Şimdi Ara

volant dişlisi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar iyi geceler benim bir sorum olacak geçen ustaya arabanın marş motoru için götürdüm marş motorunu tamir etti marş motoru ölmüş marşı bi güzel yerine taktı marşa bastığmda o berbat gırrc sesi yine geldi araba çalışmadı bir iki böyle sonra marşı aldı volant dişlisine birşey olmuş tam hatırlamıyorm ne dediğini ama dişliyi yemiş sanırım bana 5 dk da bir fiyat çıkardıki ben zaten 1000 tl masraf ettiğim arabaya 950 tl daha masraf çıkardı işçilik :200 tl volant dişlisi 750 tl 950 tl tam olarak doğru bir fiyatmıdır bunu öğrenmek için yardımlarınızı bekliyorum
    araba ford mondeo 2.5 otomatik bu arabadan çok çektim yanlız satmakta istiyorum

• Bence başka bir ustaya götür.
  • başka bi ustaya götürmeden önce burada araştırmak istedim volant dişlisi tribünsüz tribünlü fiyatları nedir
  • arkadaslar sorunuma bi el atsanız ? rica ediyorum lütfen
  • Volantı sökmek için söylediği 200 TL işçilik normal nitekim şanzuman inecek. Volant için bir iki alternatif yere fiyat sorun ancak volantı görmeden yeni volant almayın. Hoş volantın tamiri olmaz ama yine de sorun belki de farklı boyutludur.
  • başlığı görünce aracınızın ford marka olduğunu anlamıştım biryerde okumuştum volantı ters takınca düzeliyormuş bunu ustanıza söyleyin bakalım o ne diyecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: akur

quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

başlığı görünce aracınızın ford marka olduğunu anlamıştım biryerde okumuştum volantı ters takınca düzeliyormuş bunu ustanıza söyleyin bakalım o ne diyecek

Volandır aslı, volant derseniz dalga geçerler
    Volan dişlisini ters taksanızda değşimez, dür dişlidir nihayetinde ve volanı ters takmanız zor olay çünkü takılan yüzeyi kademelidir.
    200 lira işçiik iyide volan en iyisi 500 bile değil incelerseniz bildiğiniz dökümdür sadece dişlilere para verirsiniz yanii
    Tork konvertör (türbin) sağlamsa hiç değiştirme derim onuda değiştirecek olursan bayağı bir para verirsin ama oda gitmişse arabayı satman daha mantıklıı
    Kolay gelsin...

bende volan diye biliyordum ama herkes volant yazınca bende öyle yazmıştımbunu ben yapmadım sadece duydum hatta bizim forumlarda konuşulmuştu tecrübeli arkadaşlar görürse nasıl yapıldığını ve bir sorun olup olmadığını söylerler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    remsa balata hakkında ?
    10 yıl önce açıldı
    Fren balatası bosch yada trw??
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Volan nasıl ters takılabilir onu anlamadım. Volanı ters takarsanız bu sefer marş dişlisi volan dişlisine denk gelmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akur

quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

başlığı görünce aracınızın ford marka olduğunu anlamıştım biryerde okumuştum volantı ters takınca düzeliyormuş bunu ustanıza söyleyin bakalım o ne diyecek

Volandır aslı, volant derseniz dalga geçerler
    Volan dişlisini ters taksanızda değşimez, dür dişlidir nihayetinde ve volanı ters takmanız zor olay çünkü takılan yüzeyi kademelidir.
    200 lira işçiik iyide volan en iyisi 500 bile değil incelerseniz bildiğiniz dökümdür sadece dişlilere para verirsiniz yanii
    Tork konvertör (türbin) sağlamsa hiç değiştirme derim onuda değiştirecek olursan bayağı bir para verirsin ama oda gitmişse arabayı satman daha mantıklıı
    Kolay gelsin...

volant'tır onun orjinali, volan değildir. volan, bizim dilimize kolay geldiği için, bir çok yabancı kökenli kelime gibi, devşirilmiş bir sanayi kelimesidir. sanayide "volan" kelimesi işinizi görür ama aslı "volant"tır.

ayrıca marş sorunlarında volant ters çevrilip takılarak bir çok kez sorun çözülür. yeni bir uygulama değil bu. işini iyi bilen ustaların tamamı bunu bilir. eğer işten anlamadığınızı anlarlarsa da yapacakları şey, bu örnekte de görüldüğü gibi, ters çevirince kurtarabilecekleri b ir malzemenin yenisini size aldırmak olacaktır.

• herkes bişi yazmış ama sözcük fransızcadan geçme olduğu için "volant" yazılıp "volan" okunur.

soruyu soran arkadaşa da 0 parça almadan önce hurdacılara uğramasını tavsiye ederim.kaldı ki aynı ölçülerde malzeme kestirip azdırmada dişli açtırtsanız bile 1000 lira etmez.yalnızca volanda sorun varsa türbinin de değişmesine gerek yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.