Şimdi Ara

VODAFONE SüperNet FİBERMax (FTTH/GPON) -ANA KONU- (526. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.541
Cevap
114
Favori
566.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 524525526527528
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnternet servis sağlayıcısı arayışındayım. Yeni adreste Türk Telekom FTTH altyapısı üzerinden VodafoneNet var. 1000 Mbps download, 20 Mbps upload. Vodafone hat ile 90 TL indirimli. Aylık 869 TL. Ama bu upload 20 Mbps olması ve 50 olmaması bana ilginç geldi.

Merak ettiğim bir kaç soru var.

Ping, yurt dışı çıkışları, rotalar, DPI, sansür, prime time sırası yavaşlatma vs bu tür şeyler nasıl? SansürOnline sonrası bilmem gerek bunları.

Upload cidden 20 mi yoksa benle konuşan yetkili yanlış mı söyledi? 50 olmuyor mu?

IPv6 var mı?

IPv4 CGNAT mı?

Statik IPv4 ve IPv6 aynı anda mümkün mü? Bildiğim kadarıyla anlık olarak hiçbir ISS bu kombinasyonu desteklemiyor. Ya sadece statik IPv4, ya da CGNAT IPv4 ve IPv6 mevcut.

Hızlar sabit mi? Mesela 1000 Mbps paket saniyede sabit stabil 100-120 MB/s indirme yapıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 15 Haziran 2025; 21:46:59 >
  • Superonlıne dan vodafone geçicem ping sorunu yuzunden , altyapı ortakmıs sanırım kadın öyle dedi.Modem wifi-6 veriyolarmıs nasıl kalitelimi hangisi oluyor

• TekniKerim kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba Valve Frankfurt ve Avusturya sunucusuna tracert atabilir misin? Almanya: 155.133.226.1 Avusturya: 146.66.155.1

• rambo145 kullanıcısına yanıt

Hocam teşekkürler konumunuz İzmir miydi?

• rambo145 kullanıcısına yanıt

Ankara hocam

Ankara da valve 43 alıyorum vf fiberi ama hala İzmir’den dolaşıyor trafik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuf683 Y kullanıcısına yanıt

Kendi routerımı kullanıyorum... Verdikleri çöp bir Huawei idi, modelini bile hatırlamıyorum, kutusunda duruyor sıfır 5-6 senelik cihazdır herhalde ...

• Charmlander kullanıcısına yanıt
    Wifii 6 mi verdikleri modem bende ay sonu SOL altyapili vodafone gecis yapicam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alphonsus kullanıcısına yanıt
    VodafoneNet’i Türk Telekom FTTH altyapısı üzerinden (Kocaeli/Başiskele) kullanıyorum. Deneyimlerimi ve teknik detayları aşağıda sıraladım:

🔹 Ping, rotalar, DPI, sansür, prime time performansı
    • Ping değerleri değişken: POP noktasına bazı günler 4 ms alırken, bazı günler 10–11 ms görülebiliyor. Statik IP’ye geçince de bu durum değişmedi.
    • Packet loss yok, bağlantı genel olarak stabil.
    • DPI (Derin Paket İncelemesi) uygulanmıyor. DNS değiştirerek her siteye erişilebiliyor.
    • SansürOnline sonrası herhangi bir erişim engeli yaşamadım.
    • Prime time saatlerinde belirgin bir hız düşüşü gözlemlemedim, ancak bu bölgeye göre değişebilir.

🔹 Hız ve performans
    • Paket: 1000 Mbps indirme / 50 Mbps yükleme.
    • Upload hızının 20 Mbps olduğu bilgisi yanlış, doğrusu 50 Mbps ve bu hız sabit şekilde alınabiliyor.
    • Steam 80 MB/s, Epic Games'te ise ortalama 82 MB/s hızla indirme yapabiliyorum.
    • Wi-Fi tarafında: Aynı modemi SansürOnline’a bağladığımda 1000 Mbps tam hız alabiliyordum. VodafoneNet’e geçtikten sonra Wi-Fi bağlantısı yaklaşık 500 Mbps civarında tıkanmaya başladı. Kurcalayınca kısmen düzeldi, ancak hâlâ Wi-Fi üzerinden tam performans alınamıyor. Kablolu bağlantıda herhangi bir sorun yok.

🔹 IP yapısı ve IPv6 durumu
    • Varsayılan olarak CGNAT ile geliyorsunuz, bu nedenle port yönlendirme gibi işlemler yapılamıyor.
    • Aylık 40 TL karşılığında statik IPv4 alınabiliyor ve CGNAT’tan çıkılıyor.
    • Statik IPv4 ile birlikte IPv6 aynı anda aktif şekilde kullanılabiliyor. Bizzat test ettim bazen gidiyor fakat PPPoE resetleyince tekrar geliyor sebebini çözemedim.
    • Ancak, IPv6 otomatik atanıyor olsa da, aynı gün İstanbul’da hizmeti aktive edilen bir arkadaşım IPv6 alamadı.

🔹 Ek bilgiler
    • Ayrıca belirtmek gerekirse, VodafoneNet PPPoE kullanıcı adı ve şifresi müşteri hizmetlerinden kolaylıkla alınabiliyor. Ben kendi modemimi kullanıyorum ve bu bilgileri edinerek kurulum yaptım. Vodafone’un verdiği modemi kullanmak zorunda değilsiniz.

Poco F5 Pro:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xamarintr -- 25 Haziran 2025; 19:57:36 >

• xamarintr X kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler detaylı cevaplar için.

Siz şu an statik IPv4 ile IPv6 kullanıyor musunuz?

Modemi reboot edince IPv6 adresin network kısmı değişiyor mu? Mesela 2178:e46a:aee5:d33b..... adresi 2178:e46a:661d:084b...... gibi oluyor mu? Client kısmından bahsetmiyorum. ISP'nin atadığı prefix'in network kısmı değişiyor mu?

Rica etsem CGNAT testi yapmanız mümkün mü?

https://ip.bieringer.net/cgn-test.html

Test supported protocols > Start initial test > Amount of connections to use for test: 2048 > Start normal test

Bitmesini bekleyin, 11 dakika diyor 2048 için, vaktiniz varsa 48 dakikalık 8192 de yapabilirsiniz.

Verdikleri modem dahili ONT'li mi yoksa ONT ayrı mı geliyor? Tam modeli ne? ONT bilgilerini gösteren bir arayüz var mı? ONT bilgilerini not alıp Huawei MA5671A GPON SFP ile Keenetic Hero router ile kullanmayı planlıyorum. Şu an SansürOnline ile öyle yapıyorum FTTH altyapıda. Size de tavsiye ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=HybJonFEMf0

PPPoE bilgilerini vermesi sevindirdi en azından. Tek inatla vermeyen SansürOnline olsa gerek.

IPv6 testinden Yürütülen Testler sekmesini gösterebilir misiniz?

Single Connection speedtest yapabilir misiniz?

Bufferbloat testi yapabilir misiniz? https://www.waveform.com/tools/bufferbloat

Cloudflare testi yapabilir misiniz? https://speed.cloudflare.com

BGP testi yapabilir misiniz? https://isbgpsafeyet.com

Şu IP'ye ping testi yapabilir misiniz? 195.122.134.189

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 25 Haziran 2025; 21:38:16 >

• Alphonsus kullanıcısına yanıt
    Şu anda statik ipv4 tanımlı evet. IPv6 prefix kısmı PPPoE bağlantısı her resetlendiğinde sabit kalıyor, yani Vodafone tarafından statik bir IPv6 prefix veriliyor gibi görünüyor.

Ancak şöyle bir durum var:
    PPPoE bağlantısı kurulduktan tam 30 dakika sonra, IPv6 upstream bir anda düşüyor. PPPoE bağlantısını manuel olarak yeniden başlatınca IPv6 hemen geri geliyor ve aynı prefix ile devam ediyor.

Büyük ihtimalle bu durum OpenWRT tarafındaki yapılandırmamla alakalı, ama henüz bakmaya fırsat bulamadım.
    Tavsiyen varsa çok memnun olurum.

CGNAT testi sonuçları aşağıdaki görselde:

Kurulum detaylarım şöyle:
    • İlk olarak Türk Telekom ekipleri gelip Nokia ONT cihazı kurdu arayüzü görseldeki gibi:

• Ardından Vodafone ekipleri gelip ZTE ZXHN H1601 AX1800 modem getirdi. Ancak bu modem oldukça kısıtlı; çoğu gelişmiş ayar kapalı ve bu yüzden doğrudan rafa kaldırmalık.
    Benim kendi kurulumum:
    • Nokia marka ONT cihazından çıkan CAT7 kablo, doğrudan Proxmox yüklü sunucuma giriyor.
    • Bu sunucu içinde sanal olarak çalışan OpenWRT, doğrudan PPPoE bağlantısını kuruyor.
    • Kişisel sunucuma USB üzerinden bağlı bir USB–Gigabit Ethernet adaptörü var; bağlantı buradan çıkıp evdeki access point’lere(Huawei HG8245x6) dağıtılıyor.

Testleri SQM upload açık şekilde gerçekleştirdim.
    SQM kapalıyken de hız değerleri benzerdi, ancak upload ping değerleri aşırı dengesizdi.
    İlgili görselleri aşağıya ekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xamarintr -- 25 Haziran 2025; 23:52:39 >

• Ben yaklaşık 4 aydır Vodafone net kullanıyorum. TT altyapısi üzerinden. Ve paketim 100/ 50 mbps ve hız testi yaptığımda download 120- 150 arası upload ise 49/52 mbps arası.

• < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kardia K kullanıcısına yanıt

Vay be 100/50 uploud böyle paket mi varmış fiyat ne hocam ben de eylülde bitecek binada cat7 1000mb telekom fiber var ama vodafone ne kadar fazla indirme ve uploud hızı verebilir bilmiyorum

• Normal 12 ay taahhütlü fiyatı aylık 508 TL ödüyorum. Tarife adı evde fiber Plus 100 diye geçiyor. TT hattımı Vodafone geçtiğimde yanımda uygulaması üzerinden teklif geldi. Detayında evde fiber Plus 100/50 diye geçiyordu. Ve tarife detayında V1 kodu yazıyor. Bu kod sanırım TT alt yapısı üzerinden hizmet sağlandığını belirtiyormuş. Ve ben gerçekten çok memnunum. Hiç bir sorun yaşamadım. Sadece verdikleri modem dandik zte marka wi-fi 6 modem. Genelde bu markanın modemlerini kimse beğenmez sorunlu olduğu söyleniyor ama ben bir sorun yaşamadım. Sanırım akıllı asistan diye birşey varmış sürekli bağlantıyı kontrol edip olası sorunlara müdahale edip sorun yaşamamızı engelliyirmuş. Neticede ben gayet memnunum. Bundan önce Millenicom kullanıyordum 35/10 Mbps pakete 510 ödüyordum.

• buda anlık yaptığım hız testi. Günün her saatinde aynı sonuçları veriyor.

• Arnold Schwarzenegger kullanıcısına yanıt

Şu an ne modem veriyorlar hiç bir bilgim yok maalesef ama bana 5-6 sene önce verdikleri Huawei HG255S modeli idi..Hiç kullanmadım o cihazı, ilk günden beri kutusunda duruyor.Kendi cihazımı kullanıyorum

• Arnold Schwarzenegger kullanıcısına yanıt
    Evet wi-fi 6 modem veriyorlar

• Taşınacağım yerde hem Vodafone'un hem de Türk Telekom'un kendi fiber altyapısı var. 1000 mbps paket almayı düşünüyorum. Hangisini önerirsiniz ? Ping, taahhüt edilen hızı verebilme, stabilite konusunda hangisi daha iyi acaba ?

• 
Sayfa: önceki 524525526527528
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.