Şimdi Ara

Vodafone 4G Band 1 ? (2100mhz) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
1
Favori
7.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Samsung'larda kilitleme var, diğerlerinde root vs. gerekebiliyor cihaza bağlı olarak.
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    Sadece bandın rakamı ya da frekansı önemli değil, bant genişliği de önemli. Turkcell'in mesela 1800 MHz'de iki taşıyıcısı var biri 20 MHz biri 10 MHz olmak üzere. Ana bant olarak 10 MHz olana bağlanmış ise yükleme hızı 10 - 20 Mbit. 20 MHz banda bağlanmışsa 40 - 50 Mbit oluyor.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    10-20 ye raziyim nedense en az 10 indirme alirken yukleme 0.2 - 0.5 falan oluyor bazen 2-3 gördüm.
    5 ideal yeter burada benim için. İndirmede de 10 yeter.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Aslında hocam benim telefonda VoLTE'yi çalıştırabilecek olsam alırım only LTE moduna ama maalesef VoLTE yüzünden yapamıyorum.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hiç mi VoLTE desteği yok telefonda?

    VoLTE bir de üç haneli numaralarda devre dışı kalıyor. Elektrik kurumunu aramaya çalışıyorum bir kez, aranmıyor. Bip'ten arayayım dedim, o da telefonun kendi arama yazılımına atıyor. Ama 3G'ye geçemediği için kendi arama yazılımı da aramayı gerçekleştiremiyor. Muhtemelen VoLTE'de kısıtlı sayıda santraller var ve aramaların konum vs. bilgileri ulaşılamıyor aranan numaralar tarafından. Gerçi 2G/3G'de de ana santraller az sayıda ve her ilde de yok ama bir şekilde üç haneli numaralar aranırken VoLTE'de buna izin verilmiyor nasılsa.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    VoLTE var da telefon da Telekom destek vermiyor maalesef. Cambazlık da yemiyor hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Turkcell'deki gibi destekleyen telefonda hattı aktifleştirip diğer telefona takınca çalışmıyor mu?
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    O cambazlığı da denedim, yok yemiyor hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • crazymecheng C kullanıcısına yanıt
    hocam hangi baz istasyonuna baglıyım srbeke kamsamımı gücü bunlara nası bakıyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aykuterbas1986 A kullanıcısına yanıt
    lokasyonu iyi biliyorum hangi baz nerede biliyorum. samsung cep telefonu ile *#0011# ile bakıyorum. ayrıca TT Mobil saha kontrol ekibi ile tanıştım kendileri ölçüm yaptılar evde bahçede.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaklaşık 15 gündür Vodafone için muhtimi haritalıyorum. Bu bahsettiğiniz durumu ben de yaşadım. Şimdi Telekom'da eğer bir bazda birden fazla banddan yayın varsa ana band ne olursa olsun genellikle frekans birleştirme yapıyor, Ancak Vodafone'da B20 B8 B1 B3 kurulu bir istasyonda B3'te CA yapıyor, B1'de CA yapıyor lakin sinyal kuvvetli olsa da B8 ve B20'ye ana band olarak bağlanırsa nadiren CA yapıyor, bu sebeple performans ciddi manada düşüyor. Öte yandan şöyle bir sorun daha var, böllgede 5 tane baz var, 3 tanesini daha sık kullanıyor telefon. Bu 3 bazın ikisinde bolca banddan yayın car LTE-A bazlar lakin geri tek kalan bazda sadece L900 istasyonu. Haliyle sinyali de kuvvetli, hal böyle olunca bu iki LTE-A bazın kapsaması içinde olsam da gidiyor L900 istasyona bağlanıyor, bu da performansı ciddi etkiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Yaklaşık 15 gündür Vodafone için muhtimi haritalıyorum. Bu bahsettiğiniz durumu ben de yaşadım. Şimdi Telekom'da eğer bir bazda birden fazla banddan yayın varsa ana band ne olursa olsun genellikle frekans birleştirme yapıyor, Ancak Vodafone'da B20 B8 B1 B3 kurulu bir istasyonda B3'te CA yapıyor, B1'de CA yapıyor lakin sinyal kuvvetli olsa da B8 ve B20'ye ana band olarak bağlanırsa nadiren CA yapıyor, bu sebeple performans ciddi manada düşüyor. Öte yandan şöyle bir sorun daha var, böllgede 5 tane baz var, 3 tanesini daha sık kullanıyor telefon. Bu 3 bazın ikisinde bolca banddan yayın car LTE-A bazlar lakin geri tek kalan bazda sadece L900 istasyonu. Haliyle sinyali de kuvvetli, hal böyle olunca bu iki LTE-A bazın kapsaması içinde olsam da gidiyor L900 istasyona bağlanıyor, bu da performansı ciddi etkiliyor.
    Bende diger baz 2 km uzaklık o pek cekmez benim bolge alacakta kaliyor sonra 750 metr ilerim de baz dan band 1 band 3 band 8 band gördüm görüşmeler sıkıntılı ses 20 saniye sonra gidiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Daha önce sadece 2g de 900mhz yayın varken şimdi 900mhz de 4.5g hizmet vermeye başlamış. Ama kapasite çok düşük. Aynı baz istasyonundan 7-8 köy ve bunların yaylaları hizmet alıyor. Bu baz istasyonundan band20(800mhz) neden yayın yapılamıyor?
    Bayram herkes koronadan sıkıldı. köyler dolu. Hız yetmiyor.

    Turkcell sadece cam önünde zar zor. 20km ilerdeki baz istasyonundan 900mhz 3g de görüyor.

    Vodafone 4G Band 1 ? (2100mhz)


    Vodafone 4G Band 1 ? (2100mhz)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 24 Mayıs 2020; 0:7:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Bulunduğum bölgede turkcel band20(800mhz) de 4.5g yayin yapiyor verici alçakta kaliyor biraz ama 7km filan uzaklikta. Vodafone band 8(900mhz) de 4.5g yayin yapiyor dağin ustunde 15km uzaklikta.

    Turkcel 2 diş çekiyor 20mbit ortalama
    Vodafone 4 diş çekiyor 30 mbit ortalama

    Bence band 8 yayini daha guçlu ve band 20 ye göre daha hizli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun hakimleri daha iyi bilir. Ama band8(900) hem 2g hem 4.5 bölündüğünden hız düşük olmalı. Band 20(800) sadece 4.5g olduğundan daha iyi sonuç almalıyız. Genelde band20 olan baz istasyonundan 1800 ve 2100den de hizmet verdiğinden hız sorunu olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • astanca111 A kullanıcısına yanıt
    Banttan banta hız farkı olmaz. Kullanılan bant genişliği önemlidir. Hangisinde daha fazla bant genişliği varsa o daha hızlıdır. Daha düşük bant daha fazla mesafe gidebilir, ama çıkış gücü ayarlarına göre çok daha yüksek bir frekansın gücü daha düşük bir frekanstan daha yüksek olabilir. Ama kapsaması muhtemelen daha yüksek olmaz. Ha bölgesel faktörler de bundan sonra devreye girer. Turkcell'in kullanıcı sayısı Vodafone'dan daha fazla ise hızı düşük olur. Sayı az olsa da Turkcell'liler daha çok tüketim yapıyorsa, ya da SuperBox kullanıcı sayısından dolayı bile Turkcell o bantta düşük hız verebilir. Baz istasyonunun 500 metre yakınınızda olsanız bile antenlerin bakmadığı kör noktada kalırsanız yine sinyaliniz ve hızınız düşük olur.
    Bir de söylediğiniz mesafelere göre, orada daha yakınlarda başka istasyonlar da olabilir gibime geliyor. Yoksa bir bina içine girdiğinizde o mesafedeki istasyonlardan sinyal alamayabilirsiniz.




  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    O baz istasyonundan 800 MHz yayını yapılması için birinin o istasyona gidip yeni ekipmanlar takması gerekli. 900 MHz'de ise kullanılan ekipmanlar muhtemelen zaten uyumlu ve birileri uzaktan frekans ve güç parametreleri girip o istasyonda L900 hizmetini devreye alabiliyorlar.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Bir şey dikkatimi çekti. 4.5g eski telefonlarada telefonlar çalmıyor. Bazı telefonlarda ulaşılamıyor diyor. Bazılarında arayan çalıyor görüyor, ama telefon çalmıyor. 4.5g den 2g düşmüyor gibi. 4g yi kapatınca sorunsuz çalıyor. Sizce bu hata neden olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Soruyu tam anlamadım gibi. Telefonun ayarları çok önemli. Telefon VoLTE destekliyor mu? Şebeke modunda sadece 4G mi seçili, 3G ya da 2G'ye düşebiliyor mu? 3G ve 2G de çekiyor mu bölgede? VoLTE desteklenmiyorsa telefon arama geldiğinde 4G'den 3G ya da 2g'ye düşemiyorsa aramayı alamaz. Ama böyle durumlarda arayanda da çalma sesi olmaması gerek. Telefonda modem ile uygulama işlemcisi arasında da sorun olabilir. Yeniden başlatmak gerekiyor olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.