Şimdi Ara

Vodafone 4G Band 1 ? (2100mhz) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
138
Cevap
1
Favori
8.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Turkcell evimin balkonun da 2600, balkondan mutfağa girince 1800, mutfaktan ara koridora geçince 800 oluyor.
  • Hollanda'da bir operatör 3G'yi kapatmıştı. 2G aktif yine. 2G düşük hızla çalışan M2M hatları ve sesli arama işini basitçe yaptığından hala açık. 3G ise daha fazla bant genişliğine ihtiyaç duyduğundan o bant genişliğini 4G'ye kaydırıp 4G'yi hızlandırıyorlar.
  • Programı indirdim de nerede yazıyor hangi band olduğu fotoğraf atabilir misiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    2G belki ticari olarak kullanılabilir. Ama 3G yi kapatıp yalnızca 4G kullanmak kapsama sorunu oluşturur, çünkü 3G, 4G ye göre daha yüksek güçler de çalışmaya uygun olarak yapılmış. Bu yüzden dolayı 3G nin full çektiği bir yer de aynı baz istasyonundan gelen 4G daha zayıf çekiyor.
  • 4G hiç çekmezse 2G'ye düşüp ses ihtiyacı ve minimum düzeyde data ihtiyacı oradan karşılanır. 3G daha az bant genişliği ile çalışıyor ve alıcı verici tarafında gerekli işlem gücü daha düşük, bundan sinyal olarak daha iyi gibi olabilir. Ama uzun süredir telefonumu 4G'ye kilitlenmiş şekilde kullanıyorum ve Trakya'da bir çok yere gittim, bir sıkıntı görmedim. Sıkıntı olan yerlerde de genel olarak 3G'de de sıkıntı var ki baz istasyonu olmayan yerler. RSRP -120'lere kadar inse de yine çalışmaya devam ediyor ve testte aldığım hız 10 Mbit civarında oluyor. 3G ise buralarda bağlantı var görünse de ne bir sayfa açıyor ne bir şey.
    Tabi bazen de bakıyorsun bir şekilde 3G bağlanırken 4G bağlanmıyor ve istasyonun yeri belli, hani istisnai durumlar da olabiliyor o kadar.
  • Bende de şöyle bir durum var. En iyi hızı sağlayan istasyon evimin 2.5KM uzağında ve karşısında kalan bir köy baz istasyonu. Ancak salonda çoğunlukla dairenin tersi yönde 2 KM mesafedeki istasyona bağlanıyor. :D Diğer odalarda ise köy baz istasyonuna da bağlanıyor ama 2.5 KM mesafede ve arka çaprazında kalan bir istasyona bağlanıyor. Bu ters yönde kalan istasyonlardan 7. bant frekansı bile alsa da hız verimli olmuyor.
    3G dediğiniz gibi uplink konusun da sıknıtı çıkartabiliyor, 900 MHz 3G ye sabitliyorum telefonu bazen çekiyor gibi görünüyor ama downlink olarak sıkıntı yok uplink üzerinden baz istasyona ulaşamadığı için telefon internete girilemiyor konuşmalarda da karşı tarafı duyuyorum benim ses karşı tarafa gitmiyor. 4G de ise VOLTE ile görüşme yaparken hareket halinde ses de çok fazla paket kaybı olduğu için en ufak sinyal dalgalanmasın da ses robot gibi olmaya başlıyor.
  • TT 900 MHz 3G'ye geçtiğinde performansı çok yerenler olurdu ama Turkcell kullandığımdan abartı ya da bölgesel sıkıntı gibi gelirdi. Geçen yaz bir köye düğüne çekime gittik. Köy önceden çekim sorunu yaşayan bir yerdi ve FCT mi PST mi bir cihazla bizim tanıdıklar sinyali tekrarlatıp köyde telefon çektiriyordu. Bu sefer de köyde sadece 900 MHz 3G sinyali alıyordum ve uzaktan zayıf bir sinyaldi. Ama kullanılabilirlik namına bir şeyi yoktu. Hiçbir sayfa açılmıyordu. Fikrimce 900 MHz'den 2G yayını da yapıldığı için dar bir bandı 3G'ye veriyorlar ve yoğunlukta bu bant kolay dolup sıkıntı çıkarabiliyor. Çünkü akşam saatlerinde kullanılmayacak durumdaki hat düğün sonunda iletişime başlamıştı, kullanılır hale gelmişti.
    3G 900 akşamları yoğunluk olduğun da internet hızları berbat oluyor, ama 3G 2100 çok daha iyi hızlar veriyor. Ayrıca TT her baz istasyonuna 900 eklemiyor, bu yüzden 900 e sabitleyince bazen hiç çekmediği yerler oluyor, o yüzden otomatik moda alıyorum.

• Bende sabitleme seçeneği belli, LTE ALL. Ama onda da sokak lambaları söndü diye elektrik kurumunu aramaya çalışıyorum, aranmıyor. Sonradan farkettim ki üç haneli numaraları VoLTE ile aramıyor, 3G'ye düşmesi gerekiyor.
    Aynen bazı numaralar VOLTE üzerinden aranmıyor. Bu arada telefon marka model ne sizin, çünkü çoğu telefonda band sabitleme yapılamıyor.

• Samsung Galaxy S20. S10e ile de yapılıyordu. Gizli şebeke ayarları menüsü var, oradan yapılıyor. Normal *#0011# ile olmuyor.
  • samsung telefonda *#0011# yapınca ve hangi programla baktıysam yalnızca 4g de bandın tamamını gösteriyor ,
    4g - 1800 - band 3 - 20mhz
    4g - 900 - band 8 - 10mhz
    4g - 800 - band 20 - 10mhz gösteriyor

2g , 3g de bandın tamamını göstermiyor ,
    örnek
    2g 900 band 8 -- ? ----
    3g 2100 band 1 -- ? ---
    2g ve 3g deki bandın tamamını gösteren ve band seçimi yapan program varmı ..
    network signal guru ile oluyormuş ama , rootsuz kullanılamıyor ..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Gizli şebeke menüsü nasıl açılıyor peki ?
  • formula 1 kullanıcısına yanıt
    Tamamını göstermemesinin sebebini bilemiyorum ama muhtemelen hepsini görmek için root mutlaka gerek.
  • Nasıl bakılıyor neresinde yazıyor hangi band olduğu network cell programında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Hunter*** -- 6 Mayıs 2020; 15:50:9 >
  • Tmm hallettim programa izin vermek gerekiyormuş

• İhtiyacim olan yerde band 8 ile 4g çekiyor yani 900 mhz.
    3g ve 2g ise band 1 ile çekiyor. 2g nin band 1 (2100 mhz uzerinden verilmesi) ilginç.
    4g de network cell programinda bazen band 1 i görüyorum. Band 3 de görünüyor ama hep band 8 e bağlı.
    Band 1 için cihaz alirsam hem 2g hem 3g güçlenmiş olacak.
    Band 1 in 4g sini yakalarsam da band 8 in yavaş 4g sinden kurtulmuş olacağım.
    Aklımda senaryo böyle şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 6 Mayıs 2020; 18:47:32 >
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    2g 850 900 1800 ve 1900 de verilmektedir ülkemizde ise sadece 900 ve 1800 MHz de verilmektedir bir hata olmasın 2100 de olmamalı

• maaart M kullanıcısına yanıt
    Bir kaç telefondan bakdim 2g ve 3g band1 gözüküyor sadece.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.