaten sıkışık trafikte en baba 6.5 yakıyor.

    Turbo benzinlinin 6.5 yaktığı yerde dizelin max 5 yakması lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt

    tamamen kullanımla alakalı. benim kullandığım araç 0.9 clio. annemin kullanıdığı araç 308 1.6 bhdi eat6.

    benim depo hesabım;

    https://forum.donanimhaber.com/0-9-tce-yakit-konusu-bu-konu-gercek-verilere-dayanir--145589983


    308in 1608kmlik yol bilgisayarı verisi(300km şehir dışı 1300km şehir içi);

    Volkswagen yakıt önerisi


    ikimiz de aynı şehirde yaşıyoruz. aynı yolu yapıyoruz, kullanım stillerimiz farklı. arabayı az yaktıran kullanandır diye düşünüyorum. 0.9 tce ile 10 litrenin altına inmediğini söyleyenler de var. ben 7nin üzerine çıkmadım. 1.6hdi 308le 4 litre civarında kullandığını söyleyen de var, durum ortada. diyeceğim o ki, hangi arabayı kullanırsan kullan az yaktırmak(araba limitleri dahilinde) senin elinde.





  • Ben hep shellden alıyorum lakin diğerlerine oranla daha çabuk bittiği doğru çünkü daha iyi yanıyor motorda,ufacıkta olsa performansta hissedebiliyorum bunu,onun haricinde opette alırım o menzil bakımından daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.