Şimdi Ara

Viyana`da Üniversite [Bilgilendirme] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
14
Favori
74.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim verdiğim örnekler en uç noktalardı. Kendimden örnek vereyim 2 aya yakın bir sürede okul kabulüm geldi 5 haftada da oturma iznim geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2shae

Benim verdiğim örnekler en uç noktalardı. Kendimden örnek vereyim 2 aya yakın bir sürede okul kabulüm geldi 5 haftada da oturma iznim geldi

Anladım.. Sizinki biraz çabuk olmuş sanki, mesela benimki o kadar kısa sürse burda alacağım dil kursu kesinlikle yeterli olmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anarchitekt

quote:

Benim verdiğim örnekler en uç noktalardı. Kendimden örnek vereyim 2 aya yakın bir sürede okul kabulüm geldi 5 haftada da oturma iznim geldi

Anladım.. Sizinki biraz çabuk olmuş sanki, mesela benimki o kadar kısa sürse burda alacağım dil kursu kesinlikle yeterli olmayacak.

Evet öyle oldu reklam yapmak istemiyorum ama danışmanlık şirketinin de bu süreçte yardımı dokundu sanırım emin değilim.
    Burda alacağın dil kursuyla altyapın oluşur orda üniversitelerin zaten hazırlık kursunda öğrenirsin. Tabi hukuk istiyormuşsun dile çok hakim olman gerek o yüzden ciddiye alman gerek. Ama şöyle söyliyeyim ,ben gerçi oraya almanca bilerek gittim, başını halledersen dilin devamı çok rahat geliyor. 1-2 kural var artikel olsun dativ akkusativ bu nedenden dolayı endunglarda farklılık olsun onların olayını çözdüğün an devamı hızla gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D06A31849 -- 1 Ağustos 2010; 15:15:28 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vindobona

Anarchitekt,

Durumunu tam anlayamadım,

eğer bu sene LYS sınavına girdiyseniz ve TU'da okumayı düşünüyorsanız başvurunu şimdiden yapın işlemler zaten bir döneminizi kaybetmenize neden oluyor.
    Eğer seneye sınava girecekseniz ve dolayısıyla TU'ya seneye gidecekseniz, türkiye'de almanca kursu yapmanız daha mantıklı, en azındna istanbul'daysanız göthe institut çok iyi bir tercih olur. Ortamı görmek için 1 aylık almanca kursu için Viyana'ya gidebilirsiniz elbette. Ama çok uzun süreli mümkün değil , vize de problem çıkabiliyor bu şekilde olunca.

Yigits,

Dediğiniz doğru, Tıp bölümler, psikoloji, iletişim bölümleri için giriş sınavı var ve kontenjan sınırlaması da var. İletişim de lisans üstü için böyle bir sınav ve sınırlama yok. Sanat bölümleri için de geçerli bu durum, türkiye'de nasıl özel yetenek sınavı varsa Viyana'da da var. Şubat ayında yapılıyor sınavları.

Hocam bu sene LYS sınavına girdim, ama hem dil, hem ortama ayak uydurabilme açısından eğitimimi 1 sene ertelemeyi düşünüyorum yani.. Bu sene başvurmayıp seneye başvurmayı düşündüm Tu Wien'e.. Bu önümdeki boş 1 sene içerisinde de full Almanca kursu ve arada Viyana'ya giderek dil kursu yapma, ortama alışma süreci geçirmeyi düşündüm.. Böyle geçireceğim bir süreç sizce gereksiz mi olur, yoksa bu dönem Viyana'ya gidene kadar TR'de alacağım dil kursu bana yeterli olur mu?(dediğinize göre 4 ay falan) Demeye çalışmıştım..

cevap çin teşekkürler.bir eğitim danışmanıda avusturyadaki öğrenciler için mülakat var yurtdışından gelen öğrenciler için mülakat yok diyordu.bir bilgi kirliliği oluştu bende ondan sordum.sözel bölümdeyim ben o zaman gideceğim pek bir bölüm yok öyle görünüyor.reklamcılık filan olsa yine başvurucam ama hepsi iletişim bilimleri olarak geçiyor sanırım

• quote:

quote:

quote:

Evet öyle oldu reklam yapmak istemiyorum ama danışmanlık şirketinin de bu süreçte yardımı dokundu sanırım emin değilim.
    Burda alacağın dil kursuyla altyapın oluşur orda üniversitelerin zaten hazırlık kursunda öğrenirsin. Tabi hukuk istiyormuşsun dile çok hakim olman gerek o yüzden ciddiye alman gerek. Ama şöyle söyliyeyim ,ben gerçi oraya almanca bilerek gittim, başını halledersen dilin devamı çok rahat geliyor. 1-2 kural var artikel olsun dativ akkusativ bu nedenden dolayı endunglarda farklılık olsun onların olayını çözdüğün an devamı hızla gelir.

Evet, burda muhahkkak sağlam bir dil temeliyle gitmek istiyorum ki orda kendime güvenim tam olsun, boş gidip gelmeyeyim yani kendimi ifade etmekte zorlanmayayım istiyorum.. Kendime güvenim olmayınca pek başarılı insan olamıyorum, burda sağlam bir Almanca temeli alıp gitmezsem kendime güvenim olmayacak haliyle.. En ama en çok yapamayıp geri dönmekten korkuyorum, biraz garip bir adamım, yediremem gururuma.. Ondandır bu dil çabam.

Bu arada bölümüm Hukuk değil hocam Mimarlık.. Hukuk olsa 2 sene kurs yapıp burda öyle gidiyorum derdim..

• Kusura bakma nedense hukuk diye aklımda kalmış
  • quote:

Kusura bakma nedense hukuk diye aklımda kalmış

Ne demek hocam ya.. Teşekkürler bilgiler için.. Size de başarılar..
  • Anarchitekt ,

Arkadaşımız söylediklerinde haklı, seneye bir daha zaman kaybedersin ve senin açından pek iyi olmaz.

Zaten en az 4 ay sürüyor işlemler ortalama 5-6 ay sürüyor, çok ekstrem durumlarda 1 seneyi bulabiliyor ancak beleger tam ve eksiksiz olursan en fazla 6 ay sürer avusturya'da olman.

Benim tevsiyem ve sanırım herkes bunu söyler, işlemlerine şimdiden başla, bu arada almanca kursuna yazıl. Sen yine seneye okula başlamak istiyorsan zaten kabulün 2 dönem geçerli, vizen çıkınca gidip okula kaydını yaparsın ama seneye devam edersin ya da dilekçe ile kabulüne +1 dönem uzatabilirsin.

Yani senin yöntemin açıkcası mantıklı değil. dediğimiz şekilde ilerlemeye bak.

Not: Danışmanlık şirketlerinin okul kabüllerini ya da vize işlerini hızlandırma gibi bir şansı yok, ancak sizin belgelerinizi eksiksiz hazırlanmasında yardımı olur ki süreyi kısaltanda eksiksiz belgelerin hazırlanmasıdır. Bir danışman olarak bunu söylemekten de çekinmiyorum.

yigits,
    birçok sözel bölüm mevcur, pskoloji ve iletişim dışında okumak istediğin bölüm olursa bir sorunla karşılaşmaszın. Eğer ilgileniyorsa işletme, uluslararası işletme gibi bölümleri de tercih edebilrisin.

Bu arada sınav mülakat değil yazılı oluyor, kontenjan sınırlaması da oldugundan benden tavsiye bu saydığım bölümlere girmeye hiç uğraşma, çok riskli olur senin için.

• quote:

Anarchitekt ,

Arkadaşımız söylediklerinde haklı, seneye bir daha zaman kaybedersin ve senin açından pek iyi olmaz.

Zaten en az 4 ay sürüyor işlemler ortalama 5-6 ay sürüyor, çok ekstrem durumlarda 1 seneyi bulabiliyor ancak beleger tam ve eksiksiz olursan en fazla 6 ay sürer avusturya'da olman.

Benim tevsiyem ve sanırım herkes bunu söyler, işlemlerine şimdiden başla, bu arada almanca kursuna yazıl. Sen yine seneye okula başlamak istiyorsan zaten kabulün 2 dönem geçerli, vizen çıkınca gidip okula kaydını yaparsın ama seneye devam edersin ya da dilekçe ile kabulüne +1 dönem uzatabilirsin.

Not: Danışmanlık şirketlerinin okul kabüllerini ya da vize işlerini hızlandırma gibi bir şansı yok, ancak sizin belgelerinizi eksiksiz hazırlanmasında yardımı olur ki süreyi kısaltanda eksiksiz belgelerin hazırlanmasıdır. Bir danışman olarak bunu söylemekten de çekinmiyorum.

yigits,
    birçok sözel bölüm mevcur, pskoloji ve iletişim dışında okumak istediğin bölüm olursa bir sorunla karşılaşmaszın. Eğer ilgileniyorsa işletme, uluslararası işletme gibi bölümleri de tercih edebilrisin.

Bu arada sınav mülakat değil yazılı oluyor, kontenjan sınırlaması da oldugundan benden tavsiye bu saydığım bölümlere girmeye hiç uğraşma, çok riskli olur senin için.

Hmm.. Anladım teşekkürler..

• quote:

quote:

Anarchitekt ,

yigits,

Hmm.. Anladım teşekkürler..

sözel bölüm olarak türkiyede olan genelde sinema televizyon gazetecilik vs bölümleri var.viyana üniversitesinde bu veya benzer bölümler mevcutmu.ona göre tercih yapıcam çünkü bir bölümü kazanmak şart olduğu için

• tekrar selam arkadaslar. bu bilgileri baska bir siteden bulmustum. basvuru icin gerekli olan belgeler bu sekildemidir, esksik yada atlanan bisey varmi acaba. sirket araciligiyla degilde kendim basvurucam.

Lise mezunu ve ÖSS sonucu herhangi bir üniversitede 4 yıllık bir bölümü kazanmış öğrenciler için gerekli belgeler:
    Lise Diploması (Reifezeugnis)
    ÖSS Sonuç ve Yerleştirme Belgesi
    Öğrenci Belgesi (Bazen istenmeyebiliyor ancak her hangi bir problemde zor durumda kalmamanız için kazandığınız okula kayıt yaptırmanız ve öğrenci belgenizi almanız tavsiye edilir)
    Üniversite başvuru formu
    Pasaportunuzun kimlik bilgilerini içeren sayfalarının fotokopisi.
    Tum belgelerin tercume ettirilip apostillenmesi.

Birde endüstri muhendisliginin ders programina nasil ulasabilirim, yardimci olabilirseniz sevinirim.
    tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efefahri -- 2 Ağustos 2010; 20:02:13 >
  • Almanca eğitimi nasıl yani almancayı almancayla mı anlatıyor yoksa, ingilizceyle türkçeyle fln mı?

+ olarak. notların nasıl olması lazım ben atatürk üni. makine mühendisliğinde okuyorum oraya geçiş düşünüyorum. notların nasıl olması lazım makine mühendisliğine geçerken herhangi bir sınava alıyorlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stricken -- 3 Ağustos 2010; 13:18:00 >
  • @yigits,
    sözel bölümler var, internette araştırırsan epey bir bilgi bulabilirsin, üniversitenin sitesinde de ingilizce olarak bilgiler var.
    psikoloji ve iletişim de kontenjan ve giriş sınavı var tavsiye etmem.

@Stricken,

almanca-almanca eğitim alınıyor, kursların hocaları bu işin ehli, çok rahat şekilde öğrenirsin tabi sürekli ve düzenli çalışırsan.
    + olarak, notların önemi yok, makina için giriş sınavı da yok.

tarihlere dikkat edin ama; 1 Eylüle kadar belgeler orda olmalı.

@efefahri,

ek olarak lise not durum belgesi de isteniyor.
    ayrıca diploma ve ösym belgesi tercümeden önce apostil edilmeli.
    netten alınan eski bilgilerle hareket etmemek gerekiyor.

ingilizce link, viyana teknik bölümleri var, içerikleri vs. inceleyebilirsin;

http://www.tuwien.ac.at/faculties_institutes/EN/

• peki tam olarak yatay geçiş için toplanması gereken belgeleri biliyor musunuz? Biliyorsanız yazar mısınız? şimdiden teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stricken

peki tam olarak yatay geçiş için toplanması gereken belgeleri biliyor musunuz? Biliyorsanız yazar mısınız? şimdiden teşekkürler..

Ben öyle yaptığım için aklımdaki belgeleri paylaşayım senle

Lise diploması
    Ösym sonuç belgesi
    Üniversite öğrenci belgesi
    Transkript
    Nüfus cüzdanı fotokopisi
    Sabıka kaydı
    CV
    Üç adet vesikalık fotoğraf

Şimdi burada en önemli nokta normal şartlar altında seneye de üniversitede okuyabildiğine dair bir belgen olması gerek. Ben üniversitemin dekanından rica edip böyle bir belge aldım. Yani kısacası senin bu üniversitenle daha işin bitmedi normal olarak seneye de devam edebildiğine dair garanti istiyor Viyana'daki üniversite

• peki ama lise diplomamı üniversite kaydında aldılar onu nasıl geri alacağım
  • quote:

peki ama lise diplomamı üniversite kaydında aldılar onu nasıl geri alacağım

Üniversiteden fotokopisini alırken zaten aslının aynısıdır diye mühür basıyor öğrenci işleri, sen de en yakın bir noterden damga bastırtacaksın aslı gibidir diye tam olacak.
  • tahmini ne kadar sürede cevap geliyor birde danışmanlık şirketine başvurmam şart mı?

Bide bunun için 1 sınıf 2. sınıfta olmak diye bir sınırlama yok di mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stricken -- 3 Ağustos 2010; 16:59:44 >
  • quote:

tahmini ne kadar sürede cevap geliyor birde danışmanlık şirketine başvurmam şart mı?

Yoo şart değil tabiki de ama bu işleri bilen bir tanıdık olursa evrak konusunda daha rahat edebilirsiniz. Ben de tam hatırlayamıyorum prosedürleri danışmanlık şirketiyle başvurduğum için. Tahmini olarak 2 ayda gelir diye düşünüyorum.

Yanlış hatırlamıyorsan son sınıf harici her sene oluyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D06A31849 -- 3 Ağustos 2010; 17:01:26 >
  • peki başvurudan sonra alınma olasılığı nedir yani ne kadar kesin denebilir. bende arkadaşım da başvurmayı düşünüyoruz ikimizinde notları iyi. transkript istiolar dediniz bunda notlara dikkat ediyorlar anlamına gelir.. K. bakmayın çok soru soruyorum ancak sormazsam rahat edemem. Bu arada siz hangi danışmanlık şirketini kullandınız eğer reklam derlerse pm olarakta söyleyebilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stricken -- 3 Ağustos 2010; 17:12:40 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.