Şimdi Ara

Vodafone 4G Band 1 ? (2100mhz) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
1
Favori
8.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2G 2100 olarak görünse bile 900 veya 1800 dür yanlışlık var orada. 3G ise 2100 veya 900 olması gerek yalnızca.
  • Neyse 2g önemli değil 3gde de band 1 görünüyor. 4g de ise band8 bağlanıyor ama band 1 de gözüküyor bazen. Band 8 ile aralarinda 10 dB falan fark var. Band 1 için booster alırsam 3g ve 4g frekansi artmis olacak.
    İnsallah o baglanmak istediğim band 1 in 4g si saglamdir yoksa elimde patlayacak band 8 icin cihaz almadigimla kalacağım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vodafone 4G Band 1 ? (2100mhz) Vodafone 4G Band 1 ? (2100mhz)

• Bu arada alacağım alet 65 dB artış vaad ediyor yorumlardaki ss lerden ve yazilanlardan gördüğüm kadariyla da doğru söylüyor satıcı.
    Band 8 evin disinda 4-5 bile çekiyor ama hız yine ayni 900 MHz olunca artık. Hiz 5-6 mpbs falan.

• Türkcell bizim köyde 3g yi 900 den vermeye başladi .
    Türkcell 4g de ilk başlarda 800 den veriyordu , şimdi ise 800 ve 1800 den veriyor .
    Vodafone 4g ise önceleri 900 den veriyordu şimdi 800 den veriyor

Vodafone 4G Band 1 ? (2100mhz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 6 Mayıs 2020; 20:26:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • formula 1 kullanıcısına yanıt
    Hangi uygulama o ?
    O dediklerin de Türkiye'nin her yerinde aynen geçerli olmuyor istasyona göre değişiyor işte

• netmonster
    play.google.com
    NetMonster - Google Play'de Uygulamalar
    https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.mroczis.netmonster&hl=tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 6 Mayıs 2020; 20:31:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: formula 1

Türkcell bizim köyde 3g yi 900 den vermeye başladi .
    Türkcell 4g de ilk başlarda 800 den veriyordu , şimdi ise 800 ve 1800 den veriyor .
    Vodafone 4g ise önceleri 900 den veriyordu şimdi 800 den veriyor

tcell 3g 900 Mhz de hız almak imkansız,kapsama iyi ama band sadece 4,2 MHz.

• bugün baktım 2100MHz de 2 adet 10 MHz lte taşıyıcı gördüm. tahminim bunlardan biri vodafone diğeri tcell'in.
  • sabahleyin türkcell 3g 900 deyse hız testi yapacağım bakalım sonuç ne çıkacak
    2g 900 - 1800 de ve 3g 900 - 2100 de bandda ne kadar MHZ kullandıklarını hangi programla görüyorsunuz

• Baglanamadigim ama programda gözüken band 1 4g nin taşıyıcısini hangi programla gorebilirim ona göre band 1 booster alacağım su an band 8 lte ye bağlı hızı yavaş ama.

• general4242 kullanıcısına yanıt
    Telefonunuz ne? Eğer Samsung marka bir cihaz ise *#0011# kodundaki şebeke menüsünden bakın, uygulamalar saçma sapan şeyler gösterebiliyor. 2100 MHz 2G pek mantıklı değil, eski telefonlar çalışmaz bu frekansta.
    Cihaz almadan önce frekanstan emin olun öncelikle, sonra da cihazın özelliklerinden ve sorunsuz çalışacağından emin olun. Zararına bir yatırım olmasın.
  • Telefonda normal menülerden erişilemeyen paketleri gösteren uygulamalar var. Activity Launcher benim kullandığım. Arama kısmına gizli anlamında hidden yazın, ilgili menü çıkıyor orada. Telefondan telefona değişebilir tabi, Samsung cihaz benim.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Xiaomi cihaz.

Ben bağlı olmadığim ama listede gözüken band1 4g nin hangi istasyonda olduğunu haritada gormek istiyorum denediğim programlarda bağlı olduğunu gosteriyor istasyon bilgilerinde de burada şu frekanslar var diye yazmıyor.

• Benim işyerinde var band 1 uzun süredir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen..
    Benim de merak ettiğim bu aslında.
    Bağlı olduğum operatörü, sinyal seviyesini ve aynı operatörün komşu kule sinyal seviyelerini görüyorum da..

Benim öğrenmek istediğim bulunduğum konumda üç operatörün hangi bantlardan, hangi sinyal seviyelerinde ve (yaklaşık) konumlarını gösteren bir uygulama..

Telefona hangi operatörün sim kartını taksam, bana o operatöre ait hücre bilgilerini veriyor hoş tamamda, ben diğer operatör bilgilerini de öğreneyim derken, sim kart yuvası ve kızağı yalama oldu tak çıkar yapa yapa.

Telefonum rootlu. Ama belkide bu husus telefonun modemi ile ilgili olabilir. Benim telefon biraz eski toprak (Mi5). Belki de farklı model telefonlarda her 3 operatörün, hangi bandlardan ne derece kuvvetli yayın yaptığı görülebilir (mi acaba)?

• Ürünü aldıysanız mutlaka deneyimlerinizi bekliyorum. Çünkü bende alabilirim böyle bi ürün

• Bunu nereden nasıl görebiliyorsunuz hocam? Yani farklı sağlayıcılardan gelen taşıyıcıları?

• dreamin kullanıcısına yanıt
    Mi 5 bir kez L800 desteklemiyor.
    Telefonun istediğiniz verileri göstermesi arayüz desteğine bağlı ama bunu yapan cihaz var mı bilmiyorum. Çünkü sizin kullandığınız uygulamalar modemin verdiği bilgiyi bir arayüz üstünden alıyor. Ama modem farklı operatörlerin bilgilerini vermez. Niye versin ki, gereksiz yere daha fazla şarj yiyecek.

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Üstat,
    Manuel olarak şebeke arattığımızda nasıl hangi operatörün 2g, 3g ya da 4g yayın yaptığını tek bir ekranda (bkz ekli resim) görebiliyorsak, bunu uygulama (apk) bazında da hayata geçirilmesi olasıdır diye düşünüyorum.

Elle şebeke arandığında, telefonun modemi (desteklediği) tüm frekansları tarar ve sinyal kuvveti sırasına sokarak (kendi operatörü liste başında olacak şekilde) önümüze getirir (diye biliyorum).

Haliyle bu tarama esnasında sinyal seviyeleri de ölçülüyor ama bize bu bu bilgi (ekrana) verilmiyor..

Android yazılım ve sistem geliştiricilerine (olası) talep;
    Şu aşağıdaki ekran görüntüsündeki bilgileri biraz detaylandın ya.. Olmayan bir şeyi istemiyoruz; listedeki bilgilerin yanına band numarası, dbi, asu değerlerini eklemek çok mu zor??

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.