Şimdi Ara

Vodafone'dan Türkiye'ye 480 milyar TL yatırım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vodafone'dan Türkiye'ye 480 milyar TL yatırım!
    Vodafone, ülkemize yaptığı yatırımların miktarını ve 2026 hedeflerini açıkladı. Önümüzdeki yıl Türkiye’deki 20’inci yaşını kutlayacak olan Vodafone’un bugüne kadar Türkiye’ye yaptığı yatırımın reel değeri 480 milyar TL’yi geçti.

Vodafone son 5 yılda şebekeye 80 milyar TL’yi aşkın yatırım yaparak kapasitesini 3 kattan fazla artırdığını ifade ediyor. Vodafone, 1 Nisan 2026’da Türkiye’de 81 ilde 922 ilçede 5G hizmetini devreye alacak. Kapsama ve kullanıcı sayısı bakımından Vodafone Grubu’nun dünyadaki en büyük 5G lansmanı gerçekleşecek.

Vodafone Türkiye’nin hayata geçirdiği yapay zeka tabanlı Şebeke Kalite Endeksi modeliyle şebeke kaynaklı müşteri şikayetlerinde 2025’te 2024’e kıyasla yüzde 35 iyileşme kaydedildi. Türkiye’de 5 yıldır en düşük müşteri kaybına sahip operatör olma başarısı sürdürüyor.

Türksat iş birliği ile önümüzdeki ay fiber altyapı büyüyecek

Vodafone, daha fazla müşteriye fiber internet ulaştırmak için Türksat ile stratejik iş birliğine gitti. Ocak ayında Türksat’ın fiber altyapısını kullanarak mevcut altyapıya ek olarak 1,3 milyon haneye daha fiber hizmeti sunacak. Vodafone kendi fiber altyapısı ve diğer işletmecilerle birlikte toplam 23,7 milyon haneye fiber hizmeti verebilecek. Şirketin açıklamasına göre, fiber internet teknolojisini Türkiye’de en fazla sayıda haneye verme olanağına sahip telekom operatörü olacak.

Ayrıca Bkz.Apple'dan 2026 çıkarması: İşte tanıtılacak yeni cihazlar

Vodafone, 2026 yılının ilk çeyreğinde İzmir’de veri merkezi açacak. Vodafone ve DAMAC Digital ortaklığıyla kurulan veri merkezinin toplam 100 milyon dolar yatırım tutarına ulaşması bekleniyor.

6 ayda 64 milyar TL servis geliri

Vodafone Türkiye’nin 6 aylık Nisan-Eylül 2025 döneminde servis gelirleri 64,8 milyar TL; Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı ise 23,7 milyar TL olarak gerçekleşti. Mobil abone sayısı 25,5 milyona, sabit genişbant abone sayısı 1,4 milyona ulaşan şirketin, Vodafone Yanımda ve Online Self Servis gibi dijital kanalları kullanan aylık aktif müşteri sayısı 17,8 milyon olurken, bu müşterilerin aylık toplam etkileşimi 430 milyon olarak kaydedildi. Vodafone müşterilerinin mobil data kullanımı ise 2.721 petabyte'a yükseldi. Vodafone yaklaşık 50 milyar TL’lik satın alma hacmi ve dolaylı olarak yarattığı 36 bin kişilik istihdamla, tedarikçiler ve iş ortaklarından oluşan büyük bir ekosisteme sahip bulunuyor.

Vodafone Business’a 2 milyon kurumsal müşteri katıldı

Vodafone, “Vodafone Business” çatısı altında, Türkiye’de 2 milyon 100 bin küçük ve orta ölçekli işletmeye ve 6 bin büyük ölçekli kuruma iletişim altyapısı ve ileri teknoloji çözümleri sunuyor. Geçtiğimiz mali yılın ilk yarısına göre bulut hizmetlerinde %88, siber güvenlik hizmetlerinde ise %65 büyüme kaydeden şirket, bu yılın sonunda her ölçekten kurumsal müşterisinin en az %75’ini dijital teknoloji servislerinin tamamına erişilebilen Red Konsol platformuna taşımayı hedefliyor. 2025’te inovasyon merkezi MEXT’teki Vodafone Business Teknoloji Deneyim Alanı’nı yenileyen Vodafone, Gaziantep’te de Model Fabrika’nın içinde Vodafone Business Tech Hub’ın açılışını gerçekleştirdi. 

• Hiç okumadım vaktime yazık.
    Cem Uzan zamanında eski tip teknoloji kullanan doğru dürüst yatırım yapmayan Telsim daha iyi çekiyordu tam F/P ydi.Şehir merkezinde oturuyorum.Vodafone mobil veri çoğu zaman çekmiyor bildiğin sayfa yüklenmiyor.Uçak moduna alıp aç kapa yapıyorum.
    Vodafone anca ünlülere reklamda para yedirsin...
  • Hiç okumadım vaktime yazık.
    Cem Uzan zamanında eski tip teknoloji kullanan doğru dürüst yatırım yapmayan Telsim daha iyi çekiyordu tam F/P ydi.Şehir merkezinde oturuyorum.Vodafone mobil veri çoğu zaman çekmiyor bildiğin sayfa yüklenmiyor.Uçak moduna alıp aç kapa yapıyorum.
    Vodafone anca ünlülere reklamda para yedirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ua-87 -- 16 Aralık 2025; 18:41:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an bu yaziyi vodofone cekmedigi icin wifiye'baglanarak yaziyorum Istanbul'un gobeginde. .

• Bütün operatörleri uzun süreler kullandım. Ne zaman vodofone a geçsem pişman oldum. Gerçekten en en kötüsü vodafone. Millet 5g ye geçiyor vodafone 3g yi bile düzgün veremiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykrm -- 16 Aralık 2025; 18:47:20 >

vodafone belirli yerlerde 3G kullanmayı bıraktı çünkü Vodafone'dan Türkiye'ye 480 milyar TL yatırım! 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Vodafone'dan Türkiye'ye 480 milyar TL yatırım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 16 Aralık 2025; 19:24:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez misali. İngilizler istihbarata para harcamışlar işte bunda başka bir şey yok. Sevgi pıtırcığı oldukları için harcamıyorlar bu parayı. 5 yılda 11 milyar dolar fazla da değil bu açıdan. İngiliz savunma bütçesinden karşılanıyordur çoğu.

• Bu sene agresif girdiler, 200tl ye 20gb cazipti. Turkcell hık mık etti ama mecbur o da oturdu masaya. Çok ön yargılarla geçmiştim 2. yılım voda’da. Çekişi Turkcell in bir tık altında olabilir ama sıkıntı olacak bir durum yaşatmadı hiç

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İnsanlar, sizden lağım farelerinden nefret eder gibi nefret edip tiksiniyor ve siteler sizlerle alakalı şikayetlerle dolup taşıyorsa, 480 milyar TL’lik yatırımın pek bir kıymeti harbiyesi kalmıyor

Yılsonu hedeflerini tutturmak için agresif girmek gerekiyor. Yani demek ki aslında bu fiyatlara bu hizmetler verilebiliyorsa, o zaman bunca sene de fena kazıklamışlar bizi diyerek de sitem etmen gerekir diye düşünüyorum

|| Huawei P30/ELE-L29 || LG 43UF7787 || ZTE ZXHN F6600 || iPad Mini 5th Gen || LG SN4-300W ||

''Yarım kalan bir hikayeyiz artık seninle, ayrı yollara yürüyoruz, hayat bu. Serseri bir rüzgar gibi estin sen şimdi uzaklara. Ben, göğsümde solgun bir gülle yaşarım yıllarca. Yaşamaksa bu! Ayrı akşamlara yatıp ayrı sabahlara uyanırız bundan sonra, hataları aşk sanıp başka tenlerde avunuruz boşuna. Ve gizli gizli yaralanırız... Şunu bil ki daima en güzel yeri hatırana saklarım talan olmuş gönül bahçemde. Saçlarımda tel tel hüzünlerle, gözlerimde azalan güneşlerle, ben hep seni beklerim bu şehirde. Bir gün dönersin diye...''
  • Komik rakamlar, biz belediye başkanı tutuklamak için 3 günde 50 milyar dolar yakan ülkeyiz.

İstanbul'un merkezi yerlerinde bile çekim kalitesi düşüktü. Biraz altyapıya ve baz istasyonlarına yatırım yapsınlar.

• Ortalama olarak 3-4 yılda bir vodafoneye geçerim çekim kalitesi nasıl diye. İstikrarlı bir şekilde çekim kalitesi kötü bir şekilde devam ediyor. En sonunda gene türk telekoma geçiyorum. Türk telekom eskiden kötü olsa da şimdi vodafoneden çok daha iyidir. Özelikle kampanya olarak.

Vodafone sınırsız internet ile müşteri toplarsa toplar yoksa 5G de en avantajlısi Türk telekom olur. (Turkcell kalitesine yakın çekim gücü olur ve daha ucuz)

• Forumda vodafone şarjı çabuk bitiriyor diye konu açılmış.kullananlar böyle birsey farkettimi

AMD ATHLON II X4 640 AM3 3.0 GHZ---Biostar A780L3L AM3(DDR3) AMD---Palit GTS450 1GB 128 Bit DDR5---SEAGATE 500GB SATA III NCQ---Philips 221EL2SB/62 21.5" 5ms Dokunmatik Kontrollü Full HD Wide Screen LED Monitör---Vento TA-K52 400W Kasa---A4 Tech KB-8+OP-620D Multimedya Siyah Klavye + Mouse Seti
  • Vodafone değil reklamfone. Şu operatöre geçtiğimden geri zırt pırt şurada kampanya burada bunu al. Sürekli rahatsız ediyor. Pişman oldum 20 lira ucuz diye geçtik kafa ütülüyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.