Şimdi Ara

Vodafone 4G Band 1 ? (2100mhz) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
138
Cevap
1
Favori
7.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çok geç kullanıcısına yanıt
    1800 ü 4.5g de sadece türkcell kullanıyor galiba hocam. Bende 3 hatta var bir tek turkcellde 1800 mhz 4.5g gördüm. Vodafone ve tt band 20 den veriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crazymecheng C kullanıcısına yanıt
    Bu sorunun sebebi saha planlamasının düzgün yapılmamasından kaynaklı aslında. Böyle bir durumda ya operatör değiştirilmesi lazım, ya da root ile band sabitleme olayının yapılması lazım.
  • Hayır yanlışınız var TT 1800 band 3 ve 800 band 20 kullannıyor 4G de. Vodafone ise 2600,2100,1800,900,800 gibi bir çok bandı kullanıyor, bu yüzden dolayı vodafone kullanırken telefon sürekli daldan dala atladığı için çok dengesiz bir sinyal alıyordum. Ama TT bulunduğum bölge de sadece 1800 ve 800 kullandığı için şebeke çok istikrarlı.
  • Gelen TT ekibinin anlattıklarına göre, baz istasyonu kurulumu ile saha test ekibi arasında bir koordinasyon eksikliği olduğunu hissettim.

    Gelen ekip şöyle yaptı. 2100mhz 3G ile 900mhz 3G arasındaki geçişi kapattılar. Telefon 2100mhz 3G ye bağlı iken sinyal zayıflasa bile 900mhz 3G ye bağlanmıyor. Fakat bu sefer şöyle bir sorun oldu, 2100mhz 3G sinyali çok zayıflayınca telefon 1800mhz 2G ye geçiyor. Ardından güçlü 900mhz 3G sinyalini görünce ona bağlanıyor. Sonuçta yine şebeke kullanılamaz hale geliyor.

    2G den bu 900mhz 3G ye geçişi kapatamayız çok sorun yaşayan olur dediler.

    Genel müdürlüğe binaya sinyal güçlendirici kurulması için rapor yazacaklarını söylediler.

    Ardından 1 ay sonra tarafıma dönüş sağlandı. O bölgeye baz istasyonu kuracağız o nedenle binaya sinyal güçlendirici takmaktan vazgeçtik denildi.

    Aradan 3 yıl geçti sorun hala aynı şekilde devam ediyor.

    Vodafone a geçtim rahatladım.

    Gelen TT ekibi Vodafone ve TRCell sinyallerini de ölçtü, hayret ettiler, evin içinde bile bu iki operatör ün 2100mhz 3G si çok güçlüydü...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • crazymecheng C kullanıcısına yanıt
    TT, Turkcell ve Vodafone'un baz istasyonları da aynı direkte mi farklı direkleri mi kullanıyorlar ? 2100 3G için diyorum.
  • 3 ü de farklı lokasyonda farklı direklerde. Yani bazlar birbirinden alakasız yerdeler.

    Vodafone da 900mhz 4G de var. Bu nedenle en sorunsuzu Vodafone...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Telekom band7 yani 2600 de kullanıyor bu arada
  • crazymecheng C kullanıcısına yanıt
    Vodafone kanser bir operatör bulunduğum yerde 1 mbps bile veremiyor 4G üzerinden.
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen büyük şehirlerde yoğunluğun çok olduğu yerler de kullanıyorlardır, benim bulunduğum yer de hiç rastlamadım 2600 MHz e.
  • Bursa 'da Uludağ da avmlerde de pek yok kendi teknik binasında var ve Üni yurt çevrelerinde var
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    2600 çok nadir kullanılıyor demek ki. Ama bana kalırsa 2600 ün az kullanılması daha iyi, çünkü 2600 çekim konusun da çok sıkıntılı.
  • crazymecheng C kullanıcısına yanıt
    2100 olan yere 900 3g ekleseler sorun giderilirdi . yada 9003g olan yere 4g eklenip yoğunluğu azaltarak .O istasyonla uğraşmak istemediler
    900 3g de kapasite yetmediği için sorun yaşıyorsunuz.

    zamanında sadece 2 g olan istasyona sorun olmasına rağmen 3g eklemediler .Elbette bildikleri vardır yazıldığı gibi kolay olmuyor

    3 ay olmadan istasyon kurdurup çalıştırdığını bilirim .
  • Zamanında sadece band 20 ile 4g istasyon açıldı .sonradan band3 eklendi . band 7 içinde böle birşey yapabilirler.
  • Bende sadece 2g ve 4g (900 MHz) şu an mevcut. Sanırım 3g frekansı artık yavaş yavaş kalkıyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yu8suf -- 4 Mayıs 2020; 12:32:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    900 3G çok uzak bir yerden geliyormuş. Km bazında çok uzaktaymis, ama karşıki bir tepenin üzerinde, açık net görülebiliyor, ama hayret ettiler, nasıl geliyor diye. Kısacası sinyal güçlü fakat hizmet veremiyor. Sanırım ilgili baz da kişi sayısı doluyor, çünkü bazen geceleri hizmet alabiliyorduk.

    2100 3G nin olduğu baz istasyonuna 800mhz 4G eklediler. Fakat o da açık alanda fark etti. Bina içi yine 900 3G güçlü geliyor. Ayrıca VoLTE desteklemeyen bir telefonla görüşme yapmak isteyince, telefon 800 4G den 900 3G ye geçiyor, haliyle arama yapılamıyor.

    Zaten köyde TT kullanan yok. İnsanlar sebebini bilmiyor tabi, çekmiyor, aranmıyor diyorlar. Abartmadan söylüyorum TT kullanan yok.

    Sırf TT kullanmak için sinyal güçlendirici almayı mantıksız buluyorum. Eğer TT den 4G limitsiz internet alıyorsanız.

    Vodafone 900 4G ile 6-7mbps hız veriyor. Kotalı internet im olduğu için gayet yeterli geliyor.

    Vodafone un VoLTE desteği verdiği cihaz sayısı da oldukça fazla...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • yu8suf kullanıcısına yanıt
    3G şuan da operatörlerin en etkili kullandığı sistem, bu sistemin kapatılması çok büyük kapsama sorunları meydana getirir, çünkü hali hazır da 2G kullanıcısı çok azken 3G kullanıcı sayısı hatırı sayılır düzeyde çok. Zaten 2G 2026, 3G ise 2029 tarihine kadar kullanılacağı açıklanmıştı. Mesela bazı köyler de 2G ve 4G yokken sadece 3G üzerinden hizmet veriliyor.
  • crazymecheng C kullanıcısına yanıt
    aslında kişi sayısı dolma diye bir olay yok, uzaktaki güçlü olan sinyal baz istasyonu güçlü bir yayın yaptığı için size ulaşıyor, sizin cihaz sinyali alıyor ancak cep telefonu arama sms yada internet için istasyona yollaması gereken sinyallari baz istasyonu kadar güçlü olmadığın için o baz istasyonuna iletemiyor, iletişim için gereken uplink ve downlik bir arada size hizmet veremiyor, sadece downlink elinizde olduğu için bu sorun yaşanıyor...
  • Cep telefonları aslın da çift yönlü bir radyo sistemi olduğu için sizin baz istasyonundan sinyal almanız yeterli değil baz istasyonundan sinyal aldığınız gibi baz istasyonuna sinyal göndermeniz gerekiyor, yani şöyle telefonun ekranın da full çekiyor olarak görünüyor olabilir, ancak baz istasyonu çok uzakta olursa baz istasyonunun sinyalleri size ulaşır, ancak siz telefonunuzdan çıkan sinyal baz istasyonuna ulaşamazsa hizmet alamazsınız. Hücresel sistemin mantığı budur, baz istasyonu size yakın olmalı olmazsa karşılıklı bir iletişim olamayacağı için ekran da full sinyal seviyesi görünmesi önemli değil. Bu durum da telefon baz istasyonuna sinyal ulaştırmak için max güce çıkacağı için batarya kullanımı artar, hem de sesli görüşmeler de karşı tarafın sesini iyi duyarken sizin sesiniz karşı tarafa ya gitmez yada en ufak hareketiniz de kesik kesik gider.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 4 Mayıs 2020; 13:25:41 >
  • Bölgeden bölgeye değişiyor hocam. Vodafone şehirdeki evimde band 20 de hep. Turkcell 1800 mhz de sinyal çok zayıf ve hız düşük. Band 20 olan yerlerde problem görmedim o kadar turkcellde de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyvallah bilgi için teşekkür ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.